Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי שלום לכולם,

רציתי לשתף אותכם בשיחה קצרה בת כ 5 דקות שהייתה לי עם מישהו מקלינקאר.

מכיוון שאני חדש בפורום, ותמיד התעניינתי והשקעתי די הרבה ברכב שלי, הפעם החלטתי לעשות לרכב נקיון רציני.

שוטטתי לי כאן בפורום וראיתי מלא הודעות והמלצות על הסדנה של קליןקאר והחלטתי להתקשר על מנת לקבל קצת יותר פרטים ואולי אפילו הצעת מחיר לפוליש ווקס ולניקיון אינטסיבי של הסלון על מנת להוריד כתמים.

כשהתקשרתי ענה בחור חביב ושאלתי אם הסדנה עושה שימוש גם בחומר של opti coat , הבחור שאל אותי באיזה רכב מדובר ועניתי לו שמדובר ברכב טויוטה קורולה ראנקס 2005. בתגובה אמר שהם לא עושים את זה לרכב הזה או שלא כדאי לי, משהו כזה , שאלתי מדוע , והבחור אמר שזה יקר שזה עולה בסביבות ה 900 שקל.

ברגע הזה זה היה נראה כאילו הוא חושב שהשטיפה אצלהם בסדנה לא לכיס שלי,

תחילה הראה כוונה כאילו לא רוצה להתעסק עם הרכב שלי, אך ששאלתי מדוע הוא אומר כי זה יקר. לא הבנתי למה הוא שופט ככה אנשים אבל בסדר , נגיד.

בכל אופן, לאחר שהבהרתי לו שאין לי בעיה עם המחיר, שאלתי אותו למתי אפשר לקבוע תור (מכיוון שלהבנתי נקיון מושקע כזה ברכב עלול לקחת לפחות 5-6 שעות ולכן אי אפשר להגיע סתם ככה), הבחור שאל למתי אני רוצה, ועניתי לו שאני מעוניין להגיע בתחילת מאי אם זה בסדר מבחינתו , ובתגובה להפתעתי ענה ואני מצטט ״עדיף שתגיע ביוני , יולי או אפילו אוגוסט יאללה ביי״

ברגע הזה לא הבנתי למה הגישה והטון דיבור נהיה כל כך מעליב אז שאלתי אותו למה הוא עונה בזלזול, לטענתו אמר שהוא חושב שאני צוחק איתו וניסה לזרז את השיחה לסיומה.

אז לכן כאן בעצם אני פונה אליכם חברי הפורום , מכיוון שאני באמת רוצה לדעת את חוות הדעת שלכם מהסדנה של קלינקאר, אין לי שום דבר נגדם ואני באמת מעוניין להשקיע ברכב שלי ולעשות לו מייקאובר, אך אני פשוט קיבלתי רושם ראשוני מאוד מוזר ומזלזל מקלינקאר. אני מאוד מעוניין לעשות לרכב שלי מייקאובר ואני מתלבט איפה לעשות זאת.

תודה מראש לעוזרים!

פורסם

ראשית אני אציין שאין לי מושג מי אלה קלינקאר ואיפה הם נמצאים.

אבל, יש לי דבר אחד להגיד לך:

הצעת מחיר לא מקבלים דרך הטלפון.

הבן אדם צריך לראות את הרכב שלך והמצב שלו כדי לתת לך הצעה רצינית, אם בכלל.

קודם כל תהיה רציני בעצמך ואז תצפה לקבל יחס רציני.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

לא הבנתי מה לא רציני במה ששאלתי.

כמו כן אם תקרא בדיוק את מה שכתבתי תוכל לראות שרשמתי שהתקשרתי על מנת לקבל יותר פרטים על השירות ועל הסדנה עצמה ועל הדרך במידת האפשר לקבל הצעת מחיר. לא התקשרתי נטו בשביל לקבל מחיר, אבל רציתי לדעת בערך טווח מחירים על מנת שאדע למה לצפות.

