Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

אני מתחבט בזה לא מעט בשלושת השבועות האחרונים ומתקשה להגיע להחלטה.

אני עד עכשיו התמקדתי בהונדה ג'אז היברידית יד שניה (2011) ובטויוטה יאריס היברידית חדשה, אבל עכשיו מעוניין לשמוע אופציות אחרות. הקריטריונים הם כאלו:

1. חסכוני בדלק, נוסעים הרבה - קרוב ל-2000 בחודש ו-25000 בשנה. רוב הנסיעות מחוץ לעיר, אבל יחסית בפקקים.

2. משפחה קטנה - זוג עם ילד בדרך, בטווח של 3 שנים אולי עוד אחד.

3. מכירה יחסית בטוחה בעוד 3-4 שנים - צריך רכב שלא מאבד יותר מדי מהערך ושיהיה לא קשה למכור אותו (פה אני חושש מהיברידית משומשת, בתום 7 שנים על הכביש אנשים אולי חוששים לקנות רכב כזה)

4. אמינות וטיפולים זולים - מאוד חושש כאן מהונדה משומשת, שגם ככה עלות הטיפולים שלה יותר גבוהה, כיוון שהבנתי שעלות החלפת סוללה הוא די גבוה.

5. תקציב - סביבות ה-80, כל דבר מעבר לזה הוא מימון שאני לא כזה שש לעשות (בגלל זה, בצער רב, קצת מוותר על היאריס)

אשמח לכל עיצה או טיפ, גם דברים המחזקים את ההחלטה לכיוון אחד הרכבים שבחנתי כבר

פורסם
לא הבנתי איך טויוטה יאריס היברידית מסתדרת עם התקציב שהגדרת ועם הדרישה לרכב משפחתי...

לגבי היאריס, אני אאלץ לקחת מימון ל-30 עד 40 אלף. ביאריס נכנסים די בקלות 2 הורים ותינוק. עם ילד נוסף יהיה צפוף, אבל לא כזו בעיה (תוך 3 עד 4 שנים בטוח אמכור את הרכב גם ככה ואעלה למשפחתית אמיתית).

מצד שני, היא יותר היברידית וחסכונית מהג'אז וגם יש לה תעודת ביטחון יותר ארוכה מבחינת אחריות וקלות מכירה.

פורסם

2 הורים ותינוק נכנסים, אבל מה עם העגלה של התינוק? לא כל עגלה תיכנס לתא המטען הזה. בג'אז אין לך בעיה כזאת...

שלא תבין שאני מנסה לשכנע אותך לקחת את הג'אז ולא את הטויוטה, לדעתי אלו לא הרכבים שאתה צריך. לנסיעות בין עירוניות עדיפים רכבי דיזל ולא רכבים היברידיים. ההיברידיים מתאימים יותר למי שנוסע נסיעות פרבריות-עירוניות, שם הרכב מנצל טוב יותר את הפוטנציאל שלו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני נוסע לא מעט בפקקים, אז היברידית היא עדיין חיסכון לא קטן, תקנו אותי אם אני טועה.

לגבי היאריס, המודל 2014 גדול משנים קודמות, הוא עדיין לא מרווח כמו הג'אז, אבל לא כזה רחוק. אני עדיין נוטה לג'אז בגלל שהתג מחיר של היאריס פשוט גדול עלי כרגע.

אני רוצה אבל לשמוע עוד רעיונות, אשמח להמלצות על דגמים שיתאימו לצרכים שפרטתי קודם.

פורסם

אנחנו היינו במצב דומה לאחרונה, ואנחנו באותו הרכב משפחתי.

ההתמקדות ברכבים היברידים איננה תמיד נכונה בנושא החסכון בדלק כי הכל תלוי בנסועה השנתי, אם אתה מכוון להיברדי דווקא מאידיאולגיה זה כבר משהו אחר.

הגאז היא הגדולה ביותר בקטגוריית הסופר מיני, וגם נחשבת אחת האמינות מבינהם, למרות זאת, לא פעם נרשם שעלויות האחזקה שלהם גבוהות יחסית למקבילות.

הייתי בוחן את הריו, היא יחסית מרווחת לשאר הקטגוריה, ניתן למצוא אותה במרכב האצבק או במרכב עם ״תחת״ יכולה לענות על הדרישות בצורה מצויינת, גם אחותה הi20 יכולה לענות לדרישות מצויין, יחסית מרווחת, אחזקה לא גבוהה ובגאז של 300 ליטר לערך לנו מספיק (אנחנו עם פיאסטה).

