Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

כאחד שמשרת בצבא לא מעט שנים(מתחילת שנות ה 2000), אני אעשה לכם קצת סדר.

לגבי ה D-MAX-ים הלבנים, לי היה רכב כזה צמוד במשך שנה עם 450,000 ק"מ , עם מנוע וגיר מקוריים, שהפגין אמינות מצויינת.

למי שאמר כאן על דימקס שהחליף מנוע וגיר ב 20000 ק"מ - אולי מקרה חריג ביותר.

הדימקסים אמינים מאוד למרות ההתעללות שהם עוברים (תלוי אצל מי הרכב, אם הוא צמוד אישי או רכב משימתי של היחידה).

הפורדים F350 האחרונים , למיטב ידיעתי, הם מודל 2011 בצבע אפור כחול.

יש לי אחד כזה ביחידה ועשיתי עליו לא מעט קילומטרים. רכב מדהים. חזק מאוד. מבחינת אמינות הבעיה היא בפורדים הישנים החומים (2001-2004) ואכן הם נכנסים למוסך לא מעט. מנגד, לא לשכוח שהחומים (לפחות אצלנו), עובדים מאוד קשה בשטח, שבוע אחרי שבוע ולכן מתפרקים.

הבעיה בחומים היא בגלל שהם ישנים אז צה"ל לא ממהר לתקן אלא רק אחרי בדיקות ואישורים של לא מעט אנשי משרדים בקריה בעיקר, ולכן הפורדים שוכבים במוסכים אפילו למשך חודשים עד שמתקבל אישור תיקון.

לגבי הדימקסים הלבנים אכן כולם עם מספר צהוב וכולם 2X4 אוטומטים - לפי מה שאני ראיתי, וראיתי הרבה.

דווקא הליסינגים הפשוטים (אקסנט, ריו ואפילו גטס), סופגים התעללויות ברמה שאני לא האמנתי.

כבר נסעתי על כאלה עם 350000 ק"מ ולמרות שהאוטו לא נסע כמו חדש, עדיין נסע לא רע עם מנוע וגיר מקוריים.

בכל אוטו שאני נוהג בצבא אני מיד פותח ספר רכב כי אני סקרן לדעת מה הוחלף ותמיד אני מופתע לראות שהאמינות טובה מאוד למרות הכל.

לגבי הדודג', אכן זה המחליף של ה 350 אבל מגיע בגירסה של 3500 ולא 1500.

יש לי 2 כאלה אצלי שאני נוסע עליהם מידי פעם. הפורד יותר חזק (גם בהרגשה וגם בפועל), הברקסים וההגה יותר טובים בפורד.

לזכות הדודג' עומדים ארגז קצת יותר גדול ומסודר יותר טוב, ותא נוסעים יותר מושקע (יחסית..).

מקווה שעשיתי לכם קצת סדר פה.

אלי

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מישהו יודע מה עם האספקה של הטנדרים הקלים יותר? זכור לי שהביאו גם F150 למי שאין רשיון ג', אבל לא שמעתי על המשך הצטיידות, בכל זאת נאאה שעדיף דימקס חום למשימות שלו (פחות דלק וגם דאבל קבינה).

מעניין אם יוציאו גם את ה-150 לאזרחות, כי כבר יצא לי לראות פורד 350 יוצאי צבא שעברו רישוי מחדש.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
מישהו יודע מה עם האספקה של הטנדרים הקלים יותר? זכור לי שהביאו גם F150 למי שאין רשיון ג', אבל לא שמעתי על המשך הצטיידות, בכל זאת נאאה שעדיף דימקס חום למשימות שלו (פחות דלק וגם דאבל קבינה).

מעניין אם יוציאו גם את ה-150 לאזרחות, כי כבר יצא לי לראות פורד 350 יוצאי צבא שעברו רישוי מחדש.

הטנדרים הקלים כיום הם הדימקסים החדשות, רכב מאוד נוח ואיכותי בהרבה ביחס לדור הקודם.

הפורד F150 כבר לא בצה''ל לצערי.

פורסם
בטח הבסיסים בעורפיות יקבלו, וידחפו לגדודי חי"ר וכאלה את כל הזבל XD

(אחד שעד לפני 3 שנים היה בצבא והיה יוצא לנסיעות מנהלתיות עם אביר או האמר )

הפוך גוטה, הפוך.

אני משרת בעוצבת מילואים, היינו אמורים לקבל דימקס חדשה כרכב שירות בגדוד התקשוב, בסוף מי שזכה לרכב הוא פלחי"ק גבעתי ואנחנו קיבלנו מהם דימקס עם 100 אלף ק"מ שרק עושה בעיות, מנוע חלון נהג הלך, מזגן הפסיק לקרר, תוקן ועכשיו המדחס מרעיש כמו טרקטור כאילו משהו נשבר בפנים. שלא נדבר על זה שכל הרכב בפנים מלא שריטות, הצבע מתקלף בחוץ.

