Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב ושקט לכולם.

יש ברשותי הונדה ג'אז 1.2 2012 וברצוני לשפר את חווית הסאונד ברכב

כרגע מותקן ברכב מולטימדיה pulse audio מגבר kicker zx350.4 וקומפוננט morel tempo 6 מקדימה.

רציתי לשאול את דעת המומחים בפורום האם זוג רמקולים/קומפוננט נוסף מאחור יתרמו לשיפור הסאונד?

וכמו כן ברצוני להתחיל פרוייקט בנייה תיבה לסאב כמו בתמונות המצורפות.

דוגמא 3.jpgדוגמא 3.jpgדוגמא 3.jpg

ידוע לי שתהליך הבניה לא יהיה פשוט אך אני רוצה לשמור ככל האפשר את כל המרחב שהג'אז מציאה (חלל עצום וכיסאות מתקפלים)

אשמח למדריך/מנטור או כל עזרה שיש ביכולתכם להציע בחינם/בתשלום.

יש לי ידיים טובות סבלנות וכלים

פורסם

אם אתה מתכנן להוסיף סאב, לדעתי עדיף לוותר על השקעה בסט נוסף לקידמי.

את תיבת הסאב מתכננים בעיקר לפי הסאב הנבחר.

לחילופין אתה יכול למדוד כמה נפח אתה יכול להקריב לטובת התיבה, ולבחור סאב שיכול להתאים לנפח הנ"ל.

מתחדשת*

פורסם

לחילופין אתה יכול למדוד כמה נפח אתה יכול להקריב לטובת התיבה, ולבחור סאב שיכול להתאים לנפח הנ"ל.

זו הדרך הנכונה יותר - תתחיל מהאילוצים שלך ותתאים את מה שאתה יכול (דגם הסאב).

דני

פורסם (נערך)

תודה למגיבים.

כרגע הכיוון זה להזמין מאיביי סאב 10-' IDQ10V3D2 Image Dynamics או Jl Audio 10W3V3-2

היכן ניתן למצוא מדריך לעבודה על פיברגלס

והיכן ניתן להשיג את החומרים הנדרשים לכך במחיר הוגן באזור המרכז

עריכה אחרונה על ידי asaf2910
פורסם

כנראה שאני יתחיל בבניה (נשאף למקס' נפח) ולאחר מדידה נחפש את הסאב המתאים.

תודה לכל המגיבים והעוזרים אתם עושים עבודה נפלאה.

אני אשתדל לצלם ולעלות את התהליך כולל התוצאה הסופית.

יום טוב ובטוח לכל עם ישראל ובמיוחד לחיילים היקרים אשר נלחמים בדרום

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם..

לאחר הכנת הציוד ולפני תחילת הפרויקט מחפש בנרות המלצה על סרט הדבקה לציפוי חלקי הפלסטיק.

מכיוון שמסקנטייפ או איזולירבנד רגיל וחבלה לא נדבקים כהלכה.

מצרף תמונה שתתאר את התהליך המדובר

[ATTACH=CONFIG]391143[/ATTACH]

H

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אז ככה בשעה טובה השגתי סאב jl audio 10w3v3 וכבר הספקתי לבנות את התבנית כך שנשאר לי "רק" הסגירה כרגע מתלבט אם לסגור עם טבעת MDF (שאני לא מצליח להשיג) או להסתפק בלוח MDF שטוח.

יש לי מס' שאלות למבינים שבנכם.

א. מה מומלץ תיבה סגורה/פתוחה?

ב. איך למדוד את הנפח הקיים?

ג. איפה אני משיג טבעות עץ באזור ראשל"צ?

פורסם

http://mediacdn.jlaudio.com/media/mfg/9013/media_document/live_1/10W3v3_MAN.pdf?1305783842

תיבה אטומה דורשת רק כ-17 ליטר בעוד שפתוחה כמעט פי שניים. כמה נפח אתה יכול להקריב לטובת התיבה?

על רגל אחת קטנה מאוד, אטומה - SQ, פתוחה - SPL.

מה כוונתך בסגירה? רצוי שלסאב תהיה תושבת ראויה ומחוזקת כראוי.

פורסם

בגדול בבנייה בכל מקרה יהיה קשה לך לבנות פורט ואם אין לך ניסיון בתכנון תיבות זה סתם כאב ראש והבנייה תצא גדולה מדי, עדיף שתלך על תיבה אטומה אם השיקול הוא מקום בבגאז'.

