Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מבין גדול או אומר בוודאות אבל ההיגיון הפשוט שלי אומר לי שכן משום שהסטרטר {מתנע} למעשה מניע את המנוע בדרך עבודתו וכיוונו ואם המנוע נעול הרי שהוא מעקם את הטלטלים אבל מעניין מה יגידו היותר מבינים :)

יום טוב

פורסם
שאלה בכותרת.

תודה.

למען הסדר הטוב בוא תספר לנו באיזה רכב זה קרה, ואיך לעזאזל ממלאים בוכנה בדלק.

שלום רב !

לדעתי הבלתי מחייבת, צילנדרים המלא בדלק או במים, לסטרטר אין כוח מספיק על מנת לסובב את המנוע, כשכל הצילנדר מוצף במים או בדלק.

יחד עם זאת קיימת אפשרות לדעתי של עיקום טלטל, בעת חדירה חלקית של מים דלק או נוזל כלשהו לצילנדרים, ואיני פוסל אפשרות של מנוע שמתחיל להסתובב, נתקל בהתנגדות הבוכנות מתקשות לדחוס נוזל, ואז נוצרת תופעה, הנקראת נעילה הדרוסטטית, ונסיונות נוספים, עלולים אכן לעקם טלטל.

המתן לתגובות נוספות בנושא זה ואני מאמין שיבואו.

לדעתי השאלה נשאלה, בעקבות מזרק מטפטף שהחדיר דלק לצילנדר אחד או כמה, בעת פתיחת מתג ההצתה, וכאשר הווסת כשל, ולא מנע הזרמת דלק בלתי נשלטת, הצילנדר התמלא בדלק, אפילו חלקית, וניסיונות ההנעה גרמו לכשל של עיקום טלטל.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם (נערך)
למען הסדר הטוב בוא תספר לנו באיזה רכב זה קרה, ואיך לעזאזל ממלאים בוכנה בדלק.

מדובר בשבי קווליר 1996.

למען הסדר הטוב לא יודע איפה קראת דלק בבוכנה.

כאשר המנוע מוצף מדלק בצורה קיצונית עלולה להיווצר נעילה.

הייתה לי בעיית הצתה ובמהלך נסיונות להגיע למקור שלה המנוע הוצף עד כדי שירק דלק מהאגזוז,בשלב כלשהו הסטרטר נתקע ולאחר סיבוב המנוע מהחגורת אלטרנטור עם רצ'ט ובוקסה שוב הצליח לסובב.

לאחר שחשבתי שוב - מנוע שנעול הידרוסטטית לא יצליח להסתובב אלא אם מוציאים את המצתים ואם כן הצלחתי לסובב,עם המצתים סימן שלא היה נעול והבעיה הייתה בכלל בסטרטר.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם
שלום רב !

לדעתי הבלתי מחייבת, צילנדרים המלא בדלק או במים, לסטרטר אין כוח מספיק על מנת לסובב את המנוע, כשכל הצילנדר מוצף במים או בדלק.

יחד עם זאת קיימת אפשרות לדעתי של עיקום טלטל, בעת חדירה חלקית של מים דלק או נוזל כלשהו לצילנדרים, ואיני פוסל אפשרות של מנוע שמתחיל להסתובב, נתקל בהתנגדות הבוכנות מתקשות לדחוס נוזל, ואז נוצרת תופעה, הנקראת נעילה הדרוסטטית, ונסיונות נוספים, עלולים אכן לעקם טלטל.

המתן לתגובות נוספות בנושא זה ואני מאמין שיבואו.

לדעתי השאלה נשאלה, בעקבות מזרק מטפטף שהחדיר דלק לצילנדר אחד או כמה, בעת פתיחת מתג ההצתה, וכאשר הווסת כשל, ולא מנע הזרמת דלק בלתי נשלטת, הצילנדר התמלא בדלק, אפילו חלקית, וניסיונות ההנעה גרמו לכשל של עיקום טלטל.

בברכה

צביקה

צביקה שלום,

הצלחתי לסובב את המנוע עם רצ'ט בעוד שהמצתים מוברגים לאחר שהמתנע נתקע.

סובבתי אותו אליי - לכיוון הפרונט של האוטו ולאחר מכן הסטרטר שוב התעורר ונתקע.

האם מדובר בכשל מתנע או שאכן הייתה נעילה?

תודה.

פורסם

הסטרטר כל עוד לא נשרף עדיין מפעיל מומנט על המכלולים אפילו אם הוא לא מסתובב , השאלה היא האם המומנט הזה מספיק בכדי לגרום נזק.

את התשובה לשאלה זו לצערי אני לא יודע.

פורסם (נערך)

יעקוב מה הכוונה בדבריך?

(סטרטר שלא מסתובב=מנותק מהמנוע)

למה שינעל לך המנוע?, הרי הטיימינג לא יכול לעשות בעיות במנוע הזה (אני מדבר ספציפית למקרה הזה).

ועובדה שהשתין לך בנזין מהאגזוז כי זה מה שאמור ליהיות, הכל יוצא משסתומי הפליטה.

איזה בעיית הצתה יש לך?

מה היו הסימנים כשהרכב כן הניע?

אצלי לפני כמה חודשים היה מזרק שהשתין בכמויות (כהגדרת המוסך), החזקתי סטרטרים ל5 שניות ארוכות לפעמים ולא נפגע כלום במנוע, מהסיבה שהכל נזרק לפליטה.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

ניר,נעילה הידרוסטטית לא שייכת לטיימינג.

הבעיה שפרסמתי כאן לא מזמן הייתה קשורה בסוף להצתה בגלל חוט שהיה מנותק ולא לחיישן MAP או לווסת לחץ דלק.

פורסם
יעקוב מה הכוונה בדבריך?

(סטרטר שלא מסתובב=מנותק מהמנוע)

.

התכוונתי שהסטרטר מנסה לסובב את המנוע אבל לא מצליח בגלל שהמנוע תפוס, מפעיל מומנט אבל לא מסתובב.

פורסם

יעקוב שלום רב !

עם כל הכבוד אתה מבקש את עצת חברי הפורום, כולם מפנים אותך צפונה את מתעקש לנוע דרומה, אם אתה יודע משהו שאנו לא יודעים למה אתה מתעקש, שהבעייה בסטרטר ולא בצילנדרים מוצפים בדלק, שהסטרטר מנסה לסובב את המנוע הבוכנה מתקרבת לנ.מ.ע= נקודה מתה עליונה, נתקלת בדלק, שכפי שכבר הבהירו לך לא ניתן לדחיסה, ולכן המתנע נתפס.

הוצאת כל הפלגים, וניסיון סבוב המתנע, יבהיר לך וגם לנו, האם אני צודק בתאוריה שלי או שוגה.

פרק את הפלגים הדלק יעוף מפתח המצתים, עד שיעלם לגמרי, החזר את המצתים ונסה להתניע.

אם המתנע יסתובבבקלות, בעת הוצאת המצתים אני צודק, ואם לא הבעייה בסטרטר.

אך מכיוון שאיני מאמין בצרוף מקרים, אלא"בהצטרפות מקרים" שאני למד מהכותרת שלך אני מניח שהבעייה החלה , לאחר שנגרמה הצפה כמותית של דלק, שגרמה לקשיים בסיבוב המתנע אך הצליחה בעזרת הפעלת מומנט על המנוע, המנוע הסתובב, אבל אתה עלול באמת לעקם או לשבור טלטל על ידי סיבוב מנוע בעזרת הפולי, ולא בעזרת הסטרטר, אשר אין לא כוח, כמו המומנט שאתה מפעיל על הפולי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...