גדודי חי"ר מקבלים את הרכבים הכי חדשים ויש בזה היגיון - זה רכב מבצעי ויש לו חשיבות יותר גבוהה מיחידה עורפית.

דווקא ביחידות עורפיות כמו מש"א תל השומר וחיפה ראיתי שהם נוסעים ברכבים ישנים יחסית כמו פורד אקנוליין או טרנזיטים בני 5-6.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
הפוך גוטה, הפוך.

אני משרת בעוצבת מילואים, היינו אמורים לקבל דימקס חדשה כרכב שירות בגדוד התקשוב, בסוף מי שזכה לרכב הוא פלחי"ק גבעתי ואנחנו קיבלנו מהם דימקס עם 100 אלף ק"מ שרק עושה בעיות, מנוע חלון נהג הלך, מזגן הפסיק לקרר, תוקן ועכשיו המדחס מרעיש כמו טרקטור כאילו משהו נשבר בפנים. שלא נדבר על זה שכל הרכב בפנים מלא שריטות, הצבע מתקלף בחוץ.

גדודי חי"ר מקבלים את הרכבים הכי חדשים ויש בזה היגיון - זה רכב מבצעי ויש לו חשיבות יותר גבוהה מיחידה עורפית.

דווקא ביחידות עורפיות כמו מש"א תל השומר וחיפה ראיתי שהם נוסעים ברכבים ישנים יחסית כמו פורד אקנוליין או טרנזיטים בני 5-6.

אצלנו במחלקת רכב יש דימקסים שנת 2010 עם 30 50 אלף ק''מ ואיך שאם נראות.. זוועת עולם! במבט ראשון חשבתי שיש להם 150 אלף+.

מושבים מלאים באבק וכתמים ,רצפה שחוטה, דשבורד שמתחיל להתפרק מכל פינה, הכל הרוס בפנים בקיצור.

פורסם

אכן גדודים כמו צנחנים מקבלים את הרכבים עם הנילונים. אח״כ חטיבות ברמת פעילות. ורק אחכ הרכבים מגיעים לעורף. ולכן בעורף יש עדיין קנגו, ופורדים ישנים מאוד.

אגבכשהיה אצלנו בחטיבה גדוד צנחנים. היה להם קצין רכב פדנט שהלוואי וביבואני הרכב היה אדם כזה.

הרכבים היו מלוקקים. הוא היה מעניש נהגים על זבל באוטו בלנקות את כל הרכבים. הלוואי שחברות ההשכרה היו לומדות ממנו. לא ייאמן להכנס לרכב חום מלוקק עם קלפורניה בפנים.

פורסם

לא צריך רכב עם קליפורניה, אבל אני מצפה שלפחות פעמיים - 3 פעמים בחודש ישטפו את האוטו, גם עם זה עם מטאטא וקליר דיש ועם ספריי סקאי מסריח ושומני, אבל לפחות להכנס לרכב שנעים בו ולא למזבלה על גלגלים.

היה לנו נגד שהגיע מאוגמ"ר 80, הייתה להם דימקס צמודה, לפי מה שהוא סיפר לי הם השקיעו באוטו בקטע מפגר, כל הנגדים והקצינים שנוהגים ברכב שמו כסף, שמו לו ריפודים, ריחנים, כיסוי הגה, מערכת טובה אם אני זוכר טוב, והיו שומרים על הרכב, שוטפים אותו פעם בשבוע, לא נותנים את הרכב לאגפים אחרים, רק כמה נהגים וזהו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
הטנדרים הקלים כיום הם הדימקסים החדשות, רכב מאוד נוח ואיכותי בהרבה ביחס לדור הקודם.

הפורד F150 כבר לא בצה''ל לצערי.

למצוא רפטור זה יהיה מדהים !

קובי

:-)

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

זה נכון.

אבל בנסיעה, ה F350 החדשים יותר טובים.

גם בדחיפה, גם בכוח מנוע, ברקסים והגה.

מה שכן, תא הנוסעים של הדודג' נעים יותר מהפורד לשהייה.

ויש עוד משהו שמבחינתי מטה את הכף באופן מלא לכיוון הדודג', למרות כל מה שאמרתי קודם: בדודג' אין את הגבלת המהירות המטופשת ברכבים חומים (90 קמ"ש), אלא הוא נוסע לפי דיני התעבורה כמו באזרחות. כמו כן, בניגוד לפורד, אפשר להסיע נוסע שישי במושב האמצעי קדמי ללא אישור מפקד יחידה. שזה גם פלוס רציני.

