Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בהחלט, המטרה צריכה להיות שיפור התנאים בארץ.

זו אחת הבעיות עם שיטת ההגשה של המחאות החברתיות בארץ. כשעולה נושא כמו מחיר המילקי, אז קל יחסית לרדת על מי שמעלה את זה בכלל ואז לא לנסות לשפר דבר.

כי מטומטם מי שבחר במילקי בתור סמל למחאה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אנשים פה חיים בפחד.

חבר שלי אומר לי שהוא רוצה לקנות נקסוס 6, אני אומר לו "למה? יש לך כסף מיותר?" הוא אומר לי "לא, אבל הזמן הכי טוב זה להחליף טלפון כל 2-3 שנים, כשעוד אפשר למכור את הישן במחיר סביר ולקנות חדש". ואני עומד עם פרצוף :?

וכל פעם שאנחנו יוצאים לבר \ מסעדה, הוא בוכה לי שאין לו כסף לבירה, אבל מה להוציא 700$ על טלפון יש. שיהיה לו לבריאות.

same shit על רכבים. אנשים מחליפים כל 3 שנים כי "אחי עוד שניה זה מתחיל להתקלקל, עדיף תמכור ותקנה חדש, תפרוס ל 36 תשלומים ומקסימום תקח הלוואה מהבנק".

אז קונים טלפונים ורכבים, אבל בוכים על מילקי.

לבחור עם 7אלף שקשה לו להתנהל. המשכורת שלי אומנם שונה משלך, אבל אני מוציא סביבות 5-6אלף בחודש אבל אני גר לבד! כלומר משלם שכירות וחשבונות ואוכל (ולא אני לא גר בחור, אני גר באחת מערי הלווין של תל אביב) (ד"א הוצאות מחיה זה יותר מ 50% מההוצאות שלי, ככה שאם הייתי גר עם ההורים אני מעריך שהייתי מוציא 3-4אלף כולל עזרה בשכר דירה). ולא אני לא מתכלב. אין לי אומנם ג'קוזי ושולחן סנוקר, אבל אני מבלה במסעדות וטס לחול. אז אני לא מבין איך אדם רווק, שגר עם ההורים, שאפילו אם אתה עוזר להם לשלם שכירות, איך הגיוני שקשה לך עם 7 אלף בחודש.

אז נכון אני לא מחזיק רכב, אבל אני גם לא מקובע לשום עיר. שהמקום עבודה עבר למשרד בעיר אחרת, פשוט עברתי לאותה עיר. מה הטעם לעמוד בפקקים כל בוקר לעבודה ולהוציא מעל 1000ש"ח בחודש על רכב נטו? אני גם לא מחליף טלפון כל 3 שנים, אלה כשהנוכחי כבר לא מתפקד.

ולא לא באתי מבית עם חינוך כלכלי, אלה ישבתי ולמדתי והשקעתי זמן בשביל להתנהל נכון כלכלית. לכולם יש זמן לראות טלויזיה אבל אין זמן ללמוד מבוא לכלכלה וחשבונאות. ולא צריך כישורים מיוחדים בשביל זה, מספיק לקרוא ויקיפדיה ולהשקיע כמה דקות ביום לסדר את הכסף שלך. רק מה, זה מצריך השקעה של זמן, וזה קצת יותר קשה מלשבת על ספה ולראות ריאליטי בטמבלויזיה ולכתוב טוקבוקים בפייסבוק על ברלין.

אבל שלא תיהיה אי הבנה, יקר פה. יקר פה מאוד. יקר להחזיק רכב, יקר לשכור דירה, יקר לקנות אוכל - ואליו דברים בסיסיים לדעתי, שאולי חוץ מרכב, אי אפשר בלעדיהם. אז אפשר להזמין טלפון מחול, לקנות בגדים מאמזון, וכדומה. אוכל ומקום מחיה לצערי צריך לרכוש בארץ, ובארץ הם נורא יקרים.

פורסם

הנה אני מצטרף למחאת המילקי :-P עם חשבון מהסופר פה באסטוניה. המחירים באופן מעניין פחות זולים מבברלין וחברותיה, אפילו שאנשים מרוויחים פה פחות.

ב"רימי", שזה דמוי-שופרסל מקומי, דמוי-מילקי מקומי, למשל, עולה 46 סנט שזה 2.20 שקלים.

באשר לחשבון המצורף, מלמעלה למטה ובתרגום לשקלים:

8 גלילי נייר טואלט במבצע, 8.5 שקלים במקום 12.3

דגני בוקר צ'יריוס 425 גרם, 16 שקלים

כיכר לחם פרוס איכותי 500 גרם, 4.5 שקלים

תירס בקופסת שימורים 340 גרם, 4 שקלים

שלושה מפיצי ריח לאסלה במבצע 6 שקלים במקום 8

שקית פלסטיק 90 אג'

חלב עמיד 1 ליטר 7 שקלים

קוטג' 380 גרם 8.5 שקלים

פעמיים חלב 1 ליטר 8.5 שקלים

גבינה לבנה חצי-קשה לסלט 200 גרם 9 שקלים

שמיניית אקטימל 12.5 שקלים

חסה 4.5 שקלים

לימון (לק"ג) 11 שקלים

עגבניות (לק"ג) 10.5 שקלים

מלפפון (לק"ג) 14 שקלים

שקיות נייר 50 אג' ליחידה

10 ביצים 8 שקלים

קולף גזר 10.5 שקלים

שני בקבוקי שני ליטר קולה זירו 14.5 שקלים

סה"כ קנייה 160 שקלים.

