Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חפרתי ואני רוצה להוסיף הערה לגבי הדשבורד, אנשים ששמים עליו רגליים או תיקים לוקחים את החיים בידיים שלהם, תאונה יכולה לקרות גם אם אני הנהג הכי זהיר (ואני לא) וטוב (שאני בטח לא) בעולם, כי יש עוד רכבים בכביש ויש גורמים שלא תמיד בשליטה שלנו. ובתאונה עם כריות אויר, תיק או רגל על הדש יכולה לגרום לנכות קשה ואפילו מוות, לכן אני לעולם לא מאפשר לאנשים לשים משהו בינם לבין כריות האויר אצלי באוטו.

יותר גרוע! כשאתה מרים רגליים אתה למעשה מנטל 90% מהיעילות של חגורת הבטיחות כי אתה למעשה שוכב ובהתנגשות הגוף שלך יחליק מתחתיה ותיפצע ברגליים, באגן וסביר שגם בגב ובחלקים פנימיים של הבטן.

מכאן, שלהרים רגליים ברכב זה אסור בתכלית האיסור ולא משנה איפה יושבים ברכב! גם מי שיושב מאחורה בלי כרית אויר מולו צריך לשבת בצורה "מלאה" וזקופה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעניין טריקת הדלת, שמתי לב למשהו. זה מרגיש הרבה יותר חזק בתוך האוטו. גיליתי שאני גם טורק את הדלת, אם אני מודד את עצמי באותם הסטנדרטים. לפחות אצלי בפחנוע, אפילו הסגירה הכי עדינה (לתת דחיפה קלה ולתת לדלת לסגור את עצמה) גורם להרגשה כאילו טרקו את הדלת. (לא חזק מדיי, אבל בכל זאת)

ועכשיו, אחרי שהתחלתי ויכוח רב-עמודים, אני אשתף למה אני שונא נוסעים.

"נו רואה? האוטו הזה לא סוחב!" אני ממש מצטער שאני לא עושה לחיצות כדיי למהר לרמזור הבא, ושאני יודע טוב מאוד שזה בסך הכל 85 כ"ח ביום טוב בסל"ד נושק לקו אדום. אני יודע שהאוטו שלי עושה 0 ל100 בשבועיים וחצי. מה אתם מנסים להגיד לי? שזה אוטו שלא עושה את העבודה? הוא עולה כל עלייה, אבל לא בהילוך חמישי. זה כזה נורא?

"למה אתה לא חותך אותו?!" עוד הערה כזאת ואני חותך אותך.

"וואלה זה ידני?" כן. זה ידני. אל תיגע.

"מה זה הדבר הזה שדבוק לך לשמשה מתחת למראה?" זה מצלמה לתיעוד נסיעה. למה אני צריך את זה? כי לפעמים הדרדסים מחליטים שלא עצרתי בעצור.

פורסם

אם כבר העלו את הנושא הזה של "זה ידני", אז יש איזה גאון שפעם שאל אותי אם הוא יכול להעביר הילוכים ואני אלחץ על הקלאץ'. אמרתי לו שהוא יכול להעביר את עצמו למצב הליכה ושיישב בשקט וירגע.

ואני מזדהה איתך לגבי הביצועים. גם אצלי הרכב לא חזק במיוחד (יש לי 75 כ"ס! ניצחתי.)

אתה יודע, כולם מסתלבטים, אבל כשאני נכנס לתחנת דלק יש לי חיוך על הפנים ואני מרוצה, אנשים אחרים נכנסים לתחנת דלק ובוכים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אם כבר העלו את הנושא הזה של "זה ידני", אז יש איזה גאון שפעם שאל אותי אם הוא יכול להעביר הילוכים ואני אלחץ על הקלאץ'. אמרתי לו שהוא יכול להעביר את עצמו למצב הליכה ושיישב בשקט וירגע.

Why so serious?

אני מציע זאת כל הזמן ואנשים דווקא משתפים פעולה ונהנים מיתרונות ה"סמי-אוטומאט".

פורסם

אני ואחי דווקא מתואמים פיקס על העברות כאלה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
"נו רואה? האוטו הזה לא סוחב!"

ואז הרבצתי קיק-דאון בירידה ארוכה עם הטורבו דיזל שלי, מאז לא שמעתי מילה.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם (נערך)

איזה אנשים פח קיימים במדינה הזאת.

אני לא נתקלתי באנשים כאלה, מקווה שלא להתקל גם.

איך אפשר לעשות דברים כאלה? (לפצח ברכב של מישהו אחר, לאכול לנהג את האוכל, להתווכח על כסף)

המדינה נדפקה, איפה התרבות, איפה הכבוד, אתה מבקש טרמפ תוריד את הראש ותתנהג יפה.

(בשבילי זה שפל מדרגה, בחיים לא יקרה מצב שאני או החברים שלי נבצע התנהגות כזאת)

לגבי אנשים שמזלזלים בגרוטאה שלי, אני מסביר להם שאולי הרכב חבוט וישן אבל לפחות אני נוסע במשהו, לפחות יש לי מזגן, וכמובן שברוב המקרים הרכב הזה נוסע יותר מרכבים אחרים.

