Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ושלום רב לכולכם,

ברצוני לבקש מכם עזרה יחסית חשובה מאוד, לגבי חוזה שכירות עבור אחי והחבר שלו אשר מתחילים ללמוד בחיפה.

המשכיר, מגיע היום בערב עם עו"ד ( בסדר גמור, זכותו... ) וכולם עם ההורים נפגשים אצלנו לחתימה ולעבור על החוזה שוב פעם.

אני מצרף את החוזה כקובץ וורד לכאן אבל יש לי מספר שאלות לגבי הערבויות והאם זה תקין:

1. השכירות הינה בגובה 2,800 שקלים ז"א כל אחד חצי חצי מן הסתם

2. המשכיר מבקש ערבות בנקאית על סך של 15,000 שקלים ז"א 7,500 שקלים מכל אחד אבל זה אומר שהכסף משוריין ישירות לא?

האם סכום זה סביר? האם ניתן לוותר ולתת צ'יק עם רישום ערבות עליו או לבטחון בלבד?

3. בנוסף לכך ! מבקש המשכיר בחוזה, טופס או מסמך של בטחונות כספיים לא מוגבלים !!! זאת אומרת, כל סכום וזה חתום ע"י כולם וכו'

האם זה סביר? כאמור הוא כבר מקבל ערבות בנקאית מה למען השם צריך עוד טופס כזה? האם אתם מסכימים עם זה? זה סביר?

הרי הוא יכול טכנית לקחת גם את ה 15,000 שזה כבר מזומן משוריין מראש וגם להמציא עוד איזה 10,000 שקלים בכיף על הטופס הזה, לא?

4. הערבות הבנקאית של ה 15,000 היא בגובה של כמעט חצי שנה של שכירות, האם לא מקובל לתת 3 חודשים קדימה? הרי הם גם ככה שוכרים לשנה, מדוע לתת עוד חצי שנה מראש?

5. גילוי נאות, אני כאשר למדתי ושכרתי, נתנו צ'יק רגיל עם קרוסים ועם שם ועם בטחון בלבד וכו' וכו' אומנם פתוח אבל זה כי אותו אדם הייתה לי הכרות יחסית מוקדמת איתו והוא היה בסדר וזה הכל.

לא נתקלתי בעניין שמביאים עו"S לחוזה או מבקשים ערבויות כפולות ומכופלות, זה קצת מוגזם לא?

אודה לכם מאוד לעזרתם ודעתכם על החוזה, כאמור מצורף כאן למטה .

**** כמובן שהורדתי ומחקתי את השמות, תעודות זהות וכתובת הנכס לכן החזוה אולי התעוות קצת ושורות זזו לפה ולשם אז נא לא להתייחס לזה

תודה מראש :)

חוזה שכירות טיו.doc

פורסם

לא נשמע סביר בשום קנה מידה.

ערבות בנקאית זה נחמד לבקש - אם אין תור לדירה והיא לא באיזור סופר מבוקש בתל אביב - כנראה לא מקובל לתת. (ראה שירשור של אחי - qil על הנושא מלפני חודש - חודשיים) - בטח שלא בסכום כזה גבוהה יחסית לשכירות.

שטר ערבות ללא הגבלה? ובנוסף לזה צ׳ק של 15 אלף נוסף? (כלומר 15 אלף נזילים אצלו ביד , עוד 15 בצ׳ק שהוא יכול להפקיד מתי שבא לו ועוד שטר ערבות פתוח וחתום שאיתו הוא עוד יכול לתבוע אותם בבית משפט ולממש אותו?.... לא ממש)

נשמע כאילו הוא והעורך דין רוצים לתלות את המשכירים / להחזיק אותם סופר בביצים.

אני לא הייתי נכנס לדירה בתנאים כאלו. התנאי ערבויות מוגזמים בטירוף.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הדירה אמורה להיות סופר סופר מבוקשת או נמצאת באיזור סופר מבוקש ואחיך והחבר שלך מתעקשים ממש לדירה הספציפית הזאת.

אני לא רואה שום סיבה לחוזה כה מוגזם.

לא מבין לאן הלך כל הקטע הפשוט להביא צ'קים + צ'ק ביטחון ולהת'

פורסם

אני מאוד מודה לכם על התגובות !

הדירה היא בחיפה, לא סופר קרובה לאוניברסיטה אבל הדירות לא בדיוק ממתינות בימים אלו על אש קטנה אלה די נחטפות אבל עדיין, יש גבול.

