Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מרק - אני צרכן קצה העובד ביחידות בודדות .

אם הייתי מסוגל לצאת בקלות מהבית , ולבצע סבב קניות ב הר-ציון או בחולון - אוסקר .

הייתי אוסף 20 יחידות בערכים שונים ומבצע בקלות בדיקות אמיתיות/פיזיות במצבי ההפעלה - ולא אוסף תאוריה מוקדמת .

אבל - כידוע לך יש לי מגבלות תנועה וזמן יקיצה אחרי לילות לבנים/שחורים - די בעייתי .

לכן אני חופר לפני - ואם אשיג במשלוח זמין / מהיר את הרכיב הנכון זה הטוב ביותר .

ואם לא - כנראה שאצתרך לצאת מהבית או אשלח חבר לאסוף מספק אחרי שאדבר איתם .

לכן אני צריך להיות מדוייק - אין לי אפשריות תיקון גדולות - כל יציאה פגיעה בול .

מבחינתי עלות רכיב - בעוד 1-10$ נסבלת - כמובן שארצה את המתאים ביותר במחיר הסביר ביותר .

בעוד כי חברה הצורכת 10.000 רכיבים - מחשבת עליות .

במידה ויתברר כי יש בהם חומרים שונים -

רכיב א - מבצע 2000 מחזורי חיים עד לסטייה או נזק .

ורכיב ב - מבצע 3000 מחזורי חיים .

אני אעדיף את רכיב ב , גם אם הוא יותר יקר - במידה ושאר נתוני העבודה דומים/תואמים .

מכניס קטנה - :wink:

במפרט הטכני ירשם - כי לאחר 2000 מחזורי הפעלה , ה I-TRIP מתנדנד ומתקרב ל I-HOLD מיידית ( נפרץ מהר )

אני אפעיל ידנית/חיצונית 2000 מחזורי מתח על הרכיב , ואז אתקין אותו ... :lol:

במידה והם דומים וסימוני הקוד הם סתם מספרי קוד לחברות שונות או סוגי אריזות - אקח את הראשון שאשיג .

פניתי ל Mouser Israel Ltd - כי חשבתי שהמחסנים שלהם בארץ וזמן ההגעה יהיה מהיר .(רשום כי יש במלאי זמין)

בנתיים מעניין אם יחזרו עם מידע טכני -

רשמתי את הספקים והקישור שהמלצתה -

חג שבועות שמח - אייל .

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

במידה ויתברר כי יש בהם חומרים שונים - כול הייצרנים מייצרים את הרכיב מאותם חומרים בסיסים כאשר ההבדל עשוי להיות אולי בציפוי ההגנה החיצוני או בציפוי הרגלים בבדיל.

רכיב א - מבצע 2000 מחזורי חיים עד לסטייה או נזק .

ורכיב ב - מבצע 3000 מחזורי חיים .

אני אעדיף את רכיב ב , גם אם הוא יותר יקר - במידה ושאר נתוני העבודה דומים/תואמים .

במפרט הטכני ירשם - כי לאחר 2000 מחזורי הפעלה , ה I-TRIP מתנדנד ומתקרב ל I-HOLD מיידית ( נפרץ מהר )

לא הבנתי את הקטנה ?

במידה והם דומים וסימוני הקוד הם סתם מספרי קוד לחברות שונות או סוגי אריזות - אקח את הראשון שאשיג .

פניתי ל Mouser Israel Ltd - כי חשבתי שהמחסנים שלהם בארץ וזמן ההגעה יהיה מהיר .(רשום כי יש במלאי זמין)

בנתיים מעניין אם יחזרו עם מידע טכני -

אף אחת מהחברות הבינלאומיות לא מחזיקות מלאי בארץ. כאשר באתר מופיע שהרכיב במלאי הכוונה במלאי של מחסני החברה באנגליה/קנדה/ארה"ב.

חג שבועות שמח - אייל .

