Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מתקבלת אצלי התחושה שאין אצלך הבחנה בין סוגי כניסות למוסך, כי אם הלך חיישן שהוחלף תוך פירוק מינורי זה דבר אחד, אם מחליפים מכטרוניק לגיר זה כבר דבר אחר אם כי עדיין נסבל, אבל כשהולך מנוע כי שרשרת התזמון קפצה בשל התארכות החוליות - זה בעבורי כבר בלתי נסבל. איש מהחברים כאן לא יצליח לשכנע אותי שאין הבדל באיכות העבודה בין מנוע שהותקן בבית החרושת ומנוע שמותקן בידי פועל עברי עם מברג גדול.

נהפוך הוא, אני מעדיף בהרבה החלפה של המנוע מאשר החלפה של מכלול כמו המכאטרוניק. מנוע זה די plug and play - מכלול סגור. לכן, נגיד, פורשה עכשיו החליפו מנועים שלמים בGT3 ולא את החלק התקול כי זה מחייב פתיחה של המנוע. הבעיה מתחילה כשבמוסך משפצים לך דברים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מנוע אמור להיות plug and play, בפועל זה ממש לא כך: מחברי חשמל שמפורקים בברוטליות ואחרי זה נמעכים תוך כדי עבודה, פינים במחבר שמתעקמים, צינורות שלך תדע איך חוברו חזרה, ברגים שספק אם כולם הורכבו חזרה ובטח שלא במומנט הנכון, בקיצור - מצידי רכב כזה שיישאר במוסך, אצלי הוא גמר.

פורסם (נערך)
אני לא יודע איך הגעת למסקנה שיודעים לפתור את הבעיה.

בינתיים מחליפים מכטרוניק וקלאצ'ים. זה פותר את הבעיה (בעיות?) בטווח הידוע. בינתיים.

.

אולי מיהרתי להסיק מסקנות :-)

לרגע חשבתי שאם יודעים שיש בעיות והיו ניסיונות לפתור אותן, אז בסוף גם מצליחים לפתור אותן.

לפחות לגבי מותחן שרשרת התזמון היה כאן שרשור של מוסך רון, שמסביר שמחליפים למותחן שרשרת משופר, הוא צירף תמונות והסברים של המותחן המשופר ויש סיבה להאמין שהבעיה ברכיב זה נפטרה.

אבל לגבי הגיר, אולי עדיין מדובר על המשך גישוש באפלה ובתיקון טלאי על טלאי, שלא יכול להוות תחליף לגיר חדש מתוכנן באופן שונה (והפתרון האחרון שהוצע ע״י פולקסווגן להשתמש בשמן מינראלי במקום בשמן סינטטי מרמז על כך).

רק ימים יגידו.

אני בכל אופן חושש מהאמינות הכללית של רכבי פולקסווגן, עקב הדוגמא הזאת של החובבנות שבהוצאת רכיבים כאלו לשוק, בטרם שנבדקו כיאות ויותר מכך עקב ניסיונות ההתנערות מאחריות שבאים לאחר מכך.

מצד שני כשמדובר ברכבים משומשים בעלי הטכנולוגיה הנ״ל, בין השנים 2010 ואילך כמדומני (אני לא מכליל את מנוע ה- tsi בעל מגדש על ומגדש טורבו שנמכר עוד לפני כן, שהוא באמת מנוע מורכב מדיי), מדובר ברכבים ללא תחרות. המתחרות אז נמכרו עם מנועים אטמוספריים חלשים ובזבזניים יותר מאלו שנמכרים כיום ובשילוב וגירים אוטומטיים בעלי 4 הילוכים בלבד, חבילת הנעה מאד לא משכנעת. לי באופן אישי לא הייתה התלבטות בין סקודה אוקטביה משומשת (שעברה כאמור את כל שרשרת התיקונים הנ״ל) מהשנים הללו לבין כל מתחרה אחרת מהסגמנט. צריך גם להנות מהרכב ואני הייתי לוקח את הסיכון שיתרחש משהו עם הגיר ומתוך נכונות למאבק עם צ׳מפיון בנושא זה. בהקשר זה קראתי לאחרונה דברים שאמר מנהל אוטודיל לראיון בו הוא התראיין, שניתן גם להסתפק בפלאפל אבל יש אנשים שרוצים סטייק.

הבעיה עם סטייק, שאם לא אוכלים אותו מייד הוא הופך לסוליה :-)

בדור הנוכחי של הרכבים, המתחרות הדביקו את הפערים, ע״י שיפור המנועים האטמוספריים ושימוש בגירים רציפים או כפולי מצמד.

