Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם! - הרכב הינו סקודה אוקטביה 2007, מנוע 1.9TDI BXE, גיר DSG6.

"בהמשך" לדיון שפתחתי לפני קצת יותר משנה לגבי טיפול אחרי רכישה כמעט הגיע הזמן לטיפול נוסף (אל דאגה החלפתי שמן ופילטר בין לבין), קיבלתי קצת "בלאק אאוט" לגבי מה צריך בדיוק לעשות ומצד שני בגלל שאני קורא לא מעט בפורומים גם נפתחתי לנושאים שגורמים לי אפילו לתהות עכשיו לגבי הטיפול.

להלן הטיפולים שעשיתי מאז שהרכב בבעלותי (מוסך רון):

167,000 ק"מ (05/12/12)

רצועת מנוע

רצועת תזמון

מותח תזמון

שמן גיר DSG6

מסנן שמן גיר

שמן Eurol Turbo DI 5W40

מסנן שמן

מסנן אוויר

מסנן סולר

מסנן מזגן

מיכל עיבוי

נוזל קירור

174,000 ק"מ (30/06/13)

שמן Valvoline SynPower 5W40 505.01

תוסף שמן Poladyne PMF2000

מסנן שמן

נכון להיום אני עומד על 183,000 ק"מ ואשמח לשמוע מה כדאי לעשות בטיפול הקרוב. בזמנו לא מכרו באוטוסטור שמן מנוע Castrol EDGE ולכן הלכתי על Valvoline SynPower (תמיד השתמשתי בשמנים של Valvoline) ואני מרוצה. לא מזמן דפדפתי באתר שבחן כמעט כל שמן אפשרי (חיממו את השמנים במבחנות) ועל פניו נראה שהשמן של Valvoline יצא בין הכי "נקיים" כי לא באמת היו מסקנות לגבי אותן הבדיקות. לכן אני תוהה אם יש טעם לעבור ל-Castrol EDGE שיוצא אפילו זול יותר או להמשיך עם Valvoline SynPower?

בהחלפת השמן האחרונה השתמשתי בתוסף השמן Poladyne PMF2000 שהומלץ בפורום רכב ישראלי אחר ונטען גם שרצוי להשתמש בו בכל טיפול שני ולכן אני מסיק מכך שאין צורך כרגע להשתמש בו שוב אלא רק בטיפול הבא אחריו.

בעניין התוספים, אני שוקל להתחיל להשתמש בתוסף הדלק Poladyne FCC2000 שהומלץ גם הוא בפורום רכב ישראלי אחר אך הדילמה שלי היא שבטיפול הגדול הקודם החלפתי את מסנן הסולר ולכן בגלל שלא השתמשתי בתוספים מסוג כזה אני אסתום את מסנן הסולר. אי לכך ובהתאם לזאת אחד מחברי קארספורום טען לא מזמן כי הוא מחליף מסנן סולר כל שנה, אני הבנתי שמחליפים כל 60,000 ק"מ אבל כמה זה בשנים?

אשמח לשמוע את המלצותיכם, כמו כן אולי גם תאירו את עיניי לגבי רכיבים "זניחים" שגם כדאי לבדוק.

עריכה אחרונה על ידי Freak_Miky

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תוכן חדש...