Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ואתה מאשים את הפיקוח בזה?

האשמה היא בחוסר הפיקוח, לא בפיקוח.

חוסר פיקוח על הדלק? הרי הדלק מפוקח!

בטח שהפיקוח אשם בזה, המדינה באה ואומרת להם על דלק אתם יכולים לקחת מקסימום 7.53 שקלים לליטר, אתה מכיר מישהו מהם שלא ימכור ב-7.53 שקלים לליטר?

אז מסיבות שיווקיות החליטו כולם להוריד 15 אג' לליטר (בדיוק, כולם, אותה הנחה)? וכולם מוכרים ב-7.38 שקלים לליטר, בדיוק.

המדינה נתנה להם הסכמה לקחת כולם 7.53 שקלים לליטר דלק, ו-6.50 ומשהו לקוטג' ו-42 נקודה משהו לקילו גבינה צהובה.

והצדיק שימכור בפחות? לא בנמצא.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 635
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מבין שלא נכנסת מעולם לסד"ש לתדלק או לרמי לוי לקנות קוטג'.

וזה בדיוק ההבדל בין בעל חברה מצפוני לבין חרא שבא למקסם רווחים (כמו קרן אייפקס).

בין תחרות בשוק חופשי (סד"ש) לבין תיאום מחירים בין ענקים (דלק/סונול/פז).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

לא האשמתי אף אחד. כאשר החל הסיפור של שרות עצמי - בתחנות "אלון" ז"ל - ההנחה היתה של 15 אג'. במהלך השנים התקנות השתנו ונקבע כי המדינה תקבע את המחיר המכסימלי בשרות העצמי, ונתנו תוספת של 12 א"ג לשרות מלא, תוספת שצמחה לאיטה, דומני שהיום היא 15 אג'.

מעב לכך המדינה קובעת את מחיר הדלק בשער בית הזיקוק וכמובן את המיסים, וגם שיעור רווח מכסימלי של החברות (כמה עשרות אג' לליטר). מרווח זה הוא התחום שבו משחקות התחנות על ההנחות.

וד"א - אני קונה דלק רק ב"סונול" - במחיר 33 אג' מתחת למכסימום הרשמי (ואילו הייתי משלם במזומן הייתי חוסך עוד כמה אגורות). לא כל התחנות של החברות הגדולות יקרות ולא כל הקטנות זולות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
חוסר פיקוח על הדלק? הרי הדלק מפוקח!

בטח שהפיקוח אשם בזה, המדינה באה ואומרת להם על דלק אתם יכולים לקחת מקסימום 7.53 שקלים לליטר, אתה מכיר מישהו מהם שלא ימכור ב-7.53 שקלים לליטר?

אז מסיבות שיווקיות החליטו כולם להוריד 15 אג' לליטר (בדיוק, כולם, אותה הנחה)? וכולם מוכרים ב-7.38 שקלים לליטר, בדיוק.

המדינה נתנה להם הסכמה לקחת כולם 7.53 שקלים לליטר דלק, ו-6.50 ומשהו לקוטג' ו-42 נקודה משהו לקילו גבינה צהובה.

והצדיק שימכור בפחות? לא בנמצא.

דיסקאונט סגולה פ"ת 7.25 לליטר שירות עצמי בלבד,

חברת בת של דלק

פורסם

הוא שכתבתי. סונול הטכני 7.20 לליטר בכ"א ועוד כמה אגורות פחות במזומן. מספר תחנות של "דלק" באיזור חיפה - עכו החליפו בגדים לכחול "דיסקאונט" ומתחרים במחיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני מבין שלא נכנסת מעולם לסד"ש לתדלק או לרמי לוי לקנות קוטג'.

וזה בדיוק ההבדל בין בעל חברה מצפוני לבין חרא שבא למקסם רווחים (כמו קרן אייפקס).

בין תחרות בשוק חופשי (סד"ש) לבין תיאום מחירים בין ענקים (דלק/סונול/פז).

סד"ש וטן לא יכולות לתת פייט לאורך ורוחב המדינה נכון? אל תשווה את פריסת התחנות.

