Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רק שאלה

לממחזרים שעברו בין הבנקים, מי צריך לדאוג לביטול\הסרת הערת אזהרה שרשומה ע"ש הבנק הקודם? הבנק או ללכת עם המסמך מהבנק לטאבו?

פורסם

עברת לבנק אחר, הבנק האחר רוצה לרשום הערת אזהרה לטובתו , אחרת לא ייתן את הכסף

אז בשלב הראשון נרשמת הערת אזהרה נוספת לטובת הבנק האחר , ואתה נדרש על ידו להסיר את ההערה הרשומה לטובת הבנק הנוכחי, אז אל תחכה שהבנק עם הזמן שלו ייבצע את הפעולה, קח את המסמך ולך לטאבו

ודרך אגב ייסביר שגם נרשם מישכון ברשם המשכונות ,גם אותו דאג להסיר

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ינעל העולם! ידעתי! העיקר הז***ת בבנק הפועלים אמרו שידאגו להסיר את זה

עברו כבר 8 חודשים וכלום.

הטאבו נמצא בעיר מגוריי

איפה הרשם משכונות? רק בת"א?

תודה ישה

פורסם

בערים הבאות

נצרת עילית

חיפה

תל אביב

ירושלים

באר שבע

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

שאלה, צ׳ק בנקאי ע"ס המשכנתא רשום על שם המוכרים. איך אני מפקיד את הצ׳ק לחשבון סילוק המשכנתא שלהם בשמם מבלי לערב אותם? אני לא רוצה לתת להם הצ׳ק מהסיבה ולא יודע לאיזה חשבון יפקידו אותו.

פורסם

לא מכיר בנק שייתן סכום למוכר דירה שיש עליה משכנתא,

הטכניקה היא שהבנק של הרוכש מעביר את הכסף ישירות לבנק של המוכר לחשבון בו יש את חוב המשכנתא, כדי לסלקה.

כך הוא בטוח שהמשכנתא של המוכר נפרעה, הבנק של המוכר יסיר את המשכנתא / הערת אזהרה/ המשכון שרובץ על הנכס , ויאפשר לבנק של הרוכש לרשום לטובתו את המשכנתא באופן בלעדי.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

טוב,

אחרי 2 דירות שחמקו לי מהיד, דירה אחת עם עיקולים שהמשא ומתן התפוצץ, חתמתי על חוזה.

מחיר הדירה הוא 830 אלף, דרושים 465 אלף ש"ח, מתוכם ישולמו 365 אלף בנובמבר ועוד 100 באפריל 16.

הבנתי לצערי שהריביות הספיקו קצת לעלות בחודשים האחרונים, למה ניתן לצפות בסכום הזה ל-8 שנים ב- 2/3 קל"צ ו 1/3 פריים?

תודה,

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
נתחיל במשהו כללי

הריבית כרגע במגמת עליה על רקע הירידות במחירי האג"ח שמעלים את התשואה.

הערכה שלי כיוון שלא חל שינוי במשק , אנו נמצאים בתנודתיות זמנית ואחרי הגל תבואנה ירידות למה שהיה עד לפני מספר שבועות.

לכן מי שלא צריך לקחת את המשכנתא בחודש חודשיים הקרוב המלצתי להמתין.

ישה אני רואה שאומנם האג"ח עדיין מתייצב אבל המצב כרגע מאוד שברירי.

האם זה זמן טוב לקחת משכנתא?

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם

ל-465 אלף ש"ח שמחולקים לשליש פריים ושני שליש קל"צ ל-20 שנה (פריים) ו-7 שנים (קל"צ), קיבלתי כרגע 2.5% ופריים מינוס 0.85

לדעתי זה משקף עלייה של כ-0.4 אחוז לעומת מה שהיה לפני בערך 4-5 חודשים.

פורסם

אני לפני חצי שנה בערך מחזרתי את המשכנתא, ל7 שנים קיבלתי קל"צ 2%.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

^^ ברור, זה היה גם הכיוון אליו התחיל להתכנס לפני 4-5 כשדיברתי עם הבנקים.

