Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני כתבתי שבעל מקצוע לא יכול לתת הצעת מחיר מדוייקת בטלפון, בלי לראות את הרכב ואת מצב הצבע. מחירי חומרים כן, אבל איך הוא יכול לדעת כמה זמן תיקח לו העבודה? מה המצב של הצבע ולהחליט לפי זה איזה חומרים עדיף להשתמש?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אם אתה מחיפה ומגיע למרכז לקבל הצעות מחיר אז תבקר במספר מקומות, תעשה חיפוש בפורום יש לא מעט, יעקוב אלטר, יבגני מנס דיטייל, PDR+ יש גם חבר'ה בכרמיאל אם אני לא טועה בקיצור יש לא מעט.

תודה רבה , אבדוק את העניין עם יבגני ויעקוב.

כמו כן תודה רבה על העצות משאר חברי הפורום.

ושוב בנוגע לאמירות של "הצעת מחיר לא נותנים בטלפון" , אני מסביר שאני לא התקשרתי בשביל לקבל הצעת מחיר.

אני התקשרתי על מנת לקבוע תור ולקבל מידע אודות שירותים שונים שהם מציעים. ועל הדרך לנסות לקבל הערכת מחיר של בערך כמה זה עלול לעלות על מנת לדעת למה לצפות. מיותר לציין שגם נתתי לו את דגם הרכב על מנת שיזרוק מחיר של פלוס מינוס.

הכסף כאן זה לא העניין, אותי מעניין מה הרכב שלי יכול לקבל בסדנה שלהם.

בכל אופן תודה רבה על הפירוט של הסדנאות השונות.

פורסם

SlowRide אל תתרגש מדברי :wink:, הם לא פונים אליך באופן ישיר, פשוט השתמשתי בציטוט שלך לתיאור תופעה שאני מכיר והיא מטרידה אותי.

בעל מקצוע שעוסק בתחום יודע בממוצע כמה זמן לוקח

לטפל בלכה קרמית של איזו גרמניה סקסית

לטפל בלכה רכה יחסית

לטפל ברכב שרק יצא מהניילונים ויש לו Swirls בקטנה והוא צריך רק פיניש

לטפל ברכב משנת 2007 שעבר קצת ריגושים בחיו

כמה זמן לוקח להסיר 4 צמיגים, לנקותם וליישם ציפוי הגנה

כמה זמן לוקח לעשות שטיפה

פלסטלינה

כמה זמן לוקח להכין את הרכב לפני פוליש (מסקנטייפ מסביב וכדומה)

וכדומה

ניתן וזה לא קשה לתת הערכות של זמן ושל מחיר, והטובים שבתחום ואלא שמאמינים בשקיפות ידעו לתת אחלה הערכה עוד לפני שראו את הרכב מתיאור קצר בטלפון.

בסטודיו מוצלח ב-UK כשאומרים שהטיפול לוקח 12 שעות הוא יקח 12 שעות ולא מעבר וזאת משום שאחרי 13 שעות יכנס לטיפול הרכב הבא. וישנה חשיבות לדיוק ולאילוצי זמנים גם של הלקוח וגם של בעל המלאכה.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

מחזק את העניין הזה ++

סך הכל אפשר להגיד טווח מחירים נגיד 800 - 1500 שח .

ולא "תגיע ואז נגיד לך", כי אתה עלול להגיע עם ציפיה למחיר X ולקבל מחיר מוגזם ב Y .

למרות שכנראה זה מה שהבחור בקלינקאר התכוון כשאמר לי 900. רק הכעיס אותי שרמז לי כי המחיר הזה יקר לכיס שלי ושאני יכול לוותר ולא להגיע.

פורסם

דעתי בנושא היא שהפגנת ידע ושקיפות לצרכן הם לא חלק אינטגרלי מאופי העסקים בישראל. זה לפחות הדימוי שקיים אצלי לעסק ממוצע של נישה צרה.

הדיטיילינג הוא נישה צרה בעולם המוטורי הגם ככה צר שלנו בארץ ולא עסק נפוץ ולא בכל בית בישראל מכירים את תהליכי העבודה והחומרים וסדר גודל המחירים הדרושים לעבודה שכזו.

בעל עסק ממולח ידע לנצל את זה לטובתו ולבקש "לראות את החולה" לפני מצב האבחנה הסופי של המחלה, סליחה על הדימוי.

ברגע שתמצאו בעל עסק ישר שזורק לכם הכל בפנים...גם אם המחיר גבוה יחסית, לפחות הוא אומר את זה לפני שהנענו ונסענו אליו.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

איזה יחס מחפיר, אפילו יבגני שמטפל ברכבי פרארי ומזראטי נותן טווח מחירים אפילו באתר שלו...