דבר אחד חשוב שכחתי לכתוב לאורך האשכול ותצטרך לקחת את הפרמטר לתשומת ליבך. נניח כתוצאה מקצר או מזרם ייתר שזרם דרך הרכיב והרכיב נכנס למצב של TRIP הרכיב מתחמם מאוד לטמפ' מאוד גבוהה ורק לאחר כיבוי המתח והסרת גורם התקלה והמתנה של כמה דקות תוכל להפעיל את מערכת השמע בעוצמה סבירה אפילו שבוצע לרכיב ריסט.

למה ?

בעקרון התנגדות הרכיב יורדת מהר מאוד כתוצאה מהתקררותו אבל בכדי שהרכיב יגיע להתנגדות המקורית R1-MAX צריך לעבור פרק זמן של שעה אחת.

בדרך כלל מספיק להמתין 2-10 דקות בכדי להפעיל את מערכת השמע ולהמשיך בניסויים.

למה חשוב להמתין 2-10 דקות ?

נניח והפעלת את מערכת השמע ב-80 אחוז מהעוצמה המכסימלית והרכיב נכנס למצב הגנה (התנגדות מקסימלית) ואז אתה מכבה את מערכת השמע ולאחר פרק זמן של 30 שניות אתה מפעיל אותה שוב פעם אבל ב-60 אחוז מהעוצמה מה שעלול לקרות שהרכיב תוך דקה או מספר דקות עלול להכנס שוב פעם למצב הגנה מכיוון שהוא לא חזר עדיין להתנגדות R1-MAX אלא נשאר בהתנגדות גבוהה מסויימת.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

תודה על ההבהרה לגבי עבודת הרכיב לאחר הכניסה ל I-TRIP , והמתנה לקרור אח"כ .

אני הרי מחפש רכיב שאין ,,

שיכניס עצירה או התנגדות מהירה ישר מעבר ל I-HOLD - רכיב הנכנס מהר ל מצב עצירה I-TRIP .

ולא אחרי 10 שניות או הספק גדול פי שלוש עליו , יכנס למצב I-TRIP ,

בין לבין בתחום האפור הרכיב נפרץ , אבל לא קבוע בהתנגדות ולא בטוח שיעצור .

במידה והייצרן ירשום כי לאחר 2000 מחזורי פריצה ואחרי שימוש רב ( מצב -בלאי :roll: )

- הרכיב מאבד מתכונותיו והופך להיות יותר מתנדנד - ולא חוסם לפי הערכים , הוא משתגע וחוסם כרצונו

אולי זה הרכיב המתאים לי - כל זה נאמר בצחוק - מדוע אני חופר ובודק .

וזה קשור לפטנט / הרעיון של הצעירים - להוזיל עלויות שתייה יקרה ביציאות לפני כניסה למצב סוטול -

להתחיל לשתות בבית לפני יציאה למועדון - במועדון כוסית אחת ואתה ב I-TRIP .

אני אקח את הרכיב - ואפעיל עליו 2000 מחזורי מתח פריצה בחוץ - ורק כיישבר/יחרוג מהנתונים ויפתח , אתקין אותו .

זה נאמר בצחוק כי ברור כי אם זה יקרה , הרכיב לא יהיה יציב בכל מצבי העבודה

נ-ב -- לרעיון הזה יש עוד ביצוע בסרטים - (הסרט - משתגעים על מרי )

http://www.google.co.il/url?url=http://he.wikipedia.org/wiki/%25D7%259E%25D7%25A9%25D7%25AA%25D7%2592%25D7%25A2%25D7%2599%25D7%259D_%25D7%25A2%25D7%259C_%25D7%259E%25D7%25A8%25D7%2599&rct=j&frm=1&q=&esrc=s&sa=U&ei=j0ePU7iiCsSDOK_SgPAN&ved=0CBsQFjAA&sig2=JlNIWNaiYnti3yfk7GDF5w&usg=AFQjCNHdPh7l_1qbffuLYQ77llEwCo1exA

רק שלא נהוג לכתוב עליו בפורום ... למי שפוחד לגמור את העבודה מהר .

אייל .

