Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

13K

Mixsez
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

אני בן עוד רגע 18,עברתי טסט היום (ראשון 8)), להורים שלי אין רכב ואני מעוניין לרכוש לעצמי.

חשבתי על רכב שיוצר בן השנים 2000-2005 בערך, יד 2-5.

ברשותי 13K לתשלום + עבודה זמינה לתשלום דלק וביטוח.

חשוב לי שהוא יענה כמה שיותר על הקריטריונים האלו:

צריכת דלק בינונית - נמוכה.

סיכויים נמוכים לטיפולים יקרים במוסך.

ביטוח בעלות לא גבוה יחסית (הבנתי שמקיף יעלה לי ברכב בסגנון מה שאני מחפש 5000 ש"ח, זה נכון?).

אלו קריטריונים שיקלו עלי בנושא הכלכלי, למרות שהתלהבתי מאוד מרכבים ב20K שראיתי ביד2 כמו וולקסווגן פאסאט, פורד מונדיאו ואלפא 147, אני לא יודע אם כלכלית אני יוכל לתחזק את הרכבים הללו (תשלום ראשוני של 20K אני יוכל להשיג, העניין הוא הקריטריונים שפירטתי).

עריכה אחרונה על ידי Mixsez
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הרכבים שציינת נחמדים,ואני מבין שכול אחד חולם על אלפא,אבל האחזקה שלהם בהתאם,במיוחד בתקציב נמוך של 13 לא תמצא משהו שמור,חבל לבזבז את המשכורת על זה.

חפש פונטו ספייס,חסכוניות עם חלפים לא יקרים,יונדאי גטס שתהיה מאוד אמינה,נסה לחפש רמות איבזור GLS/GLI,פורד פיאסטה,אלו רכבים שהם פשוטים ומתאימים לבחור צעיר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פאסאט? מונדיאו? אלפא ב13K? בתור רכב ראשון לבן 17?

עזוב שטויות, תעשה את מה שעושים כל החבר'ה בגילך ותקנה משהו פשוט וזול לתחזוקה כדי "להשתפשף" עליו.

פונטו, גטס, פיאסטה.. לא חסר דוגמאות.

רכבים פשוטים וזולים, אתה לא צריך יותר מזה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

ראיתי היום שיש פונטו ספייס ידנית 2002 למכירה בפורום. מדובר בדגם החזק 80 כ"ס. היד גבוהה ואני לא זוכרת את הק"מ, אבל כדאי לבדוק את האופציה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

מצטרף להמלצה על הפיאט פונטו,זה רכב מעולה לנהג חדש כדי להשתפשף עליו.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

החזקתי פונטו במשך שנתיים מיד ראשונה עם 80000 קילומטר והאוטו האכיל אותי מרורים עם דברים מציקים שכל כמה שבועות מתגלה משהו חדש שנהרס.

לפונטו יש יותר מדי "מחלות" ידועות(משאבת דלק, הגה כוח וכו'), אתה יכול לראות את הכמות שרשורים על הרכב בפורום הטכני. לכן אני ממליץ לך לרדת מהפונטו וללכת לכיוון היונדאי למרות שהצריכת דלק ביחס לפונטו תהיה יותר גבוהה והרכב יותר "אפור" לפחות יהיה לך ראש שקט יחסית מבחינת טיפולים .

ותשתדל לקנות ידני ורצוי הדגמים הבטיחותיים יותר של הגטס.

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם
החזקתי פונטו במשך שנתיים מיד ראשונה עם 80000 קילומטר והאוטו האכיל אותי מרורים עם דברים מציקים שכל כמה שבועות מתגלה משהו חדש שנהרס.

לפונטו יש יותר מדי "מחלות" ידועות(משאבת דלק, הגה כוח וכו'), אתה יכול לראות את הכמות שרשורים על הרכב בפורום הטכני. לכן אני ממליץ לך לרדת מהפונטו וללכת לכיוון היונדאי למרות שהצריכת דלק ביחס לפונטו תהיה יותר גבוהה והרכב יותר "אפור" לפחות יהיה לך ראש שקט יחסית מבחינת טיפולים .

דווקא הפונטו לא מככבת בתור רכב בעייתי,כנראה לך היה פחות מזל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפונטו יש יותר מדי "מחלות" ידועות(משאבת דלק, הגה כוח וכו').

יד ראשונה וק"מ נמוך עדיין לא נותנים אחריות לטיב הטיפול באוטו. לנו הייתה יד 2 והחזקנו בה בין 138-162 אלף ק"מ, הבעיה היחידה שנתקלנו בה היה מנוע ההגה החשמלי והיא סודרה תמורת 300 ש"ח. ישנה גם רגישות לנוזל קירור שאינו מקורי, על מחלה של משאבת דלק אני שומעת פעם ראשונה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

הפונטוספייס כן מככבת בתור רכב בעייתי , זה לא רכב מוצלח .כנס לפורום הטכני ותיווכח.

עדיף לרדת בשנתון ולקנות רכב שצבר לעצמו רקורד טוב עם השנים . murzilka החזקת את הרכב במשך 24000 קילומטר( מן הסתם עשית לו יישור קו שקנית אותו) וכבר הייתה תקלה , זה מראה בדיוק על מה אני מדבר .

סתם דוגמא הפיגו 206 xs שהייתה לי במשך שלוש שנים(נקנתה עם 200000 קמ) פעם אחת החלפתי טרמוסטט וקניתי רכב במצב שחוט יחסית .

