Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היה אמור להיות שם טרמוסטת - אז היה ... איך שירד החום גילית שהוא תקול ... ואז בכלל הסתבר שהוא חתוך.

החלפתי טרמוסטת, בירידות וכביש מהיר מחזיק חום מעולה.

לקיץ אני רוצה להכין:

טרמו סוויץ שנדלק 5-10 מעלות לפני.

טרמוסטט תואם שנפתח כ10 מעלות לפני, ושיהיה מנוקב, אחרת מערכת הגז נכנסת ממש מאוחר לפעולה.

לנקות את מערכת הקירור בלחץ מים.

הצעות פרקטיות ?

פורסם

למעט ניקוי מערכת הקירור, כל היתר מיותר ומזיק.

יצרן הרכב קבע טמפ' עבודה של המנוע X, אם אתה תשנה אותה ותעשה אותה Y, המנוע יתבלה יותר, יזהם יותר ויצרוך יותר דלק.

בנוסף, בדגמי רנו ב 15 השנים האחרונות שליטה על מאוורר מנוע היא על ידי מחשב ניהול. אין טרמוסוויץ', יש חיישן טמפ' שמשנה את ההתנגדות שלו בעקומה מסויימת. לפי שינוי ההתנגדות מחשב מנוע מחליט מתי להפעיל את המאוורר ובאיזה מהירות.

פורסם (נערך)

יש מישו שיודע להכיוון אותי לכיוון המחשב רכב הזה ? מתחברים אליו עם FTDI ? איפה אפשר למצוא חומר על העניין ?

עריכה: יש לי חבר שבתזמון איתי מת אצלו הרכב, הוא הביא מגאן 2001 וגם אצלו הטרמוסטט חתוך, אם כבר הסיפור בחימום לא עדיף לשים אחד שנפתח טיפה לפני או לקדוח 2 חורים קטנים?

עריכה אחרונה על ידי mrserii
פורסם
יש מישו שיודע להכיוון אותי לכיוון המחשב רכב הזה ? מתחברים אליו עם FTDI ? איפה אפשר למצוא חומר על העניין ?

ישנו סורק מקורי של רנו שעולה לא מעט כסף (בין 300 ל400 דולר אאל"ט).

ישנם תחליפים סינים נוסח ELM327.

ברנו מהשנים האלו התקשורת היא לא CANBUS אלא ISO 9141-2. אני אישית לא הצלחתי עדיין לגרום לELM לתקשר עם הרכב למרות שרכשתי גירסה שאמורה לדבר בתקן הזה.

עריכה: ישלי חבר שבתזמון איתי מת אצלו הרכב, הוא הביא מגאן 2001 וגם אצלו הטרמוסטט חתוך, אם כבר הסיפור בחימום לא עדיף לשים אחד שנפתח טיפה לפני או לקדוח 2 חורים קטנים?

כמו שאמר בוקי, היצרן תיכנן את המנוע לעבוד בתחום טמפרטורות מסויים.

כל נסיון התערבות שלך "לקרר" את המנוע רק מזיק.

אין טוב יותר מטרמוסטט מקורי תקין.

יום טוב גם לך

פורסם

כמו שאמר בוקי, היצרן תיכנן את המנוע לעבוד בתחום טמפרטורות מסויים.

כל נסיון התערבות שלך "לקרר" את המנוע רק מזיק.

אין טוב יותר מטרמוסטט מקורי תקין.

אז סגרנו את הפינה בניקיון בלחץ מים ?

למערכת גז שלי קניתי כבל והוא הסתבר כלא עובד כלל, עד שהחלפתי בין RX ל TX, הוא עדיין נשאר זבל של כבל.

ואז הלכתי לאיביי - נכנסתי שם לחנות של איזה סיני מאוד אדיב והוא נתן לי FTDI בכמה דולרים בודדים - אין שום ניתוקי תקשורת - לאותו התקן גם בניתי שקע למחשב קידום הצתה, אפילו מוסכניק שמתעסק בגז פנה אלי איזה פעם שהלך לו הכבל, והיה מופתע ששלי דווקא לא עשה בעיות (של היבואן כן!)

פורסם
למערכת גז שלי קניתי כבל והוא הסתבר כלא עובד כלל, עד שהחלפתי בין RX ל TX, הוא עדיין נשאר זבל של כבל.

לא הבנתי, אתה מדבר על

ISO 9141?

להבנתי אין שם קו TX וקו RX, התקשורת היא HALF DUPLEX ומתבצעת על אותו קו

יום טוב גם לך

פורסם

RX TX זה קו סטנדרטי.

ISO 9141 זה OBD2 ... אני עוד לא נסגרתי על הנושא, אבל לא נראה לי שאפשר לצרוב מחשב דרך השקע הזה, אלא בחיבור פיזי (תקנו אותי כי מאוד יכול להיות שאני טועה).

רנו קאן קליפ - עובד על קאן-באס שזה בעצם מעין עורק תקשורת כאשר לכל חיישן\התקן יש יכולת דיגיטלית לתקשר (אנלוגיה: רשת ביתית).

עריכה:

אגב, לELM327 יש אחלה שבב מאוד פשוט לבנייה שהורג אימובילייזר.

פורסם

ISO 9141 אחרי חיפוש בגוגל הוא rsr232 רגיל ביותר. ויש לשים לב לא לחבר פלוס רק מינוס וrx tx אחרת ישרף לך המחשב (מניסיון)

פורסם

ISO 9141 אחרי חיפוש בגוגל הוא rsr232 רגיל ביותר. ויש לשים לב לא לחבר פלוס רק מינוס וrx tx אחרת ישרף לך המחשב (מניסיון)

לא מדוייק, הוא יותר כמו RS485, קו דיפרנציאלי, half duplex.

לא הבנתי איזה פלוס לא לחבר.

כאמור אין בפלאג OBD פינים של TX או RX

יום טוב גם לך

פורסם

גוגל אומר שיש, אסור להאמין לאף אחד :-D.

בעיקרון בשרטוטים יש שבב MAX מה שרומז לי שאני צודק.

ODB2 בדוק (עפ גוגל ...) עובד על RX TX לפי מה שרואים פה ואני הולך לחבר את הFTDI שלי לשם רק בשביל הספורט.

פורסם
גוגל אומר שיש, אסור להאמין לאף אחד :-D.

ODB2 בדוק (עפ גוגל ...) עובד על RX TX לפי מה שרואים פה ואני הולך לחבר את הFTDI שלי לשם רק בשביל הספורט.

obd2pins.png

איפה?

יש קו K וקו L, ה L מוגדר אופציונאלי, כלומר אפשר לעבוד דיפרנציאלי ואפשר שלא.

יום טוב גם לך

פורסם

כן, זה תלוי ברכב, וקורא קודים בדרך כלל תומך במאוד הרבה תקנים כאלה ועכשיו נפל לי האסימון למה יש כלכך הרבה ממסרים במחשב בדיקות אוניברסלי.

לעינייננו - לצרוב שבב ישירות לשבב או מהשקע OBD ?

• תוכן חדש...