Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

 

לפני כחודשיים היתי עם אבא שלי בסוכנות סוזוקי בת"א-יפו (דרך בן-צבי 2) על מנת לרכוש סוזוקי סוויפט חדשה.

הסתבר לנו שהרכב שעליו עשינו נסיעת מבחן היה למכירה, הבעלים של הרכב הינו עדי - מנהל הסוכנות, והוא אמר שעל הרכב נהג אדם אחד בלבד מהרגע שהוא נקנה (שיטת ליסינג מסויימת שהאדם מחליף כל 3 שנים) ושהרכב כמו חדש ללא שום תקלה או תאונה.

 

לקחנו את הרכב לבדיקה לפני קנייה במכון דרום בחולון (שילמנו 500 ש''ח), תוצאות הבדיקה עוררו אצלנו הרגשה קצת לא טובה אבל הבוחן הרגיע אותנו (למרות שהיה נראה שמנהל הסוכנות והבוחן מכירים אחד את השני).

ביקשנו שהרכב יהיה עם חיישני רוורס + פסי צד, שילמנו על כך 500 ש''ח (250*2). המנהל אמר שהיום יתקין חיישני רוורס ויום למחרת נגיד לו באיזה מיקום אנחנו רוצים את פסי המגן והוא יתקין במקום. כמו כן השארנו שיק פיקדון.

 

חזרנו הביתה ופתחתי בפורום הזה דיון על תוצאות הבדיקה של הרכב. את הדיון אפשר לראות כאן

משתמשי הפורום אמרו לי שייתכן שהרכב עבר תאונה מאחר שכתוב "תיקון כנף אחורית ימנית + שמאל מולחמת", וגם אם לא עברה תאונה אז הרכב בטוח לא שווה מחיר מחירון כפי שהמנהל ביקש אלא לפחות 10,000 ש''ח פחות. דיברנו עם מנהל אולם טויוטה שאמר לנו 25K פחות.

 

יום למחרת חזרנו לסוכנות וביקשנו לבטל את הרכישה. מנהל הסוכנות אמר שאין בעיה והחזיר לנו את שיק הפיקדון.

רכשנו סוויפט חדשה אשר מהמחיר שלה הפחיתו לנו את ה 500 ש''ח שכבר שילמנו ברכב הקודם על החיישנים+פסי צד.

כל מה שנותר היה לשלם את שאר הסכום כדי שתהליך קבלת הרכב יצא לפועל.

לאחר מספר ימים, לפני ששילמנו על הרכב, החלטנו לבטל את ההזמנה מאחר שהצבע לא היה מוצא חן בעיני שאר בני המשפחה.

חייבו אותנו ב 100 ש''ח דמי ביטול. לגיטימי.

 

כעת, כשביקשנו לקבל את ה 500 ש''ח חזרה, מנהל הסוכנות אמר שהוא כבר התקין את החיישנים ברכב שבסוף ביטלנו ולכן אין מה להחזיר לנו את הכסף.

 

סה''כ הנזק שיצאנו מכל הסיפור הזה: 500 ש''ח בדיקת רכב + 500 ש''ח חיישנים ופסי מגן + 100 ש''ח דמי ביטול = 1,100 ש''ח. כמובן שיצאנו בסוף בלי כלום.

 

אשמח לעצתכם - האם הוא רימה אותנו או שמא זה לגיטימי? מה ניתן לעשות?

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי XpHunTeR
פורסם

נשמע כאילו ההתנהלות שלכם לא רצינית, סוזוקי דווקא נשמעים בסדר גמור.

למה ביטלתם הזמנה של רכב בגלל צבע, לא עדיף להזמין את אותו הרכב בצע שונה?

"נפלת" ב600 ש"ח ולא ב1100 כמו שאתה מתאר, 500 שקל זה הבדיקה אותה החלטת לבצע (ובצדק).

 

אתה ביצעת בדיקה והחלטת להזמין רכב למרות תוצאות הבדיקה, ביטלת לאר מכן ואמרו שהכל בסדר, הזמנת מחדש וביטלת שוב בגלל צבע, 600 שקל זה מינורי יחסית לזמן שבזבזת להם, רק מלקרוא את זה עשית לי כאב ראש.

  • אהבתי 1

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם (נערך)

תודה על תגובתך,

 

אני לא חושב שההתנהלות לא היתה רצינית מאחר ששילמנו 500 ש''ח עבור בדיקה, לאחר מכן 500 ש''ח עבור פסי מגן וחיישנים ואפילו שיק פיקדון על סך 2,000 ש''ח. עמדנו לקנות את הרכב יום למחרת.

