Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לי סובארו B4 2008 האוטו עבר כרגע את ה110K ק"מ

והרגשתי בסיבובים שהבולמים כבר לא עובדים טוב הכוונה היא שיש קריסה לתוך הפניה( יש לציין שהאוטו אצלי רק 8 חודשים ועשיתי איתו 30K)

וגם היו רעשים של חריקות כאלה מאזור הבולמים, ובנוסף המרווח של בכנף מהגלגל ממש אבל ממש נמוך.

אז החלטתי להחליף בולמים ללא הקפיצים.

ההתנהגות והקריסה לתוך הסיבוב השתפרו פלאים אני פשוט לא מאמין שהבולם נדפק כל כך אחרי 100 אלך ק"מ.

אבל הגובה והחריקות לא נעלמו.

אני מבין שהגובה קשור לקפיצים אבל לא היה קפיצים שהלכתי לקנות.

השאלה שלי היא האם אני יכול לקנות קפיצים של האוטבק כי הם יותר גבוההים.

והאם שווה לי להביא קפיצים משומשים של האוטבק.

תודה

8)
פורסם

קפיצים לא מחליפים אחרי 100 אלף גם אחרי 10 שנים לא מחליפים ולפעמים גם בכלל לא. להחליף קפיצים מדגם אחר יכול לגרום לבעיות בסיבובים או גם בנהיגה רגילה.

פורסם

כן אבל בודדים

ברובם הבולמים קרסו לריצפה.

אבל לאומת זאת מקדימה המצב בסדר גם בכולם.

אבל בסוברו אאוטבק הרכב כולו מאוזן ובאותו גובה והתחת לא קורס. וזה אותום בולמים.

8)
פורסם

לגבי בולמים שהולכים לפני 100000 זה קורה אני החלפתי ב 34000 ב B4 2007 במיסגרת אחריות את שתי הקדמים לגבי אצל כולן זה קרס ? הדגם ידוע כנמוך מאוד ולכן מצטין באחיזת כביש מול שאר רכבי הקבוצה של אותם שנים רכב חדש חדש כזה היה מגרד את הגחון שלו ביציאה מהחניון התחתון בלב המיפרץ גם עם נהג לבד באוטו

פורסם

הבולם לא שולט על גובה

ההתנגדות של בולם במצב עמידה=אפס

מי שקובע את הגובה זה רק הקפיץ

לי היתה B4 והפתרון שלי היה לשים גומיות מיוחדות בתוך הקפיץ בין 2 כריכות והם הגביהו את הרכב.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

zvir זה בדיוק מה שאני חושב - רק שאני רוצה להחליף את הקפיצים לאלו של אאוטבק. ומצאתי בינתיים רק משומשים במחיר יקר.

מאיפה הבאת את הכריכות האלה וכמה זה עולה

gil - אם זה קרס אצלך ב34 ואצלי כנראה כבר ב80 אז כנראה שהקפיצים לא תומכים מספיק במשקל של האוטו.

כי אם תראה את אאוטבק האוטו תמיד גם אחרי 6 שנים נשאר בגובה מאוזן בין הקדימה לאחורה.

ולאומת זאת במלא B4 האחורה בריצפה והקדימה עוד יחסית בסדר. ועל האאוטבר מעמיסים הרבה יותר.

עכשיו גם התקנתי לפני שבוע וו גרירה. מה יקרה כשאני יגרור התוספת משקל בכלל תפיל את האוטו לריצפה.

תודה לכולם

8)
פורסם

יש עוד עצות של המקצוענים. אם אני מחליף את הקפיצים באלו של האאוטבק אני צריך לעשות כיון של קמבר או קסטר?

תודה

8)
פורסם

היי, ראשית יש להבחין בין רעשים לבין מבנה הרכב.

לגבי רעשים עליך לגשת למרכז שירות מורשה על-מנת לאבחן נכון מהיכן הרעשים,מתלה רכב מורכב מכמה מכללים

אשר יכולים לגרום לתופעת רעש ואין לבוא במסקנה ישירה כי אלו הבולמים.

לגבי שילוב של מכללים מסוג רכב אחר, הוספה זו מובילה לשינוי במבנה הרכב ושינוי כזה אינו חוקי ואף עלול לגרום להורדת הרכב מהכביש .

הרעיון שלקחת את הקפיצים מאאוטבק ,אינו ישים, לא בגלל שהקפיצים יותר ארוכים אלא בגלל הבולמים עצמם ולכן כנראה בעיית הרעש לא תיפתר אבל התנהגות הרכב כן וכנראה לשלילה וזאת משום שהרכב יוגבהה. רכב מסוג לגאסי אמור להיות רכב כביש בעל ישיבה נמוכה.

מקווה שהצלחתי לעזור, אתה מוזמן גם לפנות אליי בהודעה פרטית למידע נוסף.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

עידכון לשאלה שלי לכל מי שאולי יצתרךכמו שכבר חשבתי ,הקפיצים הם הבעיה הפיתרון הוא קפיצים של קינג ספיריג (יש אפשרות להשאר באותו גובה או אפילו לעלות קצת בגובה) פשוט להסתקל בקטלוג שלהם.למרות העליה בגובה יש שיפור בהתנהגות ומרווח גחון טוב יותר.הרעשים של החריקות היו מהבושינגים האחוריים (הוחלפו וזה נעלם). יש לציין ששלושה מוסכים לא עלו על זה (שניים מורשים ואחד של חבר וגם בטסט שאלתי על זה ואמרו שזה בסדר) רק העקשנות השתלמה בסוף וכנראה שאף אחד לא מכיר את האוטו יותר טוב מהנהג עצמו!שלב הבא להחליף גם את הקדמיים ולהביא גיר של של איפרזה טורבו!עצמאות שמח לכולם

8)
פורסם

לפי דעתי תבדוק אם יש אפשרות לשים טבעת הגבהה בכל צד תוכל להגביה בכמה ס"מ. פיתרון זול מאוד וההבדל מאוד מורגש גם ויזואלית.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תוכן חדש...