Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמו שכתבתי בתשובה הראשונה, לילדים עדיף תמיד תצורת ישיבה של 2+3+2 . כאשר בשלישייה יש שלושה עוגני איזו פיקס ושלוש חגורות מלאות ושיתאימו גם למבוגרים ושאפשר לאחסן שתי עגלות ילדים מאחור. באופן מפתיע אין הרבה מיקרו ואן שעומדים בדרישה הנל. אפשר למנות את ה 5008 או אחותה c4 picaso , פורד smax,רנו גראנד סניק, מאמר מוסגר גם הונדה frv וטיוטה וורסו . מבחינת הנוחות שבדקתי הפורד והפיג'ו הכי שימושיות. לפורד ניצחון בפוטו פיניש בלבד עם תג מחיר שערורייתי.

אם מזכירים תג מחיר שערורייתי הייתי בהחלט בודק את הפיאקסו דיזל החדשה...

דוקא ההונדה תהיה הכי מרווחת מאחור עם תא מטען אפילו יותר מסביר, החיסרון שנתון נמוך במחיר גבוה.

פורסם (נערך)

גם ההונדה וגם הטויטה וורסו אינן מרווחות . ניצול מרחב פנים כושל ובגלל זה הזכרתי אותן במאמר מוסגר. בהונדה FRV תא מטען סביר אבל לא משתווה לתא מטען של פורד smax כאשר שורה 3 מקופלת לרצפה. אם איני טועה מדובר ב 700 ליטר. כאשר אם מקפלים גם את שורה 2 מגיעים כבר ל 1400 ליטר אחסון.

לצערי לא תוכל לדחוס להונדה עגלת תאומים ועוד טיולון ותיקים כפי שפותח השרשור כנראה צריך.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

ועוד משהו לרעת ההונדה. לבן 4 יש בדרכ חבר טוב או שותף לחוג... לא מזיק ואפילו נחמד שיש כסא שביעי לסוע יחדיו. מי שיש לו ילדים מכיר את הסיטואציה...

פורסם

ההונדה גם ישנה יותר ושיווקה הסתיים ב2009 ונמכרו עוד כאלו 0 ק"מ במהלך 2010, מבחינת איכות חיים, ביצועים ובטיחות היא רחוקה מהשברולט והפיז'ו.

פורסם

עזוב אותך משטויות.. צא מהקופסא (הנוכחית) וכנס לקופסא אחרת..לך על ברלינגו/קנגו/פרטנר. מנוע טורבו דיזל חסכוני. מושב אחורי רחב מאוד ובחלק מהדגמים מחולק ל 3 מושבים קטנים( נראה לי בקנגו) וגם חלקם מגיעים בדגמי 7 מושבים (לדעתי מיותר).. בכל מקרה, תוריד פוזה, תגביר יעילות וחסכון.

הדבר היחידי שאני יודע שחלש בדגמים אלו זה הבטיחות. בדוק בעצמך ככל הנראה יש הבדל בין הדגמים

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם (נערך)

ברלינגו זו אכן אופציה אבל כהורה לילדים הייתי מוותר עליה. יש דברים שעדיף לא לחסוך בהם. רכב מסחרי זכאי להנחות כגון מחסור במערכת esp וכו. כרכב שרברב הוא אכן טוב כמוביל ילדים בכבישים שלנו... לא כל כך. במיוחד עם תרבות הנהיגה והתשתיות בארץ....

למעשה עדיף לקנות רנו פלואנס ולדחוס שם את הילדים מאשר מסחרית מרווחת.

בדיוק מהסיבה הזו אני לא ממליץ על רנו לוגאן.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
ברלינגו זו אכן אופציה אבל כהורה לילדים הייתי מוותר עליה. יש דברים שעדיף לא לחסוך בהם. רכב מסחרי זכאי להנחות כגון מחסור במערכת esp וכו. כרכב שרברב הוא אכן טוב כמוביל ילדים בכבישים שלנו... לא כל כך. במיוחד עם תרבות הנהיגה והתשתיות בארץ....

למעשה עדיף לקנות רנו פלואנס ולדחוס שם את הילדים מאשר מסחרית מרווחת.

בדיוק מהסיבה הזו אני לא ממליץ על רנו לוגאן.

+1 לברלינגו החדשה (מולטיספייס), בברלינגו יש ESP ו6 כ"א היא קיבלה 4 כוכבים (נבחנה בזמנו רק עם 2 כ"א)

יש מצב שבבחינה היום הייתה מקבלת 5 כוכבים היא נוחה ומרווחת.

לגבי ההונדה הבחור ביקש 3 מושבים מרווחים כאן קיבל על הדרך מושב שישי,

אכן ציינתי שהשנתון ישן יותר וזה לרעת ההונדה (שוב תא מטען מצויין והרכב רחב וחסכוני יחסית).

לגבי הלוגאן - מה הקשר היא מסגמנת אחר בלבד אל תשווה רכב שעולה 50K במקרה הטוב לרכבים שעלותם כמעט פי 3 (ברלינגו 140K, אורלנדו כנ"ל, וכו').

