Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי כמה שנים טובות עם רכב חברה, אני צריך לרכוש רכב פרטי, שינהגו בו אני ואשתי.

שנינו מעדיפים גיר ידני.

העניין הוא שכבר כמה שנים טובות שאני נוהג על טנדרים, ברלינגו ופיורינו, והתרגלתי לייתרונות שלהם - המון מרווח, המון מקום אכסון, ישיבה גבוהה, צריכת דלק נמוכה במנועי דיזל. שדה ראייה גדול רחב - שמשה קדמית גבוהה מאוד, וכל הייתרונות האלה לא באים על חשבון בעיה במציאת חניה, לפחות לא בפיורינו, שיש לה אורך כללי של סה"כ 10 ס"מ יותר מסוויפט.

לפחות פעמיים בשבוע אני נוסע ברכב עם אופניים, וגם הובלת האופניים מאוד נוחה בטנדרון. יותר מאשר ברכב "פרטי".

אני מתלבט עכשיו האם ללכת על סופר מיני או טנדרון. הבוקר הייתי בסוכנות אלבר שליד העבודה שלי, לא הייתה שם שום סופר מיני ידנית. בכל מקרה היו שם המון לאנסרים מ 2011 (אוט' כמובן), ראיתי כאן בפורום שהם נותנים תמורה טובה למחיר הנמוך שלהם כיד שניה, וכאן מגיע לפואנטה -

כאשר התיישבתי בלאנסר, הראש שלי היה מאוד קרוב לתקרה, והשמשה "סגרה" עליי בערך קמת מעלהמצח, עם תחושת קלסטרופוביה. מאוד מאוד רציתי לחזור לטנדרון שלי. התחושה הזאת הייתה לי גם כשנסעתי ברכבים פרטיים שונים של חברים\ לפני שהספקתי להגיד משהו, הסוכן מכירות אמר: "אתה בחור גבוה", אני 185, גבוה מהממוצע אבל לא שחקן כדורסל.

מניח שאפשר להתרגל, אבל האם צריך?

גם היציאה והכניסה לרכב - הרבה יותר נוחים בטנדר.

המחיר - אני רואה שפיורינו ידנית עולה פחות מסופר מיני ידנית דוגמת i20, לשנתונים 2010-2011. התקציב הוא עד 50 אלף ש"ח. חשוב שתהיה אחזקה זולה. אמינות וצריכת דלק נמוכה.

החסרונות של טנדר, ואתייחס כרגע ספציפית לפיורינו, ולא לטנדרים הגדולים יותר דוגמת ברלינגו \ קנגו

1. אמינות של פיאט, שככל הנראה תהיה פחותה מאשר של רכב יפני.

2. סביר שיהיה עם יותר ק"מ מאשר סופר מיני מקבילה.

3. מנוע טורבו דיזל - אחזקה יותר יקרה (מצד שני חסכונית יותר בדלק)

4. מנוע דיזל קצת איטי יותר בהאצה - ממש לא נורא

יש גם פיורינו בנזין, אבל אני רואה לפי המודעות ביד 2 שהם פחות נפוצות. מישהו יכול להגיד איך הצריכת שלהם?

זהו, אשמח לשמוע את דעתכם.

פורסם

טנדרון עדיף מכל הבחינות, ביחוד כשאתם מעדיפים גיר רגיל.

אבל למה לא קנגו DCI? יש מבחר ענק בשוק, אם תחפש בסבלנות אני מניח שבתקציב שלך תמצא אחד שמור עם קילומטראז' לא גבוה...

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

קנגו וברלינגו ושות' אלה יותר רכבי עבודה "הרדקור", ולרוב הקילומטרז' שלהם ביד שניה הוא בשמיים - 120-150 אלף ומעלה, לרכב בן 4 שנים.

אלה שיש להם קילומטרז' נמוך - המחיר גבוה, מעבר לתקציב המדובר.

מה גם שהקנגו ארוכה מהפיורינו בכ' 40 ס"מ, מה שדי קריטי מבחינת חניה בשכונה הצפופה שאני גר בה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עוד מישהו יכול לתת חו"ד?

מועד הרכישה הולך ומתקרב..

בשורה התחתונה מחפשים "סוס עבודה", יעיל וחסכוני.

הלב נוטה לטנדרון קטן - פיורינו, אבל חושש שהזדקנות של טנדרון תהיה מלווה בבעיות אמינות.

בנוסף, בדקתי והבנתי שבפיורינו מנוע הבנזין מיושן, חלש ולא מומלץ. אם אני מתמקד בפיורינו ידנית טורבו דיזל - יש היצע מאוד מאוד דל -2\ 3 מודעות בלבד ביד2. קובו ידני טורבו דיזל - אין בכלל.

המוח אומר ללכת על רכב קטן פשוט ואמין, נניח סוויפט או i10/ i 20. מצד שני i20 כמעט ואין ידניים ביד2, יש בדיוק 3 מודעות ביד2, ושלושתם עם מנוע 1600. WTF? למה מנוע 1600 לרכב קטן כזה?

סוויפט - די יקרה, שנת 2012 - המחירים ביד2 הם סביב 55 אלף. לפני 2012 - אין ידניים. במחיר הזה - עוד קצת ואני קונה i10 חדשה דנדשה.

הזדמן לי לבדוק את הקליאו החדשה (די במקרה, ודווקא גרסת הסטיישן עם מנוע טורבו 120 כ"ס) - הרגישה חזקה אבל היה לי צפוף מדי, בעיקר במרווח ראש.

דווקא ב i10 - הדגם הקודם (לפני 2014) - מרווח הראש היה בסדר, אבל הרכב הרגיש מאוד מאוד פשוט. הבנתי שה i10 החדשה (מ 2014) טובה משמעותית, אבדוק אותה בקרוב. יודע שגלשתי כאן לקטגוריית המיני אבל אם מבחינת מרווח הישיבה היא תהיה בסדר - נוכל להסתדר איתה.

מצד שלישי - אולי בכלל ללכת על רכב קצת יותר ישן - גטס ידנית, הבנתי מהקריאה בפורום שזה סוס עבודה ותיק ואמין. וצריכת דלק בידנית עם המנוע המשופר של השנתונים האחרונים שלה - לא נוראית כל כך.

קיים רק עד 2008-2009, אבל אם אמצא אחת שמורה שתעשה את העבודה, ונישאר עם עודף בכיס - מה רע?

או פשוט להתחיל לחפש ולבדוק רכבים לגופו של עניין, וברגע שנמצא אחת שמורה וטובה במחיר הגיוני - ללכת עליה.

כרגע אני רק בשלב איסוף המידע ושיטוטים באינטרנט, יש לי ככל הנראה עוד חודש וקצת עם הרכב חברה.

אשמח לשמוע את דעתכם, תודה ויום טוב!

• תוכן חדש...