Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זוהי שאלה שלא ממש קשורה לפורום זה, אני לא רוצה לטפל או לתחזק את הרכב שלי אבל אני מתאר לעצמי שאם אני יכול למצוא תשובה איפה שהוא, זה פה.

ברכבים כמו יונדאי i20 של חבר שלי ופ'גו 301 2014 יש 2 מערכות שקשורות למהירות, בקרת שיוט והגבלת מהירות.

אני מחפש את כל מה שהמידע שאפשר למצוא לגבי המערכת הגבלת מהירות הזאת, לא מידע שיווקי אלה מידע על איך זה עובד, ארכיטקוטרה וכו'.

אם יש לכם משהו, אשמח לשמוע לגביו, תודה :)

פורסם

לא מכיר את המערכת ביונדאי, וגם לא את המערכת בפיז'ו 301, אבל מכיר את המערכת בדגמים אחרים של פיז'ו, ואני די בטוח שב 301 זה לא שונה.

מגביל מהירות הוא פונקציה של בקרת שיוט, ושתי המערכות נשלטות מאותה הידית. אי אפשר להשתמש ביחד גם בבקרת שיוט וגם במגביל מהירות, המתג בידית מאפשר לבחור רק באחד מהם.

מפעילים את מגביל המהירות על ידי העברת המתג למצב Limit, ואז על ידי לחצני +/- בידית בקרת שיוט קובעים את המהירות המקסימלית הרצויה ולוחצים Set.

המהירות שנבחרה מופיעה בתצוגה.

נוסעים ברכב, כשמגיעים למהירות שהוגדרה, דוושת גז מפסיקה להגיב.

אין כאן שום ארכיטקטורה מיחדת, יש מצערת אלקטרונית ודוושת גז אלקטרונית ומעל המהירות שהוגדרה פקודת גז לא נשלחת למצערת.

אם בכל זאת נדרשת האצה מעל המהירות שהוגדרה, לחיצת "פול גז" מבטלת זמנית את ההגבלה ומאפשרת להאיץ.

המערכת שולטת רק על המצערת ולא על הבלמים, כלומר בירידה המערכת לא תשמור על ההגבלה והרכב יאיץ.

זהו. זה מאוד מאוד פשוט, אין שום חיוט נוסף, אין שום התקנות נוספות, הכל מובנה בידית מתגים שמתחת להגה ובמחשב מנוע.

• תוכן חדש...