פורסם
זה נכון.

אבל בנסיעה, ה F350 החדשים יותר טובים.

גם בדחיפה, גם בכוח מנוע, ברקסים והגה.

מה שכן, תא הנוסעים של הדודג' נעים יותר מהפורד לשהייה.

ויש עוד משהו שמבחינתי מטה את הכף באופן מלא לכיוון הדודג', למרות כל מה שאמרתי קודם: בדודג' אין את הגבלת המהירות המטופשת ברכבים חומים (90 קמ"ש), אלא הוא נוסע לפי דיני התעבורה כמו באזרחות. כמו כן, בניגוד לפורד, אפשר להסיע נוסע שישי במושב האמצעי קדמי ללא אישור מפקד יחידה. שזה גם פלוס רציני.

כמה שאלות והערות מאחד שנהג על כל הרכבים האלו:

1. תא הנוסעים של הפורד F350 מהדגם החדש לדעתי לא פחות נראה ונעים יותר משל הדודג'

2. בפורדים F350 מהדגמים האחרונים שהגיעו לצה"ל אין הגבלת מהירות, וגם אם הייתה כמו בדגמים היותר ישנים, מאוד קל לעקוף אותה כשצריך, אישית אני משרת בגולני ולנו אין מלשינון, אבל הבנתי שבכל יחידות צה"ל זה קיים ולכן אני לא רואה סיבה לעקוף את הגבלת המהירות, גם אם היא הייתה קיימת.

3. איך זה שמותר להסיע נוסע מקדימה באמצע בדודג' בלי אישור סא"ל? מה ההבדל?

פורסם
אף אחד לא אמר לתת להם סופרב או פאסאט TDI, אפשר לתת לאל"מ פלואנס דיזל, ולרנגים, סאלים ורסנים לתת C3 פיקסאו HDI או ג'אז הייבריד למשל.

להחליף מזרק בTDI עולה כמו להחליף מנוע בקיה ריו.

גם בצבא אתה לא רוצה שיהיו רכבים מתוסבכים מכנית וחשמלית, כדי שחיילי חילות החימוש והתחזוקה יידעו להתמודד איתם. תן הייבריד לנגד קשר שמשנע כל היום ציוד לשטח מתרגיל לתרגיל, ותראה כמה היא תשרוד, וכמה יעלה לצבא לתקן את זה כשהיבואן ימהר לפסול אחריות בגלל שימוש לא סביר. ותכפיל את זה בכמה אלפי מכוניות.

עדיף שזה יהיה משהו פשוט כמו קרש. לדעתי הרכב הלבן הבא של צה"ל, צריך להיות דאצ'יה על שלל דגמיה. הרכבים שלהם, עם הגימור הזול, נראים תפורים לצורכי צבא

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
כמה שאלות והערות מאחד שנהג על כל הרכבים האלו:

1. תא הנוסעים של הפורד F350 מהדגם החדש לדעתי לא פחות נראה ונעים יותר משל הדודג'

2. בפורדים F350 מהדגמים האחרונים שהגיעו לצה"ל אין הגבלת מהירות, וגם אם הייתה כמו בדגמים היותר ישנים, מאוד קל לעקוף אותה כשצריך, אישית אני משרת בגולני ולנו אין מלשינון, אבל הבנתי שבכל יחידות צה"ל זה קיים ולכן אני לא רואה סיבה לעקוף את הגבלת המהירות, גם אם היא הייתה קיימת.

3. איך זה שמותר להסיע נוסע מקדימה באמצע בדודג' בלי אישור סא"ל? מה ההבדל?

1. תא הנוסעים זה כמובן עניין אישי. בגדול אני מעדיף את התא של הדודג'. גם בגלל הקרוז קונטרול והשליטה מההגה לנסיעות ארוכות.

2. כמובן שאני מדבר על הגבלת המהירות של הצבא מבחינת פקודות (לא קשור לאוטו עצמו). מלשינון יש כמעט לכולם. אגב, יודעי דבר מספרים שהפורד נעצר ב 160 קמ"ש למרות שבקושי הגיע ל 3000 סל"ד.

עריכה אחרונה על ידי cabrio
פורסם

3. פשוט לא רשום שום הגבלה ברשיון של הדודג'. אני מניח שזה עניין של זמן עד שמישהו ישנה את זה.

נכון לעכשיו לא חייבים אישור לנ"ל בדודג'.

שים לב שבפורד רשום ברשיון "הסעת נוסע שישי במושב אמצעי באישור סא"ל בלבד".

בדודג' פשוט לא רשום את זה ולכן כרגע מותר.

• תוכן חדש...