Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אשמח לדבר על טיפולי שיניים.

איך אתם מתמודדים עם ההוצאה הכבדה שבדרך כלל מתגלה בפתאומיות, ביום בהיר? :|

לדחות אי אפשר.

כי זה כואב מאוד.

ממה שהבנתי גם אם הכאב נסבל, הזמן שעובר ללא טיפול, עלול לזהם גם את השיניים השכנות.

אני מנסה לחשוב, איך הציבור מתמודד עם זה?

אומרים שקשה מאוד לחיות פה, אז מה עושה מי שמגלה שהוא צריך לעבור טיפול ב 2,000₪?

לצערי אני בבעיה הזאת.

מנסה לחשוב כבר כמה ימים איך אפשר לפתור אותה.

כואבת לי שן כבר תקופה. שן טוחנת.

שן טוחנת אחת כבר עקרו לי לצערי, כי לא היה באפשרותי לממן את הטיפול להצלתה.

כעת אותה שן, בצד השני, חובה לעבור טיפול שורש מיקרוסקופי, שמבוצע על ידי מומחה, ועל כן יקר יותר.

מה עושים אנשים במצב כזה שאין להם איך לממן, ולכאב זה לא אכפת?

האם פשוט עוקרים בגלל שזה הפתרון הזול ביותר?

איך אתם מתמודדים אם חלילה מתגלה לכם שיש צורך בטיפול שיניים, וההוצאה תהיה כמה אלפי שקלים?

מוותרים בגלל העלות הכספית? או שיש פתרון שלא ידוע לי, אולי לפנות לארגון כל שהוא? אשמח אולי בעזרת התגובות למצוא פתרון שאני לא מודה אליו.

אני מאחל לכם חברים בריאות, שנהיה בריאים.

באותה הזדמנות, ארצה לאחל בהצלחה לחיילים היקרים שלנו שנלחמים עכשיו עבורנו, שיחזרו בריאים ושלמים.

פורסם

לא אמור להיות כיסוי כלשהו ע''י קופת החולים על דבר כזה? (או לפחות חלק מהסכום).

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

שיניים זה באמת בעיה להזניח (כמו כל דבר למעשה) מכיון שאם כעת הטיפול עולה X שקלים בעוד חצי שנה היא כבר יעלה X כפול 2.

אם ניתן פונים לעמותות.

ניתן לקחת הלוואה מהבנק וכך לפרוס את ההחזר על פני מספר חודשים.

בדרך אליך גם הודעה פרטית...

פורסם

חשבתי על זה חברים.

לכן פתחתי את הנושא.

קראתי פה פעם את הביטוי "חכמת ההמונים".

אולי מישהו יוכל לייעץ, או לחדש משהו שלא הכרתי.

הלוואה אי אפשר.

לפחות ממה שהבנתי: לא מלווים לחשבונות שמקבלים קצבת נכות / לא עובד.

צריך גם ערבים, ומשפחה שאין לה ערבים, או מישהו שיכול להיות ערב - גם אי אפשר.

ממה שהבנתי אצלי עוד מדובר בטיפול לא הכי יקר.

יש טיפולים שיכולים להגיע לכמה עשרות אלפי שקלים, וזה גרם לי לתהות -

מה עושה האזרח הפשוט?

הרי טיפולי שיניים לא תוקפים רק אנשים אמידים.

איך בן אדם מטפל בשיניים שלו? ואם חלילה הטיפול יצריך טיפול שורש של 3 תעלות, וזה יעלה ל 5-6 אלף שקלים?

לא זכור לי שראיתי דיונים על זה, או שמעתי שאנשים מדברים על זה אף פעם.

אולי הרוב פשוט עוקרים? אני לצערי יודע מה זו עקירה, וזה לא נעים שעוקרים לך שן טוחנת בגיל 19, אבל מה עושים אחרים?

פורסם

היות ולמעט ילדים, טיפולי שיניים לא בסל (וגם זה חדש), בהחלט ניתן לראות שיש הרבה יותר שיניים חסרות/לא תקינות בקרב שכבות עם הכנסות נמוכות יותר.