לא רשמת עם גיר ידני עונה לך לדרישות, אם כן ניתן לקנות לדוגמא פיאסטה ידנית מהחברה ואפילו ריו (אנחנו קנינו פיאסטה יד שניה).

פורסם

שלום לך

אני קניתי עכשיו את הפיסטה החדשה ידנית , הצרכים שלי הם לנסיעה לבד לעבודה

צריכת הדלק הראשונה (חודש ראשון ) יצאה לי 1:13.75

נסיעה ממוצעת של 100-120

לגבי הבגאז הוא סביר לעגלה (עדלת התינוק שלי נכנסת)

בהצלחה

פורסם

שלום angael,

מה דעתך על הונדה אינסייט? יש לה את אותה המערכת ההיברידית של הג'אז אבל היא קצת יותר גדולה ומרווחת ממנה כך שהיא נחשבת למכונית משפחתית, לעומת הג'אז שהיא מכונית קומפקטית. האינסייט גם תוכננה מראש כמכונית היברידית, כך שיש לה מבנה אווירודינמי יותר ולכן היא גם קצת יותר חסכונית בדלק מהג'אז.

אפשרות מעניינת נוספת היא סיאט איביזה סטיישן. מצד אחד, זאת סיאט איביזה – מכונית צעירה ומעוצבת. מצד שני, זה סטיישן גם תא מטען גדול שלא תהיה שום בעיה להכניס אליו עגלת תינוק וציוד נלווה. לאיביזה סטיישן יש מנוע 1,200 סמ"ק טורבו מודרני וגיר רובוטי DSG, שתורמים שניהם לצריכת דלק טובה. בתקציב שלך תוכל למצוא רכבים כאלו ממודל 2011 או 2012 במצב מצוין ועם קילומטראז' נמוך.

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות,

מיטל מאלדן.

הי,

אני מתחבט בזה לא מעט בשלושת השבועות האחרונים ומתקשה להגיע להחלטה.

אני עד עכשיו התמקדתי בהונדה ג'אז היברידית יד שניה (2011) ובטויוטה יאריס היברידית חדשה, אבל עכשיו מעוניין לשמוע אופציות אחרות. הקריטריונים הם כאלו:

1. חסכוני בדלק, נוסעים הרבה - קרוב ל-2000 בחודש ו-25000 בשנה. רוב הנסיעות מחוץ לעיר, אבל יחסית בפקקים.

2. משפחה קטנה - זוג עם ילד בדרך, בטווח של 3 שנים אולי עוד אחד.

3. מכירה יחסית בטוחה בעוד 3-4 שנים - צריך רכב שלא מאבד יותר מדי מהערך ושיהיה לא קשה למכור אותו (פה אני חושש מהיברידית משומשת, בתום 7 שנים על הכביש אנשים אולי חוששים לקנות רכב כזה)

4. אמינות וטיפולים זולים - מאוד חושש כאן מהונדה משומשת, שגם ככה עלות הטיפולים שלה יותר גבוהה, כיוון שהבנתי שעלות החלפת סוללה הוא די גבוה.

5. תקציב - סביבות ה-80, כל דבר מעבר לזה הוא מימון שאני לא כזה שש לעשות (בגלל זה, בצער רב, קצת מוותר על היאריס)

אשמח לכל עיצה או טיפ, גם דברים המחזקים את ההחלטה לכיוון אחד הרכבים שבחנתי כבר

פורסם

גיר ידני זו אופצייה? רכבים שהם סוג של מסחריות מתאים לך?

יש לך סקודה רומסטר, סיטרואן C3 פיקאסו (שעם מנוע דיזל זה רכב מאוד חסכוני) וגם ניסן נוט אבל היא מעט פחות חסכונית.

אופצייה נוספת זה ללכת לכיוון של ברלינגו או קנגו (או אחת מהקטגוריה הנ"ל). אם תמצא אחת פרטית אתה לא תבין בכלל איזה כיף זה לבכניס עגלות בלי לקפל, לרתום ילדים למושבים ללא צורך כמעט בכלל בלהתכופף.

אני מאמן ילדים וכמה הורים שיש להם רכבים מהסגנון מאוד ממליצים על אופצייה זו.

פורסם

+1 לסיטרואן c3 פיקאסו. רכב מרווח ושימושי, סוחב הרבה יותר טוב מכל רכב אחר עם מנוע בנזין בקטגוריה ומאוד חסכוני.

אל תפחד לצאת מהקופסה, תאמין לי אחרי שתיסע על צרפתיה לא תתקרב שוב למזרח הרחוק. :lol:

• תוכן חדש...