Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(התלבטות) יונדאי i10 או i20... או אחר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני לקראת רכישת רכב חדש של יונדאי ומתלבט בין שני הדגמים הנ"ל:

דגם i10 אוטמטי 1.25 ל' הדגם החדש.

לבין...

דגם ה-i20 ידני 1.20 ל'.

אני גר ונוסע לרוב מחוץ לעיר באיזור הגליל.

אז איזה דגם עדיף?

או... האם יש לכם המלצות לרכב אחר בסטנדרט ובטווח המחירים של שני הדגמים הללו? (ניסאן מיקרה, סוזוקי סוויטה, קיה פיקנטריו ועוד...)?

תודה מראש על המענה והעזרה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היי,

שני הדגמים הנ"ל נמצאים סביב אותה העלות.

80-70 אלף שקל.

הרכב ישמש זוג שמתגורר באיזור הגליל.

ניתן גם ידני.

מיועד לשימוש יומיומי בסביבה.

לא לנסיעות ארוכות - לפחות לא באופן תכוף.. .

פורסם

לדעתי מבין 2 האלטרנטיבות שציינת - עדיפה יונדאי I10 - גם מדובר בגרסה מאובזרת, גיר אוטומטי וגם ברכב מיני שלא עולה מכך שאתם צריכים יותר מזה.

עם זאת, אני חושב שאתם צריכים להגדיר טוב יותר את הצרכים שלכם ואת הדרישות שלכם מהרכב כי תאורטית אתם יכולים פשוט "לשלב" בין הגיר הידני של ה-I20 עם קטגוריית המיני שאתם מתעניינים לגביה (I10) ולחשוב על רכישת דגמי מיני זולים שיחסכו לכם הרבה כסף (יונדאי I10 ידנית / שברולט ספארק למשל וישאר לכם אפילו עודף מ- 60,000 ש"ח). עוד אופציות זולות יותר: פיאט פנדה וקיה פיקנטו. (65,000 ש"ח לערך).

פורסם (נערך)

היי,

קצת קשה לנו להגדיר את הצרכים והרצונות...לא מצויים בעולם הזה, לא היה לנו רכב בשביל לאפיין זאת.

אנסה בכל זאת:

- צריכת דלק חסכונית.

- אמינות ופשטות, נוחות לנסיעה על חשבון יופי וסטייל.

- מומנט: חשוב שיהיה כמה שיותר, משום שאנו גרים באיזור הררי.

-טיפולים וחלפים לא יקרים מידי.

-לא רכב מזהם מידי (משהו עד אמצע+ של הסקאלה).

מקווה שהגדרתי יותר טוב ובאופן ברור את הצרכים והרצונות.

תודה רבה.

עריכה אחרונה על ידי shabydog
פורסם

לשני הרכבים שציינת אין יותר מידי מומנט, אז זה לא. אבל ה i20 הידנית מזהמת פחות וחסכונית יותר ולכן מתאימה לכם יותר. לאור העובדה שאתם גרים מחוץ לעיר גם תוכלו לנצל אותה טוב יותר ולא תסבלו מפקקים שמבאסים עם גיר ידני.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה,

אופציות מומלצות נוספות אשר מתאימות ביותר אספקטים לצרכינו?

אם ביונדאי עסקינן, לא עדיף ללכת על i10 החדשה?

תודה.

פורסם

אם ביונדאי עסקינן אז לדעתי לא עדיף ללכת על ה-i10 החדשה. הדגם הידני שלה מגיע רק עם מנוע קטן וחלש יותר והדגם האוטומטי מגיע עם מנוע חזק יותר אבל עם גיר אוטומטי בעל 4 הילוכים בלבד שלא יבוא היטב לידי ביטוי בכבישי הגליל.

אופציות נוספות יש בשפע, אני הייתי מתמקד בסופר-מיני ידניות. כאלו יש כמעט אצל כל היבואנים, פשוט בחר את זאת שאהבת יותר.

פורסם

היי,

תודה על המידע החשוב...כי חשבנו שאם כבר מוצע דגם חדש של i10 באותו המחיר של ישן יותר של i20 - ה-10 עדיפה.

פנינו לפורום, אליכם משום שבידינו פחות ידע ומידע.

אחרת, פשוט היינו ניגשים לסוכנות וקונים "על עיוור".

אם בידיכם את הידע - נשמח אם תוכלו לחלוק אותו עימנו.

אלא אם כן - תוכל לומר לי אילו פרמטרים לבדוק במפרט ואז אעשה השוואה.

תודה.

פורסם

ה-i10 עדיפה, אבל לאנשים אחרים. כאלו שגרים בתל אביב ועובדים בהרצליה או כאלו שגרים בהרצליה ועובדים בראשון לציון. הם תקועים כל היום בפקק, במקסימום מצליחים להאיץ ל-100 קמ"ש באיילון אם יצאו מוקדם מהעבודה. אז לא ממש אכפת להם עם הגיר האוטומטי של הרכב הוא עם 4 הילוכים בלבד. בפקק של 30-40 קמ"ש אין חשיבות להרבה הילוכים בגיר, נהפוך הוא זה רק גורע.

