Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני בדקתי את עובי המוליך של כבלי התנעה שנמכרים באוטו דיפו. עובי המוליך מנחושת בערך סנטימטר ובנוסף לזה יש לו שכבת בידוד. דבר רציני לחלוטין - כבל כזה באמת יכול להניע רכב.

סנטימטר זה יותר ל00GAUGE שהוא 9.3 מ"מ.

מכבלים שקיבלתי במתנה רואים שיש להם בידוד של סנטימטר וחצי אך עובי מוליך של 3-4 מ"מ.

זה היה לפני 6 שנים.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצאתי בזאפ מוצר דומה, רק גדול יותר:

http://www.techno-click.co.il/Web/?PageType=9&ItemID=61384

לפי הפירוט נשמע מאוד רציני:

מלחציים תעשייתיים כיתה חמה הלסת ™

שקע DC לשלטון 12 אביזרי וולט

אחריות מוגבלת 1 שנה

ועכשיו ברצינות:

ובתור אחד שכבר נתקע עם מצבר ריק פעם אחת, אני שוקל לזרוק כבל הנעה בבגאז'.

המלצות כיצד לבחור כבל איכותי? כי לא ממש הבנתי איך מודדים 1 ס"מ נחושת ואיפה...

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם
אם נמשיך את הרעיון. אני תקוע באמצע הדרך, מנסה להניע עם הקופסא ו... כלום. לא מניע. מנסה שוב, אופס נגמרה הסוללה.

לא חושב שבשביל הכבלים האלו משהו ישתמש בחומרים בעלי מוליכות טובה יותר מנחושת כי זה עולה הרבה כסף.

בכלל לא בטוח שקופסא כזאת יכולה להניע רכב גדול, לגבי דיזל אני בכלל בספק. אם זה היה כל כך טוב וזול, כל היצרנים היו עוברים לסוללות כאלה במקום מצבר כבד. להבדיל מסוללה הזאת, ראית גודל סוללת ליטיום לרכב היברידי?

קודם רק חשבתי שלא הבנת את הרעיון, אז עכשיו אני בטוח.

הסוללות האלה הן רק להנעת הרכב וניתוק המכשיר הזה מיד לאחר ההנעה!

ולא לטעינה ממושכת (מהאלטרנטור) והנעה כל פעם.

והן לא תחליף קבוע למקור המתח בכלי הרכב. רק למקרה חירום שנתקעת עם רכב אוטומטי עם מצבר גמור וללא רכב שיעזור עם כבלים ואין לך ברירה אלא להזמין גרר.

(- זאת כבר הפעם השלישית בערך שאני כותב את זה)

לגבי הודעתך

ההדגשה הראשונה: למה ישר קבעת ש"מנסה להניע ו.. כלום" ?

ההדגשה השנייה: למה קבעת שבניסיון השני הסוללה תגמר ? - ניתן להניע מספר פעמים עם הסוללה הזאת

(לא חסרים סרטונים ברשת שזה מבוצע שם)

ההדגשה השלישית: אתה באמת מנסה להסביר ככה? אתה רוצה תשובה נכונה? אוקי, אז ככה:

עם הטכנולוגיה של היום סוללות נטענות מסוג ליתיום (ועוד כמה בהרכבים כימיים אחרים) יכולות לעבור מספר סייקלים\מחזורים של בערך 500-1000 פריקות טעינות.

המצבר שיש לך ברכב הוא סוג אחר של "מילוי", הרכב כימי שונה.

הסיבה שממשיכים להשתמש במצברים כאלה "כבדים" זה כי המבנה וההרכב שלהם יכולים לעמוד במחזורים של ניצול ראשוני לסטרטר ואביזרי החשמל ברכב וטעינה מהאלטרנטור ובתנאים יחסית קשים יותר של חום.

חוץ מזה שסוללות ליתיום במתח של 12 וולט ובכושר הנשיאה שלהם יותר יקרות ממצברים באותו הספק ולא רצוי להשתמש בסוללות כאלה במקום חם שכן עלולות להתפוצץ.