נפח תבדוק עם פתיתי קלקר או משהו בסגנון תכניס לכוס מדידה עד שתגיע לנפח הרצוי לפי היצרן.

פורסם

טום 22 תודה על הנתונים והכיוון שלי זה SQ כך שזה יהיה תיבה אטומה ונוסף לכך יש את יתרון המקום והאסתטיקה בבגאז'. לצד זה הסגירה תהיה חזקה יותר מפי 2 משאר התיבה.

יוסי. אין לי ניסיון בתכנון ובניה אך עד עכשיו אני חושב שעמדתי ביעדים.

יש לך מושג שאם התיבה תחרוג ב+- עד 2 ליטר זה יפגע באיכות? ואם אני סוגר עם לוח MDF על מה אני צריך לשים דגש בסגירה? לסגור רק את הקצוות או למרוח פיברגלאס על כל המשטח?.

פורסם (נערך)

תתחדש על הסאב!, בחירה משובחת!, בהחלט אחד הסאבים הטובים.

לגבי עבודה עם פיבר, יש המון מדריכים בפורום, וברשת בכלל

1.קביעת צורה- יש כמה דרכים, למשל נייר כסף שמוצמד לדופן, ויצירת שכבה ראשונית עליו.

2.חיזוק לשכבה הראשונה (מחוץ לרכב), באמצעות עוד שכבות של פיבר.

3.קביעת מיקום הסאב ע"י טבעת עץ מתאימה.

4.סגירה של הקליפה עם הטבעת עם בד (למשל), הספגה של הבד בדבק ושכבות פיבר נוספות.

5. גימור.

דגשים- רצוי מאד שעובי הדופן יהיה כמה שיותר עבה, בייחוד באזורים שבהם התיבה חשופה.

חשוב לקבל הערכה טובה לנפח שייתקבל, מנסיון שלי עם הסאב הזה, בתיבה של 17 ליטר אטומה הסאב נשמע מעולה, חריגות קטנות לא יהיו משמעותיות, אישית הייתי מכוון את עצמי כך שהחריגה (אם תהיה, ותהיה) תהיה לקצת יותר נפח, נראה לי שעדיף .

דוגמה לפרויקט שיצא יפה מאד וגם נשמע מעולה.

כאן.

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי bengee

SCANSPEAK

פורסם

על רגל אחת קטנה מאוד, אטומה - SQ, פתוחה - SPL.

זה בהחלט לא נכון כשמדובר ברמקול נתון. העצמה שלו היא קבועה מעצם בנייתו (משקל הכיפה, אורך הסליל, עצמת המגנט) ואינה משתנה בגלל התיבה.

הכיוון שלי זה SQ כך שזה יהיה תיבה אטומה ונוסף לכך יש את יתרון המקום והאסתטיקה בבגאז'.

אם החלטת על תיבה סגורה, הרי שהתקדמת עוד צעד. יפה.

יש לך מושג שאם התיבה תחרוג ב+- עד 2 ליטר זה יפגע באיכות?

בתיבה סגורה - לא משמעותי. מצד שני גם אין סיבה שזה יקרה, כי אתה יכול בקלות לחתוך את החומר בדיוק של 1ממ בערך. זו אחת הסיבות להעדפת תיבה סגורה שנותנת למערכת את עיקר ריסון הרמקול: שקל למדי לבנות אותה בצורה מדוייקת.

MDF הוא חומר טוב לבנית תיבה. כדאי להבריג וגם להדביק את החלקים זה לזה. גם חיזוק פנימי לא יזיק בכלל. קצת סיליקון לאיטום פנימי של התפרים, ויש לך תיבה טובה מבחינה אקוסטית.

דני

פורסם

תיבה פתוחה כן מדגישה תדרים מסויימים, משתנה לפי הקוטר והאורך של הפורט. לרוב התדרים המודגשים הם האיזור נקודת הטיונינג של הפורט.נקודת הROLL OFF של תיבות פורטד גם יותר נמוכות.

הרמקול ממש לא קובע לבדו את העוצמה או כל דבר אחר, הרי למה יש לנו תיבות? למה אחד בוחר בתיבה בנפח X ולמה האחר בוחר בתיבה בנפח Y?

הנתונים של הרמקול מצביעים על איזה תיבה יתאים לו יותר - יש הרבה רמקולים שיעבדו גם באטום וגם בפתוח. הכל עניין של - מה המשתמש מחפש?

• תוכן חדש...