Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב שגילית איפוק ולא דרסת את האיש שהעיף בגדים בזלזול, חשוב לנשוך שפתיים ולגבור על קשיים ופיתויים.

באשר לעניין העיקרון, בהחלט ניתן להבינך, רק חשוב לדעת שאנשי עקרונות משלמים לעתים על עקרונותיהם, קח למשל את נלסון מנדלה או את מרטין לותר קינג.

פורסם
שקלתי לדרוס אותו ברוורס אחרי זה.

ממש מפתיע שאתה עולה לו במסוף :?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4494567,00.html

במקרה ראיתי את זה היום בYNET.

שוטרים עצרו נהג לבדיקה, ביקשו ממנו לעשות חיפוש ברכבו, הוא אפילו הסכים, מצאו סמים ובאנג ברכב, עשו לו בדיקת דם, גילו שהוא נהג תחת השפעת סמים.

מגיעים למשפט, הוא יצא זכאי. למה? החיפוש בוצע באופן לא חוקי.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

מוזר. גם אם החיפוש לא חוקי, אז שיזכו אותו מעבירות החזקה ושימוש בסם. אבל, למה זיכו אותו מנהיגה תחת השפעה? זו עובדה שלא קשורה לחיפוש.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תראה, אני לא עורך דין (ולדעתי רק עורך דין יידע לענות על זה כמו שצריך) אבל כנראה שבגלל שהחיפוש בוצע באופן לא חוקי, אז הראיות שהובילו את השוטרים לביצוע בדיקת דם הושגו בצורה לא חוקית, ולכן לא תפס בבית משפט. זה מה שההיגיון שלי אומר.

אבל כאמור, אני לא עורך דין.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

זה מפתיע שכן עיקרון "פרי העץ המורעל" מוכר במדינות שונות, אך לא בישראל.

כביכול לפי התפיסה המשפטית הרווחת בארץ התוצאה הייתה צריכה להיות כפי שכתב ניקו, זיכוי מעבירת החזקת סמים, אך השארה על כנה נהיגה תחת השפעה.

כלומר העבירות שהן תולדה ישירה של החיפוש הלא-חוקי (החזקת סמים) היו צריכות להתבטל, אך עבירות שהן תולדה עקיפה של החיפוש הלא-חוקי (מצאו סמים ולכן חשבו לעשות בדיקת סמים לנהג, הבדיקה נתנה תוצאה חיובית) היו אמורות להישאר על כנן.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

וואללה?

אותי מפתיעה העובדה שלפי השופט החיפוש בכלל היה לא חוקי.

בזמנו, כשאני "התעניינתי" בנושא, אמרו לי שרכב לא נחשב כ"רשות הפרט" או משהו דומה, ולכן מותר לשוטר לחפש שם בלי צו.

זה פרט חדש ומעניין עבורי.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

הקביעה האם מדובר ב"רשות הפרט" או לא יכולה להיות נתונה לשיקול של שופט כזה או אחר, ניחא, מילא.

אבל ששופט יקבע לכאורה בניגוד להלכות שיש כאן בערך מקום המדינה זה ממש מפתיע.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ואם היו מוצאים גופה בתא המטען? ועליה מוצאים DNA וכלי רצח עם הוכחה שהנהג הוא הרוצח. בשל החיפוש הלא חוקי הנהג היה זכאי?

הזוי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אם זו הראיה היחידה כנגד הנהג, זה ייתכן בהחלט.

הראיה תפסל כיוון שהושגה בדרך לא חוקית, ואז הנהג יזוכה מחוסר ראיות אחרות.

זה גורם להרבה מאוד מקרים של נקמה בארה"ב, וגם בסיס להרבה מאוד סדרות וסרטים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

העיקרון עצמו לא הזוי אלא מבורך ונועד למנוע מגורמי אכיפת החוק "קיצורי דרך", למשל אנחנו חושדים שג'ון חטף את ג'ינה, נעקוב אחריו וכשייצא מהבית, ניכנס אליו הביתה ונחפש את ג'ינה, והוא לא יידע, אלא שג'ון לא חטף את ג'ינה, והבן שלו הוריד כמה שירי Mp3.

כמובן שזה מוקצן אבל המטרה עצמה נכונה, וגם עצם כך שהיו (בעיקר בארה"ב) כמה מקרים שבהם אנשים אשמים יצאו זכאים רק בגלל העיקרון הזה, גורמי אכיפת החוק למדו לחכות לצו חיפוש.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ככלל, שוטר מחויב לבקש ממך רשות לבצע חיפוש ברכב. במידה ואתה מסכים - מה טוב. במידה ולא הוא יכול לעכב אותך עד בואו של קצין משטרה שבסמכותו לאשר חיפוש בהתאם לנסיבות.