אולי לא השתמשתי במונחים סופר מקצועיים, אני לא חשמלאי מוסמך או משהו כזה, אבל ידע בסיסי בחשמל.

ושוב, המכשיר הזה (חוץ מסוללת גיבוי שטוענת סמארטפונים ומכשירי חשמל קלילים שלא זוללי חשמל) הוא להנעת הרכב וניתוק המכשיר מיד לאחר ההנעה. להציל אותך ממצבים שאתה נתקע ללא מצבר נוסף שיכול לעזור לך.

פורסם (נערך)
סנטימטר זה יותר ל00GAUGE שהוא 9.3 מ"מ.

מכבלים שקיבלתי במתנה רואים שיש להם בידוד של סנטימטר וחצי אך עובי מוליך של 3-4 מ"מ.

זה היה לפני 6 שנים.

כניראה קנו מוצר לא איכותי. חבל שעל אריזות לא מציינים עובי הכבל. אני קניתי את הכי יקר שהיה (הפרש די זניח לאומת הזול ביותר, משהו כמו 30~40ש"ח).

ניסאן GTR, זה לא משנה עד כמה שתשים פונט גדול ותצעק, הסוללות האלו מעולות לטעינה של הסלולארי ואפילו יחסית זולות לקיבולת הסוללה. אני מקווה לטובתך שלא תרצה להסתמך על מוצר כזה למקרה שיגמר המצבר.

ןלגבי סיבה שממשיכים להשתמש במצברי עופרת להתנעה - בגלל זרם התנעה גבוה. בהיברידיות למשל סוללות שמשמשות לנסיעה ומבוססות ליטיום מחזיקות הרבה מאוד שנים, למשל עוד לא היה פריוס שהחליפו לו בארץ את המצברים המקוריים. לסוללות האלה אחריות של 5~10 שנים.

והסוללות הסיניות שמתנפחות בחום ועומס? אתה באמת רוצה להסתמך על זה? לשיקולך.

עיצה ידידותית: אם יש לך ברכב בעיות חשמל בגללן מצבר עלול להגמר בכל רגע, עדיףלטפל בבעיה. אם המצבר ישן, עדיף להחליף אותו ולא להמתין עד שהוא יגמר לחלוטין. אם בכל זאת אתה רוצה אפשרות הנעה בחירום, תקנה בוסטר נורמאלי ויהיה לך ציוד שאפשר לסמוך אליו.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper
שגיאות כתיב

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רוכסן טלוויזיה, אתה מברבר הרבה, אבל מדבר שטויות שלא עומדות במבחן המציאות. אולי אדוני עובד כאיש מכירות?

לא יודע איך, לא יודע למה. בעיניי ראיתי דימקס, מנוע דיזל 3 ליטר, שמנתקים לה את המצבר, מחברים את המכשיר הזה לשני הקטבים, והרכב מניע. הוא גם נסע משהו כמו רבע שעה משם אל המוסך הקרוב, כשהמכשיר הנל מחובר לשני הקטבים, ללא מצבר. להסביר את זה אני לא יודע, רק בטוח שזה עובד. אולי יש בו אבקת חשמל או משהו

פורסם (נערך)

לא ידעתי שניתן לצעוק ולשמוע דרך המחשב..

הסיבה להדגשות היא שלא הבנת את מטרת המוצר ומטרת הדיון פה.

לעניינינו: בוודאי שהן מעולות לטעינת סלולארי. לא אמרתי שלא.

אבל הדיון פה הוא על אפשרות הנעה כאשר המצבר חלש או ריק, סוג של בוסטר עד שתגיע ליעדך בשלום.

זאת כל השאלה, "האם יש למישהו ניסיון עם המוצר הזה".

אני פשוט מחכה לעוד תגובות מאנשים שראו\שמעו על המוצר כמו שבתגובה הראשונה של off-road שעזרה לי קצת. לכאלה תגובות אני ממתין.

עריכה:

אווהווו אתה רואה? שוב הוא (off-road) נתן מענה כמו שצריך ולא התחיל ויכוח.