ספציפית לא הייתי מתמקד ב-i20 כי היא אמורה להתחלף השנה בדגם חדש. זה לא אומר שה-i20 הנוכחית גרועה, ממש לא. פשוט עדיף לרכוש לדעתי רכב חדש וחדיש יותר, שכבר התחלף לאחרונה. אני הייתי מתמקד בסופר-מיני ידנית עם כמה שיותר כוח, כי לדעתי זמינות כוח חשובה בנסיעות הרריות שלעיתים דורשות עקיפות זריזות. מה גם שאתה לא רוצה להיות זה שזוחל על 60 קמ"ש בעליה של כביש עכו-כרמיאל ומתקשה לעקוף משאית.

רוצה הצעה לא שגרתית? שמעתי שבסקודה "מחסלים מלאי" של פאביה 1.2 ליטר טורבו-בנזין TSI בגלל הדגם החדש שאמור להגיע בשנה הבאה. תבדוק אם אתה יכול להוציא מהם פאביה 105 כ"ס ידנית במחיר קרוב לזה שציינת, אולי יצליח לך. חסרונות - דגם מוחלף, קצת מיושן מבפנים ורק שנתיים אחריות. יתרונות - זריז מאוד וחסכוני בדלק.

עוד הצעה נחמדה לדעתי היא רנו קליאו החדשה אבל אני צריך לסייג את זה, כי לא נהגתי בגרסת ה-1.2 ליטר הבסיסית. מציע לקחת אותה לנסיעת מבחן באזור חיפה ולבדוק איך היא מרגישה בעליות מבחינת כוח וביצועים.

פורסם (נערך)

אני בדיוק בסרט שלך אבל עם קצת יותר ניסיון...

גם אני גר בגליל בשלוש שנים האחרונות עם פיקנטו ידנית (זהה ל-i10) הרכב חלש בעליות ולכן כך בחשבון תצרוכת דלק גבוהה אם עיקר הנסיעות הן באזור הררי.

בכללי אני הייתי מאוד מרוצה מהפיקנטו (אישתי הרבה פחות) הבעיה העיקרית היא מקום פנוי אם אתה מתכנן ילדים בקרוב אז רד מהרכב הזה ומהקטגוריה הזאת בכלל בקושי שעגלה אפשר להכניס לבאג'ז.

אני הזמנתי עכשיו במקום הפיקנטו את הקליאו 0.9 נכון המחיר גבוה יותר מהתקציב שלך אבל הרכב חזק יותר, גדול יותר, מאובזר יותר ולפי מה שאומרים גם חסכוני יותר.

יש את הקליאו 1.2 אטמוספרי שבתקציב שלך פחות או יותר , מראש לא בדקתי אותה מהסיבה הפשוטה שהיא נראת לי חלשה מידי בשבילי.

אגב לגיסי יש את ה-i20 הוא סה"כ מרוצה מהרכב חוץ מתצרוכת הדלק.

עריכה אחרונה על ידי luckies

בעלי איסוזו או רנו הינכם מוזמנים לקבוצות "איסוזו טרופר בשטח" ו-"רנו קליאו החדשה" בפייסבוק.

פורסם

אוטו עם מומנט טוב?

אולי כדאי לשקול את הקליאו 0.9TCE, היא חורגת מהתקציב, אבל הביצועים שלה טובים יותר מהi20.

מעבר לכך לאיזור הררי הייתי לוקח את הi20, בזכות גיר ידני הביצועים שלה יהיו עדיפים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

חברים, ממש תודה על האינפורמציה!

שאלה נוספת:

אני מבין ש-i10 ודומותיה עלולות שלא לספק את הסחורה באיזור הררי.

מה דעתכם על הקיה פיקנטו ספורט ידני?

האם היא תהיה טובה לאיזור הררי (הגליל)?

צביקה:

יכול להיות שה"פאביה" שציינת עולה 100,000ש"ח?

יש לך הערכה שניתן להוציאה באיזור ה-75,000ש"ח?

אני מחפש את הדגם שהכי יתאים לנסיעות באיזור הגליל בטווח המחיר של 55,000 ועד 75,000ש"ח.

פורסם

ההנחה בפאביה לא תהיה כזאת מפליגה.

75 אלף שקלים זה המחיר של דגם ה-1.4 הידני.

המחיר של דגם ה-1.2 אמבישן הוא 100K לפני רישוי, אני מניח שהם ירדו למשהו כמו 95K.

אם אתה מבקר בסוכנות אשמח לשמוע מה ההצעה שקיבלת.

• תוכן חדש...