Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני הכי עירני וטוב שככה , אין ספור פעמים ניצלתי מתאונה וזזתי נתיב בדקה תשעים , עושה את כביש 40 כל יום ופשוט לא רואה איתותים... חולפים על פניים מצדדי וכלום ואני כמובן צופר ומתעצבן ומהבהב לכל אחד כזה , רק אני חושב שרק אני מאותת ? גם בחניה ? וגם ברוורס? איך אפשר לעלות לכביש בידיעה שאתה עובר נתיבים בלי לאותת ? אני מדבר על המסוכנים האלו כן , ועוד שנפגשים ברמזור הם אלו שמסתכלים עליך ולא אתה עליהם! יש סוף לתופעה? פיתרון ? או עצבים לכל החיים?

במילה אחת: לגמרי! :evil:

במספר מילים: מישהו יודע מתי חוזרים לייצר H1? 8)

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מישהו פה פעם נהג בקהיר, באזרבייג'אן?

לא יעזור מה שמספרים לכם - אנחנו הופכים להיות יותר ויותר ערבים מיום ליום (לא בקטע גזעני - בהיבט של תרבות נהיגה מזרח תיכונית)

זה מתחיל מהדברים הקטנים כמו מתן זכות קדימה בכיכר, איתות ועקיפה מימין ונגמר באלימות מילולית, פיזית ולעיתים אף תוקפנות פלילית מצד הנהגים.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

שמתי לב שנהגי משאיות ואוטובוסים רוב הזמן מאותתים.

לאלה בעיה הפוכה - הם לא מפסיקים לאותת, גם כאשר אין להם שום כוונה לסטות מהנתיב או לפנות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
זה מה שמעצבן אותך? הולכי הרגל?

לדעתי הסכנה הכי גדולה כיום זה הכמות המטורפת של אופנייים חשמליות בפול גז בצמתים שרכובים ע"י בני 11~14!

כל רגע גם בכביש וגם במידרכה אני מפחד להידרס על ידם!, לדעתי כל אחד כזה השוטרים והפקחים צריכים לעצור ולהחרים את האופניים ואם ההורים יבוא לאסוף שיחטפו קנס של 3000 שקל על זה שסיכנו את הילד שלהם ונהגים והולכי רכב בסביבה ביגלל שקנו לילד הקטן וחסר ההדרכה כלי תחבורה שיכול להגיעה לכ30~40 קמ"ש!.

...או מבוגרים.

עם אוזניות על הראש (שישמעו את התנועה טוב טוב).

אין תרבות נהיגה בארץ. מרוב טיפשות יש כאלה שלא חושבים על הבטיחות שלהם עצמם (קל וחומר לא על זו של זולתם).

alfa 156 2.5.

פורסם

אין תרבות נהיגה בארץ, והפתרון היחיד לבעיה הזאת היא פשוט שינוי של 180 מעלות בתפיסה של משטרת התנועה לגבי אכיפת עבירות בכביש.

אם במשטרה ישכילו להבין שברגע שהם יתחילו לשמור ולאכוף תרבות נהיגה (לשים הרבה יותר דגש על מתן דו"חות על אי חזרה לנתיב הימני, איתותים, מתן זכות קדימה בהשתלבות וכו') כמות התאונות הכללית תקטן באופן משמעותי ויהיה הרבה יותר נעים ונוח לנסוע בכבישי הארץ לכלל משתמשי הכביש.

אבל משטרת התנועה עסוקה כרגע באכיפת מהירות למטרות רווח, ופחות בשמירה על משתמשי הדרך.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

נהגים בארץ לא מאותתים מסיבה אחת עיקרית, הם יודעים שברגע שהם יאותתו על הרצון והכוונה שלהם לעבור נתיב, מיד הנהג שמאחוריהם בנתיב יאיץ רק כדי שהם יכנסו מאחוריו ולא חלילה לפניו. אכיפה לא תעזור כאן. האשמה היא בכל אחד שלא נותן לנהגים אחרים להשתלב בנתיב. תרבות נהיגה, משהו שאין לנו וכנראה שלעולם גם לא יהיה.

פורסם

אני לא יודע למי יצא לנהוג בנאפולי שבאיטליה, מבטיח לכם שהם נוהגים הרבה יותר גרוע מאיתנו.

תמרור עצור זה בגדר המלצה, רמזור אדום במקומות שאין רכבים אז גם אין בעיה לעבור באדום, לחתוך רכבים בכביש זה כבר על הדרך כמו אויר לנשימה, לאותת? יש מצב שאין ברכבים שלהם בכלל וינקרים.

כולם שם נוהגים בצורה הזאת, זה לא כמו בארץ שחלק נוהגים בפזיזות והחלק השני נוהג באדישות ואז כולם מתעצבנים על כולם.