אם אתה מתדלק קבוע ויש לך תחנה קטנה קרובה וזמינה - אחלה, כשהיה לי רכב חלופי מהעבודה תידלקתי בסד"ש נחם, אבל נניח לפני 6-7 שנים באיזור בית שמש היה לך פז מחוץ לבית שמש ו... זהו, לפחות למרחק של 6-7 ק"מ (צומת שמשון סונול מצד אחד, דלק זכריה מהצד השני).

דיסקאונט סגולה פ"ת 7.25 לליטר שירות עצמי בלבד,

חברת בת של דלק

כבר שנה שאני לא מתדלק בלי דלקן, המחירים שכתבתי הם תיאורטיים לחלוטין ונועדו להעביר נקודה.

מה גם שהם היו מעודכנים לתקופה הרלוונטית שדיברתי עליה, היינו 2007-2008.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

והנה עוד כתבה שמוכיחה שהחזירים למעלה לא נותנים לאנשים נורמליים להתפרנס בכבוד.

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3628212,00.html

השורה התחתונה היא "בישראל של 2013, זאת שיוקר המחיה עלה בה והשכר הממוצע לא זז בה - היכולת לעבוד בכבוד, להתפרנס בכבוד ולקיים משפחה נדירה יותר. המגמה הזו צריכה להדאיג את היושבים בראש הפירמידה - הבכירים שעלות שכרם חושבה בפרויקט, אלה שנשארו בחוץ והפוליטיקאים. כל אלה יושבים במיקום נהדר בראש הפירמידה, אבל היסודות שלה הולכים ומתערערים".

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אמיר, הקדמת אותי בחלקיק שניה. רציתי לשתף גם. כבר דנו בנושא הזה בעבר, ואני יודע שגישת אבירי השוק החופשי, בהקשר זה, היא שמנכל מייצר יותר רווח לחברה מאשר העובד הזוטר, ואין בעיה לפטר עובדים זוטרים ולהפיל עוד עבודה על מי שנשאר. כן, קשה להתווכח עם ההגיון הזה. עוד יותר קשה לכמת אותו ולשאול מי משלם את המחיר על הקיצוצים ועל פיטורין, מי נדרש לעבוד הרבה יותר שעות כי חסרים אנשים וכמה רווח היה מייצר אותו המנכל המהולל לחברה שלו, אם היה מרוויח קצת פחות, והאם יש יחס ישיר כלשהו בין הרווחים של החברה לבין עליית השכר של הבכירים. חבל שבסוף רוב האנשים בעולם הם עדיין אותם העובדים הזוטרים. אבל, כאמור, תמיד קל לכתוב עליהם מהצד בחישוב מתמטי יבש.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בלא מעט חברות כבר הבינו מזמן שעובד פרודוקטיבי ונאמן למערכת הוא עובד שמרוויח טוב ומרוצה מתנאי העבודה שלו.

מצד שני, יש עדיין הרבה חברות שמרוויחות מאות מליונים כל רבעון שמעסיקות בשכר מינימום וזה לא בגלל שמדובר בעבודה כמו פס ייצור לא מקצועי או מתפרה (בא נגיד שאליהם אין לי טענות, אלה גם בד"כ עסקים שנמצאים גם ככה על סף פשיטת רגל) אלא בגלל שזה האני מאמין של בעל העסק בנוגע לרווחיות החברה, פוקס היא דוגמא מעולה.

לא רוצה להעלות שכר לכל רוחב החברה? אין בעיה, תן בסוף כל שנה דיבידנד לכל עובד שנמצא אצלך מעל שנה.

פורסם
בלא מעט חברות כבר הבינו מזמן שעובד פרודוקטיבי ונאמן למערכת הוא עובד שמרוויח טוב ומרוצה מתנאי העבודה שלו.

