Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים לפורסטר 2014

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עקב עליה על דוקרנים צריך להחליף 3 צמיגים.

לצערי אין בארץ כרגע את הצמיגים המקוריים - יוקוהומה גאולנדר G91 . מידות 225/60/17 99V.

במידה והצמיגים לא יגיעו בימים הקרובים (נאמר לי שמתעכבים בנמל אשדוד) אאלץ לרכש 4 צמיגים שונים מהמקוריים.

אבקש המלצה לצמיגים אחרים.

האם חייבים להרכיב צמיגים בעלי קוד עומס ומהירות זהים או גבוהים מהמופיע ברשיון הרכב (או שאפשר להרכיב קוד מהירות H במקום V וקו עומס שגם נמוך במעט מהמקורי), ומה אמורה להיות מחויבות היבואן למלאי צמיגים מקוריים?

תודה לעונים.

פורסם

צמיגים אני לא חושב שהם מחויבים להחזיק ל-7 שנים משיווק הרכב, כל עוד יש איזשהו צמיג שעונה לדרישות המסופק בארץ.

זה שמומלץ מאוד שיהיו 4 צמיגים זהים ב-4X4 של סובארו זה כבר עניין אחר.

אתה מחויב לקודים הרשומים ברשיון, או קודים גבוהים מזה. לא נמוכים ממה שכתוב.

פורסם

רק לחדד את מה שפריג'י אמר - הדבר נכון לרכבים מרישוי שנת 2008 והלאה, מה שכמובן תקף לרכבך.

באתרים הישראלים מצאתי את התחליפים הבאים:

1) http://www.tiredeal.co.il/web/8888/nsf/ProLookup.taf?_ID=14974&PF=&did=1518&G=&SM=&_UserReference=E8A1D9CE0881A40053E385FF

2) http://www.tiredeal.co.il/web/8888/nsf/ProLookup.taf?_ID=15154&PF=&did=1518&G=&SM=&_UserReference=E8A1D9CE0881A40053E385FF

3) http://www.tiredeal.co.il/web/8888/nsf/ProLookup.taf?_ID=14975&PF=&did=1518&G=&SM=&_UserReference=E8A1D9CE0881A40053E385FF

4) http://tires4u.co.il/default.asp?Compare=1&Id=844047&AreaId=0&ManfCountry=%E0%F8%F5%20%E9%F6%E5%F8%20%EE%F7%E5%F8:%20%E0%E9%E8%EC%E9%E4

בכוונתך לרכוש הצמיגים מיבואן הרכב?!

הנטיה לרכישה כזו היא להיות יקרה יותר מהמקובל בשוק. אפשר לשאול באיזו עלות מדובר?

לא יודע אגב לגבי ענין מחוייבות היבואן ששאלת לגביה, אבל יתכן ונוצר עיכוב בלתי צפוי בשל הלחימה בדרום.

פורסם

צמיגים באמת אינך חייב לרכוש מיבואן הרכב.

ייתכן שגם שלושה צמיגים לפי תמחור היבואן יעלו לך יותר מאשר האופציות שהציע לך TOM (לרכישת רביעייה).

תבדוק את המחירים.

alfa 156 2.5.

פורסם

אגב, בדוק גם זמינות של צמיגים ברשת צ'ק-אפ.

כמדומני שהם מציעים ביטוח נגד נזק לצמיגים, גם כזה שאתה גרמת לו, כמו עליה על דוקרנים, רק מעצם רכישת צמיגים אצלהם.

ככה, לפחות בפעם הבאה שתחליט לעשות זאת, תהיה מכוסה :wink:

פורסם

תודה לעונים.

1. חולגני - אין כוונה לרכוש את הצמיגים מהיבואן.

2. טום - כרגע אני עוד ממתין במידה והצמיגים ישוחררו מהנמל בימים הקרובים בכוונתי להרכיב אותם. מאחר ומתוכנן גם לצאת לטיולי שטח עם הרכב אני מחפש צמיגים שמיועדים לרכבי SUV וטנדרים קלים אשר להבנתי בעלי דופן קצת יותר חזקה/עבה, אבל לצערי רובם בקוד מהירות H.