המקרים בהם לשוטר יש זכות לחפש ברכב מנויים בתקנות לשעת חירום (אחזקת נשק שלא כדין וכד') וכן בפקודת הסמים המסוכנים ו/או חוק המעצרים.

חוק המעצרים:

עיכוב לחיפוש ולבדיקת מסמכים

69. הוקנתה בחיקוק הסמכות לחפש במקום, בכליו או על גופו של אדם, או הסמכות לדרוש מאדם הצגת מסמכים, רשאי בעל הסמכות לעכב אדם או כלי רכב כדי לאפשר את החיפוש או העיון במסמכים, וכן רשאי הוא לדרוש מהאדם למסור את שמו ומענו.

עיכוב כלי רכב לשם חיפוש

71. (א) היה לשוטר יסוד סביר לחשד שבוצעה עבירה בת מעצר וסבר כי יש צורך לבצע חיפוש בכלי רכב כדי לאתר את מבצע העבירה או קורבנה או כדי לאתר ראיה הקשורה בעבירה, רשאי הוא להורות לעכב את כלי הרכב ולערוך את החיפוש כאמור. (ב) הוראות סעיף קטן (א) יחולו גם אם קיים חשש שעומדת להתבצע עבירה מן העבירות המפורטות בסעיף 35(ב), או אם קיימת הסתברות גבוהה שעומדת להתבצע עבירה בת מעצר.

ס' 35 ב':

בחוק זה, "חשוד בעבירת בטחון" – מי שחשוד בעבירה לפי אחד מאלה:(1) סימן ב' או סימן ד' בפרק ז' לחוק העונשין, התשל"ז-1977, וכן סעיפים 143, 144, 146 ו-147 לחוק האמור;(2) תקנות 58, 59, 62, 64, 66, 67, 84 ו-85 לתקנות ההגנה (שעת חירום), 1945;(3) סעיפים 2 או 3 לפקודת מניעת טרור, התש"ח-1948;(4) חוק למניעת הסתננות (עבירות ושיפוט), התשי"ד-1954 למעט סעיף 7ג לחוק האמור;(5) סעיף 8 לחוק איסור מימון טרור, התשס"ה-2005;או מי שעצור לפי חוק להארכת תוקפן של תקנות שעת חירום (יהודה והשומרון וחבל עזה – שיפוט בעבירות ועזרה משפטית), התשכ"ח-1967, והוא חשוד בעבירה שאילו נעברה בישראל היתה אחת מהעבירות המנויות בפסקאות (1) עד (5).

פקודת הסמים המסוכנים:

חיפוש (תיקון מס' 1) תשל"ט-1979 (תיקון מס' 3) תשמ"ט-1989

28. (א) סמכויות שוטר לפי סעיף 25 לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], תשכ"ט-1969, יהיו נתונות לו גם לענין עוונות לפי פקודה זו.

(תיקון מס' 3) תשמ"ט-1989

(ב) מבלי לפגוע בסמכות הכללית הניתנת לשוטר לערוך חיפוש, רשאי שוטר לערוך חיפוש בלא צו חיפוש:(1) בכל רכב – אם החיפוש דרוש לצורך קיום הוראות פקודה זו;

(תיקון מס' 6) תשנ"ו-1996

(2) על גופו של אדם כאמור בסעיף 22 לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], התשכ"ט-1969 אף אם לא עצר אותו, אם יש לו יסוד סביר להניח שאותו אדם נושא עמו שלא כדין סם מסוכן;

(תיקון מס' 6) תשנ"ו-1996

(3) על גופו של אדם כאמור בסעיף 22 לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש), התשכ"ט-1969 אגב כניסתו לשדה תעופה, למנחת, למתקן תעופתי, לנמל, לתחנת גבול או לנקודת כניסה לארץ או יציאה ממנה, בעת שהייתו שם וכן בעת שהייתו בכלי טיס או שיט – אם החיפוש דרוש לצורך קיום הוראות פקודה זו;(4) במטען ובטובין אחרים לפני הכנסתם לשדה תעופה, למנחת, למתקן תעופתי, לנמל, לתחנת גבול או לנקודת כניסה לארץ או יציאה ממנה, לפני העלאתם לכלי טיס או שיט, אחרי הורדתם או בעת הימצאם שם – אם החיפוש דרוש לצורך קיום הוראות פקודה זו;

(תיקון מס' 6) תשנ"ו-1996

(5) על גופו של אדם כאמור בסעיף 22 לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], התשכ"ט-1969 אגב כניסתו למקום שבו נתונים עצירים במשמורת המשטרה – אם החיפוש דרוש לצורך קיום הוראות פקודה זו;

(תיקון מס' 6) תשנ"ו-1996

(ג) (נמחק).

