Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי טויוטה קורולה 08 רובוטית עם פזמ של 174 K ק"מ יש לציין שהאוטו מטופל כמו שצריך בזמן.

את הטיפול האחרון עשיתי לפני 4500 קמ והיום בדקתי שמן והסימן היה כבר על החצי קצת פחות אפילו,אני מעריך שיכנס בערך קילו וחצי,הרכב נוסע טוב נוסע חזק מאוד חסכוני עובד עגול כמו שצריך לעבוד ולא מעשן,רציתי לדעת אם זה סביר אכילת שמן כזו.

יש לציין שהקלאצ' לקראת סוף חייו אני לא יודע אם זה משנה כל כך.

מעבר לזה יכול שהאכילת שמן הזו היא כבר זמן מה אבל לא יצא לי לעקוב אחריה כי יצא כמה פעמים שאבא שלי מילא קצת ואני מילאתי קצת אז לא עקבנו אחרי זה כל כך.

רציתי לדעת אם זה סביר,ואם זה לא סביר מה הבעיה יכולה להיות,האם זה מעיד על מנוע או רינגים שבסוף חייהם? קשה לי להאמין שמנוע של היצרנית היפנית מתקרב לסוף חייו עם פזמ כזה קטן יחסית אבל מצד שני הרכב היה ליסינג בתחילת דרכו כך שאני לא יודע מה לחשוב.

אשמח לתגובות וסליחה מראש על הצורה המבולגנת שרשמתי את זה :)

פורסם

אם המפלס הוא על חצי מדיד - חסר 0.5 ליטר שמן, לא ליטר וחצי.

יכול להיות שבטיפול לא מלאו עד המקסימום אלא קצת מתחת.

תשלים את המפלס למקסימום (אם ידוע לך איזה שמן מלאו בטיפול, אז תשלים עם אותו סוג שמן) ותמשיך לעקוב. בדוק כל שבוע.

פורסם

בנוגע לטיפול ביצעתי לו בעצמי ודאגתי שיהיה בול על הנקודה העליונה במדיד נכון לעכשיו הגובה הוא קצת מתחת לאמצע,אכן מחר אני אלך לקנות שמן להשלים את החסר.

השאלה שלי היא אם אכילה כזו של שמן היא אכילה סבירה, ואם לא על מה מעידה אכילה מוגברת כזו של שמן.

פורסם

עשיתי על שתי קורולות 2008 סה"כ 140K בערך, רובם בתנאים מאומצים (סל"ד גבוה). לא היה שום מחסור בשמן בין טיפול לטיפול,

וזה בניגוד לרכבים אחרים (כמו פורד פוקוס כרגע שאוכל שמן בקצב של קילו ל-7K בערך).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לקורולה בשנתונים שבין 93 ל97 ליטר שמן ל3 אלף קילומטר זה נתון נורמלי - אני יודע כי הייתה לי שנת 96 קרוב לשמונה שנים

אבל כל שאר הקורולות והטויוטות שהיו\יש לנו במשפחה לא איבדו טיפת שמן בין טיפול לטיפול ואני מדבר על מרווחים שבין 10 ל15 KKM בין טיפול לטיפול - פשוט כלום, אפילו טיפה לא היתה חסרה.

שנת 2007 אמנם ליסינג - ארבע שנים כמעט מלאות - לא איבדה טיפה אחת!

שנת 2008 שלוש שנים מלאות - כלום.

שנת 2001 חמש שנים אצל אבא ועוד איזה חמש-שש שנים אצל אחותי - לא זכור לי שהנושא בכלל הוזכר

לדעתי תבדוק אם יש לך חלקים מקוריים ואם סגרת את פילטר השמן עם הכלי הייעודי של טויוטה וגם תבדוק את הבורג של הקרטר.

תראה אם אין הזעה שניתנת להבחנה בעין באזור אטם הראש של המנוע או המשאבה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

המנועים בדגמים הללו ידועים כצורכי שמן,אני ממלא בערך כל 5000 ק"מ חצי קילו, (אוריס 2008) שזה אותו מנוע.

בכל מקרה מומלץ להתשמש בשמן איכותי 5W30 וניתן לבצע פאלש זה יכול לשפר את תצרוכת השמן .

פורסם

איך אתה אומר שהם ידועים בצריכת שמן כששני אנשים כותבים בדיוק את ההפך?

אם המדגם שלך כולל רק את הרכב שלך זה לא אומר הרבה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

בכל הטיפולים עד האחרון הישתמשתי בשמן 10-30 אבל לאחר עיון בפורום הבנתי ששמן 5-30 יעשה את העבודה טוב יותר,האמת שלא הרגשתי שינוי משמעותי. אני לא זוכר את שם חברת השמן אבל זה לא השמן הטוב ביותר אבל גם לא הירוד ביותר,משו גרמני אני רק זוכר.

חוץ מזה יש לי השערה שלא ציינתי,יכול להיות שהמנוע אוכל יחסית שמן בגלל ש 75% מהנסיעות של הרכב הן בדרכים בין עירוניות וכמו שידוע הקורולה הרובוטית משייטת במהירות של 110 קמ"ש על 3400 סל"ד בערך ואם עולים קצת במהירות זה עולה משמעותית ונחשב לגבוה יחסית לשאר המכוניות בקטגוריה,יכול להיות שעקב ההימצאות בסל"ד יחסית גבוה ברוב הנסיעות המנוע אוכל יותר שמן מהרגיל?

פורסם

כמו שציינתי שתי הקורולות שלי עברו חיים מאד קשים (ליסינג + סביבה הררית + רגל כבדה מאד). הסל"ד היה לרוב הכי גבוה האפשרי

בכל מהירות נתונה (רוב הזמן מעל 3.5K), שום צריכת שמן.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...