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ישנה אפשרות להגן על הרמקולים בעזרת CB לזרם של 1.6 אמפר. הרכיב קצת יותר מהיר וגם הניתוק הוא בזרם ייתר קטן יותר מאשר פוליסוויץ'.

פורסם

CB , על 1.6A - עכשיו אתה מתקשר בקוד עם NSA דרך הדיון .

- כבר הזמנתי 5+5 מאינגלנד , 160/PPTC TE RXE135 , אבל אם הרעיון שווה נבדוק .

מה זה CB - העלה תמונה מפרט - משהו ,,

אל תשכח שאנו צריכים רכיב שלא ישנה או ישפיע על איכות המתח - כל שינוי במתח או בתדר שלו , ישנה את איכות המוסיקה .

- מעבר הכי נקי בקו ללא הנחתות או השהיה - התנגדות פנימית אפסית , ושינוי מהיר מעבר ל 1.6A - בלבד .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

CB קיצור של Circuit Breakers (מנתק/מפסק תרמי).

לרכיב יש יתרונות/חסרונות לעומת פוליפיוז.

לדוגמא:

התנגדות נמוכה יותר מאשר לפוליפיוז.

ניתוק מוחלט של המעגל המחובר לרכיב בזמן תקלה אבל ברגע שהרכיב מתקרר הוא שוב פעם יוצר חיבור.

חסרונות:

הרכיב מייצר ניצוצות בזמן ניתוק/חיבור של המגעים (ניתן להתגבר גם התופעה).

הרכיב לא 'נתפס' latching' כלומר הוא מתנתק/מתחבר בזמן תקלה (יש כאלה שכן נתפסים).

יש עוד הרבה יתרונות וחסרונות ושיקולים בבחירת CB.

פורסם

מרק - אם הכוונה לנתיך האוטומטי - Automatic Circuit Breaker

המופיע למטה אני יודע כי הפסיקו להשתמש בהם במערכות שמע .

וראיתי כעת כי יש רכיבים כאלו שוב - אז אולי חזרו להשתמש ויש דגמים שפיספסתי .

כך שאשמח לקישור ונתונים שאתה חושב כי מתאימים .

אני רשמתי למטה מספר קישורים .

עופר , חרשתי ועדרתי ונחבלתי , באתרים המעולים שרשמתה .

http://www.classicspeakerpages.net/I...hp?showforum=3

http://www.audioheritage.org/vbulletin/index.php

במתח / זרם במערכות AUDIO צריך להבדיל ב 2 מעגלים -

א - מעגל המתח החיצוני - להפעלת המכשירים , רדיו , מגבר מחשב וכו' ע"י מקורות מתח שונים , בטריה , מתח חשמל בייתי , גנרטור ,

והם המספקים אנרגיה ל רמקולים - צרכן ההשמעה , הצרכנים הללו יכולים לעבוד במתח משתנה קלות .

ברכב - כדוגמה 11.8-12.5V . וגם ערכים יותר שונים .

ב - המעגל הפנימי - מעגל אות ה AUDIO המתח המסופק מהמכשירים היוצרים את המוסיקה ומגיע לצרכן ההשמעה ( הרמקולים )

המתח הנ"ל הוא ספק המוסיקה הטהורה , ואסור לשנות אותו כי הוא אות המוסיקה , איכותה וטווח התדרים שלה .

כל שינוי ע"י הרכבת רכיב המאט , משהה , או מייצר התנגדות על המתח הנ"ל - משנה את המתח לרמקולים - ומשנה את איכות המוסיקה .

מאחר ו מרקו העלה רעיון טוב לגבי Automatic Circuit Breaker .

images?q=tbn:ANd9GcRBNbUf6gofbuFfvKxRH4o9nUYXt9L0hP1oZBalH7Rn_eG587ht644BtKI92Aimages?q=tbn:ANd9GcTgPbns4Dn5kk7kKJFP5KoDeff21liA3mi8kgFXSeHvjn7LUdrwIY0351wimages?q=tbn:ANd9GcQcbigT4RC32eGL_dj87RlpNOmWUY7-YQhi57mcAv81qINBcjMwphIkL2c

ראיתי כי יש בערכים שאני צריך - הבעיה לא מצאתי נתונים טכניים מפורטים .

