Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב.

התבקשתי לייעץ באיזה מקרה של תאונה ואני צריך את עזרתכם.

נהג יצא מהחנייה מכביש דו סטירי כשהוא חונה נגד כיוון התנועה, בעת היציאה מהחנייה כדי להסתובב ("פניית פרסה כביכול") לכיוון הנגדי, הנהג עשה חצי סיבוב וקיבל זכות קדימה משני רכבים שמלפניו, אלא שהגיח קטנוע שעקף את שני הרכבים הללו ונכנס בנהג.

נהג הקטנוע יצא בריא כמו כן גם נהג הרכב.

האם נהג הרכב אשם בעניין?

נהג הרכב קיבל הצעה לסגור את הסיפור בלי ביטוח וכדומה מצד המעסיק של הקטנוע (שליח פיצה), אלא באופן אישי בלי לערב אף גורם, האם יש עילה לנוכלות מצידו?

איך אתם מציעים לפעול בעניין?

תודה מראש.

עריכה אחרונה על ידי mazda 6
פורסם

מה פרטי ההצעה? המעסיק מתכוון לשלם על התיקונים של הרכב? חצי מהם?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

אני עדיין לא בקי בכל פרטי ההצעה אני אברר אותם ואחזור עם תשובה.

אבל ממה שאני זוכר המעסיק של השליח מבקש שנהג הרכב יודה באשמה בתאונה והוא ישלם השתתפות עצמית לנהג.

ד"א מי אשם במצב כזה? כי הנהג חנה נגד כיוון התנועה. מאידך נהג הקטנוע עקף את הרכבים שנתנו זכות קדימה לנהג ואז קרתה ההתנגשות.

פורסם

אין בכלל מספיק פרטים כדי לחוות דעה.

הנהג חנה נגד כיוון התנועה (כלומר בצד שמאל של הכביש במקום בצד ימין?) ואז רצה לעשות פרסה (משמע סיבוב של 180 מעלות ואז להתיישר לנתיב הקרוב לזה שהוא חנה בו)?

מה הייתה התנועה של הקטנוע?

אגב איורים של כל הסיפור יכולים ממש לעזור

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אין בכלל מספיק פרטים כדי לחוות דעה.

הנהג חנה נגד כיוון התנועה (כלומר בצד שמאל של הכביש במקום בצד ימין?) ואז רצה לעשות פרסה (משמע סיבוב של 180 מעלות ואז להתיישר לנתיב הקרוב לזה שהוא חנה בו)? כן!

מה הייתה התנועה של הקטנוע?

אגב איורים של כל הסיפור יכולים ממש לעזור

הוספתי תרשים לבינתיים.

באדום - הרכב שחנה בכיוון הנגדי.

בכחול - הרכבים שנתנו זכות קדימה לנהג הרכב.

בצהוב - נהג הקטנוע שעקף והתנגש ברכב.

ללא שם.jpg

פורסם
אני עדיין לא בקי בכל פרטי ההצעה אני אברר אותם ואחזור עם תשובה.

אבל ממה שאני זוכר המעסיק של השליח מבקש שנהג הרכב יודה באשמה בתאונה והוא ישלם השתתפות עצמית לנהג.

ד"א מי אשם במצב כזה? כי הנהג חנה נגד כיוון התנועה. מאידך נהג הקטנוע עקף את הרכבים שנתנו זכות קדימה לנהג ואז קרתה ההתנגשות.

קח בחשבון שגם אם הוא סופג את ההשתתפות העצמית- מחיר הביטוח לרכב הנ"ל יעלה בשלוש השנים הקרובות.

מה סדר גודל הנזק? אולי יהיה יותר זול לא לערב את הביטוח.

פורסם
הוספתי תרשים לבינתיים.

באדום - הרכב שחנה בכיוון הנגדי.

בכחול - הרכבים שנתנו זכות קדימה לנהג הרכב.

בצהוב - נהג הקטנוע שעקף והתנגש ברכב.

[ATTACH=CONFIG]398277[/ATTACH]

אני לא מכיר תיקים דומים, הניחוש שלי יהיה שצד אחד יהיה האשם העיקרי והצד השני יקבל אשמה תורמת גבוהה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
קח בחשבון שגם אם הוא סופג את ההשתתפות העצמית- מחיר הביטוח לרכב הנ"ל יעלה בשלוש השנים הקרובות.

מה סדר גודל הנזק? אולי יהיה יותר זול לא לערב את הביטוח.

הפגוש נמעך ודרוש תיקון, אמנם לא מיידי אך דרוש תיקון.

מה בדבר שלילת רישיון ? זה עניין שיותר קריטי יכולים לשלול על דבר כזה רישיון? (הכוונה לנהג הרכב)

האם קיימת חובה להגיש את טפסי התאונה למשטרה?

איך אני אדע שמחר הוא לא יתבע את הנהג וידרוש ממנו פיצוי כזה או אחר?

פורסם

איזה פגוש? האחורי של הרכב?

איפה הוא נפגע בפגוש? באחד הצדדים של הפגוש או בחלק האחורי שלו?

אם החלפתם פרטים אין צורך לערב משטרה, ורוכב הקטנוע לא יכול לתבוע פיצוי כזה או אחר מנהג הרכב, מקסימום מביטוח החובה של המעסיק שלו.

אין שלילת רשיון לגבי תאונה כזו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

א. לפני שאתה מחליט במקומך הייתי קופץ למוסך שאני מכיר כדי לקבל סדר גודל של המחיר. אם אפשר לתקן את הפגוש העלות תהיה נמוכה ואז לדעתי לא כדאי להפעיל ביטוח.

ב. שלילה והתערבות של המשטרה יכולים להיות רק בתאונה עם נפגעים. כנ"ל לגבי טפסי תאונה (מה זה בכלל?).

ג. לא תידע- במקרה שכן לפחות יש לך ביטוח. זה חלק מסיכון שאתה לוקח כשאתה לא תובע אותו.

ד ואחרון. לפי דעתי לא מלומדת ולפי האיור שצירפת- אם המקרה הנ"ל יגיע לבית משפט יש סיכוי גדול שייקבע לנהג הרכב אשם תורם, כך שגם אם תתבע אותו לא בטוח שתיצא נקי.

חכה שמנוסים ממנו יגיבו- יש כאן לא מעט.

פורסם
הפגוש הקדמי, אחד הצדדים.

אז אם אני מבין נכון צריך לבדוק שאין מכה בשלדה?

מכה בשלדה מקטנוע? אני יהיה ממש מופתע.

פורסם
המעסיק של השליח מבקש שנהג הרכב יודה באשמה בתאונה והוא ישלם השתתפות עצמית לנהג.

במשפט הזה יש חשד לנוכלות. יכול להיות שאין למעסיק ביטוח והוא רוצה שבעל הרכב יפעיל את שלו, או כדי שהוא לא יספוג את עליית הפרמייה.

על פניו, נראה שהנהג אשם.

נהג הקטנוע לא יכול היה לצפות שיש נהג שנוסע נגד כיוון התנועה. מבחינתו, אפשר היה לעקוף את הרכבים שעומדים ואלמלא הנהג שהתפרץ לו לנתיב העקיפה הייתה יכולה להסתיים ללא פגיעה. במיוחד שלאור הציור שלך, יש קו מקווקו בין הנתיבים.

• תוכן חדש...