Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש רכב חסכוני בדלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקציב שלי זה בין 70 ל 80 אלף שקל, ואני מחפש אוטו חדש - ואוטומט!!!

חיפשתי קצת בפורום לפני שפרסמתי את הנושא הזה, וראיתי שהדיבור פה הוא על 3 רכבים בעיקר : פיקנטו, I10 וספייס סטאר.

מה עם פיג'ו 107, סיטרואן C1 סוזוקי אלטו\סוויפט, סקודה פאביה , ניסאן מיקרה? יש חוות דעת עליהן?

אשמח גם לעוד פרטים על הפיקנטו I10 וספייס סטאר, ועל המלצות כאשר חיסכון בדלק הוא שיקול עיקרי בקנייה שלי (כי אני נוהג המון) ובטיחות למשל פחות. תגידו כל מה שאתם חושבים כולל הכל.

פורסם

107/C1-מדובר על אותו רכב,מאוד חיסכוני,עכשיו הגיעו הדגמים החדשים עם אותה תיבה לכן גם הם צריכים להיות מאוד חיסכונים ומאובזרים הרבה יותר,החיסרון תא מטען קטן,וגיר רובוטי,כלומר בעיר הוא יהיה פחות חלק מאשר אוטומט רגיל.

הפאביה-אין חדש בכזה סכום.

מיקרה-אישית לא התחברתי עליה בעיצוב,היא גם חיסכונית תודות לגיר הרציף,תא מטען הרבה יותר גדול מאשר של ה107/C1,אם תאהב היא יכולה להיות אחלה קניה.

ספייס סטאר-מאוד חיסכונית ולפי המבחנים יותר מהמיקרה וזריזה יותר,מאוד מאובזרת,בעיר נוחה אבל מחוץ לעיר בכביש מפותל הרכב רוכן יותר מהממוצע וגם ה107 תהיה עדיפה בתחום הזה,יש לה כמו למיקרה גם גיר רציף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עוד שיקול שלי הוא עלות ביטוח ומוסכים. הבנתי שאירופאיות יקרות משמעותית?

ועוד דבר- קראתי שאמרו בפורום הזה שפיקנטו לא כ"כ חסכונית בדלק, אבל לפי נתוני יצרן 100 ק"מ בשטח משולב 5.3 ליטר שזה באיזור ה1 ל19.

פורסם

נתוני יצרן זה הדבר האחרון שאתה צריך להסתכל עליו,הרכבים לא נבדקים בתנאים אמיתים,בכלל זה הצריכה שם תמיד מאוד מרשימה,אכן הפיקנטו פחות טובה בתחום החיסכון,יש לה בטיחות טובה,איבזור טוב,מנוע זריז לעומת ה107 למשל.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ועוד דבר- קראתי שאמרו בפורום הזה שפיקנטו לא כ"כ חסכונית בדלק, אבל לפי נתוני יצרן 100 ק"מ בשטח משולב 5.3 ליטר שזה באיזור ה1 ל19.

נתוני יצרן זה דבר אחד וצריכת דלק אמיתית זה דבר אחר. נתוני היצרן מדברים על נסיעה במישור, 80 קמ"ש, חלונות סגורים, בלי מזגן ובלי כיסאות של הים בבגאז'. אני בטוח שאתה מפעיל מזגן ולפעמים גם לא נוסע כמו סבתא.

גם הפיקנטו וגם ה-i10 לא מציינות בצריכת דלק נמוכה ובפועל ממש לא מגיעות ל-19 קילומטרים לליטר. הספייס סטאר קצת יותר קרובה למספר הזה, עם צריכת דלק אמיתית של משהו בסביבות ה-15 או 16 קילומטרים לליטר בתנאי אמת. אם אתה נוהג המון אז אין ספק שהספייס סטאר תהיה חסכונית יותר, אבל השאלה היא כמה זה המון. הספייס סטאר היא מכונית די פשוטה מבחינת תא הנוסעים שלה ולמען האמת - זאת לא מכונית שכיף לעשות בה נסיעות ארוכות. היא רועשת, רועדת, מקרקשת ובאופן כללי מרגישה כמו דייהטסו מלפני עשר שנים.

אם אתה באמת נוסע המון (כלומר מעל ל-20 אלף קילומטרים בשנה), הייתי מציע לך לשקול מכונית היברידית או דיזל משומשת, ולא צעצוע שנועד לנסיעות עירוניות קצרות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

דווקא מבחינת קירקושים לא נקלתי בקכב שלי ולא ברכב המבחן.

בשיוט בין עירוני היא שקטה עקב סלד נמוך,ואם נוסעים עם מוסיקה,המנוע נשמע פחות בצורה מוחשית גם בעומס ששם הוא משמיע את קולו.

