Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

לאחרונה התחילה תופעה מעצבנת ברכב הנ"ל .

כשאני מניע את האוטו אני שומע כמו 3 תיקתוקים ואז נדלקת נורת הגה בלוח שעונים וההגה כוח לא עובד .

בהתחלה זה היה קורה פעם ב.. היום זה כבר בכל הנעה , לכן למדתי "שיטה" , אני מסובב את ההגה תוך כדיי ההנעה וההגה עובד רגיל .

אחריי שההגה התחיל לעבוד , אם אני אכבה את האוטו ואניע שוב (מבלי לסובב את ההגה) ההגה שוב יתחיל לעבוד בלי שום בעיה . אבל אם אני אשאיר אותו כבוי הרבה זמן הבעיה תחזור ואצטרך שוב לסובב את ההגה תוך כדיי ההנעה .

מה יכולה להיות הבעיה ? מנוע חשמלי / מחשב / סתם חיבורים רופפים ?

תודה

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מצטער שמעלה פוסט ישן שלי אבל עדיין אני עם הבעיה הזאת :-( .

לפני שאני מתייאש והולך לשלם כל כך הרבה כסף חשבתי אם יש מישהו שיכול לכוון אותי ? לא נראה לי שצריך להחליף את כל המוט כי אני מצליח להפעיל את ההגה (עם העקיפה שתיארתי) .

יש למישהו רעיון מה לבדוק / איך לכוון אותי ?

מה יכולה להיות הבעיה שההגה , אחריי שהרכב עמד זמן מה , לא עובד אבל אחריי שאני "משחק" בהגה ומניע הוא עובד ?

פורסם

תודה , אבל התכוונתי לפתור את העניין בעצמי , במידה ואצליח .

רציתי לשאול אם יש קשר בין תקינות המצבר / אלטרנטור לתקלה של ההגה ?

פורסם

בהחלט עלול להיות קשר. לא בטוח שזה במקרה שלך, אבל אפשרי.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
תודה , אבל התכוונתי לפתור את העניין בעצמי , במידה ואצליח .

רציתי לשאול אם יש קשר בין תקינות המצבר / אלטרנטור לתקלה של ההגה ?

תקלה בהגה כח חשמלי עלולה להיגרם ממספר רב של גורמים לכן חשוב לבצע סריקת תקלות ולחלץ קוד תקלה במידה וקיים.

תקלות נפוצות

1. מחשב הגה כח חשמלי תקול (ממסר דפוק, חיישן טמפ'...).

2. חיישן מומנט.

3. מנוע חשמלי.

4. מצבר/אלטרנטור.

5. חיבורי חשמל רופפים.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה על ההכוונה .

האם המצב שתיארתי יכול לכוון יותר ? (שבו כשאני מניע את הרכב לאחר שחנה הרבה הזמן (כמה שעות) - ההגה לא עובד . וכשאני משחק עם ההגה ימינה ושמאלה תוך כדיי הנעה ההגה כן עובד . וברגע שהגה התחיל לעבוד במידה ואכבה את האוטו ואניע שוב רגיל ההגה ממשיך להיות תקין . התקלה מגיעה רק לאחר חניה של זמן ממושך.)

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

היי, יצא לי לבצע החלפה למנוע הגה חשמלי ברכב הזה.

ההחלפה לא מאוד קשה אבל גם ממש לא נוחה.

אין צורך לפרק את כל הדשבורד! (בשונה ממה שאמרו לי מספר אנשי מקצוע).

מפרקים את הכיסוי התחתון ביותר מתחת להגה (זה שמגיע עד הצד של הנוסע)

נכנסים מתחת להגה עם פנס ומחפשים את המנוע שנראה כך:

Untitled.png

המנוע מונח כשהראש שלו(הצד עם הגלגל שיניים שמסתובב) כלפי מטה

יש לו שני ברגים בקצוות שנפתחים עם מפתח בוקסה.

לאחר שפתחנו את הברגים החלק הקשה מאחורינו והמנוע נשלף כלפי מעלה, כמובן שיש לנתק את כבלי החשמל.

כמה הערות חשובות:

* אמרו לי שיכול להיות שיהיה צורך באיפוס מנוע(אין לי מושג איך עושים את זה ואשמח לשמוע) אצלי לא היה צריך פשוט חיברתי והכל עבד.

* כמו שכבר כתבו, הבעיה יכולה להיות ברכיבים אחרים, לדוגמה מתח נמוך שמגיע למנוע.

* אני קניתי את המנוע מפירוק בבאר שבע במחיר של 300 ש"ח (לאחר מיקוח, בהתחלה המחיר היה 400)

* מנוע משופץ עולה באיזור 900 ש"ח

• תוכן חדש...