Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט בין מיני וסופר מיני בסביבות 40 אלף שקל

Ocean
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום,

אני נוסע כ-70-80 ק"מ ביום רגיל, ומדי פעם מעוניין לנסוע לנסיעות ארוכות ולטייל בצפון\דרום.

כרגע יש ברשותי רנו קליאו שנת 98, שרואה מוסכים בתדירות גבוהה, ומגבילה אותי בנסיעות ארוכות.

אני מעוניין לרכוש רכב בסביבות ה40,000, גמיש, אבל עדיף אם אפשר שיהיה פחות מזה ורק הסכום המינימלי שיענה לדרישות.

הדרישה הכי משמעותית היא אמינות - היכולת לנסוע בנסיעות ארוכות או בכלל מבלי לחשוש מקלקולים, ושהאמינות תימשך לאורך שנים.

הדרישות לאחר מכן בסדר החשיבות - צריכת דלק, בטיחות ויציבות, כוח (לעליות של ירושלים).

ובסוף - נוחות, עיצוב ואבזור.

הציפייה שלי היא לאמינות גבוהה, וששאר הקריטריונים יעברו כולם סף סביר (כשהמדד שלי להשוואה זה הקליאו 98...).

אני לא בטוח שאני אפילו ארגיש בדקויות שאחרים מרגישים בהם, כמו רמת הגימור או הביצועים. בעיקר חשוב לי שהרכב יעביר אותי מנקודה לנקודה, כששתי הנקודות יכולות להיות רחוקות.

יש לי העדפה ברורה לרכבים יפניים או קוריאניים (אולי קצת דיעה קדומה על אמינות האירופאיות?), והרכבים האפשריים : סוזוקי (אלטו, ספלאש, סוויפט), סיריון, יאריס, קיה פיקנטו, יונדאי, וכו'

ההתלבטות המרכזית שלי היא האם לקנות לדוגמה מיני משנה מתקדמת (נניח אלטו 2012 עם 60,000 ק"מ) או סופר-מיני משנה פחות מתקדמת (נניח סיריון 2009 עם 120,000 ק"מ). השאלה היא האם מכונית כמו אלטו למשל, יכולה לעמוד בנסיעות ארוכות והאם היא עדיין תשמור על אמינות כמו דגמי סוזוקי הישנים (בידיעה שהיא יוצרה בהודו, ומתוך היכרות קרובה עם המדינה הזו, ולא חיובית בהיבטים של איכות מוצרים מקומיים...).

ואולי זו בעצם גם שאלה כללית על כמה ק"מ צריכים לעבור כדי שאותם רכבים שנחשבים לאמינים (כמו יאריס וסיריון) יתקלקלו גם הם.

120,000 ק"מ זה נשמע לי הרבה, וזו אחת ההצעות שקיבלתי מליסינג. ומצד שני, אם זה דגם שנחשב מאד אמין אולי בכלל לא צריך להיבהל מהמספר?

אופציה נוספת אחרת לגמרי זה ג'יפ. זה משהו שפשוט מושך אותי וישדרג את הטיולים, אבל אני לא יודע מה המשמעויות של אחזקת ג'יפ פשוט, כמו נניח סוזוקי ג'ימיני. אני מתאר שההוצאות גדולות בהרבה מרכב סטנדרטי, כך גם האמינות, צריכת הדלק והחלקים. אז זה בינתיים ירד אצלי מהפרק, אבל אם למישהו במקרה יש ניסיון של אחזקת ג'יפ אמין בזול, אני אשמח לשמוע.

אשמח לקבל המלצות לגבי הרכבים שציינתי קודם, לגבי ההתלבטות בין מיני וסופר מיני בשנתונים שונים, ואני גם פתוח לשמוע על רכבים אחרים שנחשבים לאמינים.

תודה רבה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה מוגבל לאוטומט או שאפשר גם ידני?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שכחתי לכתוב שאני מעדיף ידני, גם מבחינת חסכון וגם יותר כיף לנהוג עם ידני. אבל בחלק מהדגמים שציינתי, כמו הסיריון, אין ידני וזו דוקא פשרה מבחינתי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תראה, אם אתה מתכוון לנסוע 70-80 ק"מ ביום מינימום לפי דעתי כדאי ללכת על סופרמיני מכיוון שבדר"כ הן יותר נוחות ומרווחות ולא תרגיש שאתה נוסע בתוך קופסא לא נוחה. כמובן שאם מצאת רכב מיני שנוח לך ומתאים לך מבחינת מרווח רגליים, גובה ומושבים...אז בכיף.

הייתי ממליץ לך לנסות סוזוקי ספלאש, בתקציב שלך נכנס שנתון 2011.

פיאט פונטו גרנדה/איבו, הרכב אמין, חסכוני בדלק במיוחד בגרסה הידנית, מרווח ונוח לנסיעות.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ספלאש היא כמו מיקרה וספייס סטאר, בקטגורית הביניים שבין סופר מיני למיני.

גרנדה פונטו יכולה להיות אופציה טובה. (אחת שתוחזקה כראוי)

עם חריגה מהתקציב אתה יכול לקבל פיאטסה/קליאו/i20 ידנית, מודל 2012. רכבים שעדיין נמצאים במסגרת האחריות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...