Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישנם כמה חברות שמציעות ליסינג פרטי כאשר בתום התקופה הרכב חוזר לחברה. אני מיתחבט האם זה כדאי.

למשל אלבר מציעים עבור מיצובישי ספייס סטאר חדשה 8,900 מקדמה ואז 18 חודשים של 725 ש"ח ולאחר מכן כאמור מחזירים את הרכב.

מה אתם אומרים?

לי זה נשמע לא משהו כי הסכום במקדמה יחד עם התשלומים מגיע לקצת פחות משליש עלות הרכב. אני מפספס משהו?

פורסם

כעיקרון אתה משלם רק את ירידת הערך (וכנראה עוד קצת) שהיית מאבד אם היית רוכש את הרכב בעצמך.

היתרון הוא שאין צורך להתעסק עם מכירה בסוף התקופה משום שאתה פשוט מחזיר את הרכב.

יש היום עיסקאות מעולות על קיה פורטה, כנראה שלרוב חברות הליסינג יש מלאי לא קטן שלה. יכול להיות שתשלם פחות ותיסע ברכב גדול, נוח ומאובזר יותר. מצד שני היא תהיה פחות חסכונית.

פורסם

עסקאות הליסינג למינן מבוססות בסופו של יום על כך שהרוכש חוסך כאב ראש ומשלם על הפינוק הזה.

כמה משלם זה כבר עניין אחר.

אני לא מכיר את המספרים אבל ההגיון די ברור והוא שעסקה שבה אתה נוסע על רכב חדש 18 חודשים תמיד תהיה די יקרה.

מה רע ב 36 חודשים? ברור שעסקה דומה ל 36 חודשים תהיה יותר כלכלית. וגם היא לרוב תהיה יקרה יותר מרכישה ומכירה עצמאית.

בתכלס ספייס סטאר קונים משיקולי עלות ולכן החיבור של רכב זה עם עסקה ל 18 חודשים לא נשמע לי כל כך הגיוני. למעט עבור מי שבאמת צריך רכב לתקופה כזו ולא מעבר לה.

פורסם

תבדוק טוב טוב את החוזה.

שים לב שיש חברות ליסינג שיחיבו אותך בהרבה כסף על כל שריטה או חבלה בפח או בתחתית המרכב (מה שקורה לכמעט כל מכונית בישראל)

שים לב גם מה החוזה מכסה מבחינת טיפולים ובלאי.

עוד לפני כל ההפתעות בחוזה - יוצא שאתה משלם שכירות של 1850 ש"ח לחודש בשביל כוכב-החלל, זה לא מעט בשביל רכב קטן וזול שכזה.

היתרון הוא שאין צורך להתעסק עם מכירה בסוף התקופה משום שאתה פשוט מחזיר את הרכב.

אתה לא מתעסק עם מכירה מחד, אבל נשאר עם כלום ביד מאידך. כמו בכל עסקת השכרה.

פורסם

אם באמת הצורך הוא ל 18 חודשים ואתה רוצה מעט התעסקות אז באמת שווה לשקול השכרה.

הסכום יהיה יקר יותר אבל הוא כולל ביטוח (לפחות במידה מסויימת), טסט ויש פחות עניין של מצב הרכב אם עשית כיסוי ביטוחי מלא.

וכמובן יכלול טיפולים ואולי נקיון תקופתי.

בקיצור אם כבר לעשות עסקה לא כלכלית אז מוטב להנות עד הסוף

• תוכן חדש...