Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא לכל יצרן יש מוסך מומחה- לדייהטסו למשל לא נתקלתי .

אפילו המורשים של דייהטסו , כשמגיעים אליהם רואים שהרוב המוחלט של העבודה שלהם היא על רכבים מתוצרת אחרת (ואני מדבר על התקופה שהיה יבוא סדיר של דייהטסו).

פורסם

אין תחליף לניסיון ולהתמחות.

אתה יכול להיות בעל חוש טכני מעולה, בעל ידע תיאורתי והבנה עמוקה ובסוף אתה תפתור כל תקלה אבל זה יקח לך הרבה זמן ויעלה הרבה כסף ללקוח.

מצד שני, גם מכונאי פשוט ואפילו בחור צעיר שעובד יום - יום על אותם רכבים בדיוק ורואה את אותן תקלות (99% מהתקלות הן תקלות אופיניות שחוזרות על עצמן) לאחר תקופה צובר ניסיון, יודע מה עושים במקרים א', ב', ג' ופשוט עובד בלי הרבה טעויות.

ובמוסך שעובד עם רכבים של יצרן אחד/שניים הניסיון הזה נצבר הרבה יותר מהר וגם מתפתח ומתרחב הרבה יותר מהר.

יתרון מסויים של מוסך מומחה אבל לא מורשה יבואן יכול להיות בכך שהוא מכיר יותר תקלות שמתפתחות עם הגיל וצבירת קילומטרז' גבוה.

במוסכי יבואן לא רואים הרבה מכוניות בנות 10-15 ועם 250.000 ק"מ, במוסך מומחה אבל לא מורשה יבואן - בהחלוט כן.

במוסכי יבואן לעומת זאת מכירים יותר תקלות ייצור ובעיות אופיניות למכוניות חדשות שלא קשורות לבלאי.

פורסם

השאלה היא איך מוצאים את אותם מוסכים? , מוסך מורשה יבואן זה קל למצוא יש אתר אינטרנט/מוקד טלפוני וכו'

האם במקרה הזה ניתן להסתמך רק על המלצות?

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם
מישהו מוכן להביא מוסכים כאלה לאזור הצפון?:lol:

יש מוסכים כאלה באיזור הצפון. אני מכיר מוסך כזה למרצדס שבאים אליו מכל הארץ עם הדגמים המיוחדים ביותר כמו ספורט AMG, דגמי אספנות ועוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בהסתכלות לאחור, לשנים שבהן הייתי צעיר, תפרן והחזקתי את הרכבים בתחזוקת שבר (לכולנו היו תקופות כאלה), את הנזקים הגדולים ביותר לרכבים עשו "מוסכי מדרכה" שכלל לא הבינו מה הם עושים, העיקר לחרטט משהוא, לגבות כסף, לשחרר את הלקוח וכשהוא חוזר עצבני, להתעלם מזה שאתה מכיר אותו, לצערנו הרב, יש לא מעט כאלה.

"חבל שלא באת קודם, יש פה אחד עושה אותך בול...אליקוווו..."

בוקי,

אני ארחיב ואומר שמכונאי שמכיר את הרכב לא רק מזהה תקלות מהר יותר ופותר אותן זול יותר, הוא גם מכיר את מחלות הילדות והשגעונות הספציפים של הדגם.

קרה לי בעבר (שוב, באותן תקופות אפלות ורחוקות) שאתה מביא רכב מסוים למוסך מדרכה, הוא לא יודע שבשביל לפרק משהוא, צריך בדגם הזה פרוק ראשוני של חלק אחר והופ, פתאום הדביל יוצא לך עם קרטר שבור מתחת לליפט כי הוא לא ידע שחייבים קודם לפרק ציריה ברכב הזה (סתם דוגמא שהמצאתי הרגע).

עבדתי בזמנו בליאו גולדברג (לימים UMI), טיפול עם החלפת פלאגים לספארי/אסטרו היה מאוד יקר כי ההחלפה עצמה ארכה מעל שעתיים וכללה עפ"י הוראות היצרן פירוקים משניים.