הבחור לא שאל ספציפית לגביי המחיר וקיבל יחס מזלזל, בגלל סוג הרכב שלו ככל הנראה בחנות חשבו לעצמם שזה מישהו שלא מוכן לשלם יותר ממאה שקל.

מציע לנסות את אותו נוסח השיחה עם רכב יותר מעניין, נראה מה תהיה התגובה.

Miata ND2

פורסם (נערך)

כאשר אדם ללא ידע מתקשר למכון/סדנת דיטיילינג, הוא מצפה לקבל מבעל העסק הערכת מחיר לעבודה שאינה מבין בה.

זהו תחום עם הרבה משתנים, בעל מקצוע יכול לתמצת את העבודה בפשטות אך לא ניתן לצפות מבעל מקצוע שיכול לשוחח עם עשרות ואולי מאות אנשים ביום, לבזבז את זמנו על הסברים מעמיקים.

אדם בעל ידע ממוצע יודע להסביר לבעל העסק את העבודה בה הוא מעוניין, בעל העסק יכול לתאם ציפיות עם אותו אדם ולהגיע לטווח מחירים שירצה את הלקוח ובעת הגעה. לצמצם את המחיר לרכב הספציפי של הלקוח.

חובב דיטיילינג ותיק/מושכל יכול לתאר את מצב הרכב לפרטי ודקויות ולקבל הצעת מחיר קרוב למדויקת מאוד ללא צורך בדיקת הרכב.

ישנם אנשים שמבצעים מחקר והשוואה מעמיקים לפני שניגשים לבית עסק כלשהו.

ישנם אנשים שמתקשרים ורוצים לקבל שרות על סמך אמון מלא בבעל המקצוע.

הכל מסתכם באופי האדם ותכונותיו.

ישנם בעלי עסקים ישרים וישנם אלו שלא.

אנחנו נמצאים במדינת ישראל ואין צורך להרחיב מה מאפיין את מדינתנו.

עסק שיכול לתמכר עבודה מסוימת מראש מצוין עבור אלו שאינם מבינים בתחום.זה נותן אפשרויות מאוד ספציפיות שהלקוח יכול לבחור מבלי להתעמק בשלבי התהליך.

אלו עסקים שעומדים בלוח זמנים ולא יקריבו מעט זמן מעבר לזמן המוקצב שלא יבצר מצב של הפסד.

עסק שאינו יכול לתמכר את עבודתו, זהו עסק שמבצע עבודה אינדיבידואלית לכל לקוח ולקוח.

עסק שיכול לגבות תשלום נוסף על כל פרט שמאפיין את הרכב הספציפי, בכך לקבל עבודה מעמיקה יותר.

שני סוגי העסק מצוינים, כל אחד בדרכו.

אי אפשר לדרוש מכולם את אותו הדבר.

עובדה שעסקים משני הסוגים מצליחים.

עריכה אחרונה על ידי Dani.E

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

ניתן וזה לא קשה לתת הערכות של זמן ושל מחיר, והטובים שבתחום ואלא שמאמינים בשקיפות ידעו לתת אחלה הערכה עוד לפני שראו את הרכב מתיאור קצר בטלפון.

בסטודיו מוצלח ב-UK כשאומרים שהטיפול לוקח 12 שעות הוא יקח 12 שעות ולא מעבר וזאת משום שאחרי 13 שעות יכנס לטיפול הרכב הבא. וישנה חשיבות לדיוק ולאילוצי זמנים גם של הלקוח וגם של בעל המלאכה.

זה בדיוק מה שאני מתכוון, הערכת מחיר אין בעיה לתת, אבל לדעתי (אני לא מבין כלום בדיטיילינג) לתת הצעת מחיר, כלומר מחיר סופי ללקוח בטלפון לפני שראית את הרכב זה ממש לא מקצועי, כמעט בכל תחום של שירותים. על מכירות אתה צודק, זה טימטום לא לפרסם מחירים.

אני לא סובל בתי עסק ש"מכריחים" את הלקוח להגיע כדי לדעת מה המחיר.

כנ"ל בכל מיני מנויים לחדרי כושר וכדומה.

אין לי שום קשר לקלינקאר ובחיים לא הייתי שם, פשוט הבחור שמע בטלפון סדר גודל של המחיר ולדעתי זה בסדר. את נימת הדברים בשיחה אף אחד מאיתנו לא שמע ולדעתי לקרוא לזה "שירות מחפיר" זה לא הוגן ולא במקום.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

משום מה כולם פה יוצרים רושם שהבחור פה לא התנסח נכון ולא ידע להסביר את עצמו. אני חייב להבין מאיפה זה מגיע? עובדה שהבחור פה ביקש ציפוי אופטי קואוט, דבר שכבר הופך אותו לקצת יותר מבין מהאדם הפשוט. מישהו פה מבין בנגרות? או באינסטלציה? אתם מצפים ליחס כזה כאשר תנסו לברר מחירים? אתם מצפים שיתחיסו אליכם בזלזול בחנות יוקרתית כשישמעו שאתם מעיירת פיתוח?

