Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התאמתו של פילטר אוויר (ובפרט של דגמי טויוטה)

Emanuel5
שימו לב! השרשור הזה בן 3774 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום ,

הדיון שרציתי לפתוח עוסק בסוגייה הבאה :

נאמר שיש פילטר אוויר נקרא לו "היקר" , ונאמר שעל פי המספר הקטלוגי שלו הוא מתאים לשני סוגי רכבים ,

ונאמר שיש פילטר אוויר אחר שנקרא לו "הזול" והוא , על פי המספר הקטלוגי שלו מתאים רק לאחד הרכבים שלעיל .

האם מכך תוכלו להסיק שהפילטר "הזול" מתאים גם לסוג הרכב השני , למרות שלא מצויין עליו ?

באופן כללי מדובר בשאלה תיאורטית , אולם על מנת שתבינו שאין מדובר כאן בהמצאה פרי דמיוני אני אסביר מדוע היא צצה :

ברשותי אוונסיס 2007 , בחיפושי ברשת אחר פילטר אוויר מקורי וזול מצאתי כי המקטים שאני מחפש הם :

17801-22020

או

17801-0D011

הבעייה היא שאני לא מצליח למצוא אותם למכירה ברשת (בכל אופן לא במחיר שישתלם לקנות)

ולכן בדקתי לאיזה רכבים נוספים פילטרים אלו מתאימים וראיתי שהם מתאימים לטויוטה קורולה (ארה''ב) .

הוצאתי את המקט של הפילטר אוויר של הקורולה הנדונה וראיתי שהוא :

17801-0D020

אולם על מקט זה לא מצויין שהוא מתאים לאוונסיס , אולם ההיגיון אומר שאין סיבה שזה לא מתאים !!

מצרף לכם קישורים שתראו בעצמכם :

בקישור זה אתם יכולים לראות ש 17801-22020 מתאים גם למנוע 1AZFE (של האוונסיס) וגם מנוע 1ZZFE (של הקורולה)

http://quickparter.com/oem-parts/1780122020.html#region=general

ובקישור הזה תוכלו לראות ש 17801-0D020 מתאים למנוע 1ZZFE (של הקורולה) אבל לא מצויין שהוא מתאים גם לאוונסיס !!

http://quickparter.com/oem-parts/178010D020.html#region=us&group=3594238961

דעתכם ?

עריכה אחרונה על ידי Emanuel5
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי באותה סיטואציה כמוך לגבי הפילטרים ביאריס שלי. מסתבר שפילטר שמן של האייגו (עם מנוע 1.3) זהה לפילטר שמן של היאריס במימדים, אך המק"ט שלו שונה, ולהפתעתי ראיתי שניתן להשיג אותו במוסך יבואן (מקורי!) ב30 שקל פחות מפילטר מקורי של יאריס באותם מימדים :shock:

השנה טויוטה שינו הרבה מקט"ים אצלהם, כך שמה שאני רושם בתוכנה של טויוטה אצלי גם כבר לא רלוונטי.

יש הרבה חלקים שהם זהים, אך מכיוון שהם מיועדים לשווקים שונים (שוק בארה"ב לעומת שוק באירופה) אז טויוטה נותנת להם מקט"ים שונים. הם יכולים להיות מיוצרים ע"י ספקים שונים, אך האיכות תהייה חייבת להיות זהה לדרישות של טויוטה. ניתן בהחלט לרכוש פילטרים דרך מק"ט אמריקאי במידה והם זהים במימדים, המחיר הוא הרבה יותר נמוך דרך איביי וכו'.

הסתכל כאן:

I'm positive. They are the same.

To further clarify, 17801-22020 is the filter that comes in the car. It's sourced fom Denso in Japan. 17801-0D020 is the Toyota USA replacement filter for it. It's manufactured in USA and is identical. I doubt your Toyota dealer will have a 17801-22020 but you can try. I recently fit a 17801-0D020 so I know it's correct. Make sure you put the small radius corner in the top outside corner.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין מה לסבך, זה ההסבר:

יש הרבה חלקים שהם זהים, אך מכיוון שהם מיועדים לשווקים שונים (שוק בארה"ב לעומת שוק באירופה) אז טויוטה נותנת להם מקט"ים שונים. הם יכולים להיות מיוצרים ע"י ספקים שונים, אך האיכות תהייה חייבת להיות זהה לדרישות של טויוטה. ניתן בהחלט לרכוש פילטרים דרך מק"ט אמריקאי במידה והם זהים במימדים, המחיר הוא הרבה יותר נמוך דרך איביי וכו'.

שווקים שונים, יצרני OEM שונים ולפעמים שיפור / שינוי כזה או אחר בחלק הם ההסבר להבדלים בין המק"טים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3774 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...