Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דורית לדעתי קודם כל תחפשי מוסך טוב, גם אם זה לא באזור מגורייך, ע"מ לסדר את הבעיה.

לאחר שתפתרי את הבעיה תתחילי לתכנן הגשת תלונה על המוסך ההוא, מן הסתם יהיה לך יותר קל לדעת אם רימו אותך מכיוון שמוסך אחר יתקן לך את הבעיה.

אני יודע שזה נראה מסובך ולא ברור, אבל מכונאי טוב ואמין אמור לאבחן את התקלה בצורה טובה ודי קרובה לעלות התיקון שתקבלי בסופו של יום (קורה שבמהלך התיקון מתגלים בעיות משניות, לרוב הם שוליות ואם לא המכנואי אמור לצפות שתתכן תקלה בהם מראש)

הכי חשוב, תטפלי ברכב מכיוון שכרגע הנזק ממשיך להצטבר וממילא לא תוכלי למכור את הרכב

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה רבה לכם על התגובות.

הייתי כיום במוסך אחר ואני מפרסמת עדכון בנושא חדש.

אשמח אם תסתכלו ותגיבו.

תודה

וערב טוב

תודה

פורסם

אני מעדכנת לגבי מכונית אופל קורסה שנת 2000, נפח מנוע 1400, שיוצא לה עשן לבן ממכסה המנוע והאגזוז.

הייתי היום במוסך אחר. הכניסו את האוטו ותוך פחות מ-10 שניות קראו לי והראו לי שראש המנוע גמור. בדיוק כפי שחשבתי.

שאלתי האם זה יכול להיות מפני שמישהו השאיר לי במשך דקות ארוכות את מיכל העיבוי ללא פקק בזמן שהמנוע דלק, עד שנוזל הקירור עף החוצה. הוא ענה, ש-100% זאת הסיבה, כי נכנס אוויר.

כשהוא הבין שמוסך אחר עשה לי זאת הוא סירב להמשיך לדבר איתי על זה.

הוא אמר שעדיף להחליף מנוע כי ייתכן מאוד שהבלוק במנוע גם פגוע, וחבל להחליף רק ראש מנוע ואז יישארו הבעיות. המחיר שהוא הציע הוא כ-6,000 ₪ + מע"מ.

ביקשתי שיקנה את האוטו והוא מוכן לתת לי סה"כ 1,000 ₪, למרות שהסברתי שהרבה חלפים ברכב חדשים.

התקשרתי לבן של מנהל המוסך שעשה לי את הנזק, ולא אמרתי לו שהייתי במוסך אחר, אלא רק שאלתי אותו לגבי האירוע שהוא השאיר לי את פקק מיכל העיבוי פתוח. מסתבר שהוא זוכר את האירוע לפרטי פרטים, אבל טוען שהוא עושה את זה לכל המכוניות כדי לבדוק האם יוצא אוויר. הוא ישר ידע שנשרף פיוז וישר החליף לי, אז למה הוא היה צריך לבדוק אם יוצא אוויר. מה הקשר? ולדעתי, עצם זה שהוא זוכר אירוע ספציפי לפרטי פרטים אחרי כל-כך הרבה זמן כבר מעיד על משהו.

בקיצור, הוא מסרב לתקן בלא תשלום, אלא ישמח לתת לי הצעת מחיר. ואמר לי שאני לא יכולה אחרי כל-כך הרבה זמן מהטיפול לבוא ולהאשים אותו. אבל הרי הם משכו אותי כל הזמן וכל הזמן הוסיפו לי נוזל קירור ועוד נוזל קירור ועוד ועוד, כדי שחיי ראש המנוע יסתיימו כמה שיותר רחוק מהאירוע. אמרתי לו שהאוטו מאז נסע רק 1,500 ק"מ, כי לא יכולתי לנסוע איתו בגלל בעיית איבוד הנוזל קירור. וכבר שבוע-שבועיים לאחר כל התיקונים שהמוסך עשה לי (מזגן, רדיאטור, מיכל עיבוי וכו') באתי אליו ואחרי חודש ואחרי עוד חודש ושוב ושוב בגלל הבעיה שנוזל הקירור מתאדה ונהיה עכור. הוא אומר שאני לא אוכל להוכיח שלא היה לי אירוע התחממות באוטו, כל שלא אוכל להוכיח את טענתי בבית משפט.

התקשרתי לאיגוד המוסכים כדי לשאול על אופן הגשת תלונה, והם ענו לי שהם יטפלו בתלונה רק אם המוסך יהיה מוכן לשתף פעולה, כי ארגון המוסכים עובד ע"פ מנגנון בוררות, ואם אין שיתוף פעולה משני הצדדים, אז הוא לא יכול לטפל בבעיה.