אחד מהמכונאים אצלנו חיבר 4 מאריכים שונים לרצט, עם חשיבות למיקום האורכים השונים ועם שני מפרקים באמצע, היינו מפרקים פלאגים בשתי דקות ואפילו בלי להוריד גלגלים :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

משרד התחבורה מעוניין להפקיע מידי יבואני הרכב את השליטה בענף, וישיק לכן קטגוריית מוסכים "מומחים", שתתחרה ישירות במוסכי הרשת של היבואנים

משרד התחבורה משלים בימים אלה תוכנית לרפורמה בענף המוסכים בארץ, במטרה להגביר את התחרות בענף ולנטרל את שליטת היבואנים בענף באמצעות מוסכי רשת. אבנר פלור מנהל אגף הרכב במשרד התחבורה, הסביר כי המשרד מעוניין ליצור מעמד חדש של מוסכים - "מוסך מומחה", אשר יוגדר כמוסך שמתמחה בטיפול בסוג רכב מסוים, אבל אינו שייך לרשת מוסכי היבואן.

פורסם

חדשות מעולות - יוזמה מבורכת של משרד התחבורה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

אני מניח שמוסכים מומחים למותגים מסויימים ישמחו להרים את הכפפה ולתת שירות לקהל יעד יותר רחב של אותם מותגים.

גם ככה מוסכים רוב המוסכים האלה ידועים בתור מומחים למותגים מסויימים. ככה שזה רק ישנה סטטוס רשמי, אבל בפועל אני מאמין שהם ימשיכו באותה הדרך. אבל יש לסטטוס רשמי יתרון וזה ימשוך לקוחות נוספים.

אולי עבודה מול היצרן תשתנה ומוסכים האלה יוכלו לבצע ריקולים, טיפולים שותפים לרכב באחריות (אפשרי גם היום אבל במקרה של תקלה צריך להוכיח הרבה דברים כדי לקבל אחריות), מימוש אחריות וכד'.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם (נערך)

מוסך מומחה צריך להתחבר למאגרי מידע של היצרן וזה עולה לא מעט בכלל לכן לא ניראה לי שהכוון הזה יתפוס

לגבי ריקולים ברור שזה לא אפשרי כי איך בדיוק המוסך יקבל כסף על התיקון ללא חוזה התקשרות עסקי מול היצרן?

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

אם כן, כניראה שזה לא מעשי. לא בטוח שמוסכים קטנים יחסית ירצו לשלם כסף עבור גישה למאגרי מידע וכד'. זה אוטומטים מייקר תפעול של מוסך כזה ועבור מוסך עם 2~4 ליפטים זה כניראה מאוד משמעותי (אני לא יודע את המחירים, אבל לפי מה שאני מבין אותך זה יקר מאוד).

• ספונסר פורום
פורסם
מוסך מומחה צריך להתחבר למאגרי מידע של היצרן וזה עולה לא מעט בכלל לכן לא ניראה לי שהכוון הזה יתפוס

לגבי ריקולים ברור שזה לא אפשרי כי איך בדיוק המוסך יקבל כסף על התיקון ללא חוזה התקשרות עסקי מול היצרן?

זה נכון דן,כידוע,אנחנו מתמחים ברכבים צרפתיים קרי פז'ו-סיטרואן ורנו, וכדי להיות מומחים בסוג רכב מסויים זה חלק מההוצאות הקבועות, כמו שכירות, אני משלם בכל שנה ל-PSA עבור גישה שנתית לאתר הטכני של פז'ו וסיטרואן ואז יש לי גישה לסכמות, בוליטנים מק"טים ומדריכי עבודה, אחרת לא יכולתי לעבוד כלל.

והישרשור הזה נכון בהחלט, מוסכים שלא השכילו להתמקצע ביצרן אחד או שתיים לא יחזיקו מעמד לאורך זמן, הרכב המודרני כלכך השתכלל ב20 השנים האחרונות כך שאין סיכוי שמוסך כללי יוכל לתת שירות טוב .

אני בהחלט שמח על היוזמה המבורכת של משרד התחבורה שתשפר את מעמדינו כמוסכים מומחים(למרות הבירוקרטיה והקשיים שהם מערימים בנושא).

אורן

• תוכן חדש...