Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא חשוב שם המכון

לאחר שנכשלתי, ביקשתי שיחתמו שאני מתחייב להחליף את הלוחית תוך 48 שעות.

הפנו אותי למנהל, ששאל אותי, איך אני יודע על החותמת הזאת?

אמרתי לו: תחתום תחתום חביבי.

והוא בשלו.

לא כדאי, המשטרה תמרר לך את החיים.

אני: תחתום תחתום חביבי.

בסוף חתם.

אולי די עם העושק הזה?

האוטו במצב ליגה, על מה אתם מחפשים עוד כסף?

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

לא הבנתי, אם הלוחית רישוי לא תקינה מנהל המכון יכול לחתום שאני מתחייב להחליף תוך 48 שעות ?

זה תקף גם למסגרת לוחית רישוי ?

פורסם

הוא יכול לחתום ואתה אחראי על החלפתה. זה רשום בטופס עצמו כשאתה מגיע לטסט, רוב האנשים לא עוברים עליו ורצים להחליף לוחית במוסך הסמוך שבמקרה מקושר למכון טסטים.

Girls Like It When I Hit It Sideways

פורסם

אצלי ביקשו להחליף לוחית רישוי מאחר ואחד הברגים היה תקוע באמצע של הספרה "1"

למרות שמכל כיוון או זווית או צילום אפשר לזהות שזה אחד.

שילמתי את ה 30 ש"ח האלו והמשכתי לדרכי..

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם
על איזו עוד ליקויים החותמת יכולה לענות?

על לוחית רישוי בלבד.

זה נוהל שיצא לפני מספר שנים, כדי למנוע ניגדוד אינטרסים שיש בין בעל הרכב לבין מכון רישוי.

הנוהל אומר את הדבר הבא:

אם הרכב עבר טסט והליקוי היחידי שנמצא הוא לוחיות רישוי לא תקינות - מכון רישוי לא יכול להכשיל את הרכב.

הוא צריך לסיים את הטסט ולשים בגב הרישיון את חותמת "בעל הרכב מתחייב להחליף לוחיות תוך 48 שעות".

בכך מכון הרישוי מסיר מעצמו אחריות לעיניין ומעביר אותה לבעל הרכב.

בהמשך, שוב מטעמי ניגוד אינטרסים אסרו על עובדי מכון רישוי למכור תוספי דלק, לבצע ליטש פנסים וכיוון גלגלים.

פורסם

מקרה קלאסי של עושק צרכנים.

חשוב לציין שאם במהלך הטסט הבוחן טוען שהלוחית לא תקינה, תגידו לו "בסדר אני אחליף, אין בעיה", וזאת ע"מ שזאת תהיה הבעיה היחידה, ואז אפשר לבקש שיחתמו ולהסתלק משם. אם תתחילו להתווכח איתו באמצע ואם הוא יידע שאתם לא מתכוונים להחליף את הלוחית, הוא עלול להמציא תקלות אחרות כמו פסים זוהרים למשל.

פורסם

וואלה ? אז בסה"כ אם פוסלים מישהו על לוחית רישוי , שמים לו מדבקה שהוא מתחייב להחליף וזהו ? אם הוא יחליף או לא זה עיניין שלו ?

לא ידעתי , תודה שיידעת.

פורסם
הוא יכול לחתום ואתה אחראי על החלפתה. זה רשום בטופס עצמו כשאתה מגיע לטסט, רוב האנשים לא עוברים עליו ורצים להחליף לוחית במוסך הסמוך שבמקרה מקושר למכון טסטים.

הלוואי, החוצפה הרבה יותר גדולה.

במשרד שנותנים את הטופס טסט עם החותמת היא אמרה לי תן לי50 שקל בבקשה ללוחית זיהוי חדשה.

זה מה שהרגיז אותי.

ואז הפנו אותי למנהל.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

הרכב החדש שלי עבר טסט עם לוחית רישוי קדמית במצב מחפיר (כולה מחוקה, מעוכה ,משופשפת - היא בולטת קדימה אז חטפה את כל המכות חניה) ,

לאחר שהרכב עבר טסט בהצלחה ללא שום הערה - אני יזמתי החלפת לוחית כי זה מכער את הפרונט של האוטו. לי זה עלה 60 ש"ח .

כולם במכון הסתכלו עליי כאילו נפלתי מהירח... :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תשובה מעשית: יכול ללכת למכון אחר, ואם סבור שהלוחית במצב תקין, יכול גם לא ללכת (ולהסתכן, או לא, במפגש הבא עם שוטר).

:turn-l:
פורסם

מה באמת קורה:

1. רק חתימה על רשיון הרכב.

2. חתימה + עדכון במחשב שקר כלשהו ע"כ שיש להחליף לוחיות ואז ניתן לראות את הרישום במחשבי המשטרה/משרד התחבורה?

תודה.

• תוכן חדש...