Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לגיסתי רנו מגאן 2009 עם 108,000 ק"מ. הבנתה במכוניות ואחזקתן מינימלית.

אני מקבל ממנה טלפון לפני ימים אחדים :"הכנסתי הבוקר את הרנו למוסך הרשמי בירושלים לטיפול שנתי ושיעבירו לי טסט. אמרתי להם שיעשו מה שצריך לפי הבנתם המקצועית . הם התקשרו ואמרו שחוץ מהטיפול השיגרתי צריך : לתקן ולחרוט דיסקים קדמיים, להחליף זוג צמיגים שחוקים, להחליף מנורה ראשית שרופה , לטפל בפנס ראשי דהוי. הם הציעו לי הרבה דגמים של צמיגים , במה לבחור ?"

עניתי לה ככה :

- למה לא התייעצת איתי קודם ?מי מכניס רכב בן 5 למוסך קרסו לטיפול שנתי והעברת טסט ? יקרעו אותך במחיר . הייתי ממליץ לך על מוסך כללי הגון ובמחירים סבירים.

- לא קונים צמיגים במוסך היבואן - בטח המחיר בשמיים. בכך מקרה אל תסכימי למותג סיני או שם אחר מפוצץ. תסכימי רק על צמיג אירופאי ממותג ידוע.

גיסתי ענתה שהם דווקא מאוד נחמדים ונראים מאוד מבינים ושהיא סומכת עליהם. אמרתי לה - בטח , על הכל תשלמי בחשבון...

ואחר ימים אחדים פגשתי את גיסתי. שאלתי - מה היה בסוף ? היא ענתה שהיא מאוד מרוצה . במוסך היו מאוד חביבים ומאירי פנים . כמה עלה - שאלתי וביקשתי להציץ בחשבונית. סה"כ לתשלום - 1799 ש"ח.

התעמקתי בחשבונית ותחקרתי את גיסתי.

מפורט רק "הח' 2 צמיגים קד'" - ללא תוצר . הצצתי בצמיגים החדשים - דווקא בסדר גמור - זוג קונטיננטל 195/65/15 מדגם סביר בהחלט: PREMIUM CONTACT 2E. תאריך ייצור - 2413. מחיר סביר יחסית של 410 לצמיג.

בחנתי תמחור העלויות בחשבונית (ללא מע"מ) :

1. עלות עבודה לטיפול שנתי - 210 ש"ח - סביר מאוד.

2. שמן מנוע מקס פלוס - 4.85 ליטר - 138 ש"ח - אפילו זול !

3. ספריי ניקוי - 15 ש"ח - דחיפה לא ברורה - אבל די זול.

4. ליטוש פנס עכור - 110 ש"ח - סביר.

5. חריטת דיסקים קד - 141 - סביר.

6. מונית לקניון - 1 ש"ח (!) . יפה.

7. נורה הלוגן H7 - מחיר סביר של 22.5 ש"ח. העבודה חינם ! (לא טריוויאלי כלל במגאן II...)

8. מסנן שמן מקורי - 74.5 , די יקר.

9. טבעת אטימה - 9.8 .

יש לציין שגיסתי לא חויבה על לקיחת הרכב לטסט והעברתו - ניתן כשירות חינם.

הופתעתי שלא נעשה שום חיוב בסגנון - תוסף לשמן, פלאש מנוע, תוסף ניקוי/אינג'קטורים , תוסף שמשות וכו' -הפופולריים מאוד במוסכי יבואן. והאמינו לי אם היו אומרים לגיסתי שצריך הייתה מאשרת בשמחה...

בסיכומו של דבר נראה שהתימחור סביר מאוד והוגן , ובשילוב שביעות רצונה המלא של הגיסה נראה שלא היה טעם כלכלי או אחר לגשת מוסך שאינו מורשה.

האמנם שירות קרסו -רנו שבר את התדמית הישנה ?

IMG_20140214_152952.jpg

IMG_20140214_153014.jpg

IMG_20140214_152936.jpg

IMG_20140214_153002.jpg

קרסו טיפול.jpg

עריכה אחרונה על ידי orankohn
תוספת
פורסם

האמת,ראיתי את השירשור הזה הולך לכיוון אחר לגמרי,המחיר בהחלט נשמע הוגן ביחס למוסך יבואן.

טוב לראות גם שירשורים מפרגנים.

Porsche 944 turbo

פורסם

גם אני חשבתי שהינה,עכשיו היא שילמה מחיר מופקע,אבל באמת השכול בסדר גמור,צמיגים טובים,יפה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

את האמת שהקליאו שלי נכנסה כבר לשני טיפולים,

לא ניסו לדחוף לי שום דבר בכוח. אני מטפל גם מעבר להמלצות היצרן (במקום כל 30 אלף ק"מ, כל 15 אלף ק"מ).

