Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שרכשו לי את הרכב האחרון מהעבודה הוצע לי עסקת ליסינג על האוקטביה שזה עתה הגיע עם מנוע 1.2 tsi וdsg7 סירבתי בנימוס ואמרתי שאני לא מעוניין וביקשתי מאותו סוכן לארגן הצעת מחיר לפיאט בראבו. הסוכן היה המום הוא אמר לי שאני הפסיכי הראשון שמציעים לו אוקטביה והוא מבקש בכלל פיאט שאף אחד לא שמע עליה. שאלתי את הסוכן אם הוא יודע כמה כוכבי בטיחות יש לאוקטביה הוא טען שהוא לא יודע אבל הוא משוכנע שהיא בטיחותית כי היום סקודה זה רכב גרמני עם מכלולים של צמפיון. אז עדכנתי אותו שלאוקטביה יש רק 4 כוכבי בטיחות ואני בשנת 2010 לא מוכן לנהוג ברכב כזה שיש באפשרותי לנהוג ברכב עם ציון מירבי ...לבסוף קנינו את הבראבו שהגיע עם אבזור בטיחות מלא )גם זה רק מ2010 שכן הדגם המאובזר יחסית שנראה מצויין שנמכר ב2009 הכיל רק 2 כריות אוויר abs וחגורות בטיחות)

אז בלי להכליל אני מאמין שאלו שמעניין אותם רק אבזור הם גם לרוב אלו שלא ממש מודעים למצב הצמיגים שלהם או למצב המכאני של המכלולים וכו וכו

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הלוואי וכולם היו ככה, לצערנו היום החוסר מודעות וחוסר אכפתיות גובל בפשע וחיי אדם.

רשמו פה שצריך לתת למכוניות פחות בטיחותיות ביטוחים ומחירים גבוהים יותר וזה חלק מהפתרון.

ורשמתי חוסר אכפתיות בגלל שכמו גם העונשים שמקבלים אנשים על סלולרי בנהיגה או אי עצירה בעצור, הם זעומים. שיתנו 10 אלף קנס לדבר כזה, נראה מי ידבר בטלפון. גם לרכבים לא בטיחותיים להעלות מחירים ואף אחד לא יקנה.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם (נערך)

כמה כוכבי הבטיחות משנים עם בכלל? (כמובן שהם משנים, השאלה כמה).

אתן דוגמא, כשבחרנו שהיונדאי (I30 החדשה) תהיה הרכב הבא שלנו זה לא היה מהפאן הבטיחותי, אבל קראתי עליה קצת והיי יש לה "5 כוכבי בטיחות!!!" וגם "7 כריות אוויר!!" זה בטח רכב מאוד בטיחותי נלך עליו.

חודש-חודשיים לאחר מכן הראו תמונות של I30 חדשה בדיוק כמו שהזמנו (התמונות הוצגו ב HNN) , משופדת על גדר בטיחות ואף כרית אוויר או כוכב ריסוק מכל 5 הכוכבים לא עזר לנהג או לנוסע.

אני לא יודע איך התאונה התרחשה וממה היא התרחשה, אבל אני כן יודע שנהג שנוהג לפי תנאי הדרך (ראות לקוייה, כביש שאוחז פחות מסיבות כאלו ואחרות) יכול למנוע המון מהתאונות האלו.

יש גם את אותם האנשים שמבחינתם אם לרכב יש צמיגים הוא נוסע מצויין, ולא משנה מה המצב שלהם.

אז נכון אין מי שיחנך את הנהגים שזה הדבר הכי חשוב, בעיקר בשיעורי הנהיגה ששום תרבות נהיגה לא נלמדת שם (ועדיין לא מובן לי למה...אה..כסף)

ונכון שאני לא הנהג היחיד על הכביש וטעות של מישהו אחר יכולה לעלות לי הרבה מאוד.

אולי הפתרון היחיד הוא לנהוג במשאית

"צנחן טועה - צנחן מת, תותחן טועה - צנחן מת" :wink:

עריכה אחרונה על ידי yaari30

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

על איזה בטיחות אתה מדבר, כשכמה שירשורים מעליך יש שירשור אחר המדבר על לייבא רכב שעבר תאונה רק כי זה "זול יותר מאשר בארץ"?

מצידי שאנשים יעשו מה שהם רוצים, נשמע אכזרי, אבל דארווין יעשה את השאר. מי שסומך על בורא העולם, או על כישורי הנהיגה שלו כי הוא נהג תותח שיודע להחליף נוזל שמשות, שיהיה לו לבריאות.

פורסם

מה הקשר לאתר HNN? זה שרכב קיבל 5 כוכבי בטיחות לא אומר שאתה חסין ותצא חי מהתנגשות חזיתית ב-100 קמ"ש.אגב גם בתוך הקטגוריה של 5 כוכבים יש הבדל מהותי ברמת ההגנה על מבוגרים וילדים וכו'. פשוט יש דרישות מינימום ל-5 כוכבים, אבל לא חסר רכבים שעוברים את המינימום הזה בהרבה ומתקרבים לציון מקסימלי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בואו נסכם את זה ככה: הכל יחסי. מי שהבטיחות היא ערך עליון אצלו לפני הכל שינהג במשאית וולוו חדשה.

בטיחות היא אחד השיקולים שמתחשבים בהם בקניית רכב. כל אחד ורמת החשיבות של זה בשבילו. הבחירה לשים שיקולים אחרים לפני בטיחות היא לגיטימית לגמרי. זה לא זלזול, כי כשאומרים זלזול בבטיחות משתמע מזה נהג לא זהיר שמתפרע ועושה שטויות ועלול לפגוע גם באחרים, וזה ממש לא ככה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הקשר לHNN כי שם התאונה פורסמה זה הכל.