בגדול, ירקות יותר יקרים מבארץ, גבינות (ובשר) זול משמעותית, אלכוהול זול משמעותית וגם דברי יום-יום פשוטים זולים יותר (לחם וכו').

2014-10-22 19.12.11_1024.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפי הרשימה שלך יקר באסטוניה. אשתי קנתה היום 48 גלילי נייר טואלט ב-29 ש"ח, הירקות שקנית יקרים, הקולה עולה 25% יותר מאשר בארץ. אפילו בחלב ההפרש קטן לטובתך (היום נקנו 2 ליטר חלב בקרטון תמורת 9 ש"ח).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפי הרשימה שלך יקר באסטוניה. אשתי קנתה היום 48 גלילי נייר טואלט ב-29 ש"ח, הירקות שקנית יקרים, הקולה עולה 25% יותר מאשר בארץ. אפילו בחלב ההפרש קטן לטובתך (היום נקנו 2 ליטר חלב בקרטון תמורת 9 ש"ח).

מהערכה שלי המחירים פה בערך 40% יותר זול מהארץ, בסה"כ.

חלק מהמוצרים, כמו שאמרת, באמת לא זולים יותר (אם כי נייר טואלט מן הסתם קניתי אחד איכותי ויש יותר זולים, מה גם שהאריזות של ה-48 הן זולות יותר משמעותית פר גליל). הירקות פה יותר יקרים, זה נכון. הקולה לא עולה יותר מבארץ כי מדובר על 7 שקלים ל-2 ליטר ובארץ זה מחיר דומה ל-1.5. החלב ספציפית פה באמת לא זול משמעותית אבל זה חלב אמיתי שמחזיק מקסימום שבוע, לא המפוסטר למוות שמוכרים בארץ שמחזיק במקרר שלושה שבועות...

מצד שני, בכל אירופה מחירים של לחם ומוצרי בסיס הם זולים משמעותית מבארץ. אני בקלות יכול לבנות סל מוצרי בסיס שיחזיק משפחה במשך חודש, בעלות קטנה בחצי ממה שסל דומה יעלה בארץ.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הכול תלוי בסל הקנייה שלך.

לפי הסל המשפחתי שלי, בארץ זול יותר. תקזז את מחירי הלחם וכיו"ב וייצא לך פחות או יותר אותם מחירים.

אגב, תהרגו אותי וזהו: האם קיימת איזו שהיא סיבה ביקום לא לקנות את מקסימום הגלילים האפשרי?

האם אי-פעם יצא לכם להגיד "לא צריך נייר טואלט השבוע, ננגב ביד?"

48 זה המינימום, אם יש 56, עוד יותר טוב. ;-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

סיגלתי לעצמי מנהגים אירופאיים - אני עושה מספר גדול יותר של קניות קטנות. לא רוצה לסחוב יותר מדי. זה גם עניין של כמה אנשים יש בבית.

תאמין לי, אלא רק אם הסל שלך הוא בעיקר ירקות, פה יותר זול. מוצרי החלב להערכתי זולים בממוצע ב-20%. גבינות איכותיות זולות באופן משמעותי מאוד (100 גרם גבינה צהובה איכותית יכול לעלות גם פחות מ-5 שקלים במספר מקרים). מוצרי דגנים זולים אפילו יותר. מוצרים קפואים זולים משמעותית מאוד (למשל הדברים הבאים: פיצה גדולה, תערובת ירקות ואורז, שקית גדולה של תפוחי אדמה חתוכים, ג'בטה קפואה, שקית רביולי קפואים - כל אחד מאלו עולה פחות מ-10 שקלים). בשר אני לא יודע מהיותי צמחוני.

אני חושב שהדבר העיקרי שמציק לי בהבדל הזה בין הארץ לאירופה הוא שכאן לא נתקלתי בהבדלים גדולים מאוד בעלויות בין חנויות זולות ליקרות. במכולת השכונתית שלי המוצרים עולים אולי 10-20 אחוז יותר ולפעמים גם זה לא. בארץ ההבדל בין שופרסל שלי לבין רמי לוי יכול להיות עצום. שלא לדבר על AM: PM.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הבעיה של אנשים היא שהם מצפים לתוצאות מידיות.

הנה מתוצאות המחאה החברתית. תראו מה עובר על רשת המרכולים המובילה, אך היקרה, בישראל:

שיעור הרווחיות הגולמית נשחק לרמות שמאפיינות חנויות דיסקאונט זולות במיוחד והסתכם ב- 21.5% אחוז לעומת 25% אחוז ברבעון השלישי אשתקד.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4590575,00.html

זה תהליך, אבל הוא מתחיל.

השלב הבא זה הקניונים והרשתות הגדולות של הביגוד (תראו את אתר הנעליים של Ynet, כדוגמא).

אחרי זה יבוא שוק ההלוואות לפרטיים ולעסקים באמצעות עסקי אונליין שיתווכו ואף ילוו (הוצאת המונופול מהבנקים).

העם (והאינטרנט) יפרקו את הריכוזיות.

אם זה קורא פוליטית ("האביב" הערבי), אין סיבה שזה לא ייקרה כלכלית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...