היום לצערי אני לא רואה איך מגיעים למספרים האלה.

הגדילו לעשות בנק הבינלאומי, שדווקא נתן ריביות לא רעות, וכעת כשדיברתי איתם הם אמרו שכמדיניות הם כבר לא נותנים ריביות נמוכות, אלא יותר לכיוון 5-6 אחוז.

אני לא יודע אם הפקידה לקתה בשבץ או שהחליטה לחמוד לצון, אבל אני נשארתי :shock:

פורסם

מי שיכול להמתין לכיוון סוף השנה , רצוי.

כשיש תנודות, הבנקים ממהרים לעלות לא ממהרים לרדת.

הריביות ( הממומצעות ) לפי בנק ישראל של קל"צ ב 4 חודשים האחרונים עלו ב כ 0.4-0.5%

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

שלום ישה,

אם אפשר הייתי רוצה להתייעץ בשם חבר שלי שהולך לעשות כמה מהלכים משמעותיים בחייו והוא זקוק לעצה טובה.

שווי נכס קיים 1,650,000 ש"ח

משכנתא נותרה עליו - 500,000 ש"ח

משלם 2500 ש"ח בחודש משכנתא עליו.

החבר רכש בית חדש מקבלן

שווי בית 1,850,000 ש"ח

שולם לקבלן סכום של 600,000 ש"ח כך שנדרש למשכנתא נוספת על בית זה בשווי של 1,250,000ש"ח

משכנתא משוערת לבית החדש היא 6000 ש"ח

הכנסה חודשית כעת היא 24,000 ש"ח

הוויכוח ביננו הוא כזה:

אני בעד מכירת הנכס הישן לקיחת הסכום וקיזוז מהבית החדש אשר נרכש.

הוא טוען שעדיף לא למכור את הבית הישן אלה להמשיך ולהחזיק בו כיוון שהשכרתו תניב עוד כ5000 ש"ח לערך כל חודש(מה שיגדיל את ההכנסה החודשית לסביבות ה30,000 ש"ח)

ההסבר שלו הוא שהוא יהיה חייב לבנקים 1,800,000 ש"ח אבל הנכסים יהיו שווים כמעט 3,800,000 ש"ח ככה שאם הוא מחליט לממש את הנכסים הוא יכול להשאר ביד עם 1,7000,000 ש"ח.

הגיוני או הזוי?

תומר

נ.ב - סבירות גדולה לפטור ממס רכישה מסיבות בריאותיות.

עריכה אחרונה על ידי pipinoadar

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם (נערך)

אני לא ישה, אבל דעתי היא כזו:

2.5K למשכנתא של 500K, אומר שכנראה הוא משלם הון לא קטן בריביות לבנקים.

אם הוא כבר מחזיק את הבית ההוא, שלכל הפחות יגדיל את החזר המשכנתא לאזור ה4-5K - כך ש"הבית יממן את עצמו", בהנחה שהוא יכול להרשות לעצמו משכנתא של 6K ממשכורת של 24K (שזה נשמע ריאלי, 30% זה מפתח נכון לרוב המשפחות, כמובן שזה בשורה התחתונה תלוי במשק הבית הספציפי).

כמובן שיש כאן שאלה נוספת - האם התשואה מהנדל"ן תהיה עדיפה על תשואה מהשקעת הכסף באפיקים אחרים בטווח הרחוק? כאן כל אחד וההימור שלו...

למי שמסתכל מהצד, צריך לקחת בחשבון שבד"כ רכישת בית שני גוזרת עליך נטל מס לא קטן בכלל (כי אתה לא זכאי לפטור לו זכאי מי שקונה בית למגורים) - אבל כאמור במקרה הזה זה כנראה לא רלוונטי עקב פטורים כאלו ואחרים.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מעבר לזה שההשכרה נותנת תשואה של 3.6% שנתי בלבד - לא להיט גדול (למרות שיש גם גרוע יותר), אי מכירת הדירה השנייה תעלה ב-138,000 ש"ח יותר בתשלומי מס רכישה על הדירה השנייה.

• תוכן חדש...