Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבל על הכעס חבר'ה.

אין שום בעיה חוקית לשנות IMEI. לא יעצרו אותך על שינוי IMEI וגם אם תגיע לשופט והוא יגיד לך שאתה מואשם בשינוי IMEI תוכל להגיד לו שאין חוק כזה ולכן תשוחרר מיידית.

הEULA, תקנון כזה או אחר, לא מעניין אותך בתור אדם. אם הארגון שמייצג את התקנון יחליט לנכון לתבוע אותך על כך ש"הסכמת לתקנון" הוא כנראה יפול בסעיף של חוסר חתימה והסכמה.

בקיצור, בישראל, ניתן לשנות IMEI לכל מה שתרצו. אם קמת בבוקר ובא לך לדבג איזה מכשיר על IMEI שהוא 123456 אז שיהיה בכיף. זו בטח ובטח לא עבירה פלילית. גם אם תפיל את הרשת הסלולרית (אל דאגה, זה לא יקרה), היא אולי תנסה לתבוע אותך על נזיקין (למרות שאם אין לך סים בפנים וIMSI אין לה שום דרך לגלות מי זה), אבל היא גם כנראה לא תצליח.

מה תעשה עם זה לאחר מכן (קרי, התחזות במידה והIMEI שייך למישהו ו\או עבירות פליליות אחרות) זו כבר בעיה אחרת לחלוטין.

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היה מקרה של עברת ב"מ אצלי ביחידה (חובר אייפון לאחד המחשבים הצבאיים ע"מ להטעין אותו - אסור בתחלית האיסור!).

כמה דקות לאחר שעלו על זה, ניתנה אפשרות לכל 5 החבר'ה שישבו באותו המשרד להתוודות מי עשה את זה, כולם שתקו.

לאחר מכן נפתחה חקירת בטחון מידע והוצא מספר הIMEI של "העבריין", הוצאו כל חמשת מספרי הIMEI של אותם האנשים וכך הבן אדם נתפס ולאחר מכן הודה בעבירה ונשפט.

במידה ואותו הבן אדם שעשה את זה, יודע איך לשנות את הIMEI של אותו המכשיר, שינה אותו ובכך התחמק מעונש - האם הוא לא עבר על החוק? האם לא יקבל עונש כפול במידה ויתפס בשינוי מספר הסידורי?

פורסם
1. לא רלוונטי כמו שאמרתי זה מופיע ב eula של כל מכשיר שקנית אי פעם.

4. אם יש לו מכשיר כשר עם לתקן מתאים למה לא להשתמש בו? פעולה חוקית אגב הייתה להעביר את רכיב הרדיו מהטלפון המושמד לחדש ביחד עם הimei.

1. לא קראתי, לא חתמתי, לא מעניין אותי.

יכולים לכתוב גם שיש חיים על המאדים. בעיה שלהם.

ובכ מקרה חסר כל קשר לחוק הפלילי.

4. קורוזיה.

4א. מכשיר פחות מגניב.

4ב. כי ככה בא לי.

הגעת לאבסורד - החלפת צ'יפ הרדיו היא לטעמך חוקית, אבל רק החלפת המספר לא חוקית :roll:

בחייאת.

היה מקרה של עברת ב"מ אצלי ביחידה (חובר אייפון לאחד המחשבים הצבאיים ע"מ להטעין אותו - אסור בתחלית האיסור!).

כמה דקות לאחר שעלו על זה, ניתנה אפשרות לכל 5 החבר'ה שישבו באותו המשרד להתוודות מי עשה את זה, כולם שתקו.

לאחר מכן נפתחה חקירת בטחון מידע והוצא מספר הIMEI של "העבריין", הוצאו כל חמשת מספרי הIMEI של אותם האנשים וכך הבן אדם נתפס ולאחר מכן הודה בעבירה ונשפט.

במידה ואותו הבן אדם שעשה את זה, יודע איך לשנות את הIMEI של אותו המכשיר, שינה אותו ובכך התחמק מעונש - האם הוא לא עבר על החוק? האם לא יקבל עונש כפול במידה ויתפס בשינוי מספר הסידורי?

בהנחה שלא בדקו את המספרים באותו יום - כל מה שהוא היה צריך לעשות זה להתחלף במכשיר עם אחותו לשבוע עד יעבור זעם...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

בהנחה שלא בדקו את המספרים באותו יום - כל מה שהוא היה צריך לעשות זה להתחלף במכשיר עם אחותו לשבוע עד יעבור זעם...

