Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנושא של כן תיבה או לא תיבה בעיקר משפיע על הקצה התחתון של האלמנט או אולי אפילו יותר נכון לאמר בפרט.

אלמנט 6.5 אינטש יתקשה לנגן באמת חזק ונכון תדרים מתחת ל90-80 הרץ אם הוא מותאם לתיבה קטנה ושמתם אותו בדלת אבל בדרך כלל בכמה אנחנו כבר חותכים אלמנט שכזה בדלת 60 הרץ? במקרה הכי נמוך בדרך כלל - מה שיקרה בפועל זה שגם ככה ללא נפח מתאים לאלמנט הזה לא יהיה מספיק כוח לדחוף אוויר בתדרים האלו והם פשוט לא יבואו לידי ביטוי.

האם זה נורא או משמעותי במיוחד? לא ממש כי גם ככה הסאב וופר משלים את התחום הזה.

מתי זה קריטי - כשאתם מתקינים ללא סאב!

קצת חומר למחשבה.

בקורולה 96 היו לי אילייט בתיבות והם ירדו גם לאזור ה35 הרץ אבל בפועל מתחת ל50 זה כבר לא היה נשמע טוב רק שהיה המון "בשר" בתחום הבאס גם ללא סאב וופר, ברגע שמדליקים סאב וופר שמכוון לקדמת הרכב זה בטל בשישים.

אם אתם ממש רוצים באס נמוך טוב ונכון בקדמת הרכב, תתקינו שם סאב.

ראו ערך סדרת מיקרו סאב של JL וסדרת TW שלהם

תבדקו את המיקרו 106 או 108 שלהם - ברכבים מסויימים אפשר להתקין אותם מתחת לאחד המושבים או אפילו מאחורי אזור תא הכפפות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אמרתי שזה לא ינגן? ממש לא, בטח ינגן

9 ליטר? אמרתי עד כמה שזכור לי.. אחרי בדיקה, המלצות לפחוט בחול על סביבות 15. ל 18W כם כן, המלצת היצרן על 0.3-0.4 קיוביק.

הנפח של הדלת פשות גדול בשביל האלמנט הזה.

אתם יכולים להגיד לי שיש לכם נסיון רב איתו. מישהו התקין אותם בתיבות? מה תוצעות? איפה המדידות שלו בדלת?

QTS כל כך נמוך שלהם.

עבור נפח VAS , QTS * 1.4

עבור VAS/3 , QTS*2

תעשו חישוב ותקבלו VAS/3 סביב 14 ליטר.

אבל זה טאוריה ואני לא מבין כלום.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

בוא נדייק, תיבה SEALED עם 20% מילוי ע"מ לקבל F3 של 78HZ וכמובן שבסביבת רכב התדר ירד (אחלה עבור מכירות, זה לא היה רשום בעבר, סתם שתדע, פעם ראשונה שאני רואה שהם ממליצים על SEALED),

ואגב, לרועי אביטל מהפורום היו תיבות בדלתות, הוופרים ניגנו מאוד גבוה (יחסית). מתוך MADISOUND:

0.3 to 0.4 cubic foot sealed with 20% filling for and F3 of 78Hz

0.7 cubic foot box with 2" vent by 7" long for F3 of 45Hz

1.0 cubic foot box with 2" vent by 5" long for F3 of 40Hz

The Sealed alignment will go lower in a car with the car's cabin gain.

וכן, הן מנגנות נהדר בדלת, אתה מוזמן לבוא לשמוע אותם.

פורסם

מה שאני מנסה להגיד, אולי לא אמרתי את זה נכון.

אבל לקבל תוצאה טובה יותר בהרבה אפשר עם תיבה.

ראיתי המון בעיות בחול בגלל התקנה בדלת. אני יכול להראות תמונות, מה קראה לרמקול אחרי שהוא ניגן כשנתיים. נכון, לא כולם.

הנפח של הדלת הוא גדול עבורו. הוא פשוט מתנדנד בה. כאשר טיבה היא בולם עבור הרמקול.

אם יזדמן לי להגיע למפגש צפון, אני בשמחה ישמע .

זה לא נאמר ברוח לא טובה. לא רוצה שתבינו אותי לא נכון בנושא הזה.

יום טוב לכולם.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

אני בדרך כלל לא נוטה להתערב בשרשורים מהסוג הזה אבל אני מוכרח לציין שהתקנתי כמה וכמה וופרים של סקאן ספיק רווילטור 18W בדלתות ללא תיבות ואפילו חלקם מספר פעמים בגין החלפת רכבים של הבעלים , לא זכור שאחד הרמקולים נשרף או נהרס, נהפוך הוא, אולי אחד הרמקולים הכי אמינים שנתקלתי בהם, שורדים גם ללא ציפוי מיוחד לסביבת רכב.

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

ושוב לנקודה - בתיבה אטומה הם ינגנו ממש נמוך כמו שאתם רואים - אבל האם באמת חשוב שהם יגנו כל כך נמוך וחזק? - אם אין סאב וופר ברכב אז כן, חשוב, אם לא - תחתכו אותם באזור 80-90 הרץ והם ינגנו מצויין, אולי אפילו ב70-60 הרץ עם סלופ גבוה הם עדיין ישמעו טוב מאוד.

תשימו אותם בתוך תיבות והם פשוט יפוצצו את הקבינה בבאס - גם הסאב וופר יכול לעשות את זה במקומם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...