Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הבעיה היא במקרה הזה ששני הרכבים הללו, גם הפיאסטה האוטומטית וגם האיביזה ה-DSG7 סובלות מתדמית "גיר" לא משהוא...

אחד מהם עולה קרוב ל-100000 שקל, {1.6} ואילו השני מגרד את ה-82000 ויש לו מנוע טורבו עם ביצועים עדיפים. {1.2}

אז מה קונים? מה אתה היית עושה?

במצב הנ"ל יש מצב טוב שהייתי קונה את האיביזה.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם
במצב הנ"ל יש מצב טוב שהייתי קונה את האיביזה.

במצב של שני גירים בעייתיים הייתי לוקח את הרכב עם האחריות הארוכה יותר, עוד שנה אחריות בפיאסטה יכולה לחסוך הרבה כסף בהמשך.

וכמו שכבר דנו לפני זה ההפרש במחיר הוא לא כל כך גדול כמו שנראה על הנייר.

גם לי הייתה את אותה התלבטות ומאוד מאוד רציתי איביזה, אבל בסוף ירדתי מזה.

פורסם
במצב של שני גירים בעייתיים הייתי לוקח את הרכב עם האחריות הארוכה יותר, עוד שנה אחריות בפיאסטה יכולה לחסוך הרבה כסף בהמשך.

וכמו שכבר דנו לפני זה ההפרש במחיר הוא לא כל כך גדול כמו שנראה על הנייר.

גם לי הייתה את אותה התלבטות ומאוד מאוד רציתי איביזה, אבל בסוף ירדתי מזה.

כאשר אני מחשב הפרש מחיר, יוצא לי 9500 שח הפרש. מה היית עושה בהפרש זה?

פורסם

האיביזה על הכביש עולה 81500 אם זוכר נכון, וזה בצבע לבן, לקחת צבע אחר הגעת ל 83K.

וזה בלי שום אבזור, אם שמת מערכת מולטימדיה הגעת ל 88K, אם לא אז אתה ב 83K לאיביזה מול 95K לפיאסטה.

הביטוח של האיביזה יקר יותר בבערך 2000 ש"ח לשנה, נגיד 1500 ש"ח כדי להיות בטוחים, ל 3 שנים זה עוד 4500 ש"ח ואתה כבר ב 87.5K לאיביזה מול 95K לפיאסטה.

הביטוח לאיביזה דורש כספת או איתוראן שזה עוד 900 ש"ח, לכן אתה ב 88.4K לאיביזה מול 95K לפיאסטה, הפרש של 6.5 אלף ש"ח בערך, שעבורם אתה מקבל מערכת בקרת אקלים, מחשב דרך, מערכת מולטימדיה עם מצלמת רוורס וניווט של IGO, חיישני רוורס, מרימי שמשות חשמליים, ואיכות חומרים גבוהה יותר, אה וכמובן עוד שנת אחריות שקשה לכמת בכסף, אבל בטוח שווה סכום כלשהו.

אם הלכת על האיביזה עם המערכת מולטימדיה שלה הגעת לאיביזה ב 93.5K שעדיין בלי מערכת בקרת אקלים, מחשב דרך, מרימי שמשות ואיכות חומרים יותר נמוכה.

הפיאסטה לא מושלמת כמו שאר הרכבים גם בקטגוריה, אבל שמסתכלים רק על מחיר אז המחיר על הנייר של האיביזה קצת משקר, וזה עוד לפני שלוקחים בחשבון שלא ברור אם יש אספקה מיידית של האיביזה כי רק עכשיו הגיע המשלוח והוא יחסית קטן ונראה לי שהכל כבר נמכר, ושבקרוב יוצא דגם חדש של איביזה לפי מה שהבנתי ושהשוק יד שנייה שלה על הפנים לאור כל המבצעים והתדמית של רכב לצעירים שקורעים אותו.

פורסם

לא קראת מה שכתבתי בעמודים הקודמים, ביטוח של איביזה לא יקר לי בכלל, הפרש שזניח בכלל. אני לא צריך מערכת, צבע וכו' , יוצא לי 81100 על הכביש + חיישני רוורס + בלוטוס, בקיצר 82000 מקסימום. פיאסטה 95000 אצל דלק מוטורס או 90000 אצל יבואן מקביל, נראה לי ששווה לבחור איביזה ....

פורסם

קראתי דווקא רק הבאתי עוד צד או עוד כמה נתונים שצריך לקחת בחשבון, גם אני התלבטתי בין שתיהן, איביזה הייתה הרכב שבאמת רציתי אבל בסוף ירדתי מזה.

אם יוצא לך 82 ואתה לא צריך כלום מהתוספות אז הרמת אבזור לא משנה לך, ואם איכות החומרים לא משנה אז נשאר רק האחריות מול המחיר.

בשביל הפרש של 13 אלף ש"ח כבר שווה כנראה לוותר על שנת אחריות.

שני הרכבים טובים ומהנים, נקווה שלא יהיו בעיות אמינות ותיהנה מהרכב כמו שאפשר.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מישהו הזמין את האיביזה וקיבל כבר???

יש רשמים ?? בעיות??

אני שוקל להזמין, קראתי את כל השרשור... למרות החסרונות מדובר עדיין בהצעה מאוד מעניינת.

פורסם

לדעתי אם מדברים על רכב אוטומטי התחרות היחידה לאיביזה במחיר של 80k היא המיצובישי ספייס סטאר. היא בחצי קטגוריה קטנה יותר וזה יבוא לידי ביטוי בעיקר בתא המטען וגם המנוע 3 צילינדרים יותר רועש ופחות חזק, אבל מצד שני היא מגיעה עם כמעט כל אבזור אפשרי שאפשר לחשוב עליו והיא גם הרבה יותר חסכונית בדלק.

פורסם

אם לרדת בחצי קטגורייה גם יש עדיין אפשרות לקבל מבצע על המיקרה האוטומטית, יש את הדגם המאובזר, כנראה ימכר בסביבות 82-85 אלף ש"ח, מגיע מאובזר לא רע, עם בקרת שיוט, מערכת מקורית עם שליטה מההגה (בלוטות', AUX וUSB), חימום מושבים, בקרת אקלים, פנסי ערפל קדמיים, לא רע בסה"כ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

או לעשות נסיעת מבחן על שברולט סוניק שכרגע גם עולה ככה ולא לחשוש מהגיר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בתקציב הנ"ל לא הייתי לוקח איביזה אלא את הסוניק או ספייס סטאר.

לאיביזה שנתיים אחריות וזה מדליק אצלי נורה אדומה.

הסוניק יותר מרווחות עם תא מטען יותר גדול ובטיחותית. הספייס סטאר רכב שאני אישית מאוד אהבתי, כיפי לנהיגה.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

• תוכן חדש...