Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני כרגע מנסה להבין איך אני מרכיב סט אקטיבי 2 חלקים.

למה? אני רוצה להגיע לרמת הסאונד גבוה (חם, נעים לאוזן, נשמע טבעי וברור, נקי ומפורט גם בעוצמה נמוכה וגם גבוה)

חוץ מזה בא לי צעצוע חדש שיעסיק אותי איזה תקופה ויתרום לי קצת ידע.

קראתי, חיפשתי, חקרתי והגעתי למסקנה שאני כנראה אלך על מיד-טוויטר ES-02 (ידוע לי שאני אצתרך לבנות פודים ולכוון להתקין אותם בON AXIX) כל זה לא מפחיד אותי.

המחירים של CDT מאוד נוחים ונראה שזה תמורה טובה לכסף

הבעיה שלי זה וופרים.

הבנתי שסדרה של ES מצריכה בניה ואני ממש לא רוצה את זה.

אני רוצה לשים אותם במקום המקורי בדלתות.

יש להם ES-6 וES-06 וES-6iM השאלה שלי באצם איך הם ינגנו בדלתות?

איזה מהם עדיף?

הסתכלתי גם על scanspeak 18WU/8747T00 וגם על hybrid audio legatia SE

וגם על SEAS

אבל זה קצת חורג לי מהתקציב

התקציב לוופרים ~400 $ (אני קונה בחו''ל)

בקיצור אני צריך המלצה על הוופרים, שישלימו לי את ES-02

תודה רבה!

phone

-> HELIX DSP PRO MK2 -> Mosconi AS100.4 -> ScanSpeak D3004 & ScanSpeak 12M

Mosconi AS200.4 -> JL ZR800-CW & JL 10W3v3

פורסם

ES-6 לדעתי הכי מתאים מדובר במידבאס עם טווח תדרים רחב עומק התקנה סביר יעבוד טוב 2WAY

ES-06 סוג של מידוופר עם טווח תדרים יותר קצר אבל משופר בתחום הנמוך עם עומק התקנה קצת יותר גדול

וES-6iM אלמנט Shallow מתאים לאלפיקציות שבהם בעיות עם עומק התקנה

W18 הוא וופר 7 אינצ עם טווח תדרים מצומצם ועומק התקנה ענק ,לא הייתי הולך עליו.

L6SE מידבאס 7.1 אינצ עם טווח תדרים רחב עומק התקנה גדול אלמנט 2WAY מעולה אופציה טובה מאוד

פורסם (נערך)

את המידים האלה לא יצא לי לשמוע,

אבל כן יצא להשאר תקופה ללא טוויטרים כך שנשארתי עם מידים של סקאן ספיק (10f), וופרים של פוקל (6w3 be ), ואני עובד אקטיבי כך שאין לי בעיה להפוך את המערכת ל 2way.

אישית, אני לא אהבתי את התוצאה, והרגשתי בחוסר בגבוהים, על אף שהמידים של סקאן יודעים לעלות גבוהה, זה לא זה, יש צלילים שפוט לא נשמעים טוב בלי טוויטר, אני לא אוהב להשתמש במונחים בשביל לתאר צליל, אבל בלי הטוויטר המערכת מאבדת מהחיות שלה, אם אתה רוצה אני מוכן להביא למפגש צפון הבא מידים של סקאן ושל פוקל, נכבה את הטוויטרים ותוכל לשמוע על קצה המזלג מערכת עם מיד טוויטר.

לגבי וופר, הביקורות על ה cdt m6 לא רעות בכלל, שמעתי אותי והוא באמת לא רע, אבל הוא לא ב"ליגה" של הגדולים, כמובן שדלת מבודדת זה בגדר חובה עם אלמנטים כאלו, המהדרין יגידו שחייב תיבות.

והשנקל שלי, בלי קשר לאם אתה הולך על שילוב של מיד +וופר, או טוייטר ומידבאס, לך על מוצרים מאותה החברה, תשמור על גוון שווה.

אתה יכול ללכת על ה cdt

אתה יכול ללכת על סדאת הדיסקברי של סקאן ספיק

אתה יכול ללכת על הסדרה הנמוכה (לא רע) של סיז.