קיבלתי אותו, למדתי להסתדר עם מה שיש, אולי הוא מעפן וישן, אבל עדיף לי לתדלק אותו בלי בעיה, מאשר להוציא כמה עשרות אלפים על רכב אחר ולהתקמצן על הדלק ולפחד שיקבל שריטה. (כרגע זה הסטטוס שאני נמצא בו, עוד כמה שנים אני יעבור לסטטוס אחר)

הטרמפים הכי הזויים שהיו לי, זה חייל בסיירת מטכל שהקפצתי עד לבית שלו ב12 בלילה (הבית היה כ1 קמ מבית של חבר)

טרמפ הזוי שיצאתי ממנו עצבני, זה באמצע עבודה, הגעתי למקום שהוא חור בשום מקום, חום של אוגוסט בצהריים, אני רואה בנאדם זקן שהולך ומזיע, הצעתי לו להכנס ואני אקח אותו לאן שהוא צריך.

בקצרה, מפה לשם התברר לי שהוא פלסטיני מחברון (והוא מזה לא נראה כזה, גם המבטא שלו היה חלש) ואני גר כל החיים בסביבה של בנדודים.

מאז אם זה לא חייל או מתנחל אני לא מעלה אף אחד.

דור, לגבי אנשים מסוכנים ונזק לרכוש.

אתה צריך להזהר מכאלה עוד בהכרות הראשונה שלך איתם.

מאחר ואני מבין שזה מאוחר מידי, אם זה בדרגה חמורה, יש שתי אפשרויות לפעילות.

הראשונה זה להתנגח איתם ולשים ברכב מצלמות, אם הם יגעו ברכב ישר לפעול בדרך משפטית או דרך רשויות החוק.

השניה זה פשוט לנתק איתם קשר ולשחק אותה תמים (לסנן שיחות, להשמע מקוטע, ועוד ועוד).

הבנאדם הראשון שסיננתי בחיים שלי, זה מישהו שהרחתי שהוא בעייתי.

למדתי להריח אנשים בעייתיים מרחוק, אני מתרחק מהם כבר אחרי השיחה הראשונה או המבחן אמינות הראשון שאני עושה להם.

לגבי כמה שפעם עשו לי מעשה קונדס ברכב, לא משהו שפגע בו בדרך כלשהי, קודם כל, הפעלתי קצת כוח, אני לא אלים בכלל, פשוט בג׳ונגל צריך להראות כוח כלפי חוץ.

זה היה מין אקט שהראה להם שהרכב קדוש בשבילי.

דבר שני הם הבינו שהם גמרו איתי את העניין והם הפסידו טרמפים שעזרו להם מאוד.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

איך אני יכול לעשות את זה כשאנחנו משרתים באותו בסיס ולפעמים גם תחת אותה מחלקה? קצת בעיה, לא?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
תגיד רגע יש לך רשיון להובלת בעלי חיים?

לקחתי לחתימה 8)

1) כי הוא "חבר" ואפשר לנצל

מהסיבה הזאת יש אצלי בטלפון רשימה שחורה מאוד ארוכה של אנשים שנזכרים בקיום שלי רק כשהם צריכים משהו (מי שנמצא על תקן "חבר שמבין במחשבים", יודע).

גם סירבתי להצעת עבודה בעסק של חבר - כי אם עם אנשים זרים יש לך יחסי עובד-מעביד ברורים, עם חברים זה יהיה "אחי, תבין, העסקים חלשים החודש, אז אשלם לך חודש הבא", או "זה חבר, הוא יבין את המצב".

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
איך אני יכול לעשות את זה כשאנחנו משרתים באותו בסיס ולפעמים גם תחת אותה מחלקה? קצת בעיה, לא?

תגיד לכל מי שנוהג לעלות טרמפ לרכב שלך, שאתה נוסע לכיוון אחר, סתם הולך לבקר איזה דודה או משהו...

תמכור חרטות לאנשים.

פורסם
Why so serious?

אני מציע זאת כל הזמן ואנשים דווקא משתפים פעולה ונהנים מיתרונות ה"סמי-אוטומאט".

כשהיינו נערים ( כמו מרבית משמיעי הדעות הנחרצות בשרשור הזה), היינו קונים שווארמה/ פלאפל, הנהג אוכל ביד אחת ונוהג בשניה, הנוסע לידו אוכל ביד אחת ומעביר הילוכים ביד השניה, פיתחנו מיומנויות מרשימות מאוד!

אך...איזה ימים אלה היו! :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

גם אישתי אוהבת להעביר הילוכים תוך כדי נסיעה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
כשהיינו נערים ( כמו מרבית משמיעי הדעות הנחרצות בשרשור הזה), היינו קונים שווארמה/ פלאפל, הנהג אוכל ביד אחת ונוהג בשניה, הנוסע לידו אוכל ביד אחת ומעביר הילוכים ביד השניה, פיתחנו מיומנויות מרשימות מאוד!

אך...איזה ימים אלה היו! :lol:

אצלנו זה היה גיר אוטומט, אז החבר על ההגה והנהג על הגז והברקס.

פורסם

הרכב שלו ידני

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...