Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אור של בוקר לכולם.

בשעה טובה מכרתי את הרכב, ששירת אותי פה ושם למשך תקופה של כמאט 3 שנים (:!: לא יאומן איך הזמן טס). לרוב זה היה רכב סופי שבוע והיום-אני-עצלן-לנסוע-באוטובוס, פרט לחצי שנה אחרונה שבה הוא הפך הדרגתית מאולי-היום-אסע-ברכב לאני-נוסע-ברכב.

קצת עצוב לי, למרות שזה לא היה רכב מיוחד וסך הכל חתיכת פח. אבל עדיין עצוב לי והנוחות שלי נפגע.

עד כאן פינת ה"אני חש רגשות לחתיכת פח".

מכיוון שיש פה מגוון שונה של אנשים ומשהוא אומר לי שלא כולם מתיינדים ברכב לכל מקום, הייתי רוצה להתעייץ: מה הלאה?

העבודה שלי היא במרחק 2.5קילומטר מהבית, תחבורה ציבורית מסיעה אותי רק חצי מזה, ויש לי עוד חצי דרך של הליכה. חשבתי לצורך זה לקנות אופניים מתקפלים.

פרט לזה אני עדיין צריך רכב בעיקר בסופי שבוע בשביל להגיעה להורים, לים, סתם לנסוע למקום מרוחק שאי אפשר להגיעה אליו אחרת. לצורך זה חשבתי לקחת ליסינג של אוויס, יש להם תוכנית מיוחדת לסופי שבוע.

אשמח אם אנשים ישתפו את הניסיון שלהם. איך אתם מתניידים כשאין לכם רכב? אנשים שנוסעים באופניים, איך אתם מתמודדים עם חום כבד \ גשם? זיעה? כאלה שלוקחים ליסינג לסופי שבוע, האם יש לכם המלצות לחברות שיש להם דילים דומים (השכרה זולה לסופי שבוע). מה עם מוניות? כל מידע שאפשר לקבל, אשמח לקבל!

עוד קצת נתונים: אני גר בעיר לווין של תל אביב, עובד באותה העיר. ההורים שלי גרים בתל אביב. ים גם נמצא בתל אביב. אני גר לבד ובדירתי אין מקום לאופניים גדולות, ככה שכל מה שהצלחתי זה לגרד מקום לאופניים מתקפלים.

תודה רבה לכולם!

הערה: הנושא אומנם מדבר על התיינדות ולא קשור ישירות לרכב ולכן החלטתי שפורומים כגון "יעוץ ברכישת רכב" ו"רכב כללי", אינם מתאימים לרוח השירשור. אם מנהלים חושבים אחרת, אשמח אם יועבר השירשור לתת-פורום המתאים. תודה!

פורסם

אולי קטנוע בנזין או חשמלי? אופניים זה די סיוט בחום התל אביבי. על תחבורה ציבורית אני לא מעז אפילו לדבר.

רכישת קטנוע ותחזוקתו, בחישוב גס, (רכישת קטנוע 10K + תחזוקה 500 בחודש כולל ביטוח, טיפולים ודלק) בערך כמו עלות שנתית של ליסינג סופ"ש.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

אין לי רישיון לקטנוע\אופנוע, ואת האמת אני מנסה להימנע מכלי התחבורה הזה.

לגבי ליסינג סופ"ש, כמובן שאני לא מתכנן לקחת ליסינג כל סופ"ש, אלה פעם-פעמיים בחודש.

פורסם

לא שמעתי על תוכנית ליסינג לסופי שבוע מעולם, איך זה עובד?

בגדול, 2.5 קילומטרים זה קצת הרבה מידי בשביל ללכת ברגל לעבודה. אולי בחורף, כשנעים בחוץ (גם ככה את ימי הגשם הרציניים אפשר לספור על כף יד אחת), אבל לא כדרך קבע.

אופניים זה אחלה ואני לא יודע מי כתב לך שזה סיוט. בתור אחד שגר בתל אביב, 9-10 חודשים בשנה זה פתרון מעולה למרחק כזה. בשאר הזמן באמת חם מידי, בטח שבהלוך. אז תיסע באוטובוס, או שניים. בטוח אפשר למצוא תצורה שתיקח אותך יותר קרוב מהבית אל יותר קרוב לעבודה, גם אם נדרשת החלפה. בגוש דן החלפה של אוטובוס אינה דורשת תשלום נוסף.