המקרה הוא כזה, אימו של המשכיר נפטרה, אחי והחבר כשהגיעו לראות, פגשו את המשכיר ואת אח שלו שמן הסתם הם היורשים ובגלל שאלו משכירים פעם ראשונה, כנראה לחוצים אבל לא עד כדי כך.

בדיוק, לתת 15,000 ערבות בנקאית שדרך אגב זה יורד כבר מהחשבון של כל אחד, זאת אומרת 7,500 שקלים משוריינים ונעלמים מהחשבון ועוד טופס בטחונות ללא סכום פתוח? זה לא הזוי בשום קנה מידה?

הרי את הערבות הבנקאית אם יבוא לו הסיבוב, יכול להפקיד ביום בהיר, ואז לך תוציא, קרוב לוודאי שיאן שום סיכוי, או האם יש אפשרות גם על צ'ק בנקאי לשים קרוסים או לרשום צ'יק בטחון בנקאי בלבד? קיים כזה דבר?

ואחר כך, עוד ירצה לחדש את הספות, דלתות ושיפוץ קטן ידחף עוד 10,000 שקלים או 20,000 מי יודע? הרי טופס כזה חתום ע"י כולם ובנוכחות עו"ד לך תצא מזה אחר כך.

בנוסף לכך, האם מקובל לצבוע את הדירה בסוף שכירות? נגיד והם קיבלו אותה נקיה לבנה, החזירו לבנה, אבל עדיין מחוייבים לצבוע? יש סעיף שאומר שם שיש לצבוע או להחזיר את הדירה לצבע לבן, מה הכוונה? עכשיו בגלל אבק על הקירות או דהיה של צבע הם אמורים לצבוע? ועוד עם כאלו ערבויות...

אשמח לשמוע את דעתכם לגבי הפסקאות האלו גם כן.

פורסם (נערך)

ערבות של 7,500 ש"ח, מנהל הבנק של אחיך אמור לאשר לו ללא צורך בבטחונות פיזיים מצידו של אחיך (בסה"כ זה כאילו שהוא מאשר לו הגדלה מאד תיאורטית של מסגרת האשראי ב7.5K ש"ח).

זה לא סוף העולם, וממש לא כ"כ פשוט מצדו של המשכיר "להתהפך ולהפקיד את זה על הבוקר".

מה שכן, זה לא ממש מקובל, בטח לא בדירות שהן לא "סופר-יוקרתיות". אולי הוא דואג בגלל שהיא מרוהטת ומאובזרת בציוד חשמלי. בכל מקרה-תנסו להוריד אותם מזה.

לגבי הערבות האישית, זה מאד מקובל בכל החוזים הסטנדרטיים, ורק בינינו, בלי שהמשכיר שומע, ביום פקודה, הוא די יכול לנגב עם זה את הת$ת. אפילו שהעו"ד חיטט באף מולכם בזמן שחתמתם על זה.

הוא יצטרך בכל מקרה לבוא מול שופט שלום ולהסביר לו למה הוא רוצה להציק לערבים.

אם הדירה כרגע צבועה במצב דנדש (דהיינו ממש ריח של צבע כשנכנסים) אז מקובל להחזיר אותה כך.

אם הוא מוסר אותה במצב סביר, ורוצה לקבל אותה חזרה עם שפכטל אמריקאי+סטוקו, אז שילך לעשות טחינה.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

~

נשמע כמו שילוב מסוכן של שני צדדים חסרי נסיון שלשניהם רועד הפופיק והפחד מניע אותם להתנהגות לא רציונלית. בעסקה כזאת כדאי מאד שיהיה לפחות צד אחד מנוסה יותר שידע להוביל את הטנגו גם בשגרה וגם במקרה של חילוקי דעות. אישית הייתי לוקח צעד אחורה ומחפש דירה אחרת, לא בגלל שמישהו מנסה לדפוק אותי אלא פשוט כי זה הצעד החכם והזהיר לאור הסיטואציה שנוצרה כאן.

לגופו של עניין:

• 15K הם סכום מופרך, ערבות בנקאית לשלושה חודשי שכירות תספיק מעל ומעבר. (10K~)
  • כלל האצבע הוא: שני ערבים או ערבות בנקאית או צ'ק בטחון או מעטפה עם מזומן בכספת וכו' - לא גם וגם.
  • בהתאם לסעיפים הקודמים, לדיון על בטחונות נוספים בכלל אין מקום במו"מ הזה ולא ברור לי מהיכן הקריצו את הדרישה.
  • עשרים צ'קים דחויים שנרשמים מראש - רעיון גרוע. העברה בנקאית היא דרך אלגנטית ובטוחה הרבה יותר לשני הצדדים.