לגבי כמה זה הוגן או לא, תלוי בהשקפה המוסרית שלך.

דעתי האישית היא ששיניים הן כמו רכב. רבים לא מתחזקים כמו שצריך מטעמים כלכליים או עצלות, ואז לא יודעים מה לעשות עם עצמם כשהעסק כושל ונדרשת השקעה גדולה. אני מתחזק את השיניים ברמה שלא רחוקה מכפייתיות, ומקבל רק שבחים בביקורות, בלי שום הוצאות נוספות. זה גם לא צריך לעלות הרבה ואני ממליץ לך לסגל הרגלי הגיינה דנטלית טובים לעתיד, כדי שלא תיפולנה עליך עוד הוצאות.

במקרה שלך רחמים, אני ממליץ לחפש עמותות, או רופאי שיניים שמוכנים לעבוד במחיר עלות עם אוכלוסיות מיוחדות. יתכן שהעובדת הסוציאלית שלכם תוכל להמליץ.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

^^^

צודק ניטש - שיניים צריך לתחזק: יש היגיינת פה יום יומית, יש טיפול תקופתי כל 6-12 חודשים, ואם בטיפול התקופתי יש סימן ראשון לבעיה - מטפלים בה מייד. נכון שלא מדובר בטיפול זול, אבל בכל זאת ניקוי על ידי שיננית עולה כ-250 ש"ח. אם אתה חבר "כללית" עם מושלם - פלטינום - מגיע לך טיפול אחד כזה בשנה על חשבון הביטוח (במרפאות הקופה), אני מניח שאצל המתחרים יש הסדר דומה.

לגבי עקירה כפתרון "זול" - ממש לא כך. אולי העקירה עצמה זולה, אבל לחוסר שיניים יש סיבוכים, ואתה עלול להזקק בהמשך לטיפולים יקרים כגון השתלות. בדרך כלל עדיף לשמר שיניים טבעיות, אם דבר אפשרי. המתן לרופאי השיניים שבפורום (נדמה לי שיש לפחות שניים), אני מניח שיתנו לך עצה טובה, עד כמה שאפשר בלי לבדוק את הפה שלך.

יש גם הסדרי פריסת תשלומים אצל הרופאים עצמם, אבל אין לדעת איזה רופא יסכים לאיזה הסדר. גם הם צריכים להתפרנס, ואחת הסיבות המרכזיות לעלות טיפולי שיניים היא עלות גבוהה של הצחומרים והציוד בהם משתמש הרופא, שלא לדבר על עלויות החזקת המרפאה עצמה. האמת היא שגם ברפואה הכללית יש עלויות גבוהות, אבל בזכות הביטוח הרפואי אתה כמעט לא חש בהן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

קצת סטייה מהנושא, אך מכיון שהוזכר ביטוח מושלם, זאת דעתי...

אחלה דבר, מושלם, פותח הנושא יישלם 417 ש"ח בשנה כדי לקבל ניקוי אבנית ע"י שיננית פעם בשנה, ו"הנחה" על טיפולים, כאשר בחוץ הוא יוכל למצוא טיפולים יותר זול ויותר מהר.

נכון שמושלם נותן גם דברים נוספים, כמו חוות דעת שנייה, לכן חס וחלילה כאשר יש משהו רציני הפציינט אומר לדוקטור "דוקטור מגיעה לי גם חוות דעת נוספת", הרופא בוחן אותו בעיון מכף רגל ועד ראש "כן, אדוני, אתה גם יפה"

הביטוח המושלם כמו כל ביטוח טוב למבטח ולא למבוטח.

תוספת לאחר שראיתי, את אשר כתב nakamichi.

רעיון מצוין.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

תודה חברים, אני רואה שהדיון מתפתח, ואני מבין שזו באמת לא רק בעיה אישית.