מצד שני, יש עדיין הרבה חברות שמרוויחות מאות מליונים כל רבעון שמעסיקות בשכר מינימום וזה לא בגלל שמדובר בעבודה כמו פס ייצור לא מקצועי או מתפרה (בא נגיד שאליהם אין לי טענות, אלה גם בד"כ עסקים שנמצאים גם ככה על סף פשיטת רגל) אלא בגלל שזה האני מאמין של בעל העסק בנוגע לרווחיות החברה, פוקס היא דוגמא מעולה.

לא רוצה להעלות שכר לכל רוחב החברה? אין בעיה, תן בסוף כל שנה דיבידנד לכל עובד שנמצא אצלך מעל שנה.

ואולי בדיוק בגלל הגישה הזו פוקס שורדת? אי אפשר להאשים את הראל ויזל בכך שהוא לא יודע לנהל עסק, זה מה שבטוח.

אין לי שום ספק שמנכ"ל טוב הוא ההבדל בין חברה טובה ללא טובה. אין לי ספק שמנכ"ל טוב גם ידע להפעיל בצורה שונה לחלוטין את העובדים שלו, כך שאין דין עובד X בחברה א' מול הצורה בו הוא היה מתנהל בחברה ב'. אין לי שום ספק, ולו קל שבקלים, שיש מנכ"לים ששווים עשרות מיליוני שקלים ואף יותר. זה לא קשור לעובדה שמנכ"לים רבים הם בסך הכל מלחכי פינכה מגעילים למדי שהושמו בתפקידם על ידי בעל אינטרס כזה או אחר, שלא תמיד מתיישב עם טובת בעלי המניות האחרים. הייתי רוצה לראות יותר מעורבות של בעלי המניות בדירקטוריונים והחברות הציבוריות, אבל זה כנראה לא יקרה כי רוב הציבור טיפש (כאילו, באמת טיפש, לא כביקורת או לעג. רוב הציבור לא מבין מימינו ומשמאלו).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

רוב הציבור לא מחזיק מניות באופן ישיר רועי. הוא מחזיק אותן באמצעות הגופים המוסדיים, בין אם בקרנות פנסיה או מכשירי השקעה אחרים. פה יש כשל רגולטורי כפול (אם כי יש מודעות אליו ויתכן שיתוקן בהדרגה).

מצד אחד הרגולציה מכריחה או מעודדת אותך להשקיע דרך המוסדיים, מצד שני אין רגולציה מספיקה על כך שהמוסדיים ייצגו כמו שצריך את האינטרס של החוסכים שלהם.

יש פה ושם מוסדיים שנותנים בראש, אבל הם לא הרוב. את רועי ורמוס קברו בדיוק על זה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

רועי, פוקס לא שורדת בגלל שויזל משלם שכר מינימום או קרוב לכך למוכרים בפוקס. גם רשתות המזון לא שורדות בזכות השכר הנמוך במיוחד של העובדים בהן. מה שמשתנה במקרים האלו זה פרמטר אחר לחלוטין: כמה כסף הולך, בסופו של דבר, למנכל, לבכירים אחרים, כדיביבדנדים שמחלוקים (אם מחולקים) לבעלי המניות ומה הוא אותו הסכום שנרשם בסוף השנה בשורת הרווח בדוחות השחבונאים. אתה בעצמך כתבת בעבר שהמטרה היחידה שאמורה להיות למנכל כזה של חברה זה צמיחה בערך המניה ורווחיות החברה. אין ספק שלפעמים "התייעלות" זו דרך קלה להציג רווחים גבוהים יותר בסוף השנה. אבל זה קצת מגוחך כשאותו הפער של ה"התייעלות" כמעט ונעלם כשמעלים את המשכורת של המנכל.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
ואולי בדיוק בגלל הגישה הזו פוקס שורדת? אי אפשר להאשים את הראל ויזל בכך שהוא לא יודע לנהל עסק, זה מה שבטוח.

