Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה נכון כשעשים תיקון נקודתי.

אבל במידה ובוצע שיפוץ מלא למכלול מסויים, בסיום שיפוץ אתה אמור לקבל מכלול תקין.

באם על מנת להביא אותו למצב תקין נדרש להחליף חלקים נוספים, מוסך שמכבד את עצמו יחליף במסגרת האחריות וללא עלות נוספת.

הבעיה שלפעמים היה מספיק להחליף רק את אותו חלק נוסף שהוא בעצם גורם לתקלה ולא היה צורך בשיפוץ.

• תגובות 141
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני דווקא הייתי בוחר בשינוי מיקום האינטרקולר ובתיעול החום הנפלט ובידוד השאר, לך תדע על איזה עוד רכיבים ישפיע החום אם רק תסתפק בקולר שמן לגיר.

+1

לשים קולר לגיר זה לתת אקמול לחולה רק כי חלק מהמחלה שלו זה חום, בלי לנסות "לתקן" את המחלה עצמה - עדיף להרחיק את האינטרקולר למיקום המקורי/מיקום שונה מאשר להתחיל לפתור את תופעות הלוואי על ידי עוד תוספות.

פורסם

האינטרקולר* ממוקם במיקום המקורי, הוא פשוט קצת יותר עבה ולכן יקודם אל תוך הפגוש.

*אינטרקולר- החלק עליו אנחנו מדברים למעשה אינו אינטקולר, זה רדיאטור קירור שמצנן את נוזל הקירור של המנוע בלופ אחד ובלופ שני מצנן את האויר שעובר באינטרקולר שבכלל ממוקם בין הסופרצ'ארג'ר לראשי המנוע.

סתם ראיתי לנכון לחדד.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לפחות המוסך מוכן לקחת על עצמו את התיקון שזה דבר משמעותי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון למי שעקב והתעניין והפעם אפתח בתובנה חשובה שלמדתי על בשרי ואולי ביום מן הימים תחסוך למי מכם כסף-

אם אתה סובל מהתקררות כנראה שכל רופא יוכל לטפל בך ברמה סבירה.

יש לך בעיות לב? פנה לקרדיולוג.

כזכור בעת העדכון האחרון הרכב גמע קצת יותר מ-400 ק"מ מאז שיפוץ הגיר וזה היה השלב בו הוא נתקע שוב עם אותם סימפטומים של גיר מחליק\לא משתלב.

מאז הרכב גמע כ-1100 קילמוטרים נוספים במהלכם נתקע עוד 3 פעמים עם סימפטומים זהים, הפעם האחרונה היתה לפני כ-650 קילומטרים.

נתתי אינספור צ'אנסים למוסך שביצע את שיפוץ הגיר לתקן את הגיר כדי שהתקלה לא תחזור על עצמה אך לצערי במהרה הבנתי שמנסים לסבן אותי ולהתמקד במשהו שהוא לא הגורם האמיתי לבעיה (התחממות יתר של שמן הגיר).

בנסיון לרצות אותי בעל המוסך אף שלח את הרכב למוסך המרכזי של היבואן אך במקום לתת להם לבדוק את הדברים ולהגיע למסקנות שלהם התרשמתי שהמוסך שביצע את השיפוץ מתאמץ להכווין אותם לכך שהבעיה נעוצה בהתחממות יתר.

חיזוק לכך קיבלתי כשבמהלך נסיעת מבחן שהמוסך המרכזי ביצע כאשר הרכב מחובר למחשב שעושה לוגים הרכב נתקע שוב רק שהפעם היו לנו כאמור לוגים מדוייקים שהצביעו על כך שטמפ' שמן הגיר לא היתה חריגה (90 מעלות בנקודה בה הרכב נתקע) וגם לחץ השמן שאומנם היה מקסימלי עדיין היה בגדר התקין.

הדף המודפס שחור על גבי לבן לא מנע מהמוסך שלי להמשיך ולטעון שאין כל בעיה בגיר והבעיה נעוצה בהתחממות יתר.

הסברים שלי שפעמיים הרכב נתקע בשעת בוקר מוקדמת פחות מ-5 דקות לאחר התנעה קרה.

כמה מילים על לחץ השמן- משאבת השמן גיר הינה חלק מממיר המומנט והיא בעצם אחראית לביצוע הסירקולציה של השמן בתוך הגיר והחוצה לכיוון הקולר המובנה בתוך רדיאטור הקירור של המנוע.

לרוב לחץ שמן נמוך יהיה תוצר של פילטר שמן מלוכלך וסתום כי שאכן היה אצלי.