בירור בפורום הראה לי שמנסים לעבוד עליי מבחינת המחיר/מצב הרכב ולכן זה גרם לי לבטל.

 

בנוגע לרכב החדש, ביצענו את ההזמנה, לאחר כמה ימים לא היה נראה לנו ולכן ביטלנו ושילמנו 100 ש''ח דמי ביטול שזה דבר לגיטימי לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי XpHunTeR
פורסם

לא יכולתם לשאול את "שאר בני המשפחה "לגבי הצבע מראש ? מה זה גנון, הזמנם רכב חוזרים הביתה והצבע לא מוצא חן , קניתי בית אבל בני המשפחה לא אוהבים את קומה .

  • רעיון טוב! 1
פורסם

באמת נשמע התנהלות לא רצינית.

אם קנית רכב, היית צריך לשאול את הצבע המועדף על כולם.

אם רצית להפתיע עם רכב חדש והצבע לא לטעמם אז שיקבלו את זה באהבה ו'יסבלו' עם הרכב החדש.

סוויפט אחלה רכב וחבל.

 

סוזוקי היו בסדר ועקב כך שרצית לקנות את הרכב הם עשו לו התקנה לכן זה בסדר שלא החזירו לך את הכסף, שילמת על מוצר והתקנה שבמידה ולא היית רוצה את הרכב הם לא היו מבזבזים את זה עליך.

 

זה כמו שאני אלך לנגר ואגיד לו תעשה לי כסא, אשלם לו ואז אחזור ואבטל, הגיוני שהוא לא יחזיר לי את מלוא הסכום בגלל שהוא כבר הוציא חומרים וזמן עלי.

  • אהבתי 1

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

סתם מתוך סקרנות, איזה רכב כן קניתם בסוף? מה היה מחירו? (מחירון או עם הנחה) איך היבואן (בהנחה שהוריך רכשו רכב חדש אחר) התנהל בצורה יותר טובה מסוזוקי?

 

אתה כותב למעלה שם של אדם מסויים וחברה מסויימת יחד עם המילים "רימה אותי", רק מלקרוא את הכותרת אתה כבר פוגע במוניטין שלהם ואני בכלל לא בטוח שמלאו לך 18

 

אולי לפחות תערוך את הכותרת? למשהו כמו "שאלות לגבי ביטול הזמננת רכב חדש"?

 

אין לי שום קשר לסוזוקי או כל יבואן רכב אחר, אך ההרגשה שלי שאם תמשיך ככה, בקרוב מאוד מישהו ממשרד עם הרבה שמות של אנשים יכתוב לך מכתב מאוד ארוך, שיעלה לך הרבה יותר מה 600 שקל שבחרת לשלם בעצמך והתחרטת :lol:

  • אהבתי 1

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם (נערך)

אני מסכים שהתנהלותו של פותה"ש איננה רצינית, שלא לומר ילדותית. כמו כן, על תשלום הבדיקה ו-100 ש"ח ביטול (ככל שסכום ביטול זה מגובה בתקנון העסקה) ברור לי שלר מגיע לו החזר. יחד עם זאת, באשר לתשלום ההתקנות האמורות אינני יכול שלא לתהות האם לא מגיע לו החזר.

 

אסביר, לא הבנתי את העניינים הבאים:

1. האם בכלל פסי הצד אכן הותקנו לבסוף (חצי מעלות ההתקנות) שהרי פותה"ש מציין כי סוכם וייערך מפגש בו יוחלט בדיוק היכן יותקנו.

2. אם הותקנו התוספות, כולן או חלקן, ועל איזה רכב? החדש שהוזמן (דבר מוזר, שכן קשה לי להאמין כי ביום אחד, עד לביטול, וטרם העברת מלוא התמורה, החלו לעבוד על הרכב) או שמא על זה של מנהל הסוכנות, שאז הלה (בעל הסוכנות) נהנה מתוספת כזו או אחרת (ואגזים ואומר, עושה עושר שלא במשפט) על חשבון הקונה שלא קנה בסוף.

 

העניין תמוהה עוד יותר לאור המשפט:

רכשנו סוויפט חדשה אשר מהמחיר שלה הפחיתו לנו את ה 500 ש''ח שכבר שילמנו ברכב הקודם על החיישנים+פסי צד...כעת, כשביקשנו לקבל את ה 500 ש''ח חזרה, מנהל הסוכנות אמר שהוא כבר התקין את החיישנים ברכב שבסוף ביטלנו ולכן אין מה להחזיר לנו את הכסף.
(שוב, לא ברור לי למי משני הרכבים הכוונה).

 

לסיכום,

לי דווקא נראה שלפותה"ש, חרף התנהלותו, מגיעים בחזרה 500 ש"ח. אשמח אם תאירו את עיניי.