עדיין חלק מהמתחרות לא מביאות כלל גרסאות מנוע חזקות יותר מלבד הגירסה של מנוע 1.6 (למעשה כל המתחרות) והחלק האחר מביא גירסאות עם מנוע 2 ליטר אטמוספרי (למעשה רק מאזדה ופורד) שעדיין חסרות מחץ מול גרסאות ה- 1.4 tsi של פולקסווגן ובוודאי מול גרסאות ה- 1.8 tsi. ולכן מי שרוצה עדיין יותר כוח, במחיר סביר ותוך מאפיינים משפחתיים, מותגי פולקסווגן הרלבנטיים הם עדיין האופציה היחידה המספקת פרמטרים אלו.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

ל- 1.8 באמת אין מתחרה, למעט ה- 1.4T של אלפא, אבל זה לא רכב משפחתי של ממש. ל- 1.4T 122, אני די משוכנע שיש. ל- 140, ברמת המחיר שלו, אין. אגב, זה שיש פתרון - אבל החברים בצ'מפיון לא מציעים אותו אלא בתחזוקת שבר, וגם אז בשיטת הסלמי - זו הבעיה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
זה נכון מאד. מחיר חלקים מכאניים לרכבים ישנים רק עולה (הכוונה לחלקים חדשים כמובן).

חלקים מכניים זו חצי צרה. תבדוק כמה עולה משאבת ABS חדשה או מחשב בקרת אקלים לגולף דור 4 משנת 2000 ואתה תהייה בהלם מהמחיר.

תחליף את תמונת הפרופיל שלך מכיוון שהיא מעצבנת אותי :-)

איזה כייף לי :)

פורסם
VAG מתכננת השנה למכור כ 10 מיליון מכוניות.

מה שאומר שיש שתי אפשרויות - או שכל שנה נולדים 10 מיליון פראיירים חדשים, או שהמכוניות שלהם טובות..

פולקסווגן השקיעה יותר בכל יצרן אחר בפיתוח טכנולוגיות חדשות - החל במנועי ה TDI הנהדרים שחוללו מהפכה רבתי בתחום מנועי הדיזל, שעד אז היו מטרטרים, רועשים ועייפים, דרך מנועי ה VR6 הייחודים וכלה בדור מנועי ה TSI ותיבות ה DSG.

סה", ובניגוד למה שמקובל לחשוב, מנוע ה 1.2 TSI הוא מנוע פשוט מאד, ולמעט ההזרקה הישירה לא שונה ממנועי שנות ה 80'.

גפ תיבת ה DSG פשוטה מאד, זו סה"כ תיבה ידנית סטנדרטית, שעיקר התחכום שלה הוא במערכת ההפעלה הממוחשבת.

מבחינה מכאנית נטו היא לא מורכבת יותר מתיבה ידנית "רגילה".

אני מאמין שעם השנים ילמדו איך לתקן את מערכת ההפעלה שלה, זו לא אמורה להיות משימה בלתי אפשרית.

שכחת את העובדה שאת רוב הרכבים שלהם, VAG לא מוכרים בארץ.

אין שום ויכוח על ביצועי יחידת ההנעה כשהיא תקינה. היא עובדת מעולה. ובחו"ל הרבה יותר קל לקחת את בעיית האמינות, כשיש לך 5 שנים אחריות על יחידת ההנעה(ואפילו 10 שנים בדגמים אחרים). ולהרחיב על רמת השירות לעומת הארץ, אני כניראה לא צריך.

עם כול הכבוד לאיכות של היצרן, אני לא הייתי לוקח סיכון עם הרכבים האלה בידיעה שיש לי רק שנתיים אחריות(ברוב הרכבים), ושום דבר מעבר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
חלקים מכניים זו חצי צרה. תבדוק כמה עולה משאבת ABS חדשה או מחשב בקרת אקלים לגולף דור 4 משנת 2000 ואתה תהייה בהלם מהמחיר.

תחליף את תמונת הפרופיל שלך מכיוון שהיא מעצבנת אותי :-)

אם חלק פשוט כמו קידום הצתה וואקום של בוש שפעם עלה בסביבות 100 ש"ח (ע"פ בעלי מקצוע וותיקים) עולה היום יותר מ300, אז אני לא רוצה לדעת. ואני חושב על תמונה חדשה כבר שבוע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...