רציתי לשאול:

1) מי צודק – האם המוסך שהרס, שבאמת השארת מיכל העיבוי פתוח ללא פקק בזמן שהמנוע דולק במטרה לראות אם יוצא אוויר זו בדיקה שגרתית שעושים לכל המכוניות או שבעל המוסך שהלכתי אליו היום צודק, שאומר שכך נכנס אוויר וברור שזה גורם נזק למנוע?

2) האם לשם הגשת תביעה בתביעות קטנות כנגד המוסך המזיק אני צריכה להשאיר את הרכב אצלי? ואם לא, מה אני צריכה לעשות כדי להוכיח שמכרתי את הרכב בגלל נזק לראש מנוע (שהרי אם אני לא מתקנת אז לא תהיה לי קבלה על תיקון ואז איך אוכיח זאת?)

3) האם באמת עדיף לא להחליף רק ראש מנוע אלא את כל המנוע, למרות שלא ידוע אם גם למנוע נגרם נזק?

4) האם כדאי לתקן את המנוע או למכור למוסך ב-1,000 ₪ (מחירון הרכב – 11,800 ₪)?

5) ביקשתי מבעל המוסך שהייתי היום לבדוק גם את תקינות הרדיאטור כדי שלא ייצא שאני אחליף מנוע ובסוף אצטרך להחליף גם רדיאטור. הוא אמר שלפני שהוא לא מחליף מנוע הוא לא יכול לבדוק שום דבר. האם הוא צודק?

6) לשם מה קיים איגוד המוסכים אם לא לשם פיקוח על מוסכים. מה זה עוזר כאשר רק המוסך מוכן לשתף פעולה עם התלונה הם מטפלים בתלונה?

תודה רבה

וערב טוב

פורסם

פשוט מצער לשמוע שכך מיתקדם כל הסיפור ועוד יותר מצער לשמוע שכך פועל איגוד המוסכים! הוא באמת מצפה שמוסך שעשה טעות כזו קריטית יישתף פעולה אחרי כזו תקופה שהוא מחפף אותך ומתנער מאחריות?! לגבי מחיר התיקון שהוצע הוא מאוד יקר. אם את גרה באיזור המרכז פני אליי בפרטי אפנה אותך למקום שייבדוק את עניין החלפת המנוע לעומק יותר ובמידה ויצריך החלפה העלות תהיה בסביבות החצי ממה שהוצע לך ואף פחות מזה. ייתכן ותיקון של ראש המנוע ייספיק בהחלט ולא מחייב שדרושה החלפה של המנוע כולו ואז העלויות שם יהיו זולות פי כמה.

פורסם (נערך)

1) מי צודק – האם המוסך שהרס, שבאמת השארת מיכל העיבוי פתוח ללא פקק בזמן שהמנוע דולק במטרה לראות אם יוצא אוויר זו בדיקה שגרתית שעושים לכל המכוניות או שבעל המוסך שהלכתי אליו היום צודק, שאומר שכך נכנס אוויר וברור שזה גורם נזק למנוע?

2) האם לשם הגשת תביעה בתביעות קטנות כנגד המוסך המזיק אני צריכה להשאיר את הרכב אצלי? ואם לא, מה אני צריכה לעשות כדי להוכיח שמכרתי את הרכב בגלל נזק לראש מנוע (שהרי אם אני לא מתקנת אז לא תהיה לי קבלה על תיקון ואז איך אוכיח זאת?)

3) האם באמת עדיף לא להחליף רק ראש מנוע אלא את כל המנוע, למרות שלא ידוע אם גם למנוע נגרם נזק?

4) האם כדאי לתקן את המנוע או למכור למוסך ב-1,000 ₪ (מחירון הרכב – 11,800 ₪)?

5) ביקשתי מבעל המוסך שהייתי היום לבדוק גם את תקינות הרדיאטור כדי שלא ייצא שאני אחליף מנוע ובסוף אצטרך להחליף גם רדיאטור. הוא אמר שלפני שהוא לא מחליף מנוע הוא לא יכול לבדוק שום דבר. האם הוא צודק?

6) לשם מה קיים איגוד המוסכים אם לא לשם פיקוח על מוסכים. מה זה עוזר כאשר רק המוסך מוכן לשתף פעולה עם התלונה הם מטפלים בתלונה?

תודה רבה

וערב טוב

השארת מיכל העיבוי פתוח לא מכניסה אוויר למערכת אמרו לך שטויות.

כאשר יש חימום ייתר עלול להיווצר נזק במקומות נוספים במנוע,עם זאת כדאי לבדוק לפני שמחליפים את כל המנוע.