בכל מקרה אם יש לך להמליץ על סדנה טובה אני אשמח לשמוע, כי לשם זה פתחתי את הנושא.

תודה מראש

פורסם

כמו שmurzilka ציינה, גם לי אין מושג מי אלו קליןקאר והיכן הם נמצאים.

אני מניח שהחלטת ליצור קשר עם המקום המדובר מפני שהוא קרוב/באיזור ביתך.

אם היית באמת מבין איך עסק כזה עובד, היית יודע שלצורך הצעת מחיר, מומלץ מאוד להגיע לבית העסק. כל רכב הוא ייחודי למצבו, כך גם הטיפול בו.

גם סדנאות אחרות מובילות בתחום לא יתנו הצעת מחיר בטלפון. 1)זה לא נהוג/נאה/מקובל. 2)הצעות מחיר בטלפון מקבלים באיקאה או הום-סנטר(רשתות).

לא בדיוק הבנתי מה מטרת ההגעה שלך, הגעה לצורך טיפול או לצורך הצעת מחיר?

במידה והיית רוצה להגיע לצורך טיפול, היה עלייך לציין זאת בבירור בשיחה ותאם יום הגעה ברור.

דבר נוסף שאינני מבין, למה שתרצה עבודת ציפויי ב 900 ש"ח כאשר הציפוי עצמו עולה 320ש"ח בלבד.

באמת שאין סיבה לקנות עבודה שתוכל לבצע בעצמך.

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם

אני עשיתי טיפול חיצוני במקום פעמיים לשני רכבים שונים בהפרש של שלוש שנים(סיוויק ולאון, לא משהו יוקרתי), פעמיים קבעתי את הפגישות בטלפון ודיברו איתי בנימוס, מה שכן ידעתי להסביר בדיוק מה אני רוצה ועל זה קילבתי הצעת מחיר כללית וכדי לקבוע מחיר מדוייק ביקשו ממני להגיע למקום כדי שיראו את מצב הרכב.

כשהגעתי התייחסות גם הייתה עניינית ונינוחה, קיבלתי הצעת מחיר מדוייקת וקביעת תור ליומיים אחרי הביקור האמור ולא נתקלתי ביחס לא סובלני.

לא יודע מה קרה בשיחה, אולי היה לאותו בחור יום לא טוב או שהייתה לו טעות בשיפוט כשחשב שאתה סתם "מבלבל לו במוח" בשפת הרחוב.

אם תוכל להיתגבר עם הטעם הרע שנשאר לך לאחר השיחה מציע לקפוץ למקום לחוויה מתקנת או לגשת לסדנא אחרת, יש לא מעט אפילו בסביבה של קלינקאר (פתח תקוה), חיפוש קטן בפורום...

כשתגיע תסביר בדיוק מה אתה רוצה כי יש אין ספור שילובים באופציות לטיפול חיצוני והפנימי וגם המחיר בהתאם, אני אישית עשיתי פוליש גס ועדין לפינישינג בלבד כי אין לי מכונה לתוצאות משביעות רצון, את גלייז ואוטם יישמתי לבד באופן ידני, גם כיף וגם חסכון, תקרא קצת בפורום אם תמצא לנכון לגבי דרך זו, יש פה שנות אור של ניסיון של החבר'ה.

שיהיה בהצלחה בכל מקרה.

פורסם

ברוכים הבאים לפורום.

הכלי הבא יכול לעזור לך מאוד:

jzjqgm20nmgn.png

אין לי קשר לאף מכון דיטיילינג/שיווק פרסום, אני בכלל לא עוסק בתחום הדיטיילינג וגם לא רוצה לעסוק בתור דיטיילר חוץ מתחביב, אבל חיפוש מאוד יוכל לעזור ואפילו ללמד אותך לעשות את העבודה לבד ולחסוך לך המון כסף.

הפורום כפי שנאמר כאן ע"י rupni לפני מספר ימים במגמת ירידה. לדעתי צריך לשאוף כן להעלות כאן את הרמה.