מגלים את זה תוך שניות ומתפעלים את זה תוך כמה דקות, במידה והוא היה מספיק להתחלף, היו פונים לחברה הסלולארית לבדוק למי שייך המכשיר, היו מגלים לאיזו משפחה (גם אם הוא רשום על אבא שלו) ואז מקשרים אחד לשני ומגלים מי הקורבן - זאת ממש לא בעיה.

השאלה היא אחרת, במידה ואחרי כל התחקירים האפשריים העומדים ברשות הצבא, אם היו מגלים ששינה את מספר הסידורי אני חושב שהיו מחשיבים את זה כעברה על החוק ובריחה מעונש.

פורסם

אתה לא חושב שקצת הגזמת עם התרחיש? לחברה הסלולרית לא תמיד יש מידע על מכשיר לפי IMEI אלא רק אם הוא נרכש דרכה, והיא ממש לא תשחרר מידע כזה ללא צו בית משפט.

פורסם
חבל על הכעס חבר'ה.

אין שום בעיה חוקית לשנות IMEI. לא יעצרו אותך על שינוי IMEI וגם אם תגיע לשופט והוא יגיד לך שאתה מואשם בשינוי IMEI תוכל להגיד לו שאין חוק כזה ולכן תשוחרר מיידית.

הEULA, תקנון כזה או אחר, לא מעניין אותך בתור אדם. אם הארגון שמייצג את התקנון יחליט לנכון לתבוע אותך על כך ש"הסכמת לתקנון" הוא כנראה יפול בסעיף של חוסר חתימה והסכמה.

בקיצור, בישראל, ניתן לשנות IMEI לכל מה שתרצו. אם קמת בבוקר ובא לך לדבג איזה מכשיר על IMEI שהוא 123456 אז שיהיה בכיף. זו בטח ובטח לא עבירה פלילית. גם אם תפיל את הרשת הסלולרית (אל דאגה, זה לא יקרה), היא אולי תנסה לתבוע אותך על נזיקין (למרות שאם אין לך סים בפנים וIMSI אין לה שום דרך לגלות מי זה), אבל היא גם כנראה לא תצליח.

מה תעשה עם זה לאחר מכן (קרי, התחזות במידה והIMEI שייך למישהו ו\או עבירות פליליות אחרות) זו כבר בעיה אחרת לחלוטין.

הרשה לי לציין - פחחחח.

גם בשבילך וגם בשביל wil, הנושא של EULA נבחן בבתי משפט לאורך שנים, כל עוד אין סעיף הזוי או אפלייתי, אין סיבה שהוא לא יכובד בתור הסכם.

מפעילת הרשת הסלולרית לא רק יכולה לגלות מי עובד על IMEI מסוים, אלא גם לבצע טריאנגלזיציה ולקבל מיקום דיי מדויק של המכשיר הבעייתי.

כמו שכבר כתבתי לא פעם לאורך השרשור, ייתכן בהחלט שבית המשפט יקבע שעצם החלפת ה-IMEI היא בעצמה עבירה פלילית כי היא נופלת לקטגוריה של התחזות (התקשרת מהמכשיר עם ה-IMEI הצרוב למספר חירום? מזל טוב! ביצעת עבירה פלילית) או לקטגוריה של קבלת דבר במרמה (כי ענית על השאלה "למה שתצרוב IMEI חדש?) או אולי עבירות אחרות.

ה-IMEI שאתה צורב בהכרח שייך למישהו, ליצרן כזה או אחר, או ללקוח שקנה את המכשיר עם ה-IMEI המדובר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
1. לא קראתי, לא חתמתי, לא מעניין אותי.

יכולים לכתוב גם שיש חיים על המאדים. בעיה שלהם.

ובכ מקרה חסר כל קשר לחוק הפלילי.

4. קורוזיה.

4א. מכשיר פחות מגניב.

4ב. כי ככה בא לי.

הגעת לאבסורד - החלפת צ'יפ הרדיו היא לטעמך חוקית, אבל רק החלפת המספר לא חוקית :roll:

בחייאת.

1. הזמנת פעם משהו באינטרנט? בטלפון? תנסה להגיד לבית המשפט גם על התקנון הזה "לא קראתי לא מעניין אותי", ואח"כ תספר מכמה מדרגות זרקו אותך, ואיזה מידה הייתה הנעל של השופט שהשאירה לך סימן על האחוריים.

כמובן שזה לא קשור לעניין פלילי, אלא רק אספקט נוסף שמישהו שצורב IMEI יכול לגלות פתאום שהוא "אכל אותה".