(תיקון מס' 3) תשמ"ט-1989

(ד) לענין חיפושים לפי סעיפים קטנים (ב)(3) עד (5) ו-(ג), תהיה לשוטר ולסוהר הסמכות הנתונה בסעיף 9(ג) לחוק הטיס (בטחון בתעופה האזרחית), התשל"ז-1977, לגבי מי שמסרב לחיפוש.

(תיקון מס' 3) תשמ"ט-1989

(ה) לפני תחילת חיפוש לפי סעיף זה באדם או ברכב, יודיע המחפש לאותו אדם או למי שנמצא ברכב באותה עת את מטרת החיפוש; החיפוש ייעשה ללא שיהוי מיותר; חיפוש אצל אשה לא ייעשה אלא בידי אשה.

(תיקון מס' 3) תשמ"ט-1989

(ו) נעשה חיפוש לפי סעיף זה, תיערך רשימת הדברים שנתפשו; הרשימה תיחתם בידי המחפש ובידי מי שהחיפוש נערך בכליו או בגופו; נערך החיפוש ברכב, במטען או בטובין, תיחתם הרשימה בידי מי שמחזיק בהם בזמן החיפוש; העתק הרשימה החתומה כאמור יימסר למי שחתם עליה לפי דרישתו.

תקנות לשעת חירום

חיפוש בבני אדם

76. כל חבר לחילות הממשלה וכל חבר לחיל-המשטרה רשאים לעצור ולחפש כל אדם שיש להם טעם לחשוד בו שהוא משתמש בכל חפץ, או נושא כל חפץ, הצפוי לתפיסה לפי תקנה 74, או כל בעל-חיים, שהוא עשוי לחשוד בו שנמצא עליו כל חפץ כזה.

92. (ב) יראה כל חפץ כנ"ל שאתו, והפקיד המורשה, או כל אדם הפועל לפי הוראותיו, רשאים לבחון כל חפץ שעם הנוסע או לחפש בו, כדי לברר אם הוא מוביל או אם מצוי בחזקתו כל חפץ כזה, שעליו חל אותו צו הנ"ל, ואם יש לפקיד המורשה טעם סביר לחשוד שעל גופו של הנוסע מצוי חפץ כזה, שעליו חל אותו צו הנ"ל, יהיה רשאי לחפש אותו, ולתפוס כל חפץ, שהוראה כנ"ל או נמצא במשך אותם בחינה או חיפוש כנ"ל, והוא חפץ, שבו יש לפקיד המורשה טעם סביר לחשוד כי הוא חפץ שעליו חל אותו צו כנ"ל: בתנאי שלא תיחפש כל נקבה בהתאם לתקנה הזאת אלא בידי נקבה.

101. יש לו לצנזור טעם לחשוד שאיזה מקום משמש לתכלית הדפסתו או פרסומו של כל חומר מתוך הפרת החלק הזה או צו שניתן לפיו, או לתכלית הדפסתו או פרסומו של כל חומר שפרסומו פוגע, או עלול להיות או להיעשות פוגע, בהגנתה של ישראל או בשלומו של הציבור או בסדר הציבורי, או שמצויים באיזה מקום מכונת-דפוס, כלי או מכשיר הצפויים להחרמה לפי תקנה 100, יהיה רשאי להרשות - בצו שבכתב - כל שוטר שדרגתו אינה נמוכה מדרגת מפקח להיכנס ולחפש באותו מקום, ולאחר-מכן יהיו שוטר שדרגתו אינה נמוכה מדרגת מפקח, וכל אדם הפועל לפי הוראותיו, רשאים להיכנס אל המקום ולחפש בו בכל זמן, ואם יש צורך בכך בכוח-הזרוע, וגם כל אדם, בעל-חיים, רכב או דבר אחר שנמצאו בו, וכל אדם, בעל-חיים, רכב או דבר אחר היוצאים מן המקום (בתנאי שרק נקבה תחפש בנקבה), ויהיו רשאים לתפוס ולהחזיק במשמורת כל פרסום בלתי-מותר, וכל פרסום המכיל חומר שפרסומו פוגע, או עלול להיות או להיעשות פוגע, בהגנתה של ישראל או בשלומו של הציבור או בסדר הציבורי או בדיכויים של התקוממות, מרד או מהומה, וכל מכונת-דפוס, מכשיר או כלי שהשוטר חושש בהם כי שימשו להדפסת כל פרסום כזה, וכל מכונת-דפוס, מכשיר, או כלי, הצפויים להחרמה לפי תקנה 100: בתנאי שלא יוחרמו כל מכונת-דפוס, מכשיר או כלי, שנתפסו כנ"ל (אם לא אותם שהם כבר צפויים להחרמה לפי תקנה 100), אלא לפי צו הצנזור.

חפוש באופן כללי, על אדם, רכב ומקום.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

• תוכן חדש...