תבדוק גם את האלמנטים של ויפה, חבר הפורום eli_i מוכר מיד קטן ומאד מעניין שלהם והמחירים שלהם סופר אטרקטיביים.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי bengee

SCANSPEAK

פורסם

אני משתמש בes02 תביט בחתימה, יש כאן ביקורת שלי לגביהם בכל מקרה ארחיב יותר בנושא ואתן לך תשובה מפורטת כאן עד ראשון בערב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה רבה לעונים.

אני משתמש בes02 תביט בחתימה, יש כאן ביקורת שלי לגביהם בכל מקרה ארחיב יותר בנושא ואתן לך תשובה מפורטת כאן עד ראשון בערב.

אני אחכה בסבלנות.

אם אתה רוצה אני מוכן להביא למפגש צפון הבא מידים של סקאן ושל פוקל, נכבה את הטוויטרים ותוכל לשמוע על קצה המזלג מערכת עם מיד טוויטר.

אני אשמח מאוד להגיע למפגש ולשמוע ולקבל הכוונה (גם את הטוויטרים של skanspeak אולי?)

זה המקום?

שופרסל דיל EXTRA

דרך בר יהודה 147 נשר

אני אעקוב אחרי המפגש הקרוב ואנסה להגיע

עכשיו יש לי שאלה בקשר ל scanspeak

מצאתי כמה סטאפים עם scanspeak

(אמנם ברוסית אבל)

http://www.avtozvuk.com/az/2014/01/010.htm

http://www.avtozvuk.com/az/2012/12/020.htm

הספסיפיקציות שלהם לא כל כך ברורות לי, הם לא רושמים מה הטווח של התדרים,

ומה ההספק הנומינאלי שלהם (או שלפחות אני לא מבין משהו ולא כל כך יודע להבין את הגראפים שלהם)

לדוגמה טוויטר D3004/602010

http://www.scan-speak.dk/datasheet/pdf/d3004-602010.pdf

D3004/602000

http://www.scan-speak.dk/datasheet/pdf/d3004-602000.pdf

את ההספק הבנתי Long-term max power (IEC 17.3)* 130 W

אבל מה זה *Filter: 2. order HP Butterworth, 2.5 kHz?

וגם מה הטווח של התדרים ?

או לדוגמה 18W/4531G01

http://www.scan-speak.dk/datasheet/pdf/18w-4531g01.pdf

ההספק חסר

Long-term max power (IEC 17.3) - W

סטאפ בראשון משתמשים במגבר של EOS Classic-50 שהוא 50 RMS לארוץ (אני מבין שזה הגבול של המידוופרים אם כך)

איר אני מבין את זה?

phone

-> HELIX DSP PRO MK2 -> Mosconi AS100.4 -> ScanSpeak D3004 & ScanSpeak 12M

Mosconi AS200.4 -> JL ZR800-CW & JL 10W3v3

פורסם

אז ככה -

קודם כל הסקנספיקים הם טוויטרים בעוד הCDT המדוברים הם מיד-טוויטרים שהם יותר מידריינג'ים מאשר טוויטרים אם להיות עוד יותר מדוייק.

הES02 בעקרון מתפקדים פשוט מדהים! עד אזור ה5K הרץ איפה שיש להם פיק מטורף! ואת זה אני יודע מנסיון (תקרא בשרשור שלי לגבי חוות דעת על הQES820 ואתה תראה לקראת הסוף את כוון המערכת שעשיתי שם) ואחרי זה הם נותנים לך את כל הטווח עד 20K הרץ בצורה שהיא אמנם לא לגמרי לינארית אבל סה"כ הם נשמעים טוב מאוד!

עכשיו - בין אם אתה הולך על הסקן ספיקים או על הCDT - כוון אותם ON AXIS!

למה - כי הם מנגנים תדרים מאוד גבוהים ולכן עלומת הניגון שלהם (זווית פריסה) היא מאוד מאוד צרה! זה נקרא BEAMING באנגלית.

לCDT יהיה יתרון שבו נקודת החיתוך של המידבאסים תהיה נמוכה מאוד ולכן כל מידבאס בקוטר 6.5 אינטש ינגן רחב מאוד ואז אתה יכול להתקין אותם בקלות ישירות על גבי משטח הדלת ללא כל בניית זווית ועדיין לקבל את רוב הפירוט שלהם בצורה טובה מאוד - שוב, כל רמקול מתחיל להקרין צר יותר ככל שתחום התדר עולה - ברמקולים בהם שטח הממברנה הוא רחב יותר - העלומה תהיה צרה יותר כבר בתדרים נמוכים יותר.