אין לי שום ספק שמנכ"ל טוב הוא ההבדל בין חברה טובה ללא טובה. אין לי ספק שמנכ"ל טוב גם ידע להפעיל בצורה שונה לחלוטין את העובדים שלו, כך שאין דין עובד X בחברה א' מול הצורה בו הוא היה מתנהל בחברה ב'. אין לי שום ספק, ולו קל שבקלים, שיש מנכ"לים ששווים עשרות מיליוני שקלים ואף יותר. זה לא קשור לעובדה שמנכ"לים רבים הם בסך הכל מלחכי פינכה מגעילים למדי שהושמו בתפקידם על ידי בעל אינטרס כזה או אחר, שלא תמיד מתיישב עם טובת בעלי המניות האחרים. הייתי רוצה לראות יותר מעורבות של בעלי המניות בדירקטוריונים והחברות הציבוריות, אבל זה כנראה לא יקרה כי רוב הציבור טיפש (כאילו, באמת טיפש, לא כביקורת או לעג. רוב הציבור לא מבין מימינו ומשמאלו).

תסלח לי אבל אין לך מושג איך מתנהלת חברה.

גם בחברות הבורסאיות (וממש לא כל חברה היא בורסאית) יש בעל שליטה שמחזיק בכמות מניות גדולה (לרוב בסביבות ה 50% ויותר) ומן הסתם הוא גם השולט בדירקטוריון ודואג לטובת החברה כי זה הכסף הפרטי שלו שנמצא שם.

אף אחד לא ממנה מנכ"ל מלחך פינכה אלא מנכ"ל שיבצע את מה שהדירקטוריון מציב לו כיעד. אל תשכח שמי שממנה את המנכ"ל הוא הדירקטוריון.

לגבי בעלי מניות אחרים רוב המשקיעים נמצאים בבורסה דרך מתווכים ולא ישירות מול מנייה מסויימת.הם שמים את הכסף כשהמנייה עולה ומוציאים כשהיא יורדת (ושווי המנייה לא תמיד קשור לביצועים העסקיים של החברה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לפוקס יש (בנתוני 2011) 1900 עובדים ורווח נקי של 75 מליון ש"ח (נתוני 2013 טובים בהרבה, רווח נקי של 94.2 מליון ש"ח, רק לא מצאתי מצבת עובדים לתאריך זה) , אתה באמת ובתמים רוצה להגיד לי שתגמול של כלל העובדים שמשתכרים משכורת מינימום (בא נגיד 1500 עובדים) ב 4000 ש"ח בונוס סוף שנתי (זה 6 מליון ש"ח לפני שנכנסנו לקיזוזי הוצאה מוכרת וכו') יפגעו בחוסנה של החברה?

וזה עוד לפני שנתייחס להכנסות המשופרות שייצרו עובדים מרוצים ונאמנים ובשיפור במקצועיות העובדים שישאפו לעבוד במקום מספר שנים ויהיו מקצועיים יותר.

אז כשיש בוסים כמו ויזל, מהר מאוד הוא מוצא מולו ועד עובדים ובצדק מוחלט!!!

הוא יכול ללמוד ממה שקורה בחברות הסלולר עם התאגדות העובדים ולשנות תנאים כבר עכשיו, אבל הוא מתעקש להיות חאריית ועניין הועד אצלו זה רק עניין של זמן.

ואחרי שכבר יהיה ועד, אתה תבכה על "הועדים הדורסניים" ויזל יבכה בדמעות תנין על זה שפוגעים לו בעסקים ואני, אני אחכך ידיים בתענוג ואקווה שהם יורידו אותו על הברכיים ויוציאו ממנו כל גרוש שהם יפנטזו עליו.

לחזירים כמוהו מגיע ועד עובדים דורסני.

פורסם

בלא מעט חברות ציבוריות גרעין השליטה קטן בהרבה מ50%. נוסף על כך יש גם את הפירמידות, שבמסגרתן בעל השליטה מחזיק במעל 50% מזכויות ההצבעה, למרות שחלקו בהון זניח.

מצב כזה גורם לכך שלמנכ"ל יש תמריץ לרצות את בעל השליטה על חשבון החברה.

עוד מצב הוא של משטר תאגידי לקוי במסגרתו אין באמת בעל בית שרואה את טובת החברה לנגד עיניו, והרבה פעמים מנכ"לים מנצלים את זה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...