Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז, האופניים הפכו אצלי לכלי תחבורה עיקרי בנסיעות קצרות. יש לציין שאלו אופניים רגילים שצריך לדווש (כן, כן לדווש).

בחלק מהמסלולים שלי אין שבילי אופניים. איפה אני אמור לרכב?

נכון להיום, אם המדרכה רחבה יחסית, אני רוכב עליה, אבל אם היא נורא צרה (שתי אנשים בקושי) אני יורד לכביש. ולכן אני שואל, מה הדין שלי בכביש? האם כדין רכב? כלומר עלי לציית לרמזורים ותמרורים ובעלי הרכב מחוייבים להתייחס עלי כאל כלי רכב?

פורסם

החוק רואה אותך ככלי רכב של ממש ומחייב אותך לרכב בכביש עם כל המשמעויות הנלוות לכך (ציות לתמרורים וכו').

למעשה כאשר אתה רוכב על המדרכה אתה עובר על החוק.

מצד שני, אף שוטר לא יתן לך דוח על נסיעה במדרכה וההגיון אומר שמבחינה בטיחותית עדיף לרכב על המדרכה בזהירות המתבקשת תוך כדי כיבוד הולכי הרגל ויש לזכור שהמדרכה מיועדת להם בראש ובראשונה.

פורסם

אחלה, אבל כמו שאמרתי, מתוך התחשבות - אם המדרכה צרה, אני לא ארכב עליה כי בשביל לעבור שם אני או הולך הרגל יצטרכו לרדת לכביש. ולכן אני מראש לא נכנס למדרכות צרות.

ושאלה נוספת, מה לגבי הולכי רגל שהולכים על שביל אופניים? הםא לפי החוק זה נחשב עבירה מבחינתם? או ששביל אופניים זה שם יפה למדרכה ועדיין מותר להם, הולכי הרגל, ללכת שם?

פורסם

יש לי שאלה - כאשר רוכב אופניים חוצה כביש במעבר חצייה (ברכיבה , לא בהליכה ), האם דינו כהולך רגל?

ואם לא (כנראה שלא), איך מגדירים מצב כזה.

בטח יש גם תאונות כתוצאה מחציית כביש כזו כי המהירות בה רוכב אופניים מגיע למעבר חצייה יכולה להפתיע - שניה לפני כן הרוכב לא היה כלל בשדה ראייה של נהג הרכב.

שמתי לב שהרבה רוכבי אופניים מתנהגים במעבר חצייה כאילו הם רואים את עצמם הולכי רגל.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

vladclar

יש מעברי חציה גם לשבילי אופניים. אם נצא מנקודת הנחה של מה ש eyals05 ציין לפני זה, שאסור מבחינת החוק לרוכב אופניים להימצא על מדרכה אז התשובה לשאלה שלך ברורה - אסור לא להיות שם ודינו כרוכב אופניים שעובר על החוק (תקנו אותי אם אני טועה).

אבל כמו שציינתי, שבילי אופניים נמצאים במקבלי לכביש \ מדרכה ועוברים גם דרך מעברי חציה (ראה לדוגמא טיילת תל אביב, ששם איפלו יש רמזורים לאופניים), ולכן אני מאמין שרוכב אופניים שנוסע על שביל אופניים ומגיעה למעבר חציה שהוא חלק משביל האופניים דינו כדין רוכב אופניים.

בכל מקרה, עצוב שאין בכלל מודעות לכל הקטע של רוכבי אופניים ושבילי אופניים. זה עוד מסמר בארון הקבורה של תרבות נהיגה בארץ ותרבות בכללי.

פורסם

גם אני רוכב על אופניים רגילות (מדווש).

ואני גם אני רוכב על מדרכות, שקשה ליסוע על הכביש.

שיש הולכי רגל ובמיוחד ילדים קטנים, אני נוסע במהירות אפסית ועוצר אם צריך, כי אי אפשר לצפות התנהגות של ילדים.

וגם תמיד שאני חוצה מעברי חציה, אני עוצר ועובר באיטיות עם הרגליים על הרצפה.

בנוגע למכוניות, הרבה פעמים לא שמים לב שאתה נמצא על הכביש אז צריך להזהר.

שבוע שעבר שרכבתי, צמוד לימין של הכביש, פעמיים רכבים יצאו מחניה מקבילה לכביש מצד ימין שלי ולא הסתכלו שיש מישהו שנוסע, הייתי צריך לסטות שמאלה כדי שלא יכנסו בי.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
...כי הגולגולת שלהם יותר קשה ? :wink:

(נכון שאנחנו חרדים יותר לצעירים, אבל בכל זאת ?)

אם מישהו חיי מעל פרק זמן מסויים בעולם הזה ועדיין לא הבין למה צריך לשים קסדה על הראש בעת רכיבה על אופניים, כנראה ששום דבר חשוב לא יפגע אצלו אם לא יחבוש קסדה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

שביל אופניים אם יש, הכי בטוח לך ולשאר. כביש אם אין שביל אופניים. על המדרכה אסור.

זה החוק בכל אופן.

אני דואג להיות עם תאורה נורמלית גם בשעות היום, ככה שזה מושך את תשומת ליבם של הנהגים מהר יותר. לרכוב עם קסדה זה מובן מאליו מבחינתי.

מעבר לזה, נסה למצוא מסלול אחר, שעובר ברחובות פחות עמוסים, גם אם הוא קצת מאריך את הדרך. ככה תוכל לרכוב על הכביש עם פחות דאגות. וכשאתה על הכביש אתה רכב לכל דבר, תמיד צריך לזכור את זה.

!AWDSOME

• תוכן חדש...