הכול בסדר והמחירים סבירים למדי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

צריך פשוט לעשות סקר שוק לפני שנכנסים למוסך .

בודקים מחירים ועלויות ובנוסף , אומרים לבעל המוסך שיבקש אישור על כל דבר .

אם לא , מוסיפים בסוף מים לשפריצר , שטיפת מנוע ואי אילו תוספות שונות ומשונות .

עדיף גם לבצע מעקב ורישום על הטיפולים . אם צריך לדוגמא להחליף פלגים כל 40000 ק"מ , לא להחליף כל שנה .

פורסם

כשרק התחלתי לקרוא חשבתי לעצמי שהנה תקעו לה מחירים מטורפים אבל הופתעתי לגלות שטעיתי וכיף לקרוא שירשור מפרגן!

מקווה שזה הלך הרוח הכללי בקרסו ולא ספציפית במוסך אחד ויחיד.

פורסם

בטור ירושלמי אני מודע לכך שיש שתי מוסכי יבואן בירושלים.

היה לי פעם רנו והיה לי נסיון בשתיהם, נשמח לשמוע באיזה מוסך התקיים הטיפול על מנת שאנשים נוספים יפנו לשם.

על הכבוד שמוסכים מכבדים קצת את הלקוח הפשוט, נקווה שרבים יעשו כך, יישר כח.

פורסם

יפה, מחירים סבירים לחלוטין והצמיגים אפילו זולים.

פורסם
בטור ירושלמי אני מודע לכך שיש שתי מוסכי יבואן בירושלים.

היה לי פעם רנו והיה לי נסיון בשתיהם, נשמח לשמוע באיזה מוסך התקיים הטיפול על מנת שאנשים נוספים יפנו לשם.

על הכבוד שמוסכים מכבדים קצת את הלקוח הפשוט, נקווה שרבים יעשו כך, יישר כח.

צירפתי את החשבונית עם כל הפרטים - מדובר במוסך החדש (כשנה +) בתלפיות ברחוב האומן 21. מדובר במוסך בבעלות ישירה של היבואן.

המוסך השני המורשה בירושלים הוא "דני אמויאל" והינו לא מוסך בבעלות היבואן אלא זכיין מורשה יבואן.

אם משהו זוכר עד לפני שנה - שנתיים המוסך הראשי בירושלים היה "חיים לוי" שגם היה סוכנות המכירה של רנו-ניסאן. מוסך זה שהחזיק בייצוג קרסו 40 שנה התנתק מקרסו והפך למוסך כללי. עדיין הם מומחים מאין כמותם לתיקוני רנו-ניסאן.

פורסם
צירפתי את החשבונית עם כל הפרטים - מדובר במוסך החדש (כשנה +) בתלפיות ברחוב האומן 21. מדובר במוסך בבעלות ישירה של היבואן.

המוסך השני המורשה בירושלים הוא "דני אמויאל" והינו לא מוסך בבעלות היבואן אלא זכיין מורשה יבואן.

אם משהו זוכר עד לפני שנה - שנתיים המוסך הראשי בירושלים היה "חיים לוי" שגם היה סוכנות המכירה של רנו-ניסאן. מוסך זה שהחזיק בייצוג קרסו 40 שנה התנתק מקרסו והפך למוסך כללי. עדיין הם מומחים מאין כמותם לתיקוני רנו-ניסאן.

אז אני עוד בעידן שחיים לוי היה נציג היבואן, ואני מצאתי את דני אמויאל מוצלח הרבה יותר.

יפה לדעת שרנו הבינו שהמצב בירושלים היה עגום יחסית ומייצגים כרגע את עצמם.

פורסם

אחלה מחירים.

הפתיע אותי שלקחו אותה לטסט בחינם ובלי תוספת תשלום.

אל תשכח שכל מוסך מורשה יכול ביום אחד להפוך למוסך יבואן. (לפחות עד כמה שאני יודע ומכיר).

לא צריך לתפוס על כולם סטיגמה.

פורסם

המחירים לעבודות חוץ סבירים אבל אפשר היה למצוא מחירים יותר טובים עם מעט יותר טרחה

למשל צמיגי קונטי אפשר למצוא גם ב300-350 שח לפני מעמ. 410 לפני מעמ זה קצת יקר לפנצרמאכר, אבל סביר ביותר למוסך מורשה

נראה לי שהעברת טסט בחינם זה הנחיה מלמעלה, כי גם בחיפה הם מעבירים טסט בחינם כשירות לאחר טיפול (בתשלום אחרת)

• תוכן חדש...