 

בן.

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

איני בקי בנהלי הזמנת רכב, אך כלל הזמנות שנעשו במיוחד (לא מוצר סטנדרטי) אינן מזכות באפשרות ביטול. הזמנת החיישנים ופסי הקישוט אינה הזמנה אישית (לא הרכב הסטנדרטי) ולכן נראה שמנהל הסוכנות צודק.

לגבי התנהגות פות"ש - מסכים לחלוטין שהיא ילדותית, ויותר מכך - לא כמה. ביטול עסקת רכב בגלל צבע? מדובר בעניין שולי ביותר, בודאי לא מצדיק הסתבכות כספית, אפילו של כמה מאות ש"ח. כיון שהתשלום עדיין לא הושלם קרוב לודאי שהרכב עדיין במחסני הערובה (בהנחה שכבר הגיע ארצה, הוא יכול להיות גם על האניה בדרך מהונגריה) ושינוי צבע הרכב המוזמן במצב כזה צריך להיות עניין פשוט ביותר.

  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

אני חושב שהפעם, מי שהיה לא בסדר לשם שינוי, הוא הלקוח (כלומר אתה).

הסכמתם על רכישת רכב מסויים, בוצעו בו שינויים שביקשתם שעולים כסף. החלטת לבטל והסכימו לתת לך הנחה

בסך הסכום המדובר ברכב אחר שתרכוש מהם ולא ביקשו דמי ביטול.

לאחר מכן, ביצעת שוב הזמנה והפעם לרכב אחר, ואז שוב רצית לבטל בגלל הצבע (לא ידעת מה הצבע לפני שהזמנת?).

סה"כ ביקשו קנס זניח ביותר ביחס לסכום העיסקה.

גם ה 600 ש"ח המצטברים (הבדיקה לא נחשבת), גם אם אתה מתייחס לכל הסכום כקנס, אינם סכום גבוה כקנס על שני ביטולים של הסכמים לרכישת רכב.

 

מתקבלת התחושה כי אינכם מייחסים חשיבות מספקת להזמנה ולהתחייבות בין מזמין שירות/מוצר לבין הספק.

  • אהבתי 1
פורסם

אין כאן שום רמאות או דבר שמזכיר, סוכנות סוזוקי והן המנהל היה איתך בסדר גמור.

בדיקה שילמת, החלטת לקנות ולא ולקנות, הזממנת חדש והחלטת לא לקנות.

לקחו לך סכום כסף זעום לעומת מה שהם הפסידו, הפסידו אולי קונה או שתיים על הסויפט 2011 והן כסף וזמן על לקוח שלא סגור על עצמו בהזמנת הרכב החדש.

תגיד תודה שזה הסכום, סוכנות אחרת היתה מחייבת אותך בדמי ביטול ע''פ חוק שיכולים להגיע ל1% והיית מפסיד 800 ולא 100

אז "הלכו" 500 שקל לחלק שאתה ביקשת להזמין והסכמת, בעיה שלך. להבא תיסגר על עצמך ותגיד תודה "שהפסדת" 500 שקל

  • רעיון טוב! 1

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם (נערך)

על מה אתם מדברים??

ניסו למכור רכב שעבר תאונה כנראה רצינית (פגיעה בסף דלת זה לא תאונת חניה) בלי לאמר ללקוח כלום וכשהוא גילה את זה, זה היה בשניה האחרונה.

ועל הדרעק הזה רצו מחיר מחירון...

על נסיון רמאות שכזה המינימום היה צריך להיות החזר הכסף של הבדיקה.

מימי לא ראיתי בדיקה כל כך נקיה.

 

הנושא השני לא מעניין אותי כרגע.

עריכה אחרונה על ידי ceyal
פורסם

דבר ראשון- מצתרף לכל אלה שאומרים WTF על "לא אהבו את הצבע". הצבעים של הסויפט מאוד "מיינסטרים". זה לא שהזמנת ירוק WV בדואי

 

דבר שני- אף פעם, בארץ לפחות, אל תקנה תוספות דרך הסוכנות רכב. חוץ מהקודן (שחייבים לשים) ה"הנחות" ה"משמעותיות" שעושים לך זה בולשיט אחד גדול. באיביי אתה מזמין בשליש מחיר דברים הרבה יותר איכותיים ועל התקנה נורמאלית תשלם את השאר. המתקינים שעובדים עם הסוכנויות בד"כ שמים את הזבל הכי זול שהם מצליחים למצוא ובצורה הכי חאפרית שאפשר.

  • אהבתי 1

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

×
×
  • תוכן חדש...