Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

14:00.

צהרי היום.

מניע את הרכב, מפעיל את המגבים. אין נוזל שמשות. נו שויין. מכבה את הרכב. נכנס הביתה ומביא מיכל נוזל שמשות. על הדרך בודק את מפלס השמן. מוציא מדיד לח ממש מעט בחלק התחתון הרבה מתחת למינימום.

משפשף את העיניים, קורא לשכן, מוודא שאני לא הוזה. מכניס את המדיד, מוציא, לעזאזל. יבש כמו מדבר סהרה.

עצבני וממורמר שמא יש לי נזילת שמן מאוד רצינית לוקח את הרכב של אחותי ונוסע לאוטודיפו מצוייד באשראי. יוצא עם 2 גלונים של ליקויי מולי 10W40 חצי סינטטי, למקרה ו...

חוזר, בודק את המדיד שוב לפני המילוי.

כן, עדיין יבש.

ממלא 2.5 ליטר שמן, המדיד מראה טיפה מעל המינימום.

מעולה, מניע ובודק. נשמע תקין, לא נדלקות שום נורות בלוח שעונים. סבבה.

מכבה את הרכב, מוציא את המדיד, מנגב, מחזיר,

מה????

הרבה, אבל הרבה מעבר למקסימום :evil:

מישהו יכול להסביר לי מה קרה כאן? ומה לעזאזל עושים עם כל השמן שיש לי כרגע במנוע?

'06 Daihatsu Sirion > '72 1302 VW Beetle > '94 Renault Twingo > '02 Fiat Punto HGT > '14 Suzuki Alto > '15 Citroen C4 Cactus > '20 Hyundai i20 > '23 Mazda 2 > '74 1300 VW Beetle + '16 Volvo V40

פורסם

במקרה הטוב:

השמן היה שקוף מידי ולא הצלחת להבחין בו.

במקרה הרע:

באמת היה חסר, וה-2.5 ליטר זה בדיוק מה שהביא את המפלס ממתחת לטווח המדיד למעל קו המקסימום.

האופציה השניה יותר סבירה.

כמובן שלא כדאי לנסוע כך, אתה יכול לקחת משאבה של סבון נוזלי, לחבר אליה צינור של אקווריום ולשאוב דרך פתח המדיד את עודפי השמן.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם (נערך)

שתי האופציות לא סבירות לדעתי. השמן בוודאות לא היה שקוף (לא צחקתי, באמת קראתי לשכן שיבוא לראות שאני לא הוזה), ובפוסט למעלה כתבתי שגם לאחר ההוספה ולפני ההנעה המדיד הראה קצת מעל המינימום. זה עדיין לא מסביר איך פתאום בדרך קסם לאחר הנעה צצו להם 4~ ליטר.

מחר הרכב משמש לצילומי חתונה של אחותי, יכול להגרם נזק משמעותי במידה והוא יסע במצב הזה? אין לי כל כך איך להשיג צינור אקווריום עכשיו וגם הפתח של המדיד בקורולה הוא דיי צר ואינסופי, אני לא מאמין שמשהו חוץ מהמדיד יצליח להכנס שם.

בקיצור השאלה המרכזית היא מה הנזקים שיכולים להגרם מהמצב הנוכחי ומה לעשות הלאה?

עריכה אחרונה על ידי Fluffy

'06 Daihatsu Sirion > '72 1302 VW Beetle > '94 Renault Twingo > '02 Fiat Punto HGT > '14 Suzuki Alto > '15 Citroen C4 Cactus > '20 Hyundai i20 > '23 Mazda 2 > '74 1300 VW Beetle + '16 Volvo V40

פורסם

מהרגע שאתה שופך את השמן לפתח המילוי, ועד שהוא מצטבר באגן השמן לוקח זמן.

ולא צצו שום 4 ליטר, בעצמך אמרת שבבדיקה הראשונה השמן נגע בתחתית המדיד.

גם אם המדיד כלל לא מוכתם בשמן, זה לא אומר שבמערכת יש 0 ליטר.

