Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(ייעוץ ברכישת) גולף 2014 - חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אמת ויציב. אם יש יבואן שהשוק צריך בדחיפות יבוא מקביל לסחורה שלו (כמו איילון ביחס לדלק) - זה היבואן!

העובדות מראות שגם איילון מוטורס לא הצליחו להוריד בצורה משמעותית את מחירי הרכבים החדשים של פורד. כן כן, גם ברכבים בהם ברור שהמחיר הרשמי "מנופח" לטובת הנחות לציי רכב, ההנחה באיילון מוטורס קטנה מההנחה שתקבל ברכישת רכב "יד ראשונה אפס קילומטרים" ששני גופים גזרו עליו קופון - דלק מוטורס וחברת הליסינג.

חן, את האמירה הזו אני לא מבין. זכותם? אל תקנו? למה יש לי אפשרות אחרת לקנות פה איזה מרכבי VAG?

אז לא, לא זכותם. הם מנצלים ממשלה רופסת או ממומנת (לדורותיה) וחוסר אכיפה של נושאים כמו הגבלים עסקיים ורשות צרכנית. בכל מדינה מתוקנת יש תחרות. פה אין. אז לא, לא זכותם.

לו אני במשרד התחבורה/אוצר, הייתי מחייב אותם לגלגל את כל הנחת ה"ירוק" אל הצרכן; הייתי מחייב אותם להוריד מחיר אם העלו בגלל שינויי שער; ובכלל - מלבין פניהם עם עובדות (כמו מחיר הרכב בנמל אחרי מיסים) - שידעו כולם. אגב, ב"אותם" אני מתייחס לכלל יבואני הרכב, אבל צ'מפיון בולטים בהקשר זה - ולא לחיוב.

תגיד, יום אחד יעבור לך העניין הזה עם צ'מפיון?

אף אחד לא מונע ממך להביא ארצה פולקסווגן, סיאט, סקודה או אאודי ביבוא אישי. תבחר לך אחת חדשה בגרמניה, שים על אוניה ותביא ארצה. אז הנה, יש לך אפשרות אחרת לקנות כאן רכבי VAG. בדיוק כמו שאם אתה רוצה לקנות סכיני גילוח של ג'ילט אתה חייב לקנות אותם דרך פרוקטר&גמבל ואם אתה רוצה להזמין מ-eBay אתה עושה יבוא עצמי.

אף אחד לא מחייב אותך להתגלח עם ג'ילט כשיש בשוק סכינים של חברות מתחרות. אף אחד לא מחייב אותך לקנות גולף GTI כשבשוק יש מתחרות. יותר טובות, פחות טובות, יותר זולות, פחות זולות - ככה נראה שוק פתוח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
נסעתי ונהגתי בגולף MK7 הן בגירסת ה 1.2 והן בגירסת ה 1.4, ולמעט הרגשה מעט מוזרה, שרק מעטים ישימו לב אליה, תיבת ה DSG מתפקדת למופת, הן בהעלאת הילוכים והן בהורדת הילוכים. מנוע ה 1.2 חדש לחלוטין, כך שמנוע ה 1.2 הקודם אינו רלוונטי עוד, ונכון לעתה, אין שום בעיות בתיבות ההילוכים בכל הדגמים שמתבססים על הפלטפורמה החדשה. כחבילה, הגולף מכונית מעולה שלא נכשלת באף תחום, למרות שישנן מתחרות ברמה גבוהה מאד.

בזה אין חדש. אין חולק שהיא מתפקדת מעולה. גם ב- 160 שלי היא תפקדה מעולה. עד שלא. בנוסף, דווקא יש פה חבר פורום שכן דיווח על בעיה בדור 7. הלוואי, אגב, שבאמת נפתרו כל הבעיות, ושרמת האמינות תהיה כמו ב- DSG6.

העובדות מראות שגם איילון מוטורס לא הצליחו להוריד בצורה משמעותית את מחירי הרכבים החדשים של פורד. כן כן, גם ברכבים בהם ברור שהמחיר הרשמי "מנופח" לטובת הנחות לציי רכב, ההנחה באיילון מוטורס קטנה מההנחה שתקבל ברכישת רכב "יד ראשונה אפס קילומטרים" ששני גופים גזרו עליו קופון - דלק מוטורס וחברת הליסינג.