על פי Eurocap הרכב קיבל 90% בהגנה על מבוגרים ו67% על ילדים.

ונכון זו בדיוק הנקודה שלי, כוכבי הביטחות לא עושים את הרכב חסין להמון דברים בנהיגה שגרתית בין עירונית (מהירויות של 60 ומעלה).

אז 5 כוכבים או 4.5 כוכבים זה מה שמשנה? כי אם תעבור בצומת בירוק חוקי לחלוטין ב 70 קמ"ש ונהג ממול שלא ישים לב ויעבור באדום ויפגע בך זה לא באמת משנה.

אותו הדבר לגבי התהפכות הרכב.

פורסם

זלזול יכול להיות גם בבטיחות שלו עצמו ולא רק של אחרים.

היו כמה אנשים שרשמו פה {לא זוכר בדיוק מי} שבשבילו הוא היה מחפש רכב לא בטיחותי בכלל ובשביל המשפחה הכי בטיחותי שיש.

הבעיה אצלנו בני האדם שרק לאחר שקורה משהו אנחנו נזכרים שעשינו משהו לא בסדר {לפחות רובנו ככה}.

להבדיל...אנשים עם מחלות לב וסתימות עורקים שעישנו כל החיים שלהם, לאחר מכן נזכרים ואומרים למה עישנתי ובשביל מה הייתי צריך את זה.

כמובן שכל אחד זה אינדיבידואלי ולכל אחד יש את הלבטים הפנימיים שלו ועם זה אי אפשר להתווכח.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם (נערך)

זה שמתפרע מזלזל באחרים, זה שרוכש רכב לא בטיחותי מזלזל בעצמו ובמשפחה שלו.

לא צריך משאית, מספיק וולוו S60 רגילה, זה הרכב היחיד שעבר גם מבחן אמריקאי עם SMALL OVERLAP בציון מקסימלי ללא שום התאמות, כי לוולוו פשוט אכפת מהבטיחות. הבעיה שזה רחוק מלהיות בהישג ידם של רבים כולל אותי, אז עושים את המקסימום האפשרי. למשל גולף, פוקוס וקרוז זה הרכבים לבחור מהשנתון 2009 למשל. מבחינתי בכל שנתון שנמצא בהישג יד לבחור את הרכבים הטובים ביותר בטיחותית ואז להתייחס לשאר הפרמטרים ולהכריע מה לרכוש.

אז YAARI לפחות אם תקנה רכב בטיחותי תדע שמבחינתך עשית את המקסימום ויהיו סיטואציות שהרכב יציל אותך כאשר רכב פחות בטיחותי היה הורג אותך.

עריכה אחרונה על ידי Arco
פורסם

מסכים איתך בכל מילה - לקנות את מה שיתן לך את המקסימום הבטיחותי.

מספיק שפעם אחת זה יציל אותך וזה כבר היה שווה לקנות את הרכב הבטיחותי יותר מאשר את הרכב שחלקנו חושבים ש "עדיף" יותר.

פורסם

דווקא יש ספק,לא לכולם זה מעל הכול,גם אני לא קניתי את הרכב הכי בטיחותי שניתן.

על אילו תקנים אתה מדבר?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

החיים זה מכלול של פשרות ובחירות מתוך סל אפשרויות נתון ששונה מאדם לאדם (לאדם עם תקציב של 700 אלף ש"ח יש יותר בחירה מאשר לאדם עם תקציב של 70 אלף, כדוגמא).

בטיחות, זה עוד תחום בין הרבה תחומים שעליהם אנחנו מתפשרים בחיים, יום יום, דקה דקה.

"בטיחות", מכיל בתוכו הרבה דברים. לפחות שניים מהותיים: מכונית ונהג (גם לדרך יש השפעה, אבל לנו אין השפעה על הדרך מאחר ואיננו מע"צ).

האם עדיף מכונית בטוחה ונהג טיפש?

אולי עדיף נהג מיומן ואחראי בתוך מכונית "טיפשה"?

ברור לכולם שהכי טוב זה נהג טוב ומכונית טובה. אך האם זה אפשרי או רק מצב אוטופי?

מה שברור, שעלינו לעשות את המקסימום לבטיחותינו בתוך מכלול הפשרות והאפשרויות המוכר.

פורסם

האם עדיף מכונית בטוחה ונהג טיפש?

אולי עדיף נהג מיומן ואחראי בתוך מכונית "טיפשה"?

אתה מקצין. נהג טוב יום אחד, הופך לנהג רע אחרי יום עבודה מפרך כאשר הוא בדיבורית מתווכח עם אישתו איזה צבע לצבוע חדר ילדים בעוד שהוא לא לגמרי החלים משפעת ויש לו טמפרטורה 37.5.

יותר גרוע, כל אחד חושב שהוא נהג טוב, מינימום אלוף עולם פורמולה 1 ומקום שני בראלי העולמי. נהג כזה גם חושב שהוא "גבר-גבר" ומערכות בטיחות זה לחלשים, אז כדי להראות איזה גבר הוא, הוא לגמרי יתעלם ממערכות בטיחות. הוא הרי סגן אלוף העולם בראלי באחד הארקידיים שהוא שיחק על אייפון.

צריך לשאוף למכונית כמה שיותר חכמה, בטיחותית ולשאוף להיות נהג כמה שיותר טוב.

רק שני הדברים האלו ביחד יתרמו לבטיחות.

ואין מה לעשות, שום נהג לא מסוגל לבלום כל גלגל בנפרד כמו מערכת ABS ואף גוגולת לא מחליפה כרית אויר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...