3.פריג'י וטום - בנוגע לקוד המהירות במפרט הרכב מוגדרת מהירות מכסימלית של 192 קמ"ש . בנוסף במדבקה על עמוד הדלת ברכב רשום צמיגי שלג עם קוד H. האם ניתן לקבל על בסיס נתונים אלה לקבל אישור משרד הרישוי לקוד H.

אשמח לקבל תשובה גם מנציג סובארו בפורום

פורסם (נערך)

הלינק ה-3 שנתתי מכיל צמיגי Geolander מדגם אחר, G95A. למרות שאיני יודע להגיד אם הוא עדיף או שונה באופן מהותי מה-G91.

למיטב ידיעתי אין קשר ישיר בין המהירות המקסימלית אליו הרכב יכול להגיע לבין דירוג הצמיג בפועל, ויש מספר מקדמי ביטחון בהקשר זה, אבל אולי יתקנו אותי פה.

בפועל ע"פ משרד התחבורה, אלו הם המידות והדירוגים המאושרים: http://car.mot.gov.il/ORIL/2014/3/14-0088.pdf

לגבי ענין צמיגי השלג, לדעתי מדובר גם במידה אחרת, לא? (ומעצם הנסיעה התאורטית בשלג שאנחנו משופעים בו בארץ, גם בהגבלות נוספות ע"פ הספר רכב...). לא ניתן להחליף דירוגים בין הצמיגים השונים כאוות נפשך.

אם הספר, מדבקה מקורית ברכב או היבואן מאשרים מידה ודירוגים ספציפיים בהתאמה, אחרים מהנ"ל, תוכל עקרונית לאשר זאת ברשיון.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

תודה

לא הצלחתי למצא את ההבדלים בין G95 ל G91 כך שיתכן ואצטרך להחליף 4 צמיגים ברכישת G95.

הרכב לא לידי - לא יכול לבדוק את מידת צמיגי השלג.

אנסה לבדוק מול היבואן אם יש אישור לשינוי קוד מהירות.

פורסם

עד כמה שידוע לי, הצמיגים המקוריים של הפורסטר הינם בעלי נטיית כביש יותר משטח.

איני יודע עד כמה נשחק הצמיד ששרד, ואם אינו כחדש הרי שמומלץ להחליץ בפורסטר 4 צמיגים יחד בגלל מערכת ההנעה המורכבת שלו.

במידה ותחליט לקנות 4 צמיגים, הרי שלדעתי (כבעל פורסטר לשעבר) עדיף לקנות צמיגי AT, שהם הפשרה הטובה ביותר בין כביש לשטח.

בקשר לרשת צ'ק אפ: חווית הקניה אצלם נהדרת (החלפתי צמיגים בחולון) ושום תקריה שהייתי בה לא משתווה להם (מהבחינה הזאת).

יחד עם זאת, המחירים שלהם גבוהים יותר, והמבחר שלהם קטן יותר.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

עד כמה שידוע לי, הצמיגים המקוריים של הפורסטר הינם בעלי נטיית כביש יותר משטח. צודק

איני יודע עד כמה נשחק הצמיד ששרד, ואם אינו כחדש הרי שמומלץ להחליץ בפורסטר 4 צמיגים יחד בגלל מערכת ההנעה המורכבת שלו.הצמיג במצב חדש 5000 ק"מ

במידה ותחליט לקנות 4 צמיגים, הרי שלדעתי (כבעל פורסטר לשעבר) עדיף לקנות צמיגי AT, שהם הפשרה הטובה ביותר בין כביש לשטח.בהחלט חושב בכיוון, מותנה בקבלת אישור לקוד מהירות H (אין AT עם קוד V). האם הרגשתה בהבדל מול הצמיגים המקוריים?

בקשר לרשת צ'ק אפ: חווית הקניה אצלם נהדרת (החלפתי צמיגים בחולון) ושום תקריה שהייתי בה לא משתווה להם (מהבחינה הזאת).

יחד עם זאת, המחירים שלהם גבוהים יותר, והמבחר שלהם קטן יותר. ראיתי באתר המבחר קטן מאד. אילו צמיגים התקנתה והאם היית ממליץ עליהם?