ההורים שלי החזיקו מאזדה 323 שנת 96 במשך 9 שנים והתקלה היחידה שהייתה זה צינור שנקרע ב5 שקל .

אני כרגע מחזיק סיריון 2008 קרוב לשלוש שנים ולא נהרס בה כלום .

כנראה שהסטנדרט של האמינות אצלנו היא שונה בגלל זה אנחנו לא מסכימים .

פורסם
murzilka החזקת את הרכב במשך 24000 קילומטר( מן הסתם עשית לו יישור קו שקנית אותו) וכבר הייתה תקלה , זה מראה בדיוק על מה אני מדבר .

.

לא עשיתי לו ישור קו.

הרכב טופל במוסכים מורשים של פיאט מהיום הראשון על הכביש עד היום האחרון אצלי. פעם ראשונה שראה מוסך היה 4 חודשים אחרי הקניה ורק כי הגיע זמן הטיפול. נעשה טיפול+תיקון נזילה (נזילה לרכב בן 11 וחצי זאת לא תקלה, אלא בלאי). התקלה של ההגה הופיעה חודשיים לפני המכירה וכמו שכבר אמרתי עלתה 300 ש"ח. עשרה חודשים אחרי המכירה, חבר שלי פגש את הבחורה שקנתה את הרכב (אפילו בלי בדיקה), במכון טסטים, היא הייתה מאוד מרוצה מהקניה ואמרה שלא הייתה אף תקלה בזמן שהאוטו אצלה (האוטו חגג 13 על הכביש והיא יד 4).

300 ש"ח בשנתיים (או אפילו יותר) ברכב בן יותר מעשור, לא נראה לי כמשהו חריג.

ירידה בשנתון לטובת יפנית מבוגרת יותר, זה לא 100% הצלחה, גם שם אתה צריך לקוות לא ליפול על תקלות יקרות, בכל זאת, הגיל עושה את שלו. בוא לא נשכח שאתה גם מתפשר על רכב פחות נעים, פחות מאובזר ולרוב, גם פחות בטיחותי.

אגב, אישור בלמים לרכב בן 15+ גם לא בחינם וכנראה שבשני טסטים כבר יקזז את ה300 ש"ח של מנוע הגה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

הפונטו ספייס גם מככבת בפורום ייעוץ לפני רכישה. אין בן אדם אחד שביקש לקנות רכב קטן, זול, חשסכוני ואמין ולא קיבל המצלה עם פונטו ספייס.

לך סתם היה ביש מזל. או שהיד הראשונה הזניחה את הרכב וטיפלה בו במוסכי מדרכה.

מחלות ידועות בפונטו? הגה חשמלי ורגישות מערכת הקירור לנוזל קירור שאינו מקורי.

זה שהרכב שלך היה עם תקלות, לא אומר שכולם כאלה. עובדה בשטח היא שכמו שאמרתי, הרכב מככב בפורום הייעוץ, ולא בטכני.

תבדוק אותי.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם (נערך)

בגלל זה אני לא מבין איך אפשר לככב בטכני וגם לכבב בפורום ייעוץ.

היד הראשונה היה בן אדם מבוגר שטיפל במורשה עם קמ נמוך שיצא פיקס בבדיקה ונקנה מעל המחירון וגם אני טיפלתי במורשה.

מה שיצא לי טוב מכל הסיפור שמכרתי אותה מעל המחירון עם בעיה -הרכב היה נחנק מעל 3000 סלד.

אני לא צריך לבדוק אותך אני פשוט יודע כי כל סימפטום שקרה לי ברכב והייתי מחפש בפורום עליו הייתי מוצא שרשור עבר שנכתב על הפונטו(כנראה שלא רק לי היה ביש מזל) .

חוץ מהבעיה האחרונה שלא מצאתי לה פתרון והחלטתי שנשבר לי .

דרך אגב נזילה זה כן תקלה (סטנדרט שונה כבר אמרתי ?).

סתם בלי קשר המאזדה הייתה יותר מאובזרת מהפונטו . חימום מושבים , חלונות חשמל מאחורה .

* דרך אגב אם תכנס לפורום ייעוץ תגלה שהרנו פלואנס דיזל הדיחה את הפאביה מתואר המכונית הטובה בעולם.

כל שרשור שנפתח תמצא רנו פלואנס דיזל , גם לאנשים שמבקשים ירידת ערך סבירה ולא נוסעים המון, כמו עדר כולם צועקים "רנו פלואנס דיזל".

עריכה אחרונה על ידי itzik_b

פורסם (נערך)
הפונטו ספייס גם מככבת בפורום ייעוץ לפני רכישה. אין בן אדם אחד שביקש לקנות רכב קטן, זול, חשסכוני ואמין ולא קיבל המצלה עם פונטו ספייס.

זה נכון שבפורום זה יש על הרכב המלצות רבות. אבל זה נכון בעיקר לקארספורום. בכל מקום אחר לא נחשב כה מצטיין.

גם תמימות הדעים הכמעט מוחלטת מעוררת חשש שהממליצים מסתמכים יותר על המלצות שקראו מאשר ניסיון אישי.

באותו הקשר אני מסכים עם quiKiלגבי הקונצנזוס הקצת מוגזם לדיזלים של רנו. אכן רכבים מוצלחים אבל גם בהקשר הזה אני מאמין שהקונצנזוס הזה בקארספורום קצת חריג בהשוואה למקומות אחרים.

למען הפתיחות אציין שבהודעה אישית ששלחתי לפות"ש הצעתי לו לרכוש את הרכב שלי, שאינו פונטו.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi

• תוכן חדש...