Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב מודל 2012, יש אחריות עד 2015 כולל המצבר.

כשקניתי את הרכב הקריאו לי מההיסטוריה במוסך שהוחלף לו כבר מצבר אחד במסגרת האחריות, לא ידועה לי הסיבה כי הרכב לא היה בבעלותי.

לפני חודשיים הרכב כתב לי low battery על המסך. לא היתה בעיה להניע. באותו היום הטענתי את המצבר הטענה מלאה עם מטען Ctek 5 שיש לי. היום ההודעה הופיעה שוב ועדיין לא ניסיתי להניע.

על פי ספר הרכב כשמופיעה ההודעה יש לגשת למוסך לבדיקה מקיפה של מערכת החשמל.

מחיפוש בפורום s-max/גלקסי הגרמני עולה שההודעה מאוד נפוצה, ויכולה להופיע גם אחרי נסיעה של מאות קילומטרים. כל מי שניגש לבדיקה במוסך קיבל תשובה שכל המערכות תקינות, אולם בסופו של דבר תוך שנה המצבר מסיים את חייו.

מה לעשות? אם אגש למוסך ויגידו לי שהכל תקין, חבל לי על ביזבוז הזמן.

אם יחליפו לי את המצבר, כדאי לי לגשת.

יש למישהו מושג מה המדיניות? מכיר את התקלה?

ד.א. על פי הספר הטכני שיש לי גודל המצבר המקורי 52 א"ש. לא יכולתי לבדוק מה מותקן בפועל כי מקום המצבר לא נגיש.

בכל אופן נראה לי מאוד קטן לרכב כל כך גדול עם מנוע חזק והרבה אביזרים חשמליים.

אם אצטרך להחליף שלא במסגרת האחריות אשים מצבר יותר גדול.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

חוץ מנתון אמפר/שעה יש גם נתון של "זרם התנעה" (aac), בד"כ בנתון הזה הפערים גדולים כך שמצבר מקורי ייתן זרם התנעה גבוה מזה של מצבר אחר- גם אם נתון האמפר/שעה זהה.

פורסם

הודעת Low Battery במכוניות באה בד"כ באחד משני המקרים: מצבר הרכב "עייף" *או* הסוללה בשלט רחוק חלשה.

היום בהרבה מאוד רכבים חדשים קיים מודול שבודק את מצב המצבר ומדווח למחשב הרכב הראשי על מצבו (טעינה, מתח ראשוני לפני התנעה וכו').

לפי מספר פרמטרים שמגדיר היצרן, המודול הזה יכול להתריע על כך שהמצבר נחלש או מתקרב לסיומו, למרות שהמשתמש הסופי עדיין לא מרגיש זאת.

המתח הראשוני של המצבר לפני התנעה בהחלט יכול לסייע באבחון מצבר שעומד להגיע לקיצו.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא מדובר על סוללת השלט מאחר ותופעה זו איננה מצוינת בספר הרכב.

עידכון: הבוקר, כשההודעה עדיין נמצאת, מדדתי 12.25 וולט. מניע ללא קושי.

ההודעה לא שבה בנתיים.

הערב, לאחר מספר נסיעות עירוניות, מדדתי 12.65 וולט.

אני עדיין מתלבט אם ללכת לבזבז את זמני במוסך. המצב של האחריות הוא מין קללה. אם המצבר היה "שלי", הייתי מחבר אותו להטענה מלאה נוספת על מנת שיאריך ימים. עכשיו בגלל האחריות, עדיף לי שהוא ימות לפני 2015 בכדי שיחליפו לי אותו בחינם. רק שלא ניתקע באיזה מקום מרוחק בלי יכולת להניע.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

המדידה שביצעת לא ממש עוזרת לאבחן את מצב המצבר.

אם יש ברשותך מד-מתח עם אפשרות 'הקלטה' של ערכי מינימום/מקסימום כמו פלוק 87 ודומיו חבר את המכשיר למצבר ובדוק את המתח המינימום שאליו יורד המצבר בזמן ההתנעה.

בצע את הבדיקה לאחר שהרכב עמד שעתיים ללא טעינה או פריקה של המצבר.

איזה כייף לי :)

פורסם
לא מדובר על סוללת השלט מאחר ותופעה זו איננה מצוינת בספר הרכב.

עידכון: הבוקר, כשההודעה עדיין נמצאת, מדדתי 12.25 וולט. מניע ללא קושי.

ההודעה לא שבה בנתיים.

הערב, לאחר מספר נסיעות עירוניות, מדדתי 12.65 וולט.

אני עדיין מתלבט אם ללכת לבזבז את זמני במוסך. המצב של האחריות הוא מין קללה. אם המצבר היה "שלי", הייתי מחבר אותו להטענה מלאה נוספת על מנת שיאריך ימים. עכשיו בגלל האחריות, עדיף לי שהוא ימות לפני 2015 בכדי שיחליפו לי אותו בחינם. רק שלא ניתקע באיזה מקום מרוחק בלי יכולת להניע.

המדידות בוצעו עם מנוע דולק או כבוי?

פורסם

המדידות הקודמות בוצעו עם מנוע כבוי.

אין ברשותי fluke אבל יש סמארטפון שמחובר לOBD, לא יודע עד כמה זה מדויק.

בניסוי התנעה שעשיתי מתקבל הערך 11.5 וולט בקירוב ברגע ההתנעה. ההודעה כרגע לא קיימת במחשב הרכב.

screenshot.jpg

עמוס

פורסם

לדעתי מדידה דרך ELM327 לא מדוייקת.

יש לי 3 מתאמים כאלו, שלושתם מראים מתח שונה עם הפרש של כ 1.5V בין הגבוה לנמוך.

פורסם
המדידות הקודמות בוצעו עם מנוע כבוי.

אין ברשותי fluke אבל יש סמארטפון שמחובר לOBD, לא יודע עד כמה זה מדויק.

בניסוי התנעה שעשיתי מתקבל הערך 11.5 וולט בקירוב ברגע ההתנעה. ההודעה כרגע לא קיימת במחשב הרכב.

הבדיקה לא רלוונטית.

גם אם המצבר חדש ויצא מקו הייצור אתמול לעולם בזמן ההתנעה המתח על קטבי המצבר לא יהייה 11.5 וולט אלא סביב 10 וולט.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...