4. למה שהחלפת הרדיו לא תהיה חוקית? הרדיו זה לא כמו שילדת הרכב, אלא כמו המנוע ברכב, החלפת מנוע אפשרית בהנחה שהמנוע עצמו נרכש בצורה חוקית.

לקחת רכיב רדיו שמספר ה-IMEI שלו הוא אחד, ולשדר ממנו אחר, זה כמו לשייף מספר מנוע ואז לחרוט עליו מספר אחר.

מה אבסורד בזה? אתה טוען שחוקית מותר לי לשייף מספר מנוע, להטביע מספר אחר של מנוע אחר שנמצא ברשותי?!

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אתה לא חושב שקצת הגזמת עם התרחיש? לחברה הסלולרית לא תמיד יש מידע על מכשיר לפי IMEI אלא רק אם הוא נרכש דרכה, והיא ממש לא תשחרר מידע כזה ללא צו בית משפט.

לחברה הסלולרית יש מידע על ה-IMEI, על ה-SIM, על הקישור ביניהם (השתמשת ב-IMEI כזה עם SIM כזה), לאיזה תא סלולרי אתה מחובר, טריאנגלזיציה לקביעת מיקום נוכחי וכו' וכו'.

לא תשחרר מידע כזה ללא צו בית משפט זה בד"כ נכון, אלא אם כן החברה הסלולרית נמצאת בצד המותקף (למשל כפילות IMEIים שיכול לשגע את הרשת), ואז היא בשמחה תוציא נתונים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
1. הזמנת פעם משהו באינטרנט? בטלפון? תנסה להגיד לבית המשפט גם על התקנון הזה "לא קראתי לא מעניין אותי", ואח"כ תספר מכמה מדרגות זרקו אותך, ואיזה מידה הייתה הנעל של השופט שהשאירה לך סימן על האחוריים.

כמובן שזה לא קשור לעניין פלילי, אלא רק אספקט נוסף שמישהו שצורב IMEI יכול לגלות פתאום שהוא "אכל אותה".

4. למה שהחלפת הרדיו לא תהיה חוקית? הרדיו זה לא כמו שילדת הרכב, אלא כמו המנוע ברכב, החלפת מנוע אפשרית בהנחה שהמנוע עצמו נרכש בצורה חוקית.

לקחת רכיב רדיו שמספר ה-IMEI שלו הוא אחד, ולשדר ממנו אחר, זה כמו לשייף מספר מנוע ואז לחרוט עליו מספר אחר.

מה אבסורד בזה? אתה טוען שחוקית מותר לי לשייף מספר מנוע, להטביע מספר אחר של מנוע אחר שנמצא ברשותי?!

כשאני מזמין משהו באינטרנט ויש תנאי שימוש אני מאשר את הסכמתי אליהם.

לא אישרתי - לא בוצעה הקניה.

אישרתי - אני כנראה מחוייב לעמוד בהם כמו בכל חוזה שאני חתום עליו.

כשאני קונה מוצר במזומן אין שום אפשרות להחיל עלי תנאים נוספים אחרי שהעסקה כבר בוצעה והכסף שולם.

בדיוק כמו שאני לא יכול לקשור אותך בחוזה ע"י כך שאשלח לך מכתב יומיים אחרי שקנית ממני משהו.

ואגב, את המכשירים האחרונים שלי קניתי בארה"ב.

למה שליצרן מכשירים אמריקאי (קוריאני?) יהיה אכפת אם שיניתי את המספר הסידורי של המכשיר בישראל?

ובכל מקרה כל עניין ה-EULA זה שאלה של דיני חוזים ואין שום קשר לדין הפלילי.

וזה שהחלטת שרכיב הרדיו בטלפון זה כמו מנוע של אוטו זו הקבלה יפה אבל אני ממש לא משוכנע שיש לה בסיס משפטי.

אז אתה טוען שבטלפון ממוצע יש איזה 3 מנועים? רכיב רדיו, MAC של הרשת האלחוטית ועוד אחד של הבלוטות' ואולי גם רביעי של ה-NFC?

פורסם

א. ליצרן מאוד אכפת אם תשנה את ה-IMEI, בגלל זה אחד מתנאי ה-EULA הם שאסור לך לשנות IMEI או שינויים פיזיים ברכיבי הרדיו של המכשיר.

לא MAC (לא של WiFi ולא של BT), לא IMEI, לא MEID (בטלפוני CDMA), לא IMEI שני ושלישי (לטלפוני Dual/Triple SIM).