לא כדאי למכור למוסך ככה או ככה,יד פרטית תתן לך מחיר טוב יותר אבל זמן המכירה יתארך.

רדיאטור ניתן לבדוק ע"י בדיקת לחץ פשוטה אין צורך במנוע בשביל זה.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם

כדי למקסם רווח על הרכב שלך את צריכה לנסות ולהחליפו במיגרש. עדיף לך לנסות ולקבל המלצות על מגרשים אמינים או קשר אישי למשהו כדי לעשות החלפה הוגנת. לבעל המגרש בדר"כ ישנה הנחה נכבדת בתיקון רכבים והוא יכול לסבסד את עלות התיקון מהנחה שיכול לתת לך על הרכב החדש.

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אני לא מתכוונת לקנות רכב כעת, כי אין לי כוחות נפשיים יותר להתעסק עם מוסכים. אני אחסוך וכשיהיה לי כסף אקנה מכונית חדשה מסוכנות – אולי קיה פיקנטו.

אני מאזור הקריות.

גם אני לא מבינה למה צריך להחליף את כל המנוע אם הבעיה היא בראש מנוע. אבל הוא אמר, שאם לא אחליף אז תהיה לי עוד בעיה ועוד בעיה.... הוא גם לא רצה לבדוק תקינות של חלקים נוספים למרות שביקשתי. כנראה הוא יודע שאם הוא יגיד לי על דברים נוספים כעת לא אחליף מנוע. והוא יודע שאם כבר אשקיע במנוע 6000 ₪ + מע"מ, היינו, 7080 ₪, אז כבר אתקן כל דבר שהוא יגיד לי, כי יהיה לי חבל לזרוק את האוטו אחרי השקעה כספית כל-כך גדולה.

עלות הבדיקה שהוא רצה לקחת לי על בדיקה שערכה פחות מחצי דקה היא כ-300 ₪ (250 ₪ + מע"מ = 295 ₪) - נראה לי בלתי סביר. האם אני צודקת שזה בלתי סביר או שזכותו לקחת על כל בדיקה את הסכום הזה, גם אם היא ערכה מספר שניות?

עדיין לא מכרתי את הרכב, כי אחד מהבעלים של המוסך לא רצה לעשות איתי זיכרון דברים, אלא רק להעביר בעלות ולשלם לי 1,000 ₪. סירבתי בכל תוקף. מחר יהיה הבעלים השני של המוסך ואני אנסה לדבר איתו.

גם העברת בעלות הם רצו שאני אשלם. אבל מה יישאר לי? הם נותנים לי 1,000 ₪ סה"כ והעברת בעלות אם אני לא טועה היא 215 ₪. אז יישאר לי 785 ₪. פשוט בדיחה! התווכחתי על זה ואמרתי שאני אוריד לוחיות ואגיש למשרד הרישוי טופס להורדת הרכב מהכביש ואז לא נצטרך להעביר בעלות. הם אמרו שהם לא מוכנים להוריד את הרכב מהכביש. רק אז הם השתכנעו שהם יישאו בעלות של העברת בעלות (נראה לי שהם מתכוונים לתקן ראש מנוע בזיל הזול ולמכור את הרכב במחיר מחירון – רווח של כ-10,000 ש"ח) מקווה שהכל יהיה בסדר מחר.

נכון, בשוק הפרטי אוכל לקבל יותר, אבל אין לי יותר כוח להתעסק עם זה. כמובן, בלי זיכרון דברים אין בכלל מה לדבר על העברת בעלות גם עם אותו מוסך. ולא אסכים בשום אופן שהעברת הבעלות תהיה על חשבוני, כאשר התשלום עבור המכונית שלי הוא סה"כ 1,000 ₪.

רציתי לשאול, האם יש דרך שאוכל להגיע לאיפה שנמצא ראש המנוע בעצמי?

רציתי לצלם, והיום הם כבר לא היו מוכנים להראות לי את ראש המנוע (אתמול הראו לי אותו).

מה אני אגיד לכם, אין לי מזל עם מוסכים.

תודה רבה לכם

וערב טוב

פורסם (נערך)

האם כבר פתחו את ראש המנוע? וזה לא שאין לך מזל עם מוסכים פשוט חלק מהמוסכים מנצלים את חוסר הידע וההבנה של הלקוח וזה מה שכואב.

עריכה אחרונה על ידי מאור30
פורסם

מאור, האמת אני לא יודעת.

הם רק פתחו מכסה המנוע ועוד מכסה עם ארבעה ברגים - עבודה של פחות מחצי דקה ואמרו שהראש מנוע גמור.

הם לא עשו שום דבר מעבר לזה.

האם באמת אפשר להגיע תוך חצי דקה של עבודה לראש מנוע?