פורסם

מוטי (?) - בדקת מה מופיע בספר הרכב (עדיפות לזה שבאנגלית אם קיים) לגבי מידות הצמיגים המאושרות?

כי מצאתי ספר רכב מהאתר של סובארו בקנדה ושם מצויינים קודי עומס ומהירות 98H בכלל (בלי קשר לצמיגי שלג)...

הספר כולו ניתן להורדה כאן (נמצא בעמוד 480 או 12-9).

מצרף תמונה של החלק הרלוונטי.

1.jpg

פורסם

טום, המון תודה

בספר הרכב בעברית אין את מידות הצמיגים. יש הפניה למדבקה בעמוד הדלת בצד הנהג. הרכב כרגע במוסך כך שאני לא יכול לבדוק כרגע את הנתונים.

באתר 4X4 כתב דני דיאמנט ביוני השנה "ניתן לפנות ליבואן ובפורסטר החדש לקבל אישורו לצמיג 99H כפי שמופיע על צמיגי יוקוהמה גיאולנדר A/T-S. פניתי ולמחרת קיבלתי האישור עבור משרד התחבורה."

אני מנסה לברר אם אישרו לו את שינוי הקוד ואם כן אז אולי זה מוגדר כבר באוטו דטה

מוטי

פורסם

לדעתי תוכל לפנות אל היבואן גם עם המסמך שצירפתי לך ולבקש אישור רשמי לקודים המדוברים.

הייתי "מרחיק לכת" אפילו וניגש למכון רישוי שקרוב אליך, להציג את המסמך ולראות אם הוא מקובל עליהם. ללא שום קשר לאוטו-דטה.

אגב, אם יהיה למישהו בטעות חשד שהמסמך לא מקורי, הלינק שנתתי לעיל הגיע כקישור מהאתר של סובארו עצמם:

http://www.subaru.ca/WebPage.aspx?WebPageID=17825&WebSiteID=282&Type=OwnersManuals

בהצלחה :)

פורסם
עד כמה שידוע לי, הצמיגים המקוריים של הפורסטר הינם בעלי נטיית כביש יותר משטח. צודק

איני יודע עד כמה נשחק הצמיד ששרד, ואם אינו כחדש הרי שמומלץ להחליץ בפורסטר 4 צמיגים יחד בגלל מערכת ההנעה המורכבת שלו.הצמיג במצב חדש 5000 ק"מ

במידה ותחליט לקנות 4 צמיגים, הרי שלדעתי (כבעל פורסטר לשעבר) עדיף לקנות צמיגי AT, שהם הפשרה הטובה ביותר בין כביש לשטח.בהחלט חושב בכיוון, מותנה בקבלת אישור לקוד מהירות H (אין AT עם קוד V). האם הרגשתה בהבדל מול הצמיגים המקוריים?

יחד עם זאת, המחירים שלהם גבוהים יותר, והמבחר שלהם קטן יותר. ראיתי באתר המבחר קטן מאד. אילו צמיגים התקנתה והאם היית ממליץ עליהם?

קניתי את הרכב (משנת יצור 1999) כשהיה בן 4 שנים, כך שלא נסעתי על הצמיגים המקוריים.

התקנתי בהתחלה דנלופ גראנדטראק, והצמיגים צרחו בסיבובים.

ניסיתי גם פירלי ST, למרות שהם קצת יותר כביש משטח (החריצים שלהם היו רחבים), והם היו טובים בכביש וסבירים בשטח (שבילים בעיקר).

בשנים האחרונות נסעתי עם יוקוהאמה AT והייתי מרוצה.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם (נערך)

תודה

בהחלט חושב בכיוון של גאולנדר AT-S.

הציעו לי גם צמיג פירלי SCORPION VERDE. אשמח לשמוע חוות דעת מבעל ניסיון.

במידה והגאולנדר G91 יגיע בימים הקרובים כנראה שארכש אותו.

במקביל אנסה לקבל אישור יבואן לשינוי קוד. בהחלט אשתמש במידת הצורך בספר הרכב הקנדי.

עריכה אחרונה על ידי motyko
  • תוכן חדש...