ב. למה אכפת לו? היום אתה בישראל, מחר אתה עושה רילוקיישן או טיול לארה"ב ואתה ב-Roaming עם המכשיר שלך, מחרתיים אתה בגרמניה, שבוע הבא אתה בסין.

ג. בתנאי ה-EULA גם אומרים לך שלא תהיה לך אחריות על נזק פיזי, אתה חושב שאתה יכול לשבור את המסך ואז לגשת אליהם ולהגיד "אתם לא יכולים להציב תנאים אחרי ששילמתי"?

ד. כמו שאמרתי, רק אחת מהמכות שיכול לחטוף מישהו שמשנה IMEI, לעניין הפלילי התייחסתי כבר קודם, אם יש לך טענות בנושא אז שהן יתייחסו לכך ולא באופן בלתי קשור לטענות אחרות שלי.

ה. יש IMEI של הרדיו המקושר ל-SIM הראשי, או MEID בטלפוני CDMA, יכולים להיות עוד IMEI כמספר כרטיסי ה-SIM שניתן להכניס (נדמה לי ש-Triple-SIM זה המקסימלי שיש היום, כמובן IMEI לכל רכיב רדיו), יש MAC של BT ו-MAC של WiFi, לא בדקתי איך ה-NFC עובד, אבל יכול להיות שגם לו יש "מספר זהות" וגם אותו אסור לשנות.

מה כל כך מוזר בזה? זה הגיוני לחלוטין, כל אחד מהם מבטא קישוריות שאתה יכול להשתמש/לא להשתמש בה בזמנים מסוימים

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

השאלה היא אחרת, במידה ואחרי כל התחקירים האפשריים העומדים ברשות הצבא, אם היו מגלים ששינה את מספר הסידורי אני חושב שהיו מחשיבים את זה כעברה על החוק ובריחה מעונש.

גם אם היית שודד בנק ויורה באקדח, ואח"כ מתברר שלבשת כפפות כדי שלא יהיו טביעות אצבעות, סביר שהיו מחשיבים את זה כעבירה על החוק ובריחה מעונש.

אבל זה לא אומר שכל מי שלבש כפפות כי קר לו, עבר עבירה.

דני

פורסם

אגב לגבי טלפונים אני לא בטוח ב100% אבל אני יכול להגיד לך שבפעמים האחרונות שרכשתי נטסטיק סלולרי או מתאם WiFi לא היה שום EULA בכלל.

והטיעון לגבי היעדר אחריות לשבר לא רלוונטי.

ברור שאין אחריות לשבר, זה לא קשור לשום EULA, ולא קשור למה מותר או אסור לי לעשות עם הרכוש הפרטי שלי.

וזה מאוד יפה שהחלטת שאסור לשנות שום מספר סידורי שמזהה רכיב תקשורת, לא חשוב באיזה פרוטוקול - אבל אין שום חוק כזה בישראל.

אתה מוזמן לא לשנות את המספרים האלו ולהמשיך לפחד מהאח הגדול בלי שום בסיס חוקי.

אני משנה (באופן זמני במערכת ההפעלה - אפילו בחלונות זה נתמך באופן רשמי, יש אפשרות כזו בהגדרות. לא ממש תומך בטענה שלך שזה לא חוקי בכל העולם...) מספרי MAC בכרטיסי רשת מדי פעם לכל מיני צרכים (לא פליליים) ובינתיים הימ"מ לא הגיע לפה.

ואין שום דרך סבירה לאכוף EULA-ים של ציוד שנמכר במזומן. בטח אם המכירה היתה במדינה אחרת.

חשבת מה ההשלכה למשל של מכירה לקטין?

קטין אינו כשר משפטית לחתום על חוזים ולכן "חתימה" שלו על EULA (או כל הסכם אחר) בטלה.

פורסם
גם אם היית שודד בנק ויורה באקדח, ואח"כ מתברר שלבשת כפפות כדי שלא יהיו טביעות אצבעות, סביר שהיו מחשיבים את זה כעבירה על החוק ובריחה מעונש.

אבל זה לא אומר שכל מי שלבש כפפות כי קר לו, עבר עבירה.

דני

הקבלה יותר מדוייקת:

אם מישהו ירה באקדח ואז השתמש בממחטה על מנת להסיר את טביעות האצבעות מהאקדח, אולי זה מחמיר את העבירה. (גם זה לא בטוח)

אבל אם יש לי אקדח בבעלותי המלאה ברשיון והחלטתי שהיום אני מנקה ומצחצח אותו שייראה כמו חדש, זה לא הופך אותי לעבריין...

• תוכן חדש...