הבעיה היא, שאפילו שמראים הבנה אחרי שאני מתייעצת בפורומים ואני עומדת על דעתי באסרטיביות, הם תמיד יגידו "מה את בכלל מבינה במכוניות"?

פורסם

מוסכים שמזלזלים בך ובלקוחות בכלל לא שווים את הנסיעה אליהם. הם לא פתחו עדיין שום ראש מנוע כך שאם את יכולה פשוט אל תתקרבי אליהם ולכי לבדוק חוות דעת נוספות, תתייעצי עם חברים שמטפלים במוסכים אחרים ותראי איזה הצעות מחיר את יכולה לקבל על התיקון הדרוש.

פורסם

trible - יכול להיות שהשארת מיכל העיבוי פתוח לא מכניסה אוויר למערכת, אבל מה שקרה הוא:

אותו עובד, שהוא הבן של מנהל המוסך, השאיר את מיכל העיבוי פתוח בזמן שהמנוע דלק הרבה זמן (אפילו לא כובה מהנסיעה למוסך ועד הבדיקה)

אחרי מספר דקות שמיכל העיבוי היה ללא פקק הנוזל הרותח קפץ החוצה ועלו מהמנוע הדים.

קראתי לאותו עובד והוא סגר את הפקק של מיכל העיבוי. כיבה את המנוע. ורץ להביא נוזל קירור ופתח את מיכל העיבוי (כשהאוטו כבוי) והוסיף נוזל קירור.

אותו עובד טוען שזה לא היה אירוע התחממות של המנוע אפילו אם עלו הדים. ואני טוענת שנוזל הקירור רתח והמנוע העלה הדים וזה כן מצביע על אירוע התחממות.

בנוסף, לא נראה לי שהוספת נוזל קירור למנוע לוהט ורדיאטור לוהט לא מזיק להם. עובדה שהתקלות שהיו לי לאחר האירוע הן בראש מנוע, רדיאטור ומיכל עיבוי.

אז אשמח לדעת:

1) האם זה שעלו הדים מהמנוע מצביע שהוא התחמם באותו אירוע?

2) האם האירוע שתיארתי יכול להביא להרס ראש מנוע, לפיצוץ הרדיאטור ומיכל העיבוי?

3) העובד טען שהוא בכוונה השאיר פתוח את מיכל העיבוי כדי לראות האם יוצא אוויר וזו בדיקה שגרתית. האם יש בדיקה כזאת? ואיך היא קשורה לפיוז שנשרף?

אני ממש אודה לכם אם תענו לי על השאלות הללו.

תודה

וערב טוב

פורסם

ואין לי מושג למה כתבתי לאורך כל ההודעה הדים ולא אדים. כנראה אני ממש עייפה ומותשת.

אז סליחה - התכוונה שעלו אדים מהמנוע וממיכל העיבוי.

אז אודה לכם אם תענו לי על שלוש השאלות הנ"ל.

תודה רבה

וערב טוב

פורסם

יצאת ממוסך שהרס לך את הרכב, והלכת למוסך אחר יותר גרוע לבדיקה :shock:

פתיחת ראש מנוע בטוח לא לוקח חצי דקה וארבעה ברגים, מה שהוא פתח זה המכסה שסתומים ואין לי מושג על מה הוא הסתכל שם וקבע בנחרצות שהמנוע גמור, כי משם אי אפשר להסיק כלום.

Peugeot 206 Xs 1.6l 16v :lol:

Peugeot 205 Forever 1.4l 8)

Peugeot 306 1.4l - נגנבה :-(

פורסם

אם עלו אדים זה אומר שנוזל הקירור הגיע לטמפרטורת עבודה שהיא חמה ונעה סביב ה 90 מעלות וכאשר מיים מיתחממים ניפחם גדל והם מחפשים מהיכן לצאת. במיקרה שלך מכיוון שמיכסה המיכל היה פתוח המיים פשוט מצאו דרכו מיפלט אחוצה ולכן ראית את כל האדים בצורת עשן. עכשיו, ברגע שמיים גלשו אחוצה נוצר חוסר במערכת הקירור ושקיים חוסר אין מה שיקרר את המנוע כמו שצריך ואז משם לנזק כתוצאה מהיתחממות הוא לעיתים קצר מאוד. כדי לנקז אויר ממערכת הקירור לא צריך לחכות שהמיים יתחילו לגלוש ועצם זה שהמכונאי רץ להביא מיים ולהשלים את החסר מעיד על הבעיה ועל זה שהןא לא ממש ציפה לזה. לגבי הוספת מיים קרים לרדיאטור חם אכן עלול לגרום לנזק ולסדוק את הרדיאטור בגלל שינויי הטמפרטורה הקיצוניים.

• תוכן חדש...