בחזרה לרכב במוסך המרכזי, למרות לוגים תקינים של לחץ שמן וטמפ' שמן סיכום הבדיקה היה שהתקלה ככל הנראה מתרחשת בגלל......לחץ שמן נמוך או טמפ' שמן גבוהה מדי.

כדי להמתיק את הקישקוש הם הוסיפו שיתכן שהתקלה נגרמה בגלל מפלס שמן נמוך (במקום 9 ליטר שמן כפי שצריך להיות רוקנו רק 8 ליטר).

זו הנקודה שהחלטתי שמספיק לי, התקשרתי למוסך וביקשתי שישלח לי את הרכב כדי שאמשיך לטפל בו במקום אחר ועל חשבוני, no hard feelings פשוט מרגיש לי שזה גדול עליו ועדיין הייתי עם תחושה חזקה שכל השיפוץ גיר הזה היה מיותר.

600 קילומטר עברו מאז הרכב חזר אלי לאחר אותה סאגה במוסך המרכזי במהלכם הרכב אומנם נסע חזק אך הגיר מרגיש לי ש"זה לא זה", ההחלפות הילוכים לעיתים נוקשות, לפעמים מרגיש לי שהרכב מושך את ההילוך ללא צורך ומהסס בהעברת הילוכים.

התחלתי לחפור באינטרנט ובין חבריי לנהיגות בחיפוש אחר מקום מקצועי לטיפול ברכב שלי, קיבלתי המלצה על איזה מוסך קצת מרוחק אבל שנאמר לי שהוא יודע את דרכו בנושא גירים.

על הדרך קיבלתי המלצה להזמין שמן גיר מאוד ספציפי מחו"ל ואכן הזמנתי 10 ליטר שמן גיר של חברת FUCHS (שמן גיר שפותח ספציפית לתיבת הילוכים שלי).

אתמול נסעתי למוסך עליו המליצו לי ופגשתי שם את חבר שלי שהיה בין הממליצים, הרושם הראשוני חיובי- היו שם לא מעט מרצדסים ולא מעט גירים בשלבי טיפול כאלה ואחרים כולל מעבדה קטנה שמטפלת באלקטרוניקה של הגיר.

דבר ראשון נתתי למומחה הגירים שלהם את הקופסה עם החלקי הגיר שירדו מהרכב שלי (בעיקר פלטות קלאץ') וזה היה השלב שהוא אמר לי את מה שהיה ידוע לי מלכתחילה- זה לא נורא שהחליפו אותם אם כבר פתחו גיר כי זה לא יקר אבל בסה"כ המצב שלהם תקין לחלוטין (לעומת המוסך ששיפץ את הגיר שטען שפלטות קלאץ' גמורות).

באותה נשימה הוסיף שהוא לא היה ממהר להחליף ממיר מומנט בעיקר בגלל שזה רכיב מאוד יקר וגם בגלל שניתן לחתוך ולפתוח אותו ולתקן אותו.

הלאה, הרכב עלה על הליפט ונפתח בורג הניקוז של שמן הגיר שהוא כאמור רק בן 600 קילומטרים- במקום שינוקז שמן אדום ונקי בהתאם לגיל, יצא שמן שיותר הזכיר שמן מנוע שעבר 20K קילומטרים- הוא היה כמעט שחור מרוב שהיה שרוף ורבוי בחלקי מתכת.

בלי לחשוב פעמיים אמרתי שאני רוצה שיורידו את הגיר ויפרקו אותו לגורמים (מי אמר GEARBOX REBUILD TAKE 2 ולא קיבל?).

החדשות המעודדות הן שכל החלקים הבאמת יקרים כבר הוחלפו כך שמה שיצטרך החלפה לא אמור להיות יקר להחריד.

מהסתכלות ראשונה גילינו שברכיב האלקטרוני עליו יושבים הסלונאידים ישנו שבר קטן, ייתכן שהשבר הזה גורם לקריאה שגויה שמובילה ל"עבודת יתר" של הגיר שמובילה לשחיקה מוגברת של פלטות הקלאץ' והווצרות המתכת בשמן.

אבל זה כאמור מהסתכלות ראשונית בלבד ויתכן שזה לא הגורם אבל אני מניח שהיום או מחר אהיה חכם יותר לסיבת התקלה.

זהו, זה המצב כרגע, מאז סוף אוגוסט הרכב נסע רק 1600 קילומטרים, במצטבר שהה מעל חודש וחצי במוסך(ים), יותר מדי כסף שנשפך בלי צורך אמיתי, מוסך אחד שפישל בגדול, מוסך אחד שבתקווה יציל את המצב ולמרות כל התסכול מזה- אני לא ארפה עד שהגיר יהיה 100% תקין.