אם הפורום הזה יהיה רק שרשור המלצות ופרסומות למוצרים/דיטיילרים/משווקים - הוא יאבד מהערך שלמטרתו הוא ניבנה.

אני מבטיח לך שברגע שתלמד ותעשה את העבודה בעצמך אתה תרגיש הרבה יותר מסופק ומרוצה גם אם לא תשתמש בחומרים היקרים ביותר או בציוד היקר ביותר - עצם הלימוד עצמו מהנה מאוד.

בהצלחה,

איתמר.

פורסם

אגב, כדי לסבר אתה אוזן, פניתי בזמנו למספר מקומות ובכולם קיבלתי הצעת מחיר משוערת, אולי כי ידעתי להסביר מה בדיוק אני רוצה.

פורסם
אני עשיתי טיפול חיצוני במקום פעמיים לשני רכבים שונים בהפרש של שלוש שנים(סיוויק ולאון, לא משהו יוקרתי), פעמיים קבעתי את הפגישות בטלפון ודיברו איתי בנימוס, מה שכן ידעתי להסביר בדיוק מה אני רוצה ועל זה קילבתי הצעת מחיר כללית וכדי לקבוע מחיר מדוייק ביקשו ממני להגיע למקום כדי שיראו את מצב הרכב.

כשהגעתי התייחסות גם הייתה עניינית ונינוחה, קיבלתי הצעת מחיר מדוייקת וקביעת תור ליומיים אחרי הביקור האמור ולא נתקלתי ביחס לא סובלני.

לא יודע מה קרה בשיחה, אולי היה לאותו בחור יום לא טוב או שהייתה לו טעות בשיפוט כשחשב שאתה סתם "מבלבל לו במוח" בשפת הרחוב.

אם תוכל להיתגבר עם הטעם הרע שנשאר לך לאחר השיחה מציע לקפוץ למקום לחוויה מתקנת או לגשת לסדנא אחרת, יש לא מעט אפילו בסביבה של קלינקאר (פתח תקוה), חיפוש קטן בפורום...

כשתגיע תסביר בדיוק מה אתה רוצה כי יש אין ספור שילובים באופציות לטיפול חיצוני והפנימי וגם המחיר בהתאם, אני אישית עשיתי פוליש גס ועדין לפינישינג בלבד כי אין לי מכונה לתוצאות משביעות רצון, את גלייז ואוטם יישמתי לבד באופן ידני, גם כיף וגם חסכון, תקרא קצת בפורום אם תמצא לנכון לגבי דרך זו, יש פה שנות אור של ניסיון של החבר'ה.

שיהיה בהצלחה בכל מקרה.

קודם כל תודה רבה על התגובה,

יכול להיות שבאמת נפלתי על יום לא טוב שלהם, כמו שציינת, כי בטלפון הייתי הכי ברור ורגוע שיכול להיות.

אם אתה אומר שאתה מבסוט מהעבודה שלהם, וקיבלת יחס טוב, אז אני אתן להם הזדמנות, כי סך הכל ראיתי בפורום עוד כמה חוות דעת טובות עליהם.

אני אקפוץ אליהם לביקור ואבדוק את העניין ואעדכן אותכם כאן בפורום.

כמו כן אני פתוח לעוד הצעות של סדנאות טובות מי שמכיר.

אגב, למי שכתב שאני מחפש משהו קרוב לבית, לצורך העניין אני גר בחיפה, והסדנה של קלינקאר נמצאת בפתח תקווה, כמו שניתן לראות, אני מוכן להשקיע ולנסוע יחסית רחוק בשביל סדנה שאני לא אתחרט אחרי זה ושאני אצא מבסוט.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לומר לך בטלפון כמה זה יעלה בדיוק, אף בעל מקצוע שמכבד את עצמו לא יכול. לתת הערכה גסה זה כבר יותר הגיוני וזה גם מה שבעצם קיבלת, לא?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם אתה מחיפה ומגיע למרכז לקבל הצעות מחיר אז תבקר במספר מקומות, תעשה חיפוש בפורום יש לא מעט, יעקוב אלטר, יבגני מנס דיטייל, PDR+ יש גם חבר'ה בכרמיאל אם אני לא טועה בקיצור יש לא מעט.