זו דעתי המבוססת על השכל הישר, וגם על השכרת דירה בתנאים דומים שביצעתי לפני שנה (בכפ"ס) ושאני מבצע בימים אלו ממש.

פורסם
אני מאוד מודה לכם על התגובות !

הדירה היא בחיפה, לא סופר קרובה לאוניברסיטה אבל הדירות לא בדיוק ממתינות בימים אלו על אש קטנה אלה די נחטפות אבל עדיין, יש גבול.

המקרה הוא כזה, אימו של המשכיר נפטרה, אחי והחבר כשהגיעו לראות, פגשו את המשכיר ואת אח שלו שמן הסתם הם היורשים ובגלל שאלו משכירים פעם ראשונה, כנראה לחוצים אבל לא עד כדי כך.

בדיוק, לתת 15,000 ערבות בנקאית שדרך אגב זה יורד כבר מהחשבון של כל אחד, זאת אומרת 7,500 שקלים משוריינים ונעלמים מהחשבון ועוד טופס בטחונות ללא סכום פתוח? זה לא הזוי בשום קנה מידה?

הרי את הערבות הבנקאית אם יבוא לו הסיבוב, יכול להפקיד ביום בהיר, ואז לך תוציא, קרוב לוודאי שיאן שום סיכוי, או האם יש אפשרות גם על צ'ק בנקאי לשים קרוסים או לרשום צ'יק בטחון בנקאי בלבד? קיים כזה דבר?

ואחר כך, עוד ירצה לחדש את הספות, דלתות ושיפוץ קטן ידחף עוד 10,000 שקלים או 20,000 מי יודע? הרי טופס כזה חתום ע"י כולם ובנוכחות עו"ד לך תצא מזה אחר כך.

בנוסף לכך, האם מקובל לצבוע את הדירה בסוף שכירות? נגיד והם קיבלו אותה נקיה לבנה, החזירו לבנה, אבל עדיין מחוייבים לצבוע? יש סעיף שאומר שם שיש לצבוע או להחזיר את הדירה לצבע לבן, מה הכוונה? עכשיו בגלל אבק על הקירות או דהיה של צבע הם אמורים לצבוע? ועוד עם כאלו ערבויות...

אשמח לשמוע את דעתכם לגבי הפסקאות האלו גם כן.

איפה בחיפה? לפי השכ"ד נשמע מתאים לרמות רמז.

הדרישות של בעל הדירה מוגזמות ללא שום הגיון,בטח שבתקופה הזו שמתפנות הרבה דירות באזור בדיוק בסכומים האלה.

מדובר בתקופה שדווקא מתפנות הרבה דירות באזור, אבל יש קצת זמן לתפוס את הדירות כי הטובות נחטפות די מהר.

אלא אם כם מדובר בדירה סופר מדהימה לא הייתי נותן יותר מצ'ק ביטחון על סה"כ 3 חודשים ולא יותר. כך גם נהוג

ערבות בנקאית או הדבר השני שהם מבקשים נשמע מוגזם ופרנואידי וסביר להניח שהדירה תמשיך לעמוד ריקה

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

אני מודה לכם על כל התגובות והעזרה.

ברגע שאותו אדם הגיע, ראה אותנו ואת השותף וכו'.... ירד ישר מהרעיון הבין עם מי יש לו עסק וכו' והכל נסגר כמו שצריך :)

פורסם

אני כרגע גם נמצא בשלב של לפני חתימת החוזה ולפני הפגישה עם בעל הדירה. אשמח לעזרה בנושא.

בנוסף לצ'ק ביטחון המשכיר מבקש גם ערבות של צד ג'. מה זה אומר בפועל, מה התנאים\דרישות לאותו ערב וכיצד זה מתבצע?

תודה.

פורסם

בד"כ, בדף האחרון של החוזה, יש מקום לעוד חתימה תחת " אני הח"מ ערב אישית לכל התחיבויותיו של השוכר בהסכם זה"

(או ניסוח יותר "משפטי" :D).

הוא חותם וזה הכל.

אם אתה לא מתכוון להשחית את הדירה ולברוח לסודן, בזה מסתיים החלק של הערב שלך.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• תוכן חדש...