ואני חושש מהתנגדות פנימית גבוה או זמן תגובה לא מהיר מספיק - מאחר וזו מערכת מורכבת יותר .

ואפילו תדר פעולה עצמי (במידה ויש ) - שלא יתנגש עם תדרי הפעולה של המתח לרמקולים (יגביר או ינחית בתחום - או אולי לא חשוב )

מצורפים שני אתרים -

א - http://dlcparts.com/speaker-circuit-breakers-c-117_142.html?osCsid=d234971dd4f2bc1e4986f58a0d0680d3

ב - http://www.parts-express.com/cat/circuit-breakers/1420

ומקריאה באתרי חובבי מוסיקה - היו אנשים שויתרו על ה CB , ועברו ל PPTC/PTC - או ויתרו על שנייהם -

מאחר וטענו להורדה באיכות האות/מוסיקה - או התפסות מערכת ה CB - ברכיבים עם הלחצן .

ופשוט נזהרים בהעלאת הספק המוסיקה מכפתור המגבר .

נ.ב - בחלק ממערכות השמע ברכב - יש את רכיבי ה PTC/PPTC - להגן על הטוויטרים .

מעניין אם יש גם את רכיב ה CB להגנה דומה .

אבל אולי נכנסו מאז רכיבי CB חדשים יותר יעילים , אם כך בכייף נלמד .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בדקתי שני רכיבים עם הנתונים הרצויים .

א - Automatic Circuit Breaker - 1.6A

ב - 160/Resettable Fuses - PPTC TE RXE135

לפי נתוני העבודה ה 160/Resettable Fuses - PPTC TE RXE135 הוא רכיב פיזי אחד .

ה Automatic Circuit Breaker - הוא רכיב מעגל חשמלי , המורכב משתי זרועות - אשר יוצרות מגע או נתק בעבודה .

attachment.php?attachmentid=384496&d=1402097074

ולכן הוא יכול ליצר תהודה , מגעים רוטטים במתחים המשתנים במהלך העבודה , אשר יכנסו לאות הקול .

(על כך יש דיונים ברשת שהתלוננו על ירידה באיכות השמע ברכיב זה - ומעבר ל PPTC )

ה PPTC - מעלה התנגדות של 200% מ 1.6 ל 3.2A בממוצע של 10 שניות .

attachment.php?attachmentid=384495&d=1402096798

ה Circuit Breaker - מעלה התנגדות של 200% מ 1.6 ל 3.2A בממוצע של 30 שניות .

ההתנגדות הפנימית של שנייהם בערך שווה .

ראה מפרט טכני .

הבעיה העיקרית היא החשש מהמעגל החשמלי , אשר יש אפשרות לרטט בין הזרועות , תהודה ומגע חשמלי/ניצוצות לא יציב .

אייל .

webpreview PPTC.gif

webpreview PפT CB.gif

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל, יש לך טעות בהבנת הנתונים של שני הרכיבים. תעבור שוב פעם על הנתונים ובדוק את עצמך.

בכול מקרה יותר מאוחר אני אעלה צילום של ה-CB שברשותיי.

פורסם

מרקו - זה לא הוגן

אתה מצביע על בעיה עם האצבע - :lol: ואז מכסה אותה ומסתיר עם היד .

הכה בראש - תן לי כיוון כי אני ממש לא בנוי לבדיקות על כל הטווחים - מקד היכן .

כמו כן שם-לב , לבעיה העיקרית .

התהודה העצמית הפנימית - לרכיב יש שתי זרועות ובמעבר המתח המשתנה ברכיב והן בתדירות המתח , הן יכולות לרטוט .

( כמו רליי - ממסר המזמזם )

ובמקביל התנודות והתדירויות החיצוניות על הרכיב - הרכיב מותקן על רמקול - אשר מייצר הרבה תנודות ותהודה בזמן העבודה (יוצר גלי קול )

וגם מרעיד בתדירויות שונות את זרועות הרכיב .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...