פורסם

יש גם לא מעט חברי פורום שעוסקים בתחום (TamirFR, Epidemix ,E-A ועוד) שיעשו לך עבודה מקצועית ברמה גבוהה מאוד.

אני עדיין בעמדה של לנסות ללמוד ולבצע לבד, אבל זה כבר שיקול שלך.

פורסם

לי דווקא יש חוויה אחרת לגמרי מקלין קאר.

התקשרתי להתעניין והיו מאוד נחמדים, נתנו לי הצעת מחיר והדגישו שהיא מאוד כוללנית וחובה להביא את הרכב לפני שייתנו מחיר לעבודה.

הגעתי, קיבלו אותי יפה מאוד.

ישר אמרו שהמצב קשה בשביל תוצאה טובה וחבל על הכסף, הבעלים הסביר שעדיף לקחת לצביעה במקום.

בנוסף עשו לי פוליש+ווקס בנקודות ספציפיות ברכב שהיו צריכות קצת יחס חם (מכסה מנוע+גג) ולא הסכימו לקחת כסף למרות שעבדו איזה חצי שעה על הרכב.

*כל זה נכון ללפני שנה וחצי בערך, אין לי מושג מה קורה שם היום*

פורסם (נערך)

עצוב מאוד שהורגלנו ש

אף בעל מקצוע שמכבד את עצמו לא יכול לתת הערכת מחיר (ציטוט של מישהו שהגיב מעלי)

ככה זה עובד בארצנו הקטנטונת.. מגיע איזה חובבן שרוצה מעבר אחד של פוליש עדין בסה"כ וסילנט מלמעלה ובסוף הוא מקבל פוליש 12 שלבים

וציפוי נאנו מקרוני יפני מתחכם.

עצוב שאנשים פה מדקלמים מניירות מיושנות, מילא אנשי מקצוע שיגנו על עצמם אבל אתם כצרכנים?? פשוט לא מובן.

לא בכדי אומרים שישראלים הם צרכנים גרועים שלא לומר טפשים ולא בכדי החברות הגדולות ממשיכות לזי** את העם היושב בציון.

אפשר ואף נכון לתת הערכות מחיר, לי יש כלל והוא מאוד פשוט..

* בעל עסק שלא יודע לספק לי מחירון - שיתקע עצמו עם מוצריו.

* חנות אינטרנית שלא יודעת לספק מחיר ומבקשת שאשאיר פרטים - שתתקע עם מלאי נצחי ותפשוט רגל.

עכשיו לפני שתקפצו עלי כל המגוננים והמקורבים לבעלי העסקים ובעלי העסקים עצמם ביוזרים הפיקטיבים שלהם, אחדד ואומר שאני מכיר את העולם הזה מקרוב, מכיר את העוסקים בו (מצפון ועד דרום וגם מעבר לים), מכיר את סדרי הגודל של התמחורים השונים. כמובן שאני מבין שלא ניתן לספק מחיר מדוייק ללא אבחון רציני ותיאום ציפיות אחד על אחד מול הלקוח.

אבל

ניתן ואף רצוי לספק מחירון כללי שיתן תחושה וסדר גודל, מחירון שמספר הסבר עבור ההדיוט המצוי.

מצרף דוגמאות מאתרים מזדמנים שאיתרתי בשנייה וחצי, על פי ראות עיני, ככה עושים עסקים, ככה מציגים שקיפות ויושרה ולא מחיר שונה לכל לקוח כפי שנהוג בארץ, ככה נותנים ללקוח ללמוד מראש אודות הטיפול ולדעתי ככה הרבה יותר קל "לצוד" את עינו של הלקוח, על ידי הפירוט הנרחב שמוצג לפניו.

protection-details - ישנו תיאור של מחיר, זמן עבודה, פירוט מקיף אודות שלבי העבודה.

enhancement-details

correction-details

interior-details

mini-details

http://www.miracledetail.co.uk/services.html - ישנו סדר גודל ברור למדי ולצד כל מחיר ישנו + שמציין שייתכן והמחיר יעלה.

http://www.systemclenz.co.uk/detailing - ישנו מחיר התחלתי (לרוב המחיר נותר כפי שהוצג מההתחלה וכמעט ואין עלויות נוספות אלא אם הלקוח דרש משהו) , פירוט העבודה, עלות נוספת עבור כל שעה שחורגת, מחיר דמי מקדמה.