זה בדיוק העניין. להזכיר לך את הקשיים שהערימה פורד על היבוא המקביל ותורמים למחיר הזה? לו היו כופים יבוא מקביל אמיתי או לחלופין כפי שהצעתי - לוודא שהטבות צרכניות באמת יגיעו לצרכן - היינו נמצאים במקום אחר. אגב, גם הצעתו של זליכה לצמצם את הפער בין הצרכן הפרטי לבין חברות הליסינג לא רעה. ואפילו אולי פותרת את מה שכתבת למעלה... לא צריך להיות מאוד יצירתי, אם רק באמת רוצים לפתור את כשל השוק הקולוסאלי הזה.

אגב, אני שמח שלפחות אתה מסכים איתי שגם במחירי "שחיטה" דרך חברות ליסינג - שני הגופים גוזרים קופון, ולפחות על זה לא צריך יותר להתווכח כמו בעבר (עם מנהל אחר). גם זו התקדמות :-)

אף אחד לא מונע ממך להביא ארצה פולקסווגן, סיאט, סקודה או אאודי ביבוא אישי. תבחר לך אחת חדשה בגרמניה, שים על אוניה ותביא ארצה. אז הנה, יש לך אפשרות אחרת לקנות כאן רכבי VAG. בדיוק כמו שאם אתה רוצה לקנות סכיני גילוח של ג'ילט אתה חייב לקנות אותם דרך פרוקטר&גמבל ואם אתה רוצה להזמין מ-eBay אתה עושה יבוא עצמי.

אף אחד לא מחייב אותך להתגלח עם ג'ילט כשיש בשוק סכינים של חברות מתחרות. אף אחד לא מחייב אותך לקנות גולף GTI כשבשוק יש מתחרות. יותר טובות, פחות טובות, יותר זולות, פחות זולות - ככה נראה שוק פתוח.

אולי. לא יודע. נניח כשהרכב יעלה כמו סכיני גילוח. תגיד, מאיפה הבאת את הדימוי הלא רלבנטי הזה? אתה מוציא 15 אלף שח (נניח פחת במינימום של המינימום) בשנה על סכיני גילוח? אגב, אם לא שמת לב, זה לא רק צ'מפיון, אבל בוודאי שמבחינתי זה בעיקר. אם אני טועה במשהו - אשמח לעמוד על טעותי. ואם אני לא טועה אבל זה נראה לך מוגזם בהיבט אחר - אשמח לדבר על הנושא פחות.

אתה בעצמך יודע לבד שלהביא רכב חדש שאינו אאודי A6 ומעלה, לא משתלם. בוודאי לא בסגמנט של גולף. אבל, רק דמיין לעצמך שהיה יבוא מקביל והיה ניתן לרכוש GTI ידנית (!) ב- 200 ומטה. או VRS ב- 180. רק שבשל הכח העצום והמוגזם שיש ליבואנים פה (וזה לא התחום היחיד, משחקי לגו הם דוגמא נוספת, רק שאת זה ניתן לפעמים להזמין מ- ebay באמת), זו פעילות קשה מאוד.

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מתעלק על השרשור, איך המנוע בגרסה שפותח ההודעה מתעניין בה 1.2 ?

האם מורגש הבדל והרכב סוחב טוב? היות והמרכב של 2 הרכבים שונה והפולו (לא הדגם החדש שיצא אלא הקודם עם 105 כ"ס) יותר קטנה מהגולף.

אשמח לשמוע חוות דעת בנושא.

פורסם

מנוע ה-1.2 הוא מעולה ומספק כח מכובד בהחלט. אניני הטעם, יעדיפו את דגם ה-1.4 אשר מצויד במתלה אחורי מתקדם יותר אשר בו הייתה מצוידת גולף 6 בכל הדגמים.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

ההבדל בין הדגמים 1.2/1.4 מהותי מאוד, ודווקא לא בגלל המתלה (שבאמת רוב הנהגים לא יבחינו בהבדל). ראשית, ה- 1.2 שהוא חביב, עדיין 1.2. אמנם טורבו, אבל לא יותר זריז מה- 1.6 החזקים שנמצאים היום בשוק. ה- 1.4 משמעותית עדיף וגם מגיע מאובזר יותר (מסך נורמאלי, BT וכו'), כך שבעצם לא כדאי לרכוש את ה- 1.2 ב"מהדורת" גולף. כאמור, מידי פעם יש להם גם מבצעים לא רעים שמוסיפים לך מה שחסר (ג'נטים נניח). תנסה בסוכנויות המשנה גם. הרכב, כרכב, מאוד מוצלח לטעמי.