זה לא נעים לקרוא שלמי שאין את היכולת לטפל בשיניו, בסופו של דבר יזניח את בריאות הפה, וזה יוביל לשיניים חסרות חלילה.

אני מתייחס למה שכתב החבר nitch.

אני מבין את המשך המשפט שלך.

זה לא משהו שהמדינה, או הממשלה צריכה לדאוג לו, אני חלילה גם לא רומז לכך.

פשוט זו הרגשה שאי אפשר להסתיר. זה לא נעים לדעת שרק בגלל חוסר באמצעי הבן אדם ימשיך לסבול.

מחזק מאוד את מה שכתבת, ומה שהחברים הוסיפו לכתוב, בנוגע לשמירת הגיינת הפה.

איך אומרים, רק על עצמי לספר ידעתי, אני מקפיד לצחצח שיניים, ולסיים עם מי פה.

לא מקפיד ביקורות אצל שיננית / רופא שיניים, משום שזה עולה כסף ואת הכסף הזה אני מנתב לדברים חשובים יותר.

אין לי פלטינום שמאפשר לי לקבל ביקור, יש לי את הביטוח הכי מינימלי וזול.

לצערי, רק לאחר שהחלו כאבים בשן הטוחנת, ונאמר לי שיש צורך בטיפול שורש אצל מומחה,

רק אז התחלתי ללמוד להשתמש גם עם חוט דנטלי.

שזה גם משהו שלא הכרתי לפני, או לא ראיתי בכך חשיבות. אין ספק שאני הוא האשם, לא היה ספק בכך.

אם אפשר בבקשה לפרט בנוגע לקבלת טיפולים מסטודנטים, אני אשמח מאוד.

זה אומנם יצריך נסיעה למרכז, וגם חזרה אחרי הטיפול, מה שיכול להיות לא הכי קל, אבל אשמח לשמוע על האפשרות לפחות.

האם הם גם יודעים לעשות טיפול עם מיקרוסקופ דנטלי?

כי נאמר לי אצל רופא שיניים שהוא לא יוכל לטפל, כי לא לכל אחד יש את אותו מכשור.

פורסם

טרונצ'ו - אם תפחית מה-417 ש"ח לשנה ניקוי שיניים אחד בשווי 250 ש"ח אתה נשאר עם פרמיה של 167 ש"ח נטו. אני מכיר לא מעט אנשים שבזכו הביטוח המשלים (מה שקרוי "שב"ן") חוסכים 200-500 ש"ח בחודש בעלות תרופות. מעבר לכך - אתה מדבר על פרמיה של צעירים, תביא בחשבון שהצטרפות לביטוח רפואי בגיל יותר מאוחר גוררת פרמיות גבוהות משמעותית, סיבה להתחיל את הביטוח בגיל צעיר (ולהוסיף כי יש גם הטבות מיוחדות לצעירים - כגון בענייני מעקב הריון - אבל איני מתמצא בהן כך שאיני יכוללחוות דעה עליהן).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הפרמיה היא מחיר הביטוח המשלים בקופת החולים בה אתה חבר. בד"כ מדובר בכמה עשרות ש"ח לחודש, עולה עם הגיל.

"הטבות לצעירים" הן הטבות שנותן הביטוח על מנת לגייס מבוטחים צעירים בעלי סיכון נמוך לצרוך את שירותיו, כאלה שיגדילו את הכנסותיו. התכוונתי לכל מיני שירותי מעקב הריון, הנחות בביטוח נסיעות לחו"ל וכו', דברים שקרוב לודאי לא משמעותיים מבחינתך כעת אבל עשויים להיות משמעותיים בעוד כמה שנים - ואם תצטרף אז התשלום החודשי יהיה יותר גבוה.

אתה צריך לבדוק את התנאים המוצעים לך אישית ורק אז להחליט אם אתה מעוניין בביטוח, ואם כן - באיזה סוג ורמת כיסוי(ומחיר בהתאם).

פורסם
קודם כל - טיפול שיניים ב2000₪ זה לא טיפול גדול.