עריכה אחרונה על ידי Nissan Skyline GTR
פורסם

כיבוי דרך, רוצה להסתמך על מוצר הזה? בבקשה. רק אחרי שבאמת תזדקק לו, ספר איך היה. כי חוטי חשמל שלא לא עשוים מזהב.

ניסאן, בעקבות מחיר וקיבולת אני שוקל ברצינות רכישת מוצר כזה לטעינת סלולארי ושימוש בתור ספק לGOPRO. לפי הקיבולת הוא אמור לספק פעולה עד גמר כרטיס הזיכרון לGO PRO. אבל לשימוש בתור JUMP START אני אשאיר לאנשים אחרים וגם לך ממליץ על פתרון מוכח יותר.

נניח והדבר הזה באמת יכול להניע פעם אחת. המעגלים שלו יחזיקו מעמד לטעינה חוזרת אחרי זה?

ולגבי מחזורי טעינה, בכל מחזור טעינה הקיבולת יורדת. בשביל התנעה חד פעמית לשלם 240ש"ח זה די יקר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

אני דווקא נוטה להאמין למוצרים האלה, אבל לא לחיקויים סיניים, על powerall המקורי אני סומך.

בגלל זה פתחתי את השרשור הזה, כדי לדעת אם מישהו כבר רכש חיקוי כזה והאם החוויה הייתה טובה או לא.

וגם אם בטעות זאת תהיה התנעה חד פעמית בעלות של 240 ש"ח, זה עדיף מגרר.

למרות שאני מאמין שזה יחזיק ליותר.

ראיתי סרטונים של החיקויים הסיניים שמניעים רכב מספר פעמים רצוף.

בעקבות זה שאתה שוקל לקנות את זה ומייעד את זה לטעינת מכשירים קטנים,

אני הייתי מציע לך חבילות אחרות לטעינת מצלמות וסלולריים ולאו דווקא זה.

פורסם (נערך)

אני הייתי משלם קצת יותר וקונה משהו בסגנון כזה:

http://www.ebay.com/itm/Jump-N-Carry-1700-Amps-12-Volt-Jump-Starter-Battery-Box-Booster-Start-JNC660-/231151176153?pt=Power_Tools&hash=item35d1af09d9

או אולי אפילו כזה:

http://www.ebay.com/itm/PEAK-PKC0AZ-450-AMP-VEHICLE-JUMPSTART-AUTOMOTIVE-BATTERY-CAR-BOOSTER-900AMP-PEAK-/271623760969?pt=Battery_Chargers&hash=item3f3e09ac49

נכון שזה הרבה יותר יקר. אבל אני לא מספיק עשיר כדי לקנות דברים שאני מטיל בהם ספק. אני מעדיף להשקיע קצת יותר ולהיות בטוח שהציוד יהיה מוכן מתי שאזדקק לו ועדיף שזה יהיה לאורך זמן.

מכיוון שבוסטר יקר, אני רכשתי מטען איכותי, הוא משרת אותי כבר 5 שנים ואני בטוח שישרת עוד הרבה שנים. מעבר לזה, יש ביטוח גרר, כך שבמקרה שתיהיה בעיה עם מצבר, זה יהיה ב"חינם".

חוץ מזה, לרוב המצבר מחזיר ציוד לבורא אחרי עמידה ממושכת, קרוב לודאי שזה יהיה על יד בית. מעבר לזה, אם מחליפים מצבר באופן פרופילקטי כל 3 שנים גם אם הוא מתפקד, הסיכוי לבעיה נמוך מאוד. צריך להקפיד על קנית מצבר איכותי.

לא בטוח שהקופסא תיהיה מוכנה להתנעה אם שכבה בבגז' שנתיים ולא הטענת אותה. כאשר הגדג'ט חדש - זה עובד. כאשר מתישן, עלול לבגוד ברגע הכי לא מתאים. נניח תבנה על זה שיש לך את הבוסטר והוא לא יעבוד.

פורסם (נערך)

כן, הבוסטרים יעשו את העבודה יופי. אבל במחירים כאלה זה כבר לא משתלם, תלוי אם הנוחות שלך שווה את המחיר.

שוב פספסת את הרעיון עם מטען מצברים.