פורסם

אכן צודק,

ואם יחכה שנה יוכל להזמין גולף מארץ יצור נוספת - מקסיקו ובטוח המחיר יהיה יותר זול מהמחיר בגרמניה כיוון שהרכבים מיועדים לשוק האמרקאי.

יהיה מצב שייבאו כמו שמיבאים את X5,X6 טווארג ועוד רבים מארה"ב והמחיר הרבה יותר זול.

קובי

:-)

פורסם
זה בדיוק העניין. להזכיר לך את הקשיים שהערימה פורד על היבוא המקביל ותורמים למחיר הזה? לו היו כופים יבוא מקביל אמיתי או לחלופין כפי שהצעתי - לוודא שהטבות צרכניות באמת יגיעו לצרכן - היינו נמצאים במקום אחר. אגב, גם הצעתו של זליכה לצמצם את הפער בין הצרכן הפרטי לבין חברות הליסינג לא רעה. ואפילו אולי פותרת את מה שכתבת למעלה... לא צריך להיות מאוד יצירתי, אם רק באמת רוצים לפתור את כשל השוק הקולוסאלי הזה.

אגב, אני שמח שלפחות אתה מסכים איתי שגם במחירי "שחיטה" דרך חברות ליסינג - שני הגופים גוזרים קופון, ולפחות על זה לא צריך יותר להתווכח כמו בעבר (עם מנהל אחר). גם זו התקדמות :smile:

אתה לא יכול לכפות על פורד להחזיק בארץ שני יבואנים שיתחרו זה בזה בדיוק כמו ששר המשפטים לא יכול לכפות על משרד עורכי הדין בו אתה עובד להחזיק שני עורכי דין שיתחרו זה בזה על אותו הלקוח ובדיוק כמו שאי אפשר לכפות על סופר באבא להחזיק שתי קופאיות במשמרת שיתחרו על ליבו של הלקוח הסטלן שחפץ בבמבה.

גם הצעתו של זליכה לא מתקבלת על הדעת. בכל מקום בשוק כשאתה לקוח שקונה כמויות גדולות - אתה מקבל הנחה גדולה. זה נכון בירקות, בפירות או בבשר. אפילו ב-Deal Extream הסיני, כשאתה מזמין כמות של מעל 5 יחידות - אתה מקבל הנחה. ואם תפנה ל-Alibaba ותזמין מכולה מאותו הפריט - תקבל הנחה עוד יותר גדולה. אז אולי נאסור גם את זה?

אתה בעצמך יודע לבד שלהביא רכב חדש שאינו אאודי A6 ומעלה, לא משתלם. בוודאי לא בסגמנט של גולף. אבל, רק דמיין לעצמך שהיה יבוא מקביל והיה ניתן לרכוש GTI ידנית (!) ב- 200 ומטה. או VRS ב- 180. רק שבשל הכח העצום והמוגזם שיש ליבואנים פה (וזה לא התחום היחיד, משחקי לגו הם דוגמא נוספת, רק שאת זה ניתן לפעמים להזמין מ- ebay באמת), זו פעילות קשה מאוד.

אתה מפנטז על היום שבו יבואן מקביל יוכל להביא ארצה GTI ידנית בפחות מ-200 או VRS ב-180 אבל אין לך שמץ של מושג אם זה בכלל אפשרי. אתה גם לא נותן לעובדות לבלבל אותך, מזל שבינתיים עוד אף חברת יבוא מקביל לא פתחה עסק על סמך העצות שאתה נותן. אם איילון מוטורס היו בונים את העסק שלהם על יבוא פוקוס ST ידניות בפחות מ-200 אלף ש"ח כנראה שהם היו פושטים את הרגל עם כל שני הרכבים שהם מכרו עד עכשיו.