אני יכול להגיד בחיי היום יום הרעש מנוע זה אחד הדברים שפחות מפריעים לי,הייתי מעדיף תמיכה טובה יותר באזור הרגליים.

רעידות נכון,כשעומדים יש רעידות עקב 3 צילינדרים.

הספייס כניראה תוכל להגיע קרוב ל 1/19 אבל בנסיעה בין עירונית,אני הוצאתי כמעט 1/18 בבין עירוני הררי.

פורסם

אין ספק שמבחינת דלק הספייס סטאר לוקחת (לא בהפרש גדול). מכונית שעל פניו די נוחה אבל אני אישית לא מתחבר אליה...

יש לה איבזור לא רע אבל בנסיעות בינעירוניות היא לא כל כך נוחה על הכביש...אולי סתם הרשה אישית.

אני דווקא הייתי ממליץ על פיקנטו- רכב יחסית חסכוני בדלק עם אבזור מאוד טוב ונוח, עיצוב מהנה וחוויה מלאה וכמובן, אין שלא...

בשורה התחתונה אם מדברים על כסף, לדעתי היא התמורה הטובה ביותר ביחס לעלות...

פורסם

לי יש פיקנטו חדשה יחסית (4 חודש)

נוסע בעיקר בין עירוני ,והצריכה נעה סביב 13.5 מדידה אמיתית.

הנסועה השנתית שלי נמוכה ולכן זה לא היה השיקול המרכזי בקנייה.

פורסם

תיכנס עם יפאנית למוסך מורשה ותראה עם איזה נזק אתה תיצא.

כל רכב שתרכיב לו חלקים איכותיים יהיה יקר לאחזקה אין מה לעשות (וזה שווה להשקיע בטיפול לפי הוראות יצרן).

אם אתה קונה חדש הסיכון יורד כי יש לך אחריות על הרכב. עלויות ביטוח זה משתנה מנהג לנהג ויש עובדים שיש להם הטבות (כמו עובדי מדינה, מורים וכו') וצריך לבדוק מול הסוכן או מול www.rak.co.il למשל.

צא מהסטיגמות של שנות ה 80' ועוד עצה- לפני שאתה נכנס לטיפול- תשווה בין מוסכים שונים של היבואן ותתמקח על המחיר. אני בצ'מפיון מוטורס הגעתי להפרש על 40% בטיפול בין מוסך מורשה אחד למשנהו באותה העיר (עבור פולו 1.4 ידנית).

כמה ק"מ אתה נוסע בשנה שאתה שם דגש על חסכון בדלק?.

פורסם
התקציב שלי זה בין 70 ל 80 אלף שקל, ואני מחפש אוטו חדש - ואוטומט!!!

חיפשתי קצת בפורום לפני שפרסמתי את הנושא הזה, וראיתי שהדיבור פה הוא על 3 רכבים בעיקר : פיקנטו, I10 וספייס סטאר.

מה עם פיג'ו 107, סיטרואן C1 סוזוקי אלטו\סוויפט, סקודה פאביה , ניסאן מיקרה? יש חוות דעת עליהן?

אשמח גם לעוד פרטים על הפיקנטו I10 וספייס סטאר, ועל המלצות כאשר חיסכון בדלק הוא שיקול עיקרי בקנייה שלי (כי אני נוהג המון) ובטיחות למשל פחות. תגידו כל מה שאתם חושבים כולל הכל.

בתקציב של 80000 אני ממליץ על טיוטה יאירס הייבריד או הונדה ג'אז הייבריד .

פורסם

הוא רוצה חדש לפי מה שאני מבין.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אין ספק שמבחינת דלק הספייס סטאר לוקחת (לא בהפרש גדול). מכונית שעל פניו די נוחה אבל אני אישית לא מתחבר אליה...

יש לה איבזור לא רע אבל בנסיעות בינעירוניות היא לא כל כך נוחה על הכביש...אולי סתם הרשה אישית.

אני דווקא הייתי ממליץ על פיקנטו- רכב יחסית חסכוני בדלק עם אבזור מאוד טוב ונוח, עיצוב מהנה וחוויה מלאה וכמובן, אין שלא...

בשורה התחתונה אם מדברים על כסף, לדעתי היא התמורה הטובה ביותר ביחס לעלות...

1/18 לעומת 13.5 זה לא הפרש גדול?

דווקא הפיקנטו והיונדאי פחות טובות מבחינת צריכת הדלק,ואם כבר היונדאי עם יתרון על םיקנטו בדמות מושבים הרבה יותר אוחזים.

לא הבנתי מה הכוונה לחוויה מלאה?

• תוכן חדש...