Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה שאלות על פיג'ו 205

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה ראשונה- קניתי לא מזמן את הרכב הנ"ל ובעבר היה לי את אותו הדגם. יש לי עכשיו מנורה בלוח שעונים שלא הייתה קיימת ברכב הקודם. (צירפתי תמונה)

מה המנורה הזו אומרת? והאם זה תקין שהיא דולקת לפני שמניעים ובהנעה היא נכבת?

שאלה שניה- קניתי את הרכב הזה מאדם מבוגר ששמר על הרכב ממש טוב ואין סיכוי שהוא שם מי ברז ברדיאטור,אבל במיכל עיבוי ראיתי שהמים אדומים/כתומים וזה נראה ששמו שם מים אדומים במקום ירוקים.

היום הסתכלתי שוב והמחשבה שאולי זה לא מים אדומים אלא מי ברז עברה לי בראש ומציקה לי. אז איך אפשר לדעת אם אלו מי קירור או מי ברז?

ושאלה שלישית ואחרונה- איך עושים ניקוז אוויר ברכב הנ"ל? מנוע קר/חם כבוי/מונע ? ואיפה הפתחי ניקוז האחרים חוץ מהבורג אלן שעל הטרמוסטט.

תודה רבה :-D

dashboard.jpg

פורסם

תמיד ניקזתי מהאלן פשוט נתתי למנוע לעבוד להתחמם וטיפה פתחתי עד שיצא זרם מים נקי .

הנורה תמיד דלקה גם לי במקום הזה (נראה לי שהיתה נורה עם סימון שונה אבל זה כמו הנורת בדיקת מנוע או בסגנון אז זה גם תקין כל עוד היא נכבת

פורסם

המנורה הזאת קשורה לממיר קטליטי והיא אמורה לדלוק לפני הנעה ולהתכבות אחרי ההנעה זה תקין.

לגבי הנוזל קירור תפתח את המיכל עיבוי ( כשהמנוע קר!!! ) ותסתכל קל להבדיל בין מי ברז לנוזל קירור שהוא נראה יותר שומני ומבריק.

ניקוז אוויר עושים כשהמנוע קר, יש שני פתחי ניקוז אחד על בית הטרמוסטט ואחד על הצומת T שמחברת את הצינורות מאחורי הסעפת יניקה ( הברגה שחורה מפלסטיק ).

Peugeot 206 Xs 1.6l 16v :lol:

Peugeot 205 Forever 1.4l 8)

Peugeot 306 1.4l - נגנבה :-(

פורסם

עדיף שלא תגע בהברגת פלסטיק הזאת הבורג הזה עדין ונוטה להתפרק אם ישבר יהיה לך בעיה די גדולה אחרי זה . מספיק הניקוז מבית הטרמוסטת קודם על קר כמובן ואז אחרי זה כאשר המנוע חם ועובד לפתוח קצת ותראה שיוצא מלא אויר . הרבה פעמים ניקזתי בשיטה זו והרכב אף פעם לא התחמם.

פורסם

2pac, לא אמרתי שמי קירור אדומים פחות טובים. אמרתי שאני לא יודע בוודאות שאלו מים אדומים ויכול להיות שזה בעצם מי ברז עם חלודה.

ואתם בטוחים שעושים ניקוז אוויר על מנוע קר? בפיג'ו 306 שהייתה לי עשיתי תמיד על מנוע חם

פורסם

גם וגם קודם פתח את הבורג טרמוסטט מלא מים עד שיצא מים נקיים מהפתחוהכי טוב תעשה זאת דרך מיכל העיבוי ללא פתיחת הרדיאטור אם הוא ישן . פשוט תרים את מיכל העיבוי באויר (המכונאי שלי לימד אותי ) ןמלא בו מים עד שיצא מים נקיים מהפתח . סגור והחזר הכל למקום התננעה הרכב וחכה שיתחמם קצת אחרי זה פתח את הבורג קצת (הוא חלול בדיוק למטרה זו) ותן למנוע לעבוד ולאויר לצאת עד שיצא נוזל נקי ללא בועות . וזהו סיימתה רק מלא מספיק מים במיכל עיבוי וסע לשלום .

תתקין שעון חום יש מצב שיציל לך את המנוע ביום מן הימים . או תהיה עירני לנורה גם אם היא נדלקת ותעצור מיד רוב הסיכוים שלא יגרם נזק במיוחד אם הבלוק ברזל .

פורסם

**הוראות הדרכה לריקון מים ישנים והחלפתם בחדשים. בוצע ע"י פעמיים ב106 ראלי(מערכת מים דומה מלבד המיכל עיבוי)**

*אני לא אחראי לכל נזק שיקרה , על אחריותכם בלבד*

1.ממליץ מאוד להתקין שעון מים חיצוני , VDO היא חברה מצויינת למשימה הזאת.

2.רוקן את כל המים מהרדיאטור , ומצינורות המים וסגור הפתחי ניקוז.

3.מלא מים ברדיאטור , פתח את ניפל הניקוז שעל בית התרמוסטט ומלא מים עד שיוצא מהניפל ללא בועות אויר.

סגור אותו, המשך למלא מים ברדיאטור על מנת למלא את המערכת.

4.בצע את אותה פעולה גם עם החיבור T מאחורי הסעפת יניקה, שים לב שהניפל וכל החיבור כולו -עשויים מפלסטיק. בזהירות.

5.המשך למלא מים ברדיאטור עד שיש חצי במיכל עיבוי וסגור אותו.

6.בדוק שהמאווררים נכנסים לפעולה בטמפרטורה הנכונה.

אם אתה לא בטוח איך ומה לעשות , פנה לבעל מקצוע.

בהצלחה ! (:

פורסם

תודה רבה לכולם על התשובות המפורטות! :-D

היום ביצעתי החלפת מי קירור למערכת, וניקוז אוויר לפי ההסברים שלכם.

הנעתי את הרכב עד שהוונטה נכנסה לפעולה והכל מרגיש תקין.

בנוסף, הזמנתי לפני שבוע שעון חום חיצוני מאיביי. אני לא מתכוון להסתמך רק על הנורה.

בלי קשר הרכב כרגע מושבת מנזילת שמן ברקס שנוזל מכיוון הדוושה של הברקס על השטיח של הנהג.

אם מישהו מכיר את הבעיה ויודע במה מדובר ואיזה חלק יש להחליף אני אשמח לשמוע.. (הוספתי צילום של איזור הנזילה)

1_1024x768.jpg

• תוכן חדש...