יבואן מקביל זה לא קוסם, הוא עושה בדיוק מה שיבואן עצמי עושה רק בכמויות קצת יותר גדולות. ואם אתה לא יכול ליבא ארצה GTI ידנית בפחות מ-200, כנראה שגם הוא לא יוכל להוזיל משמעותית את המחיר. נהפוך הוא, ליבואן מקביל יש עלויות שלך בתור יבואן פרטי אין.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
עניין של מיתוג.

פולקסווגן ואודי- פרימיום

סקודה- עממי/ סבתות

סיאט- צעיר

אאל"ט, באירופה פולקסווגן נחשב למותג עממי, ויעידו על כך מספר הרכבים של המותג על הכביש. אבל זה רק אאל"ט.

לדעתי פולקסווגן מנסה להיות מותג פרימיום רק בארץ, ולצערי (או לשמחתי) יש מספיק רוכשים שיקנו אותו, מה ש(אולי) מיטיב עם רוכשי סיאט.

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם

VW אינה פרימיום, אבל היא בהחלט (בין) העממי "הכי פרימיום" שיש. אגב, השקפה זו קיימת גם באירופה. רוצה פרימיום אמיתי? כנס לאאודי כלשהי ותבין מה זה. לטעמי, מי שקונה את הגולף בזמן שיש לאון מאובזרת עד השיניים באולם הצמוד, עושה עסקה לא מוצלחת. אבל, כפי שאני אומר, אם זה מה שגורם לך לתענוג, שיהיה בכבוד..

:idea:
פורסם

צביקה, אני תוהה אם אתה מודע לפערי אופן קביעת התמחור בין יבואן מקביל (ע"ע איילון - שקונה מסוחר (שלפעמים שקונה מסוחר) שקונה מהיצרן) לבין קביעת המחיר ליבואן סדיר לפי זיכיון. בהנחה שלא - אז שתדע שאופן קביעת המחיר ליבואן סדיר שונה מהותית (מחושב top down), וכמובן שאין לו בדרך "סוחר" שממנו הוא קונה, משום שהוא קונה ישירות מהיצרן (את זה ברור לי שאתה יודע, זה רק למי שקורא כאן ולא מודע לכך).

תאמין לי, שאני יודע שהיו ניסיונות להביא רכבים, למשל ע"י כלמוביל (מרצדס שהוחזרו אחרי תקופה קצרה של ליסינג באירופה ליצרן וכך היו בעצם יד2 מוזל), שלא צלחו. ואני גם יודע, שלפעמים היבואן יעדיף למכור בלי רווח גבוה, משום שהוא מרוויח המון מהחלפים (בעיה בפני עצמה) והטיפולים.

אם אתה לא חושב ששוק הרכב הישראל הוא בעייתי ומתנהג כאוליגופול - מותר לך. אבל בוודאי שאין בו תחרות, בוודאי שהוא קלוקל ומהווה כשל שוק. אם אתה לא חושב שיבואן אחד שמחזיק ארבעה מותגים ולכן יכול לשחק במחירים זו בעיה - גם מותר לך. אבל בוודאי שזה פוגע בתחרות ובצרכן.

אשמח לשמוע מה הצעה שלך להוזלת מחיר הרכבים. [אגב, הדוגמאות שהבאת - שוב לא רלבנטיות]

פורסם

טוב חברים , חדשות

הציעו לי ללכת על הפולו החדשה 1.2 TSI עם מערכת בקרת שליטה על הרכב ומערכת מולטימדיה וAUX ו USB+ גאנטים 15''

מאוכזב מזה שמגיע בלי פנסי ערפל ובלם יד מכני ולא חשמלי וללא מזגן מאחורה

אמרו לי שזה מערכת יותר חסכונית ומדממת מנוע ברמזורים ופקקים

להוסיף כ30 אלף שקל - טריידאין על פולו 2012 שבשנתיים ירד לה המחירון ב23 אלף שקל

מה אתם אומרים ? ללכת על העסקה?