ממברנה 6.5 אינטש אחרי אזור ה2K הרץ תתחיל להקרין עלומה צרה יותר מאשר מתחת ל2K הרץ בה העלומה תהיה מאוד רחבה.

אז - אם אתה הולך על טוויטרים - רצוי לתת בסט שני חלקים זווית למידבאסים אחרת ההמלצה תהיה להוסיף מידריינג'.

ואם אתה הולך על מיד טוויטרים - אתה לא צריך לדאוג לזווית של המידבאסים שלך - אבל אתה כן תשלם על זה במחיר של:

1. רמקול שהוא פחות לינארי או פחות חזק לאורך תחום התדר - למשל הL3SE יהיה מאוד לינארי, אבל עדיין חלש יותר מאשר מידריינג' ייעודי של סקאן ספיק למשל או טוויטר ייעודי שלהם בכל אוקטבה מקבילה.

2. פירוט ונקיון צליל טיפה פחות ברורים בקצה העליון - אני לא אחד שאוהב את זה גם ככה אז דווקא אני נהנה יותר מהES02

וכמובן נפח - טוויטר - אין צורך, מיד טוויטר - צריך לפחות את ה0.5 ליטר בכדי לרדת לתדרים נמוכים מה1K הרץ היטב.

לסיכום של בחירת הרכיבים -

אם אתה הולך על הES02

הייתי בכלל משדך אותם לרכיב של CDT כמו הM6+ שהוא סאב וופר\מידבאס 6.5 אינטש - הם מנגים יפה עד אזור ה1K וזה כל מה שאתה צריך בשביל הES02 לעומת זאת אתה תקבל באס פשוט אכזרי! מהמידבאסים האלה.

לא צריך לתת למידבאסים האלה זווית כי אין BEAMING

אם אתה הולך על טוויטרים כפי שאודיו קינג המליץ - הES6 זוכים לתשבוחות רבות ולא סתם! רצוי לתת להם זווית קטנה לכוון מרכז הרכב אבל ברוב המקרים זה לא אפשרי ללא בניות - עדיין, אתה תקבל תוצאה טובה מאוד!

סיכום לגבי הES02 ואיך הם נשמעים -

בעייני הם פשוט מטמטמים!

במיד הם פשוט טבעיים, נשמעים אמיתיים, נאמנים למקור - אנושיים מאוד חמים מאוד!

כלי נגינה נשמעים בהם כתענוג לאוזן - כלי נשיפה מאוד ברורים, חזקים, כלי מיתר גם כן בייחוד למען האמת וגם כך קלידים.

בכלי נשיפה לדעתי טוויטרים ייעודיים יצטיינו טוב יותר מהם בהדגש על הקצה העליון שלא לדבר על רכיבים כמו הורנים או AMT שהם מבוססי אוויר.

יחד עם זאת שהם לא ממש לינאריים בקצה העליון הם מאוד מאוד מפורטים ושומרים על נקיון צליל מרשים לאורך כל הדרך רק תיקח בחשבון שעליך לטפל בפיק באזור ה5K הרץ (כמעט כל אקולייזר מובנה מכיל עמודה אחת בטווח הזה) ובמידה ותנסה לפתור את זה בנקודת חיתוך בינם לבין אלמנט נמוך יותר - במידה וזה מידבאס ולא מידריינג' אתה כמובן תיתקל בתגמול הBEAMING לעומת ההתמודדות עם הפיק.

כמו שאני תמיד אומר - פרוססור טוב, הכל טוב! :-D

סט שלושה חלקים לעולם עדיף בגמישות שלו ובכיסוי פינות על סט שני חלקים אבל כמות ההשקעה שצריך לתת בנוסף היא אדירה כאשר מבינים באמת מה זה אומר.

אני מזמין אותך באופן אישי לבוא אליי, להפגש ולשמוע את המערכת שלי במידה וזה יעזור לך להבין עם הES02 הם אכן הכוון שאתה מחפש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בכיף, תמונה לפעמים שווה אלף מילים, גם אם מדובר בתמונת סאונד.

למען האמת, במקרה הזה לשמוע זה להבין מה שמילים פשוט לא מסוגלות לתאר.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...