להבנתי מה שקרה זה שבבדיקה הראשונה מפלס השמן הגיע בדיוק עד לגובה מדיד השמן ובגלל זה לא ראית אותו. לאחר ההוספה לא חיכית מספיק זמן ולכן ראית כאילו שמפלס השמן עלה במעט. ובבדיקה האחרונה כן היה זמן לשמן להצטבר באגן, אז ראית את המפלס האמיתי במלוא הדרו.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

קפוץ למוסך הכי קרוב על הבוקר (בנסיעה מאוד מאוד רגועה) שיורידו את העודף. כל כך הרבה שמן יכול לעשות הרבה בעיות במנוע.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

יצאתי החוצה לצלם ולהדגים את כל המצבים של המדיד בכל נקודה שאני מתאר בסיפור וגיליתי את המצב הבא:

DSC_0005.JPG

(בול על המקסימום)

אני לא יודע מה גרם לשמן מלכתחילה לא להראות במדיד (אולי בגלל ההנעה הקצרה לפני שבדקתי את המדיד? השמן לא הספיק לחזור לאגן והראה חיווי שהאגן כביכול ריק?)

בנוסף למה שכתבתי למעלה, אחרי מה שמתן אמר אני מניח שלאחר המילוי לא נתתי מספיק זמן לשמן לרדת לאגן ויכול להיות שהשמן המשיך לטפטף מהפתח מילוי על המדיד ובגלל זה כל פעם היה לי חיווי של מעל למקסימום

כנראה שיצאתי פיתה בכל הסיפור. בכל מקרה, סוף טוב הכל טוב :wink:

פורסם (נערך)

בתור פורום של חובבי רכב אתם צריכים לדעת שאי אפשר לבדוק מפלס שמן לאחר הנעה,וברור שהמד יראה הרבה מעל המקסימום.

בדיקת מפלס שמן נעשית על רכב קר שעמד כמה שעות.

וגם לאחר שממלאים שמן יש לחכות זמן מה כדי לקבל אינדיקציה מדוייקת של מצב המפלס.

עשית 2 טעויות, בפעם הראשונה בדקת שמן לאחר שהנעת, וגם בפעם השניה לאחר שהוספת שמן.

בנוסף אם הרכב משנתון 08' ואילך גם שמת שמן לא מתאים.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
בתור פורום של חובבי רכב אתם צריכים לדעת שאי אפשר לבדוק מפלס שמן לאחר הנעה,וברור שהמד יראה הרבה מעל המקסימום.

בדיקת מפלס שמן נעשית על רכב קר שעמד כמה שעות.

בתור חובב רכב אתה צריך לדעת שמה שהמד יראה זה פחות ולא יותר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כשהשמן מרוח על כל המדיד הוא יהיה הרבה יותר גבוה מתוספת של 2.5 ליטר.

ואפשר למדוד שמן גם אחרי חמש דקות... תהיה סטיה של קצת- החום מעלה את המפלס, הזמן הקצר מוריד, סך הכול יהייה מספיק קרוב לרמה האמיתית שבמיכל

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם
10W40 לא מתאים לקורולה מהשנתון הנ"ל. משתמשים ב10W30 או ב5W30.

למטה (לא רואים את זה בתמונה) מוזכר ה1ZR-FE כמנוע 1.5 ליטר, הנחתי שמנוע בנזין מדבר על גירסאת ה1.6. לאחר גיגול קצר והתעמקות ברשיון רכב הבנתי שהצדק איתך, השכלתי לפעם הבאה

IMG_20140217_103724.jpg

• חברי המעגל הראשון
פורסם

צריך לציין גם שהרכב צריך לעמוד במישור. לבדוק שמן כשהרכב בשיפוע זו גם טעות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בודקים שמן ברכב עומד על מישור ישר , ולאחר כ 15 דקות לפחות .

כאשר המדיד מראה כי אין שמן ( מדיד יבש ), מידות המחסור על המדיד כ 1 ליטר ויותר ++

בין יבש שלא רואים כלום על המדיד לסימן מלא .

לכן מוסיפים כ 750CC כ 3/4 ליטר , ממתינים כ 1 דקה ובודקים את גובה המדיד .

אם עדיין חסר - מידות הסימון על המדיד בין מקסימום למינימום כ 3/4 ליטר .

אם חסר והמדיד מסמן באמצע מוסיפים עוד כ 1/3 ליטר , ובודקים לאחר המתנה .

יש לך כעת יותר שמן מהדרוש , וזה לא תקין - הוצא את ההפרש בזהירות כאשר המנוע קר לחלוטין .

פתח את בורג הריקון של אגן שמן המנוע ורוקן כ 1-2 ליטר - (עדיף להוציא יותר ולמלא אח"כ) לרוקן למיכל שמן ריק .

סגור את בורג הריקון - מדוד כמה חסר והשלם לאט אם צריך .

לא צריך להחליף פילטר שמן אם לא הגיע זמן הטיפול .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...