לסיום, אי אפשר בלי משהו קצת ייחודי והפעם הרכב של חבר שלי שנפגש איתי במוסך, קליאו v6.

הרכב שלו שודרג במתלים של KW, באקטים של ריקרו ומערכת פליטה מלאה לא זוכר של איזו חברה, התוצר הסופי זה קרש גיהוץ עם סאונד שיודע לדגדג ומומנט שעושה נעים בגב.

10645147_10152819582914962_4942337274121728070_n.j  pg?oh=c86d3f6ded61598954cce5b14ddce26b&oe=551A5DAA&__gda__=1425930959_3139b7d90abe1f2e248c60f8edc1be6  5

10624710_10152819582934962_5943272274008942978_n.j  pg?oh=6092ef2cc292f5b99197dd0a970c2b8d&oe=5545DE6D

וככה זה נשמע....

[video=youtube;o6iA7SMX-aQ]

S קלאס עם התקלה הנפוצה של מתלי האויר

10428598_10152819582874962_8400565288165786909_n.j  pg?oh=88eff9fc2e3809d9ef23ec5b6037a0e6&oe=554401B7

הרכב שלי בפוזה אופיינית של החודשים האחרונים....

10850010_10152819583089962_7143037230795274037_n.j  pg?oh=e5a8712c4c13740fda99faebd3cee86a&oe=551346F8&__gda__=1426654958_9419b9488e98db9b909df75773700b2  7

פורסם

בתקווה שיהיה הפעם בהצלחה!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)

מה ז"א בתקווה?

אם הגיר ממשיך לעשות בעיות אני מתקשר לחברת ביטוח, מעלה את שווי הרכב ומכניס אותו בקיר הראשון שאני נתקל בו....

הנחמה המשעשעת היא שבגלל שהרכב היה מושבת כל כך הרבה זמן ונסע כל כך מעט, חלק לא קטן מעלות התיקון התקזז עם הכסף שנחסך מהעדר הצורך לתדלק את הנבלה (2000 שקל על דלק בכל חודש שמספיקים בערך ל-1100 קילומטר).

צחקתי עם אישתי שאחרי שאסיים סופית את התיקון אני אשבית את הרכב לאיזה 3 חודשים ואצא BREAK EVEN עם התיקון..... :-P

חולגי,

למרות שבמקרה הזה זה "הצרות שלי" אני מסכים שזה סיפור די מרתק ואני משתף אותו פה מכמה סיבות:

1.שאחרים ילמדו מטעויות שלי, יש תקלה לא שגרתית ברכב? לכו לטפל במקום שמומחה בתקלות לא שגרתיות שכאלה.

2.להראות שאמינות רכב, במיוחד מתיישן ויוקרתי לא תלוייה רק בהקפדה על טיפולים, צריך גם מזל.

3. להראות שצריכת דלק גבוהה זה לא נורא, זה מתקזז עם הטיפולים :-P:-P

עריכה אחרונה על ידי edan82

פורסם

שיהיה בהצלחה הפעם.

כולי תקווה שהתוצאה הסופית תהיה לשביעות רצונך.

לצערי, אני מכיר היטב את התחושה של רכב מושבת ותקוע שבועות ארוכים על הליפט

M-TECH E46

פורסם

מהצד זה שרשור מרתק לקריאה, אישית חבל שאתה חווה את זה ותקוותי שיסתדר בהקדם.

לפעמים החוליה החלשה היא באמת יוניט שעולה 50 סנט שדופק מכלולים כבדים אחריו,

כאן אין תחליף לניסיון של בעל מקצוע - מוסכניק שנתקל כבר 100 פעם בכזו תקלה

מתחיל את הצ'ק ליסט במקום הנכון או יודע לחשוד בכוון נכון לפי התיאור של הנהג.

על השמן של פוחס טרם שמעתי

The first one to get angry loses

פורסם

החלמה מהירה למרצדס.

באמת שאין תחליף לבעל מקצוע בעל נסיון.

קיוויתי שבחו"ל לא משתמשים בשיטות האלה של התנערות מלקוח, לחזור על אותו משפט כמו רובוט למרות שידוע שהתקלה לא קשורה, עד שהלקוח לוקח את הרגליים (והגלגלים) ועוזב לתקן על חשבונו. אני לא יודע מה היתה הגישה שלך כלפי המוסך אך אולי היית צריך להוציא את הישראלי שבך ולעשות שם קצת רעש במקומות הנכונים כדי לקבל שירות.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...