חוץ מזה יש לך גם את car2go שפרושים לא רע באזור המרכז. אחלה פיתרון אם אתה צריך רכב מעכשיו לעכשיו לכמה שעות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

Talgaz

דירה שכורה, לא ממש בא לי להיתעסק עם קדיחה בקירות\תקרה.

Tzvika-Pick

לאוויס יש תוכנית שנקראת "אוויס קוויקי"

http://rent.avis.co.il/he/Pages/QuickiRent

זה יוצא בערך 150ש"ח לרכב סופר מיני ידני. לא זול, אבל כפתרון לפעם-פעמיים בחודש יכול להתאים.

אני אכן נוטה לכיוון אופניים לפחות לעבודה. זה גם יכול להיות פתרון מעולה לבקר את ההורים באמצע שבוע. אופניים-רכבת-אופניים.

לגבי אוטובוסים, הכי קרוב, כמו שאמרתי זה בערך קילומטר הליכה בכל מקרה. אני עובד באזור תעשיה שכרגע אין אליו תח"צ נורמלי. לא שזה כזה נורא ללכת 2 קילומטר ביום.

לגבי car2go - אין פריסה בעיר שלי :(

אם למישהוא יש עוד מידע, אשמח אם תשתפו!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הליכה/אופניים/טוסטוס/השכרת רכב אלה הפתרונות היחידים שקיימים, כל עוד לא מדברים עת תח"ץ או שוב קניית רכב.

במקומך הייתי הולך ברגל לעבודה כל יום, (בתנאי שבעבודה יש מזגן :-) ) כמובן שזה נאמר בהקשר הבריאותי.

אופניים חשמליים/טוסטוס זה הרבה פחות זיעה מהליכה מאחר ואתה מתאמץ פחות והרוח מקררת אותך.

אין כזה דבר אופניים חשמליים מתקפלים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

בשביל 2.5 ק"מ לעבודה הפתרון האידאלי הוא אופניים או קורקינט חשמלים. אפשק הרוח והעדר דיווש פותרים את בעית הזיעה, מגיעים במצב סביר לגמרי, מקסימום מגבון לח.

דיווש בקיץ זו גם אפשרות, אם המסלול שלך נטול שיפועים, ואז אפשר להסתדר עם חולצה להחלפה, מגבונים לחים, ודאורדורנט.

לגבי רכב לסופי שבוע, אתה יכול לבדוק גם אפשרות לשכור לפי שעה רכבים של קאר טו גו

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

SlowRide

אכן הייתה תקופה שהייתי הולך ברגל. זה בערך חצי שעה הליכה. התנאי שלי היה שלא יהיה חם מידי או גשום. זו בהחלט אופציה שאשקול בעוד כחודש כאשר הגיהינום הזה יגמר.

לפי מה שבדקתי, יש אופניים חשמליים מתקפלים. אבל שוב אני מסתכל פה על האספקט הבריאותי. חוץ מזה הן כבדות (20 ומשו קילו) ואני גר בקומה אחרונה בלי מעלית :roll:

Be roo

תודה! אכן שוקל אפוציה של אופניים, אבל רגילים.

לגבי car2go כמו שכבר אמרתי, אין פריסה בעיר שלי.

פורסם (נערך)

מה לגבי חד אופן? מעניין מה הקושי לקבל אישור להביא את זה מחו"ל-לאיזה קטגוריה הוא ביכלל משוייך ?

http://www.solowheel.eu/

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה נראה מעייף ומשעמם לעמוד ככה במשך 2 קילומטר. גימיק נחמד אבל לא הכי שימושי. סקייטבורד מרחף עדיף פי מליון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

2.5 ק"מ זה לא סיפור. אני מדבר על הליכה.

אז מזיעים קצת ביולי-אוגוסט, לא מתים מזה. הגוף מתרגל,

ואם לא, אז סוחבים חולצה להחלפה. זה לא כבד. :-)

אופניים רגילים ימנעו הזעה כליל, מרחק כזה לא מספיק להעלאת דופק.

אופניים חשמליים זה כבר פינוק, לשיקולך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...