איך בדיוק תספיק להטעין את המצבר ובאמצע הכביש? מטען מצברים זה טוב לשימוש שאתה לא באמת צריך את המצבר לעכשיו.

לחכות לגרר אני מניח שלא חווית את זה.

כשאתה מגיע לרכב ומגלה שאין כוח במצבר, זה בדר"כ מתי שרצית להשתמש ברכב באותו רגע ולא בעוד כמה שעות שיגיע גרר ואתה בינתיים תצטרך להזמין מונית או משהו אחר.

מבחינת הנוחות שווה לי להשקיע עד 500 שקלים ולהיות בטוח יחסית שאוכל לצאת ממקרים מעצבנים כאלה שאני צריך לצאת באותו רגע ולא להזמין עזרה.

בקשר ל"התיישנות", אם תסתכל על מה שכתבתי בהודעות קודמות, תמצא את התשובה.

כל חודשיים בערך זה לא כזה סיפור להטעין את המוצר הזה.

יודע מה, אני מוכן גם להטעין אותו פעם בחודש. כולה להרים ק"ג אחד חזרה הביתה, להטעין כמה שעות וחזרה לרכב.

פורסם (נערך)

חוויתי המתנה לגרר יותר מפעם אחת, היו לי לא מעט רכבים ישנים (אבל בדרך לא נתקעתי אף פעם, תמיד הייתי עושה אחזקה מונעת כדי שלא יהיו בעיות אמינות, מבית גררתי כמה וכמה פעמים). לפי ניסיוני, כאשר מצבר שווק, זה היה רק על יד בית, לכן מטען תמיד עזר לי. אני לא משאיר רכב במקום מרוחק לבית להרבה זמן.

פורסם

גם רכב חדש יכול לגמור מצבר בלילה אחד אם בטעות השארת צרכן חשמל שגמר את יכולת ההתנעה, ותאמין או לא, גם אם זה ליד הבית או שזה אחרי אירוע כזה או אחר.

מה שאני מנסה להגיד לך שתפסיק לחשוב שהכל תמיד יהיה בסדר ואם תהיה תקלה זה יקרה ליד הבית בלבד.

ואני עדיין מנסה להבין איך בדיוק מטען מצברים יעזור לך במקרה שאתה צריך להניע כאן ועכשיו את הרכב.

מטענים מספקים אמפר נמוך יחסית כדי לטעון סוללות או מצברים (לגבי הסוללות אני בטוח. לגבי מצברים לא בטוח ב100% ואשמח לקבל תיקון\חיזוק ממישהו מוסמך).

עכשיו בוא נחשוב לפי הרציונל שלך:

*מצבר ריק ליד הבית: אוקיי, הכל בסדר, נפרק את המצבר ונטעין אותו בבית ובעוד כמה שעות נוכל לצאת לדרך שרציתי לצאת אליה עכשיו.

מצבר ריק במקום מרוחק מהבית: אוקיי, הכל בסדר, נמתין כמה שעות לגרר, לא קרה כלום.

עם המוצרים האלו כדוגמת POWERALL, אתה נמנע מלהזמין גרר עם ההמתנה שלו וגם נמנע מלהטעין כמה שעות את המצבר שלך בבית או בבית של מישהו שאתה מכיר.

פורסם (נערך)
זהב אכן מוליך טוב יותר מנחושת, אבל היתרון הגדול שלו זה שהוא שהוא מתכת אצילית ולא מתחמצן, ולכן משתמשים בו בעיקר בקונטטורים, לא במוליכים עצמם.

למען האמת המוליכות של הסגולית זהב דוקא גרועה יותר משל נחושת אבל נכון שמשתמשים בו בגלל היותו מתכת אצילית.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

לגבי טעינה של היחידה, יש טעינה משקע הרכב.

אפשר לזרוק אותה בתא כפפות או בגאז ולחבר לשקע 12V ( אם יש מאחורה). כך שתמיד בוסטר טעון וזמין.

לאומת זאת בוסטר קונבנציונלי עולה לא מעט.

לבן אדם מין השורה ,בוסטר ב240 זה מספיק.

• תוכן חדש...