פה למשל אין פירוט של מחירים http://prestigedetail.co.uk/services/ אבל ניתן בהחלט להבין אילו סוגי טיפולים קיימים ואם אתה קצת מבין אז גם תדע מה אתה מחפש פחות או יותר. המידע הזה מאוד חשוב עבור אנשים שהולכים להוציא את כספם על משהו שהם בכלל לא יודעים מה הוא מכיל.

http://offsetdetailing.com/#!/prices/ - פירוט מלא של מחירים, ימי עבודה, חומרים וסוגי הטיפולים, בנוסף פירוט מדוייק של טכניקת העבודה עבור כל חלק (ניקיון צמיגים, מכסה מנוע וכדומה)

detail-wash - מחיר £30-£40

maintenance-detail - מחיר From £80-£120 Time 4-6 Hours

swissvax-detail -

detailing-Extras - אין הפתעות! לכל תוספת יש מחירון קבוע מראש, הלקוח יכול לבחור מה שהוא רוצה

correction-detail -

engine-detail

new-car-protection

maintenance-detail

wheels-off-detail

wax-and-sealant-upgrades

כמובן שבחרתי דוגמאות שמחזקות את הדעות שלי וברור לי שיש גם בחול עסקים שלא נוקבים במחירים.. ההבדל הוא שהצרכנים בחול מספיק נבונים להבין שזו בעיה ולא דרך מקובלת, ופה אצלנו אנשים לא מבינים זאת.

אני לא מתייחס לחובבנים שטיפלו ב5-20 רכבים בחייהם כי הם לא מעניינים, אני מדבר על אנשים שזהו המקצוע שלהם, אחרי עשרות של טיפולים ראוי שידעו כמה זמן יקח הטיפול ומה תיהיה עלותו בצורה משוערת גם מבלי לראות את הרכב.

אסיים בסיפור קצר, לפני כשנה וחצי פניתי לאחד מהמומחים היותר מכובדים שיש בארץ ורציתי להביא אליו 2 רכבים לקבל טיפול דיטיילינג מקצועי על פי הספר. בקשתי הצעת מחיר עבור רכב אחד בו דרשתי פוליש חד שלבי/פוליש פיניש היות והרכב חדש ולרכב השני טיפול יותר רציני, וציפוי מסוג OC עבור אחד מהם וציפוי נוסף שאני מביא עבור הרכב השני. הבחור הזמין אותי אליו מבלי לתת לי אפילו טווח כלשהו, שום שביב מידע, "בוא תשרוף זמן ודלק ותגיע אלי בשביל לדעת האם מדובר על 500/1000/2000/3000/4000/5000 ₪"

מאז נפגשנו מספר פעמים ואני רוכש אליו כבוד רב אבל כלקוח שמוכן לשלם הרבה כסף עבור עבודה מקצועית הוא פספס אותי בזמנו.

ככה לא עושים עסקים, אל תתרגלו לכך ואל תתנו לאנשי מקצוע להכתיב לכם את השטויות הללו.

תתעניינו, תחקרו, ותדרשו לדעת מה טווח המחירים עבור טיפול X (פוליש פיניש לדוגמא) וכמה תוסיפו עבור טיפול X + אקסטרה (פוליש פיניש + אוטם צבע למשל).

כמובן שהדרך הטובה ביותר לקבל תמחור מדוייק היא להגיע לבית העסק.. ועל כך אני לא חולק.

עריכה אחרונה על ידי Kenworth

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

• תוכן חדש...