ניתן לקבל טיפולי שיניים ברמה טובה ובזול מסטודנטים באונ׳ ת״א ובהדסה

האם תוכל לפרט מעט? כ"כ מה לגבי טיפול עזרה ראשונה לשיכוך הכאב?

פורסם

הבנתי, תודה לך על ההסבר.

זה כמו שיש לנו עכשיו מכבי, ומדי פעם אנחנו מבקשים החזרים על ימי אשפוז / הסעה באמבולנס.

אם אני מבין נכון, ולא מבלבל בין הדברים.

אני עברתי פריקת לסת, לצערי יש לי משהו שנקרא TMJ בשפה רפואית.

אחרי שהובילו אותי באמבולנס לבית חולים, וחזרתי משם, אמרו לי ללכת לקופה שלי, לבקש החזר.

בקופה אמרו לי בגלל שאתה חבר מכבי, מגיע לך החזר, כי פריקת לסת גם מוגדרת ברשימת החזרים.

זו אחת מההטבות אם אני מבין נכון.

תודה שהעלת את נושא הקופה, אני אשאל אולי יש הטבות בטיפול שורש אצלם.

השאלה אם יש בקופה את אותו מכשור, כי הרופא אמר לי שאין לכולם, את אותו מיקרוסקופ, אלא רק למומחים.

אני אבדוק ביום ראשון הקרוב.

בינתיים אשמח גם לקבל מידע על טיפול על ידי סטודנטים, תודה רבה.

פורסם

בארץ יש 2 בתי ספר לרפואת שיניים.

האחד באונ' ת"א והשני בהדסה עין כרם.

אני לא יודע אי ךזה עובד בת"א - אז אתייחס בעיקר להדסה.

סטודנטים משנה ד'-ו' מבצעים את כל טיפולי השיניים בהשגחת רופאים מומחים, כאשר המתרפאים מחולקים לפי דרגות קושי -

סתימות פשוטות לשנה ד'.

כתרים בודדים לשנה ה'.

וטיפולים מורכבים מעט יותר לשנה ו'.

ישנה אופציה לבצע גם שיקום על שתלים - חברת נובל השוויצרית היא ספונסרית שלהם והשתלים מבוצעים ע"י כירורגים מומחים או מומחים לפריודנטיה. במחיר מוזל יחסית.

במידה ויש צורך בט"ש עם מיקרוסקופ - תופנו למתמחים לט"ש - כאן המחיר הוא כבר מלא.

היתרון בטיפול על ידי סטודנט שאתה מקבל את הטיפול שמספר מומחים מוכרים מאוד בתחומם בודקים אותך שוב ושוב - בכל שלב. הסטודנט עובד תחת פיקוח מאוד צמוד.

העלויות מינוריות. עשרות שקלים לט"ש או סתימה. מאות בודדות לכתר. כאלף ש"ח לשתל. משהו כזה.

החיסרון - צריך הרבה זמן וסבלנות. הסטודנט עובד טוב - אבל עובד לאט. יש צורך בהערכה מקיפה לפני תחילת הטיפולים, אין טיפולים משקמים לפני שמומחה לחנייכים נותן - אוקיי. את מה שתחסכו בכסף - תשלמו בזמן. יש כאלו שזה מתאים להם, יש כאלו שלא.

אין טיפולי עזרה ראשונה למי שלא מטופל של המערכת.

אפשר ליצור קשר עם בית הספר לרפואת שיניים ולהרשם כמטופל פוטנציאלי - רק לזכור שהלימודים מתחילים באוקטובר ושאם לא מתקשרים אליכם - אפשר להתקשר לשאול מה קורה עם זה.

http://www.hadassah.org.il/medical-care/%D7%A8%D7%A4%D7%95%D7%90%D7%AA-%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D

לברר בקשר לטיפולים על ידי סטודנטים.

מראש אני מזהיר - מתאים רק למי שיש לו המון זמן וסבלנות..

• תוכן חדש...