פורסם

חייב להסכים ולחזק את דברי ה KENWORTH, לתת ללקוח סדרי גודל של מחיר זו לדעתי ה א'-ב' של בית עסק הגון, ולדעתי בעל עסק מנוסה יודע להעריך ולתמכר את הזמן שלו. יתרה מכך בעל עסק שמכבד את עצמו ביוזמתו ישאל שאלות מכוונות את הלקוח כדי לתת לו הערכת מחיר כמה שיותר מדייקת.

אגב פעמיים שטיפלתי בקלין קאר קיבלתי הערכות מחיר בטלפון וגם לאחר שהגעתי לבית העסק (צמוד למקום עבודתי) המחיר נשאר זהה ובסוף שילמתי על השקל את אותו המחיר שקיבלתי בשיחה ראשונה, הטיפול האחרון בוצע לפני 10 חודשים,לא יודע מה עובר עליהם עכשיו.

פורסם (נערך)
קודם כל תודה רבה על התגובה,

יכול להיות שבאמת נפלתי על יום לא טוב שלהם, כמו שציינת, כי בטלפון הייתי הכי ברור ורגוע שיכול להיות.

אם אתה אומר שאתה מבסוט מהעבודה שלהם, וקיבלת יחס טוב, אז אני אתן להם הזדמנות, כי סך הכל ראיתי בפורום עוד כמה חוות דעת טובות עליהם.

אני אקפוץ אליהם לביקור ואבדוק את העניין ואעדכן אותכם כאן בפורום.

כמו כן אני פתוח לעוד הצעות של סדנאות טובות מי שמכיר.

אגב, למי שכתב שאני מחפש משהו קרוב לבית, לצורך העניין אני גר בחיפה, והסדנה של קלינקאר נמצאת בפתח תקווה, כמו שניתן לראות, אני מוכן להשקיע ולנסוע יחסית רחוק בשביל סדנה שאני לא אתחרט אחרי זה ושאני אצא מבסוט.

כשהתחלתי להתכתב בפורום דיטיילינג התקשרתי פעם אחת לקלין קאר(חשבתי שהם טובים), לאחר שיחה קצרה הבנתי שהם לא מבינים כמעט במה שהם מדברים, ממש שומעים את הגישה ורמת הידע בטלפון ומספקים מקום "יוקרתי" לישראלי הטיפש שרוצה טיפול "פוליש וואקס" יותר "רציני" מתחנות הדלק, כמובן שלא ניגשתי אליהם, חוץ מזה בעל מקצוע שלא מכבד את לקוחותיו, גם העתידיים לא צריך לקבל מאותם אנשים פרנסה

את הרכב שלי ציפיתי בOpti-Coat אצל דיטיילר אמיתי

עריכה אחרונה על ידי adi89
פורסם

דיטיילר יכול לתת הצעה ממוצעת בטלפון אבל כשיראה את הרכב ההצעה יכולה להכפיל את עצמה .

אולי מעיין של לקוח הרכב נראה בסדר אבל כשמגיעים למקום והדטיילר מסביר לך שהצבע במצב קטסטרופה אנחנו בבעיה . :oops:

בדיטייל האחרון שביצעתי לפוקוס לפני המכירה היה צריך פיניש בלבד וכשהגעתי הסתבר שהמכסה מנוע היה צריך שלושה שלבים .

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

פורסם

לדעתי שום סיבה בעולם לא מצדיקה יחס כזה (נכון שידוע שהלקוחות הישראלים לא "אידיאלים"), הבן אדם בא ביום טוב לעבודה, אל תענה לטלפון ואל תדבר אם שום לקוח, זה רק ימנע נזק. קח איזה סמרטוט ותמצא משהו להבריק ותחליק את היום.

ולעניינינו ,אם אני הייתי במצבך לא הייתי נותן להם "הזדמנות שנייה" - מבחינתי הם שרופים - זה לא שהם היחידים בתחום או מובילים אותו.

השמות שציינו הם של בעלי מקצוע מובילים בתחום (תעשה חיפוש על עבודות וחוות דעת עליהם), כמו כן בצפון אני יודע שיש את אלון בר (חבר כאן בפורום)

alonbar שגם הוא כישרון בתחום, צור איתו קשר.

* גילוי נאות - אישית אני לא מכיר אף אחד מבעליי המקצוע, ראיתי וקראתי בפורום על עבודות שביצעו והתרשמתי

בהצלחה

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

• תוכן חדש...