אבל...צפירה אחת אתה לא תשמע שם, קללה אחת לא תצא מפה של נהג אחר, הכל שקט וברוגע.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם
נהגים בארץ לא מאותתים מסיבה אחת עיקרית' date=' הם יודעים שברגע שהם יאותתו על הרצון והכוונה שלהם לעבור נתיב, מיד הנהג שמאחוריהם בנתיב יאיץ רק כדי שהם יכנסו מאחוריו ולא חלילה לפניו. אכיפה לא תעזור כאן. האשמה היא בכל אחד שלא נותן לנהגים אחרים להשתלב בנתיב. תרבות נהיגה, משהו שאין לנו וכנראה שלעולם גם לא יהיה.[/quote']

לא פעם ראשונה שהענין הזה עולה כאן. והאמת היא שהענין הזה מרתיח למדי שהרי לא נדרשת איזו פעולה מורכבת, די להזיז מקל קטן למעלה או למטה. וההנמקה הזו שלך מעט מטרידה שכן היא מצביעה על איזו הבנה שנהגים משחקים במלחמה על הכביש וכל אחד עסוק כל הזמן בשאלה איך לדפוק את השני ונקודת מוצא כזו מביאה את מי שחושב כך להתנהג בדיוק באופן הזה, בבחינת הקם להורגך וגו'... אני מקווה לפחות שההבנה הזו שלך אינה נחלת רבים ובכל מקרה אכיפה תפתור את הבעיה, אם תהיה די רצינית, היום אתה יכול לא לאותת מאיזו זוית שתרצה אל מול ניידת או שוטר, הסיכוי לדו"ח זעום עד אפסי וזה באמת מצביע על איזה סולם עדיפויות מעוות ואידיוטי של משטרת התנועה והעומדים בראשה.

פורסם

זה מה שקורה כשאין תרבות נהיגה והכי גרוע - אין אכיפה.

הלוואי וזה היה מתבטא רק באיתותים. זה מתבטא בנהגים שמתפרעים בכל מיני מקומות בצורות הזויות, רכבים שעוקפים על פס לבן ומסכנים אותך ואת הרכבים מולך, זה אנשים שסתם נתקעים בנתיב השמאלי וחולמים שם, אלו אנשים שמדברים בסלולרי או עושים פעולות אחרות תוך כדי נהיגה, אלו אנשים שרואים תור לכיכר או לצומת ויחליטו לחתוך את כל התור רק כדי לא להיות הישראלי הפראייר, אלו אותם ישראלים שמשתלבים מנתיב האצה ישר לנתיב השמאלי (תופעה שאני רואה המון בבאר שבע ולא מבין למה עושים את זה ולמה כל כך קשה להשתלב כמו בנאדם?).

אתה יודע מה יותר מטריף? לטוס למדינה מערבית ולנהוג או אפילו לנסוע שם. אתה רואה את ההדדיות ואת התרבות של הנהגים.

חזרתי לפני חודש וחצי מגרמניה, מה אגיד לך, תענוג לנהוג שם. מעבר לעובדה שרוב התשתיות שם מצוינות, הנהגים שם ברובם פשוט נוהגים כמו שצריך. יצא לי לראות מקרה של אחד שנדחף ביציאה של אוטובהאן, וצפרו לנו פעמיים כשאבא שלי היה על ההגה, אבל בכל זאת - זה ב9 ימים.

לא ראיתי שם אף אחד חונה חניות כפולות, לא ראיתי שם אף אחד פותח דלתות כאילו הרכב שלידו הוא אוויר.

אתה עולה על אוטובהאן, כביש מהיר שמהירותו המומלצת היא 130 קמ"ש, אף אחד לא נתקע בנתיב השמאלי, כולם מאותתים, התנועה מאוד זורמת, משאיות ואוטובוסים נוסעים בשני הנתיבים הימניים בקטעים שהכביש כולל 4 נתיבים, אנשים לא צופרים ולא מהבהבים לך עם האורות.

נותנים לך זכות קדימה אם אתה מאותת ומשתדלים לסיים עקיפות מהר, ממש לפי הספר.

אחר כך קצת קשה לנחות בארץ ולחזור לתרבות (או יותר נכון לחוסר התרבות).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

למשטרה אין בעיה לאכוף זאת!

היום עם המצלמות מהירות הקבועות יש לה יותר זמן להתעסק עם אכיפה של תרבות נהיגה. זה הכול עניין של רצון והתנהלות מצידה.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
אתה עולה על אוטובהאן, כביש מהיר שמהירותו המומלצת היא 130 קמ"ש, אף אחד לא נתקע בנתיב השמאלי, כולם מאותתים

מספר פעמים נהג שהיה לפני התחיל עקיפה, בלי לאותת ובאופן די חד. שהמהירות שלך היא 160 קמ"ש זה לא מעצבן, זה כבר ממש מסוכן.

לגבי "התקעות בנתיב השמאלי", כבר הפנמתי שישראלים הם כמו אמריקאים - נוסעים יחסית לאט ובכל הנתיבים במקביל. אני עדיין מתרגז, אבל פחות.

ועוד משהו - רוב הישראלים מאותתים והמצב היום יותר טוב מאשר לפני שנים. אנחנו לא במצב של גרמניה, אבל בליגת המדינות הים-תיכוניות אנחנו די בראש טבלת "הנהגים הממושמעים".

פורסם

אני לא יודע על מה אתה מדבר. אני מתרשם שהרוב לא מאותתים. וזה בלי יוצא מן הכלל. לפעמים אני באמת היחיד שתכלס מאותת ונוהג כמו בן אדם. זה גורם לי להרגיש מיוחד.

פורסם
כשאני עצבני אני לא מאותת, שילמדו לקח.

קורה שאתה לא עצבני בנהיגה?

אם אני נוהג בלילה שהכבישים יחסית ריקים אז אני לא עצבני.

• תוכן חדש...