פורסם (נערך)
טוב חברים , חדשות

הציעו לי ללכת על הפולו החדשה 1.2 TSI עם מערכת בקרת שליטה על הרכב ומערכת מולטימדיה וAUX ו USB+ גאנטים 15''

מאוכזב מזה שמגיע בלי פנסי ערפל ובלם יד מכני ולא חשמלי וללא מזגן מאחורה

אמרו לי שזה מערכת יותר חסכונית ומדממת מנוע ברמזורים ופקקים

להוסיף כ30 אלף שקל - טריידאין על פולו 2012 שבשנתיים ירד לה המחירון ב23 אלף שקל

מה אתם אומרים ? ללכת על העסקה?

אני הזמנתי את הפולו הזאת. (90 כ"ס).

עדיין לא קיבלתי אותו אבל השבוע רוב הסיכויים שאני אקבל.

מבחינת מנוע ומערכות הרכב- כמעט דגמים זהים. לך לאולם התצוגה ותראה את את הרכב, אם מתאים לך הגודל של הרכב אז תלך על זה.

המערכת החסכונית שדיברת עליה קיימת גם בגולף.

אגב, אם אתה בנוסף ברכב רוצה פנסי ערפל ומשענת יד, קנה את הגרסה היקרה יותר ב 7000 שקל, זו עם ה110 כ"ס.

בגלל שזו השקה של הדגם, נאמר לי על ידי הסוכן שהם מספקים במתנה כרגע את הג'אנטים בדגם ה 90 כ"ס, מה שבגרסה החזקה יותר כלול במחיר.

עריכה אחרונה על ידי roeyd102
הוספת מידע

VW GOLF LIFE PLUS, 2023

SEAT Ateca FR 2021 | Volkswagen Golf Comfortline 2016 | Volkswagen Polo Comfortline 2014 | Volkswagen Polo Trendline (manual) 2007 | Daewoo Lanos SE 1.5L automatic 1999

פורסם (נערך)
אני הזמנתי את הפולו הזאת. (90 כ"ס).

עדיין לא קיבלתי אותו אבל השבוע רוב הסיכויים שאני אקבל.

מבחינת מנוע ומערכות הרכב- כמעט דגמים זהים. לך לאולם התצוגה ותראה את את הרכב, אם מתאים לך הגודל של הרכב אז תלך על זה.

המערכת החסכונית שדיברת עליה קיימת גם בגולף.

אגב, אם אתה בנוסף ברכב רוצה פנסי ערפל ומשענת יד, קנה את הגרסה היקרה יותר ב 7000 שקל, זו עם ה110 כ"ס.

בגלל שזו השקה של הדגם, נאמר לי על ידי הסוכן שהם מספקים במתנה כרגע את הג'אנטים בדגם ה 90 כ"ס, מה שבגרסה החזקה יותר כלול במחיר.

תעדכן אותי בנודע לרכב איך הוא .. ובנוגע לשליטה של המערכת רכב

זאת אומרת כמה קילומטרז נשאר לי במיכל דלק , עצירת מהירות מסויימת ונתונים על הצריכת דלק וכו ? או סתם מחשב דרך ?

איזה גאנטים אתה מקבל ראיתי באינטרנט תמונות של כמה גאנטים

ובכמה קנית את הרכב? ומה התוספות שהוצאת מהם ?

עריכה אחרונה על ידי DarkWolf
פורסם (נערך)

הבקרת שיוט שאתה מדבר עליה , אמרו לי שיש אותה גם פה

מה שזכור לי לפני שנתיים הגולף עלתה במבצע שאתה מדבר עליה 120 אלף בלי מערכת מולטימדיה ואני קניתי ב*** את הפולו עם מולטימדיה

הפולו שלי מוציינת עשתה בקושי 18 אלף פשוט הציעו לי דרייטיין במחירון מלא , שאלתי כמה תוספת על 2014

ותמיד רציתי את הגולף ושראיתי את המראה שיש לה (2014) הייתי בשוק היא כל כך יפה שאני מסתכל עליה שעות שאני רואה אותה על הכביש

אבל היא באה ריקה בלי מערכת שיוט וכו.. התאכזבתי

אני חושב שיכלת להוציא יותר מהם , המזגן בפולו שהזמנת אלקטרוני עם צג ?

עריכה אחרונה על ידי DarkWolf

• תוכן חדש...