הלוגאן נותן מרווח פנים מצויין, אחלה נוחות נסיעה ואיכות חומרים גרועה (-: ביחד עם צריכת דלק טובה ובטיחות סבירה בלבד.

פורסם (נערך)
+1 לברלינגו החדשה (מולטיספייס), בברלינגו יש ESP ו6 כ"א היא קיבלה 4 כוכבים (נבחנה בזמנו רק עם 2 כ"א)

יש מצב שבבחינה היום הייתה מקבלת 5 כוכבים היא נוחה ומרווחת.

לגבי ההונדה הבחור ביקש 3 מושבים מרווחים כאן קיבל על הדרך מושב שישי,

אכן ציינתי שהשנתון ישן יותר וזה לרעת ההונדה (שוב תא מטען מצויין והרכב רחב וחסכוני יחסית).

לגבי הלוגאן - מה הקשר היא מסגמנת אחר בלבד אל תשווה רכב שעולה 50K במקרה הטוב לרכבים שעלותם כמעט פי 3 (ברלינגו 140K, אורלנדו כנ"ל, וכו').

הלוגאן נותן מרווח פנים מצויין, אחלה נוחות נסיעה ואיכות חומרים גרועה (-: ביחד עם צריכת דלק טובה ובטיחות סבירה בלבד.

לגבי הברלינגו: צודק.הלכתי לבדוק. לא ידעתי ששיפרו ככה את הברלינגו (מערכות הגנה אקטיביות, חיישני גשם, נעילה בזינוק בעלייה וכו) . מסיר את ההתנגדות ואת הכובע. אני מכיר משפחה שנוסעת עם רכב כזה (4 ילדים) בדגם הידני באיזור טבריה והם דיי מרוצים.

לגבי הלוגאן: בלי להתייחס למחיר ולאיכות הבנייה ,נתתי אותו כדוגמא כי זהו רכב מסחרי 7 מושבים מרווח שחסרה בו מערכת בקרת יציבות (אלא אם כן הוסיפו אותה גם בשנתיים האחרונות כי אני רואה עכשיו שקיבל 4 כוכבי ריסוק)

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
כל זה ב-ד-י-ו-ק נכון גם לאאוטלנדר.

אז או ש:

א. אין לך ילדים.

ב. לא השקעת מחשבה בנושא.

אז זהו שלא..

באאוטלנדר נכנסים שלושה כיסאות בטיחות בשורה השניה בקלות.

הרכב מאוד מרווח ואם לא משתמשים בשורה השלישית יש לו תא מטען ענק (הרבה יותר גדולה מסיטרואן פיקסו לדוגמה).

אבל לדעתי השרשור הזה הלך רחוק מידי.

בשביל להסיע שלושה ילדים במושבי בטיחות לא צריך לרכוש ברלינגו ולמען האמת גם לא מיניוואן או ג׳יפון.

יש לי חברים שיש להם זוג תאומים בני שנתיים וחצי וילדה בת ארבע וחצי (כולם במושבי בטיחות מלאים) והם מסתדרים יופי עם רנו מגאן דור קודם (אפילו לא פלואנס..).

כך שאלה אם כן האוקטביה קטנה במיוחד, אני מניח שניתן להסתדר איתה יופי טופי ורק צריך לבחור מושבי בטיחות מתאימים.

זה יהיה הרבה יותר נוח מלנסוע בברלינגו ובטח שיותר זול.

פות״ש,

אם אתה סה״כ מרוצה מהרכב אני ממליץ לך בחום לבקר בחנות מוצרי תינוקות הקרובה לביתך ולבדוק האם ניתן להתאים שלושה מושבים חדשים אשר יכנסו בקלות ברכב.

אם כן זה יהיה הפתרון הזול ביותר והנוח ביותר שתוכל למצוא.

חבל להחליף רכב צעיר כל כך ועוד להיגרר לקניית משומש..

פורסם

אני מבולבל...

באורלנדו הגדולה אי אפשר להושיב שלושה מושבים בטיחות (על סמך מה אמרת את זה, תזכיר לי?!) ובאאוטלנדר הקטנה יותר אפשר?

מה גם שכתבת כמה השורה השלישית באורלנדו מסוכנת, אני מתאר לעצמי שבאאוטלנדר היא מוקפת בכלוב בטיחות וצמר גפן, נכון?! אה, לא?! אז מה עושה אותה יותר בטוחה?

ולגבי תא המטען...

הנתונים ה"יבשים נראים אחרת לגמרי.

באאוטלנדר 5 מושבים (כי מיצובישי לא כותבים כמה יש ב7 עם שורה שלישית מקופלת) יש 477 ל' לעומת הפיקאסו עם 704 ל'.

אפילו כשהשורה השלישית פתוחה יש בפיקאסו 170 ל' לעומת 128 באאוטלנדר.

אז נכון שיש לו את הערך המוסף של יכולות השטח אבל הוא עדיין לא מיניוואן.

לפעמים אני לא מבין את הנטיה של עמישראל להצטופף ברכבים קטנים ולא מתאימים כשאפשר רכב יותר גדול עם צריכת דלק זהה ועלויות אחזקה דומות.

• תוכן חדש...